BRSRKR: Kniha druhá

BRSRKR: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510974/bmid_brzrkr-2-Zeb-510974.jpg 4 45 15

BRSRKR série

< 2. díl >

Co byste byli ochotni obětovat za skutečnou svobodu? Zpola člověku a zpola bohu, odsouzenému k věčnému konání násilí, známému jako B., se po absolvování řady experimentů a misí konečně vracejí vzpomínky. Ovlivní to jeho budoucnost? Nalezne B. konečně svobodu? Možná. Avšak vzdá se americká vláda svého největšího pokladu? Keanu Reeves pokračuje v tvorbě svého komiksového debutu s uznávaným scenáristou Mattem Kindem a legendárním výtvarníkem Ronem Garneym.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

BRZRKR Vol. 2 , 2022


více info...

Přidat komentář

Hor89
10.02.2024 1 z 5

Druhý díl BRZRKRKA je bohužel stejně špatný jako díl první. Příběh je opět hodně podprůměrný. Kresba komiksu působí odflákle, akční scény jsou si hrozně podobné - nudit mě začaly už v půlce prvního dílu. A podobně jako u jedničky zabírají cca čtvrtinu knihy obálky. Kdybych už (bohužel) neměl třetí díl doma, tak se sérií končím.

mirec88
30.01.2024 4 z 5

Tak toto bolo už oproti prvému dielu oveľa lepšie. Bolo tu oveľa menej násilia a príbeh bol podstatne lepší a kompaktnejší. Páčila sa mi celá linka príbehu B. a veľmi sa teším na vyvrcholenie v treťom dieli. Ale aj tak tu bolo hoci menej, ale hnusné násilie, preto hviezdičku uberám. Ale inak super.


jirijanovotny
09.12.2023 3 z 5

Opět líbivá kresba. Je to fajn odpočinek odběhnout na chvíli od japonské kresby k něčemu, co se více blíží realitě. Svým způsobem.

Jen ten děj je fakt nic moc. Keanu, toto se ti moc nepovedlo. Zůstaň u akčních filmů (jen ne prosím u Džona Vika, toho už bylo až trapně moc).

QEDS
20.10.2023 3 z 5

Komiks jsem zhltnul jako jednohubku, ale tentokrát to není ku prospěchu knihy. Kresba je jako u prvního dílu krásná, barvy jsou velice dobře sladěné. Příběh mi přišel spíše jako rozšíření prvního dílu než jako plnohodnotné pokračování. Doufám, že od třetího dílu se to pořádně rozjede. Zatím je zde zavánět dojení kravičky jménem Keanu Reeves. Snad se pletu a třetí díl mě překvapí.

Atlantis
19.09.2023 2 z 5

He? Tohle že jsem včera četl? Druhý Brsrkr je až trapně podprůměrný komiks. Snad vše se mohlo říct už v jedničce a když třetinu knihy zabírají alternativní obálky, tak to taky o něčem vypovídá. Snad je třetí díl finální, tohle bych dlouho nevydržel.

Profesorskey
14.07.2023 2 z 5

Do příběhu se dostalo trochu té mystiky, ne ke škodě, nicméně kresba mi připadá trochu odfláklá. Stále nebylo řečeno, ukázáno, ani vykonáno něco převratného. A otevřený konec nenechává na pochybách, že na tohle dílko budeme potřebovat dlouhou polici.

Ivan Kučera
11.06.2023 4 z 5

Jednotka síce bola za 4*, ale s prižmúrenými očami. Pravdupovediac, obával som sa, že s dvojkou to bude horšie. Preto ma príjemne prekvapilo, že sa vydala menej očakávanou cestou. Jasné, drastickou akciou nešetrí ani tentokrát, ale predsa len sa ponára viac do hĺbky mystéria, univerza a charizmy ústredného antagonistu. Až teraz mi to pripadá ako niečo, do čoho kúsok zo samého seba vložil TEN Keanu Reeves. Vnára sa do sveta filozofie, zamýšľa sa nad svojím prekliatím (alebo je to skôr dar?). Žije ukrutne dlho, lež nemôže umrieť. A tak iba sleduje, ako všetci okolo neho umierajú. Samozrejme, toto bolo už v Higlanderovi, ale jednak komiks si môže dovoliť viac, ako 111-minútový film a jednak v kombinácii s dynamickou, explicitnou akciou to vyzerá inak, sviežo. Ako sa asi cíti človek, okolo ktorého utekajú dejiny ako splašené kone a on s tým nič nedokáže urobiť, len sa mlčky prizerať? Ako sa cíti človek, ktorý nemôže umrieť, ale tí, ktorí okolo neho umrú, dovtedy milujú, nenávidia a rozmnožujú sa? Jasné, premýšľať nad zmyslom života ja myšlienka stará ako ľudstvo samo, ale keď to robí Keanu Reeves, máte tendenciu veriť tomu, lebo viete, že to myslí úprimne. Týmto si pootvoril veľmi pekné (a šikovné) zadné vrátka pre prípad, že sa raz rozhodne skončiť s Johnom Wickom. Čo sa bonusov týka, mám ich v komiksoch rád (kto nie), ale nie som si istý, či nie je kontraproduktívne narvať sem temer 30-stranovú galériu obálok.

