BRSRKR: Kniha první

BRSRKR: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494744/bmid_brsrkr-mof-494744.jpg 4 78 22

BRSRKR série

1. díl >

Debut Keanu Reevese jako autora komiksů. Po tisíciletích putování světem muž známý pouze jako B., potomek smrtelnice a boha, stižený prokletím nesmrtelnosti a neustálým nutkáním zabíjet, pracuje pro americkou vládu, která ho nasazuje v náročných akcích. Výměnou za to má B. získat to, po čem nejvíce touží – pravdu o své krvavé existenci a nalezení způsobu, jak ji ukončit. Spoluautorem scénáře je uznávaný Matt Kindt a výtvarníkem legendární Ron Garney.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

BRZRKR Volume One (1-4) , 2021


více info...

Přidat komentář

Hor89
29.01.2024 1 z 5

Komiks jsem kupoval hlavně ze zvědavosti kvůli autorovi Keanu Reevesovi. Cca čtvrtinu knihu tvoří galerie obálek - a většina se mi líbila víc než obálka CZ verze. Příběh je hrozně jednoduchý a až moc akční. Kresba komiks nezachránila, je v ní až moc krve a brutality, na úkor propracovanosti a přehlednosti akčích (i neakčních) scén.

mirec88
27.01.2024 2 z 5

Brutálne. Až príliš na môj vkus. Skoro v celom komikse lietajú časti tiel, roztrhané kone, ľudia aj samotný B. Hnus fakt. Takúto prílišnú brutalitu nemám fakt rád, Keanu, nekeanu. Dávam len dve hviezdičky, lebo ani scenár ma nejak extra nezaujal. Tak rád to posuniem ďalej.


jirijanovotny
09.12.2023 4 z 5

Nádherná kresba, to je u komiksů a mangy na prvním místě.
Přeci jen, člověk čte obrázky a ty se musí líbit.

Dějově je to tak průměr, ale co bychom pro Keanu nevytrpěli, že jo :)

Jediné, co mu nemůžu odpustit je papírová mapa a velké město z kamene před 80 tisíci lety

Disease
04.12.2023 3 z 5

Příběh tak nějak nulový, kresba v pohodě. Jako akční jednohubka to funguje fajn, ale další díly si asi nechám ujít.

Greg25
25.09.2023 3 z 5

Hodně krve, málo děje. Postava zajímavá, ale to je asi tak všechno. Ke všemu poměrně krátké, respektive mnoho stran brodění se v krvi. Béčkový akčňák, s áčkovým hrdinou. Skoro jako akční filmy z devadesátek, tady akorát bez hlášek. A trochu se nemůžu zbavit pocitu, že je to psané jak filmový scénář - tzn. na plátně kin by fungovalo lépe. 60%

OdvaznyMladyMuz
23.09.2023 2 z 5

Krev. Samá krev. Střeva lítaj vzduchem. Kosti lítaj vzduchem. Chlupy lítaj vzduchem.

Příběh tomu občas akorát překáží.

Profesorskey
20.05.2023 2 z 5

Ale jako vážně, čekal jsem víc. Tím nechci říct, že by to bylo špatné. Je to taková ta první kapitola, která seznamuje s postavami a dějem a to je možná ten problém. Co se týče základní myšlenky, tak si propojte filmy Pozemšťan a Univerzální voják, zabalte to do krve ve stylu Loba, a máte prvoplánovou řezničinu. BRSRKR! vol. 1 nicméně trochu zklamal. Ale přesto se těším na druhý díl.

robin9739
15.05.2023 4 z 5

Měl jsem velká očekávání a nakonec jsem více či méně dostal to, co jsem očekával. Jako úvod do této komiksové série se jedná o velmi povedenou záležitost. Hlavní hrdina s vizáží Keanu je hodně drsný a chladný chlapík. Prolínání dvou časových rovin, současnosti a minulosti, funguje velmi dobře. Co se týče kresby, nemám žádnou výtku... Je to brutální dokonalost.

dexterman
10.05.2023 3 z 5

Abych byl upřímný nic extra na tom není . Působí to jako bezduchá řezničina . Pak tlachání a máte v podstatě dočteno . Jediné co můžu pochválit je kresba . Určitě přečtu i další díly jen pro to abych to měl vlastně komplet . Jednička teda moc nepřesvědčila .

Atlantis
25.04.2023 3 z 5

Co si budeme nalhávat, tenhle komiks táhne hlavně jméno Keanu Reevese. Já z něj úplně do kolen nepadám, takže nemám růžové brýle jako většina zdejších hodnotících. A bez těchto brýlí vidím obyčejný komiks, který má do budoucna velký potenciál, ale zatím jde jen o tuctový origin. Takový vylepšený Conan. Linka ze současnosti mě vyloženě otravovala a ani z kresby jsem na zadek nesedl. Polovina panelů vypadá, že se postavy brodí jahodovým želé a brutalita je taková sebeúčelová. Dám si další díl, ale vyloženě vyhledávat jej nebudu.

