ses3 ses3 komentáře u knih

☰ menu

Průvodce literární hysterií 19. století Průvodce literární hysterií 19. století Karolína Zoe Meixnerová

Nemůžu říct, že se mi kniha nelíbila, ale přišlo mi, že se autorka snaží být vtipná za každou cenu a občas mi kniha přišla trochu nepřehledná (v národním obrození se úplně neorientuji, což se možná u čtenáře takové knihy předpokládá)

23.12.2022 3 z 5


Životem na zelenou Životem na zelenou Matthew McConaughey

První část o rodiném zázemí mi přišla zajímavá, u druhé jsem se trochu nudila.

25.07.2022 2 z 5


Cit slečny Smilly pro sníh Cit slečny Smilly pro sníh Peter Høeg

Začátek se mi líbil moc, pak to trochu ztrácelo na napínavosti a už jsem jen čekala, jak to dopadne. Ale vlastně to ani nedopadlo...

09.01.2021 2 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Četla jsem poprvé před více než deseti lety a tehdy se mi moc líbila. Teď jsem otevřela znovu trochu s obavami, že už to nebude ono, ale opět jsem byla uchvácena a to, I když často autor naznačuje, jak Dana epizoda cesty dopadne.

23.11.2020 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha se mi moc líbila, ale když jsem se zamyslela, tak vlastně nevím, proč. Je to takový jednoduchý, normální příběh. Tak asi, že je to dobře napsané. :-)

21.11.2020 3 z 5


Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Autora jsem až do přečtení této knihy sledovala na facebooku, ale tato kniha to změnila. Pro mě velké zklamání. Mohlo to být pěkné psaní, kdyby se autor snažil méně velebit pití alkoholu (samotné pití mi nevadilo, ale přišlo mi, jak kdyby se autor chlubil, kolikrát měl kocovinu) a být vtipný za každou cenu. Trochu to zachránil konec knihy, kde je víc poutavých popisů než trapných vtipů a stakanů, takže jsem rozhodnutá přečíst si i něco jiného. Ale teď potřebuji určitě pauzu.

15.11.2020 2 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Moje první kniha od tohoto autora. Celkově se mi líbila ale mám pár drobných pripominek. Kladně hodnotím, že ač jsem se při čtení bála, tak krvavé detaily mi nevadily, protože dokresloval atmosféru (nemám ráda, když je krev jen proto, aby to bylo nechutné). Trochu mi však vadilo, jak zejména zpočátku bylo u každého přesunu napsané, kolik trval minut a stejně tak mě rušilo, že každá postava byla popsána přesnou výškou (bylo by mi milejší "žena středního vzrůstu" než stopětašedesát centimetrů vysoká žena, vždy mě to vytrhlo z děje, abych se zamyslela, kolik to vlastně je, byť přesná výška nebyla pro děj podstatná).

06.11.2020 4 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Kniha se mi moc líbila, je čtivá, respektuje reálie té doby a zavedla mě alespoň virtuálně do dalekých krajů, kam se v této době člověk jen těžko dostane.

31.10.2020 4 z 5


Volba Volba Henry Denker

Kniha mi přišla poutavá, i slza ukápla, ale mezi knihami, které jsem četla, tak spíše průměrná. Asi mi dojem trochu zkazil takový ten "americký" happy end (trochu násilně zakončené tak, aby čtenář měl pocit, že to dobře dopadlo).

23.10.2020 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

V práci se kvůli filmu strhla diskuze k této knize, tak jsem si řekla, že si ji přečtu. Kniha je velmi čtivá, ale upřímně se mi zdá, že to, jak moc jsou osudy propletené, je neuvěřitelné a vlastně až směšné. Za mě příjemné oddechové čtení, které bych doporučila, ale znovu ji číst nemusím.

06.10.2020 3 z 5


Fantóm Opery Fantóm Opery Gaston Leroux

Knihu jsem si stáhla hlavně kvůli výzvě 2019, nakonec jsem ji však nestihla. Příjemně jsem ale byla překvapená, když jsem se začetla letos. Je to opravdu napínavé, tajemné a čtivé.
PS: muzikál jsem neviděla :-)

06.10.2020 4 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Knihu jsem přečetla proto, že se mi hodila do letošní výzvy a i když bych to možná neměla říkat nahlas, je to první kniha od tohoto autora, kterou jsem přečetla. Ale rozhodně není poslední, je čtivá, děj je zajímavý a líbí se mi, že vlastně nutí čtenáře, aby měl rád vlastně zápornou postavu.

22.05.2020 4 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Autor opět nezklamal a moc se mi líbí, že v této knize komentuje ne jen historii, ale zejména současné politické dění.

22.05.2020 4 z 5


Krysáci jsou zase spolu Krysáci jsou zase spolu Jiří Žáček

Dostala jsem knížku jako dárek od maminky, která věděla, že se mi večerníček líbil. Konečně jsem se dostala k tomu, že jsem si ji přečetla celou od začátku až do konce, i když jednotlivé příběhy jsem si četla i dřív. Moc hezké, nejvíce se mi líbí úvahy Ludvíčka. :-)

21.03.2020 4 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Přečetla jsem na doporučení kamarádky, která mi knihu půjčila. Za mě dost průměr, nemůžu říct, že bych s hlavním hrdinou sympatizovala ani že by mě štval. Prostě příběh jednoho kluka, který se vrtá ve svých emocích a pocitech.

20.03.2020 3 z 5


Stavitelé mostů Stavitelé mostů Jan Guillou

Knížku jsem si koupila po té, co jsem na nižním veletrhu v Plzni absolvovala diskuzi s autorem. Pan Guillou je velmi příjemný, stejně tak jeho kniha. Už se těším na daší díl.

26.04.2019 4 z 5


Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Oddechové čtení, knížka se mi líbia moc. :-)

26.04.2019 5 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Hezky pribeh, trochu predvidatelny, ale myslim, ze v Tonto obdobi se to da tolerovat. :-)))

25.12.2018 3 z 5


Poklad na Kunětické hoře Poklad na Kunětické hoře Lubomír Macháček

Líbí se mi tématika a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale občas je jazyk dost krkolomný a střídají se čtivé pasáže s těmi, do kterých jsem se musela nutit.

25.12.2018 3 z 5


Jsem máma Jsem máma Kristína Farkašová Tormová

Kniha se mi celkově líbila, ale přišlo mi, že ke konci ztrácela čtivost i vtip.

25.12.2018 3 z 5