robin9739
15.05.2023 4 z 5

Druhý díl pokračoval ve stejném duchu jako první díl. Nešetřilo se krve a brutality. Kresba byla vynikající, ale co se týče příběhu, neposunul jsem se v něm nijak dále.

dexterman
10.05.2023 3 z 5

Tak ani Druhý díl u mě nezabodoval tak abych hodnocení zvedl . Je to vlastně pořád stejný . Navíc se mi zdá že 144 stran je dost málo . Keanu tomu sice dodává určité kouzlo . Ani to však podle mě nezachrání něco kde zápletka není něják originální

GoodGames
23.04.2023 4 z 5

Brutalita prvého dielu ustúpila do úzadia a je tu tentokrát aj výrazne menej akcie. Už prvý diel však prekvapivo dokázal ponúknuť aj zaujímavý príbeh. Podobne je na tom aj druhá kniha, ktorá sa však občas až príliš hrabe v minulosti a dopláca na to tempo hlavne v druhej polovici. Našťastie je to však celé dostatočne pútavé a som zvedavý na finále.

RaptoR
04.03.2023 4 z 5

Druhý BRSRKR je ve znamení zvolnění a prohloubení vzájemných vztahů. A funguje to skvěle. Knihu totiž otevřete a po hodině čtení opět zavřete s pocitem, že ten půlrok do vydání třetího (a posledního) dílu budete muset nějak protrpět. Protože BRSRKR není nudnou, prvoplánovou mlátičkou. Je to silný příběh o muži, kterému je vlastně už všechno jedno. Čistě proto, že už všechno zažil. Tak jsem zvědavý, jaké překvapení si pro něj ( a pro nás) přichystali sami autoři. Něco mi totiž říká, že ani zde není nic tak černobílé, jak se nám může na první pohled jevit!
Více v recenzích.

DennisMoore
28.02.2023 5 z 5

Po superakční a superkrvavé jedničce, která mě ale zároveň přesvědčila, že tomuhle komiksu rozhodně půjde i o víc, je tu dvojka, která to jen a jen potvrzuje. Akce tentokrát udělala úkrok stranou a dala přednost zajímavě se vyvíjejícímu, skvěle odvyprávěnému příběhu a tajuplné poslední kapitole, která do budoucna slibuje... Něco. Leccos. Kdo ví, co vlastně.

Terva
25.02.2023 3 z 5

„B“
bude to v pořádku.
„Všechno to
ze sebe dostaňte.“
„Udělejte to pro nás.“

„B“ se narodil, uvědomil si sám sebe, a prohlásil, že je Bůh. Rozhovor s profesorkou na začátku příběhu je divný. Vyjdou ze dveří „Jeho“ bytu a najednou střih a už „B“ stojí v nějakém podivném přístroji. Nějaký moc rychlej přechod. Pak už je to jen sněti vzpomínek, návratů a bojů. Pravda, děj vás nenechá vydechnout. Ale mám pocit, že tak by to nemělo fungovat. Člověk, tedy čtenář, není bůh a ono to neustálé zabíjení a krev . . . se někdy omrzí.

Citát: V nitru jste musel tušit, co je smyslem vaší existence.

Ty pasáže, které jsou nakreslené růžově až červeně na černém podkladě nejsou vůbec pěkné. Lepší jsou ty se zelenou barvou, zvířaty, domorodci a dalšími skupinami z různých časů. To mi tak trochu připomíná styl „Rahan“. Jinak je to přesně jako děj první. Přeskakování v časech, prolínání současnosti a krev. Všude teče krev. Brutalita zůstala, pojetí vyprávění také. A protože jsem první knize dal tři hvězdy, nevidím důvod, proč svůj „rituál“ měnit.

Citát: Chcete říct, že jste přišel o náš subjekt?

adevr
20.02.2023 4 z 5

Klasická dvojka. V první knize bylo vše představeno, v této se hodně stane, ale na vyřešení si budeme muset počkat. Jinak opět krev, brutalita a námět na parádní akční film.

Lenka.Vílka
13.02.2023 5 z 5

Jak dopadlo pokračování akční pecky o nesmrtelném bojovníkovi? Na jedničku.

Už první díl ve mě zanechal spoustu otázek a já se na pokračování moc těšila. A řekla bych, že jsem s ním dostala přesně to, co mi předtím chybělo. Jít víc do hloubky celé téhle věci s božstvím a následnou nesmrtelností. A tak B. doufá, že najde svého otce, aby dostal další odpovědi. Protože doufá, že by mu to pomohlo.

BRZRKR 2 je tedy knihou dost jinou než ta předchozí. Především v ní není tolik akce a krve. Když už to přijde, dobře se to čte a skvěle na kresbu dívá, ale v poměrně menším množství. Přesto je tempo knihy neskutečné. A najednou byl konec knihy a já ani nevěděla, jak se to stalo.

Povedená kniha, která má všechno, co je třeba, aby svého čtenáře bavila. Mise splněna  :)

Štítky knihy

tajemství komiksy akční

Autoři knihy

Matt Kindt
americká, 1973
Keanu Reeves
kanadská, 1964

Kniha BRSRKR: Kniha druhá je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x