Neo1tex
10.04.2023 4 z 5

Zajímavý. Čistě rozjezdová kniha, mimo obřího masakru se tam toho moc nedozvíme. Určitě zkusím druhý díl.

GoodGames
20.02.2023 4 z 5

Brutálny akčný masaker, ktorý je však prekvapivo pútavý aj po príbehovej stránke. Je to síce priamočiare, ale ten mix drastickej verzie Highlandera a Barbara Conana mi perfektne sadol. Vydarila sa aj kresba a celkovo musím uznať, že má tento komiks, na ktorom spolupracoval Keanu Reeves niečo do seba!

QEDS
29.01.2023 4 z 5

Začal by jsem pochvalou za krásnou kresbu a sladění barev, ta červená s přechody oranžové a hnědé tomuto dílů opravdu sluší. Uvítal by jsem více detailů v kresbě. Určitě by to šlo dle ilustračních kreseb na konci knihy. U příběhu velice chválím koncept a samotný vznik hrdiny, bohužel děj jako takový je dost předvídatelný.

Dragell
18.12.2022 3 z 5

Akční záležitost, pořádná řezničina, které propůjčil Keanu Reeves nejen svou tvář, ale také spolupracoval na scénáři. Zápletka je poměrně jednoduchá, ústřední postava je zase o něco víc božská než hercovy další role. Na druhou stranu nedotknutelná rozhodně ne, protože zraněními se to tady jenom hemží. Kolem létají nejen končetiny, ale také oční bulvy, na které asi kreslíř měl trochu ujetost.

Líbí se mi práce na kresbě, která je přehledná a to i v akčních scénách, které zabírají většinu svazku. Barevnost je promyšlená a většinou plyne od modrých tónů, kdy je hlavní hrdina zraněn a v lékařském/vědeckém centru, po ty krvavě rudé, kdy je v ráži uprostřed boje ve své posedlosti.

Knihu prolínají dvě dějové linie a to přítomnost a první roky hlavního hrdiny na tomto světě. V kontrastu jsou tak způsob boje a nové technologie.

Terva
06.12.2022 3 z 5

„Neříkal jsem,
že se chci zabít,
jen,
že chci být
schopen zemřít.“

„Čas . . . je zvláštní věc.“

Vždycky se bojím rozpracovaných projektů u kterých vůbec nikdo nemá tušení, zda budou pokračovat a když už jo, tak jak dlouho jim to vydrží. Ale jako fanda filmových rolí Keanu Reevese jsem byl zvědav jak si počínal v komiksovém světě. Možná je to lepší, než začít točit podřadné béčkové filmy. Ale až čas ukáže, zda se vydal správnou cestou. V pokračování mého komentáře zjistíte, že mě se ta jeho cesta moc nezdá. Ale věřím, že se najde spousta milovníků brutálních scén a potoků krve.

Malá ochutnávka:
„Takhle nemůžeme dál žít.“
Ale co zmůžeme? Nejsme dost silní a nemáme zbraně ani prostředky . . .
„Ale máme bohy, ke kterým se naši předkové modlili ještě v jeskyni. . . a já se k nim modlím stále“
Co tedy navrhuješ?
„Navrhuju požádat je o zbraň.“

Úvodní kapitola je jeden obrovský masakr. Berserkr je v akci a divák, tedy čtenář, musí hned na začátku příběhu pochopit, že je mu opravdu všechno jedno a jde přes mrtvoly. Krev stříkala ze stránek a já si někdy musel protřít oči, abych tu akci vůbec viděl. Druhá kapitola dává příběhu ten hlubší smysl, který jsem od komiksu očekával. Ukáže nám tu cestu, kdy a jak to všechno začalo. A pak jsem zjistil, že je tam ještě víc krve, než v kapitole první. . . Osobně se přiznávám, že v příběhu mi vadila ta spousta krve a masakrů. Tak že jsem se rozhodl, že tuto sérii nemusím. Vlastně mě to skoro nebavilo.

Citát: Otec řekl, že nikdo nesmí přežít.

