robin9739 robin9739 komentáře u knih

☰ menu

BRSRKR: Kniha druhá BRSRKR: Kniha druhá Matt Kindt

Druhý díl pokračoval ve stejném duchu jako první díl. Nešetřilo se krve a brutality. Kresba byla vynikající, ale co se týče příběhu, neposunul jsem se v něm nijak dále.

15.05.2023 4 z 5


Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě Grant Morrison

Vynikající kresbou ojedinělý komiks. Temný pochmurný a velmi depresivní. Excelentní záležitost.

15.05.2023 5 z 5


BRSRKR: Kniha první BRSRKR: Kniha první Matt Kindt

Měl jsem velká očekávání a nakonec jsem více či méně dostal to, co jsem očekával. Jako úvod do této komiksové série se jedná o velmi povedenou záležitost. Hlavní hrdina s vizáží Keanu je hodně drsný a chladný chlapík. Prolínání dvou časových rovin, současnosti a minulosti, funguje velmi dobře. Co se týče kresby, nemám žádnou výtku... Je to brutální dokonalost.

15.05.2023 4 z 5


Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! Brian Azzarello

Tento komiks není úplným výkvětem Black Label ale má něco do sebe. Příběh je silný a temný, navíc zahrnuje několik ikonických postav z komiksových světů DC. Azzarello a Maleev vytvořily zajímavý komiks, ale zdaleka nenaplnily jeho potenciál. Za mě ne důležitý ale za to zábavný komiks ze světa DC.

15.05.2023 4 z 5


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

OTu je bezesporu ultimátní, originální a stylisticky povedená dílo. Bohužel, kvůli svému vedení děje a příběhu to nebude kniha pro každého. Mě osobně tam chybí vícero pohledu na tento svět. Vícero hlavních hrdinů, díky kterým by bylo poznávání zábavnější a různorodější. A hlavně vícero dějových linek, které by toto dílo udělaly ještě komplexnějším. Kdyby O TU za mě toto mělo, jednalo by se o mistrovské dílo světové úrovně.

15.05.2023 3 z 5


Murie Murie Rosana Zvelebilová

Murie je velmi osobitý polokomiks. Kde jsou nosnou silou postavy a jejich vývoj a vzájemná propojenost. Příběh je dobře napsaný s velmi překvapivým koncem. Já jsem se u četby bavil a jsem velmi zvědavý co dalšího nám autorka nabídne příště.

15.05.2023 4 z 5


Kamčatka Kamčatka Michael Moreci

Jedná se o zajímavou jednohubku, která rozšiřuje celé universum Stranger Things a ukazuje také jiné části světa než jen Ameriku. Za mě by si komiks zasloužil více stránek nebo rovnou více dílů ze Sovětského svazu. Postavy jsou zajímavé ale strohé. Povinnost pro všechny fandy této série!

15.05.2023 3 z 5


Kingdom Come Deliverance Kingdom Come Deliverance kolektiv autorů

Jedná se o komiks, který má krásnou obálku, obsahuje krásnou galerií obrazů ke hře, ale tím většina superlativ končí. Příběh je jednoduchý a bez předchozí znalosti hry naprosto nekompetentní. Jedná se o velmi průměrné dílo i když se jedná o předehru k velmi známé hře. Myslím, že si to měli autoři Kingdom Come Deliverance lépe pohlídat, a vdechnout komiksu trochu svého scenáristického a vizuálního umu. Potenciál komiksu rozhodně nebyl naplněn.

15.05.2023 3 z 5


Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Zatím pro mě osobně nejslabší díl z celé série. Na druhou stranu u takto dlouhých sérií se počítá s nějakým poklesem úrovně a věřím, že další díl to opět nakopne a posádka Kraksny zažije další šílenou melu. Určitě tuto sérii doporučuji všem fandům české sci-fi, dobrého humoru a smaženého sýrů.

