Siimona23 Siimona23 komentáře u knih

☰ menu

O jedné holce O jedné holce Lindsey Kelk

Od k nihy jsou moc nečekala, ale za pár dní jsem ji přečetla celou. Příběh mě vtáhl do děje a musela jsem nad k nihou pořád přemýšlet. Doporučuji jako oddechovku :)

20.08.2020 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Tuhle knížku jsem volila na základě kldaných recenzí a doporučení od známé. Musím říct, že knížka je velmi pěkně čtivá a je psaná mladistvím jazykem. Je to knížka, která Vás pobííz k tomu, aby jsme nežili stereotypní život a život, který se od nás už od malička čeká. A že je naporsto v pořádku, když nechci jít na vysokou školu a nejprve ten svět trošku prozkoumat. Tahle knížka mi byla sysmpatická a určtě se k ní ještě jednou vrátím :) Za mě oddechová knížka, která ale nabídne situací, kdy je potřeba se trošku zamyslet.

( Odlehčenější a inspirováno knížkou ČTYŘI DOHODY)

19.06.2019 5 z 5


Ukradené modlitby Ukradené modlitby Jennifer Clement

Tuhle knížku řadím spíše mezi oddechovka v tom smyslu, že na jeden dech jsem ji bohužel nepřečetla a nehltala jsem ji plnými doušky. Je tam popsáno, jak se žije v Mexiku, jak každý den mají rodiče strach jestli jim nebudou odvedeny malé hočičky, dívky i slečny. Člověk tuhle knihu ale musí brát s rezervou, není to žádná biografie či příběh podle skutečnosti, jen je v knize lehce nastítěno, jaký může být život jinde nebo čím si lidé prochází a že to rozhodě není procházka růžovým sadem. Moje shrnutí - Neurazí , nenadchne.

24.04.2019 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knížku jsem četla jako povinnou četbu k maturitě. Vybrala jsem si ji na základě toho, že má málo stránek, ale četla jsem ji poměrně dlouho. Děj mě moc nebavil a celkově ani nezaujal. Nesedělo mi ani to, jak to bylo napsané. Knížku hodnotím jako průměr.

08.09.2017 3 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

První díl se mi líbil asi víc než druhý. Pravdou je, že dvojka byla víc napínavá a akční. Stejně jako u Padesát odstínů šedi se mi víc líbila knížka než film. Knížka není špatná, ale nechystám se ji číst znovu. Za mě neurazí - nenadchne.

08.09.2017 3 z 5


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Od Kundery se mi nejvíce líbila právě tato kniha. Vybrala jsem si ji skrze povinou četbu k maturitě. Knížka je jednoduchá na čtení, ale občas některé fráze mi přišly zbytečně moc zdlouhavé. Nejvíce se mi líbila povídka - Falešný autostop. Doporučiju spíše jako oddechovou knihu. Neurazí - nenadchne.

08.09.2017 3 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Knížku jsem si vybrala na základě povinné četby k maturitě. Byla to první divadelní hra kterou jsem četla a musím se přiznat, že jsem ji přečetla za dva dny. Není to úplně knížka podle mého gusta, ale i tak mě překvapivě bavila. Rozhodně doporučiju si tuhle knihu vybrat k maturitě, děj je jednoduchý a knížka má něco kolem 80 stran.

08.09.2017 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Za mě kniha super. Člověk ji v některých částí musí brát s nadsázkou, ale i tak jsem ji přečetla za poměrně krátkou dobu. Doporučuji spíše jako oddechvou knížku na pozdní večery. Knížka se mi líbila mnohem víc než film. Doporučiji pro někoho kdo má rád romantickou četbu s nádeche erotiky :)

08.09.2017 4 z 5


Nástrahy velkoměsta Nástrahy velkoměsta Ronni Cooper

Za mě velmi zajímavá kniha. Doporučuji všem, které baví číst knížky na téma: drogy, násilí, sex, touha, napětí. Mně je 20 let a knihu jsem si brala na dovolenou. Ta týden jsem měla přečtěno a knihu jse doslova "hltala" .. ovšem člověk musí tu knihu brát trošku s nadsázkou. Ale rozhodně doporučuji na klidné večery :)

08.09.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

K této knize jsem se dotala díky povinné četbě k maturitě. Já jako nečtenář jsem tuto knihu přečetla do týdny. Od první stránky jsem knihu četla úplně ponořená do děje. Knížka je pěkně napsaná. Doporučiji rozhodně všem co si vybírají knížky k maturitě. Pokud se mám rozhodnout jestli je film nebo knížka lepší, tak za mě rozhodně knížka. ( Ale film je taky moc pěkně zpracovaný, žádné části tam nechybí)

08.09.2017 5 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Knihu jsem četla díky povinné četbě k maturitě. Jelikož nejsem žádný čtenář, a když přečtu jednu knihu za rok tak je to moc. Ale tahle kniha mě dostala. Měla jsem ji přečtenou za týden. Je psaná hezky čtivě a úplně jsem se vžila do role Kateřiny. Rozhodně doporučuji !! Viděla jsem potom i film, ale chybí tam nějaké části a kniha je o 100% lepší. Člověk si pak uvědomí, že má být rád za to, co má a že je jeho rodina v pořádku.

22.08.2017 5 z 5