Ivan Kučera
03.12.2022 4 z 5

Keď mi z Black Friday 2022 prišiel od CC viac ako 5-kilový (!) balík a vytiahol som z neho cca 10 komiksov, neodolal som a nielenže som sa okamžite pustil práve do BRZRKR (nechcel som si predstaviť, čo by so mnou urobil John Wick, ak by som ho neuprednostnil), ale (a to je oveľa dôležitejšie) zhltol som ho ako malinu. Zabralo to v podstate len pár desiatok minút. Jasné, nie je to práve najnáročnejší príbeh, ale máte plno komiksov, ktoré ponúkajú podobne nenáročný príbeh a pritom čítať ich je peklo. Proste stvoriť jednoduchú vec je v skutočnosti veľmi ťažké a nie každý to dokáže. Páni to ale dokázali. Je to zábavne nakombinované (John Wick + Highlander + Conan + Hellboy). Pre Keanu Reevesa sa jednalo o srdcový projekt, okrem námetu je i (spolu)autorom scenára a ústredný antagonista (starý 80 000 rokov!!!) pochopiteľne vyzerá ako slávny Neo z Matrixov. So scenárom mu pomáhal Matt Kindt (Americká liga spravedlnosti 1 + 2). Keanu si na zhmotnenie svojho (komiksového) sna len ťažko mohol vybrať vhodnejšiu osobu, než drsňáka nad drsňákov Rona Garneyho, ktorého ostrú prácu sme u nás mohli obdivovať v Conan – Příběhy psané krví 1: Poklad kešatský alebo v Mužoch hněvu od kultového Južana Jasona Aarona. BRZRKR je jednoduchá, nenáročná, ale chytľavá pecková jednohubka. Za mňa absolútna spokojnosť. Vyzdvihnúť musím nielen skvelú žánrovú pestrosť a parádnu kresbu, ale tiež farby u nás doteraz nevydávaného Billa Crabtrreeho. Zaskočilo ma, aký brutálny komiks je. Niekto možno povie, že to paradoxne má ubíjajúce, monotónne tempo práve vinou toho, že hlavná postava každému druhému utrhne ruku a tou ho rozmláti na kašu (!), ale na mňa to fungovalo. Fakt nechápem, prečo sa jeden z najmilších, najpokornejších a „najľudskejších“ hercov Hollywoodu neustále primotáva k drastickým bitúnkom, ako je tento komiks alebo spomínaná filmová séria Wick. Každý, kto rodáka z Libanonu pozná, sa tomu úprimne čuduje, ale nech už je dôvod akýkoľvek, BRZRKR je skvelá jazda. Nezostáva nič iné, lež sa tešiť na pokračovanie. Ktoré bude predpokladám dejovo predsa len už komplikovanejšie (snáď v dobrom, nejednému sequelu v dejinách komiksu, literatúry a kinematografie zlomilo väz práve komplikovanie univerza). Výrazná obálka, prebal, tvrdá väzba, lacetka, medailóniky autorov + viac ako 20 strán bonusov pozostávajúcich z propagačných kresieb a obálok, čo je dosť pohodlný spôsob riešenia bonusového materiálu, ale zas jednotlivé kresby sú krásne a (anti?)hrdina na nich už fakt vyzerá presne ako Keanu Reeves, takže aspoň je sranda.

RaptoR
30.11.2022 5 z 5

Fantastické ztělesnění dětských snů o nezastavitelném hrdinovi. Sám jsem zvědavý, kam se komiks pohne, prvotní mix reality a conanovských počátků se mi prostě musel líbit :)
Více v recenzích.

DennisMoore
12.11.2022 5 z 5

Trochu Highlander, trochu Wolverine, další inspirace by se také našly, ale stejně by člověk neměl pocit, že čte něco, co už tu bylo stokrát. BRZRKR se s ničím nemaže, trhá (nejen) lidi vejpůl a těmi půlkami pak zabíjí jiné lidi, no a stejně tak se s ním nemažou Matt Kindt a Keanu Reeves, kteří hrdinovi nepřipravili zrovna pohádkový život. Kam to všechno povede, netuším, ale zato tuším, respektive vím, že se to chci dozvědět.

jan7794
25.10.2022 3 z 5

Já nevím, asi jsem divnej, ale nemůžu hodnotit nějak nadprůměrně, ale možná je to dané tím, že nechápu hodnotu komixů, jelikož mi za cenu vyšší než průměrná kniha přinesou zábavy tak zhruba na hodinu, než to člověk přečte.

A vzhledem k tomu, že nemám vůbec nic z komixů načteno, a nemůžu srovnávat, tak bych tomu dal dejme tomu 60%.

Impulzivně jsem to koupil, jelikož mám Keanua jako herce rád už dlouho, ale tenhle počin mě nenadchnul, ani neurazil.

martin2997
24.10.2022 5 z 5

Řezničina!!! Nutnost pro fandy Keanu Reevese!

Štítky knihy

tajemství komiksy akční

Autoři knihy

Keanu Reeves
kanadská, 1964
Matt Kindt
americká, 1973

Kniha BRSRKR: Kniha první je v

Přečtených94x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce54x
Chystám se číst20x
Chci si koupit15x