15.05.2023 3 z 5


Hadí královna Hadí královna Zuzana Štorková

Hadí královna je velmi zdařilé fantasy, které má určitě potenciál přerůst ve výbornou sérii. Jedná se o první díl chystané série, takže konec i přes určité finále zůstává otevřený a hlavní dějová linie je v začátku. Knize by slušelo 50 stránek navíc pro větší rozepsání a budování lepší atmosféry příběhu anebo osekat množství situací, které se tam odehrávají. Máme tu několik klasických žánrových klišé, temný čaroděj, proroctví, vyvolená a další. Osobně mi to moc nevadí, jelikož v této knize najdeme také několik originálních věci, které konkurují těmto klišé a tvoří vyrovnaný příběh. Upřímně jsem zvědav, co má autorka vymyšlené dále a kam nás tento příběh zavede.

15.05.2023 3 z 5


Rónin Rónin Rafal Jaki

Závěrem Zaklínač: Rónin je určitě originální a zajímavý přírůstek do světa Zaklínače. Kombinace klasické fantasy a japonského světa samurajů je zábavná a inovativní, navíc přináší něco nového do této klasické série. Vyzdvihl bych velmi povedený bestiář, který mi ukázal a představil monstra z japonského folklóru. Bohužel, příběhové nenaplňuje svůj potenciál, což je veliká škoda. Přesto komiks doporučuji všem fanouškům Bílého vlka.

15.05.2023 4 z 5


Nadace a Říše Nadace a Říše Isaac Asimov

Závěrem Jedná se právem o kultovní dílo, je to druhá kniha ze tří, takže je spíše vyplňující ale velmi zábavná, napínavá s nečekaným a překvapivým koncem. Jestliže máte rádi akční či military sci-fi nebude Nadace a Říše šálkem vaší kávy.Je to originální dílo, které se musí brát jinak. Je to politické Space opera s vytříbeným jazykem a úchvatnými dialogy.

15.05.2023 4 z 5


Stíny Citadely Stíny Citadely Radek Sterakdary Starý (p)

Třetí Arila pokračuje ve šlépějích svých předchůdců a přináší nám barvitý a pěkně propracovaný svět plný nevšedních bytostí a bojů proti zlu. Poznáváme nové tváře i utužujeme vztahy se starou partou. Kniha se čte lehce a není nikterak čtenářský náročná. Arila: Stíny citadely je povedená fantasy kniha, která prohlubuje a rozšiřuje svět Aldolonu.

04.03.2023 4 z 5


Black Jack: Chlapec, který zemřel dvakrát a další příběhy Black Jack: Chlapec, který zemřel dvakrát a další příběhy Osamu Tezuka

Black Jack je pro mě osobně velké překvapení a jsem nadšený, že jsem si tuto kultovní věc mohl přečíst. Je to úplně jiný druh mangy, než na který jsem zvyklý a velmi jsem se bavil. Navíc je to úžasná, obří kniha v pevné vazbě, která bude chloubou mé knihovny.

04.03.2023 5 z 5


Růžová apokalypsa Růžová apokalypsa * antologie

Přečtěte si Růžovou Apokalypsu, je to zábavná antologie plná pěkně růžovoučkých povídek. Je to také možnost, jak poznat nové a méně známé autory a autorky. Já osobně mám povídkové knihy velmi rád a tato mě hodně potěšila. Zase jsem získal úplně jiný pohled na svět a na růžovou barvu . Všechno se přece dá brát s humorem. Nejen zombie apokalypsa nebo získávání zboží do second handu, ale také znovuzrození, či hlídání dětí na narozeninové oslavě.

04.03.2023 4 z 5


Warhammer 40,000: Sestry bitvy Warhammer 40,000: Sestry bitvy Torunn Grønbekk

Sestry bitvy jsou výborným komiksem z universa Warhammer. Jsou novou sérii a etapou Marvelu a Warhammeru. Musím vyzdvihnout kvalitně propracovanou akci a bojové scény. Komiks je akční jednohubka, která je součástí výborného a originálního vesmíru.

04.03.2023 4 z 5


Červi v hlavě Červi v hlavě * antologie

Červi v hlavě mají snad všechno, co dobrá hororová antologie má mít. S klidným srdcem mužů říct, že každý fanda hororu by tu našel aspoň pár povídek, které by se trefily do jeho vkusu. Ať už se jedná o duchařiny, krvavé povídky a povídky z laboratoří nebo o návštěvy temných bytostí, které by na světě neměli existovat.

Každý z autorů mě mile překvapil a já si četbu této antologie užil. Mám rád český horor a jsem rád, že máme v Česku tolik talentovaných autorů tohoto žánru. Nakonec musím opět pochválit zpracování a úplně úžasný formát knih od Golden dog. Knihy jsou jak dělané na čtení v nočních vlacích či u ohně.

30.01.2023 4 z 5


Superman: V každé roční době Superman: V každé roční době Jeph Loeb

Superman: V každé roční době je zajímavou a osobitou sondou do života mladého kluka/muže, který poznává nejen své super schopnosti, ale také sám sebe. Vizuálně originální a pěkně vypadající dílo. Tento komiks je nutností pro všechny fanoušky Supermana. Může, ale také být výbornou vstupní branou pro úplné nováčky tohoto superhrdiny.

16.01.2023 5 z 5


Tristanská občanská válka Tristanská občanská válka Jan Kotouč

Autor se drží svého stylu a děj knihy nabírá stránku po stránce na intenzitě. Musím vyzdvihnout schopnost přikovat čtenáře ke knize a nepustit ho. Já, když jsem se začetl, tak jsem nevnímal nic jen knihu, příběh, hlavní hrdiny a jejich těžké chvíle. Jedná se o více vrství příběh, kde je několik dějových linií, které se odehrávají během stejného časového úseku, jen na jiných místech. První díl byl převážně o bojích ve vesmíru. Druhý díl se už více zaměřuje na to, co s děje na planetě Tristan. Dává to autorovi více možností, jak vést příběh a kniha se stává více komplexní a není v žádném případě monotónní či nudná. Akce střídá akci a boje ve vesmíru se prolínají s potoky krve na pevné zemi. A já se nestačil divit co vše autor do příběhu zakomponoval. Máme tu akci a zradu z nejbližších míst. Nikdy nekončící vnitřní rozbroje z toho vzniklou nedůvěru. Povstání a schopnost dát druhou šanci a odpouštět. Přidejte k tomu nikdy nekončící umírání na všech frontách, a to je Tristanská občanská válka. Navíc se objeví něco, co úplně otočí celou knihu a udělá její příběh ještě zajímavější. Sice konec knihy už byla jen obří bitva na nebi i na souši, ale Jan Kotouč ukázal, že mu nechybí nápaditost a schopnost mě jako čtenáře překvapit velmi nečekanými situacemi či návraty .

16.01.2023 5 z 5


Pokračování diplomacie (+ novela Příliš brzké setkání) Pokračování diplomacie (+ novela Příliš brzké setkání) Jan Kotouč

Při četbě jsem cítil to napětí, říkal jsem si, kdy už k tomu dojde, kdy začne to peklo. Kdo udělá tu chybu? Bylo to napínavé a výborně napsané. Samozřejmě k oné chybě došlo a začalo dlouho odkládané peklo a dříve lidé co se znali se navzájem zabíjeli. Upřímně jsem byl nešťastný z toho kam to došlo. Přál jsem si ať to vyřeší mírovou cestou. Až moc mi ten konflikt připomíná spoustu dnešních zbytečných válek, které mezi sebou lidé vedou ve slepé víře, že jejich důvod je ten správný. Bohužel se tak nestalo a já absolutně pohlcen děním jsem se od knihy nemohl odtrhnout.

Závěrem – jedná se o vynikající military sci-fi, které je zábavné, akční a plné emocí. Výborný začátek série

26.12.2022 4 z 5