Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera!

Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510483/bmid_sebevrazedny-oddil-dostante-jokera-dtX-510483.jpg 4 22 10

Sebevražedný oddíl Amandy Wallerové má pod vedením Jasona Todda, alias Red Hooda, jasný úkol – zastavit příval mrtvol, které vrší korunní šašek zločinu, ulovit největšího Batmanova nepřítele a poslat Jokera nadobro pod drn. Někdejší zázračný chlapec s misí souhlasí. Nemá jinou volbu. Ale zároveň se touží pomstít zrůdě, která ho zabila. Když Joker změní pravidla hry, pro Red Hooda, jenž má po boku partu těch nejhorších padouchů na světě – včetně Harley Quinn, Fireflye a Wild Doga – je zatraceně těžké se rozhodnout, komu může věřit. Je načase zjistit, kdo skutečně tahá za nitky Operační skupiny X.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Suicide Squad: Get Joker! , 2022


více info...

Přidat komentář

Zypoman
14.01.2024 2 z 5

První knížka z DC Black Labelu, která mě vysloveně zklamala. A přitom potenciál byl opravdu brutální. Však vyslat Sebevražedný oddíl zabít Prince zločinu zní extrémně zajímavě. Navíc když jedním ze členů v téhle jednohubce je Jason Todd

Ten Jason Todd, kterého Joker umlátil na přání fanoušků páčidlem. Motivace jeho a Harley Quinn je zde jasně daná, jenže taky jasně nevyužitá. Jediná část, která stojí za to, je ta, kdy je Harley donucena k tanečnímu představení.

Jinak bohužel nefunguje nic. Minisérie nemá dostatečný prostor pro jakékoliv vnitřní boje, na které kniha vlastně dost láká. Takhle se jedná jen o bezduchou akční jízdu, které však bolestně scházejí kvalitní dialogy a zábavné hlášky. Navíc teda ani vizuální stránka Jokera není něco, co by bylo něco parádního. Jeho zjev je stejně nudný a unylý jako celá kniha.

Lenka.Vílka
27.10.2023 4 z 5

Hmm, co asi řekne Jason Todd na nabídku, že jako šéf sebevražednýho oddílu půjde na misi, kde mají za úkol sejmout Jokera. Toho ujetýho magora, kterej ho zabil. No, proč nesouhlasit. Alespoň se chvíli dostane z basy na vzduch. Pointa dobrá. Povedl se ale i zbytek?

(""Neberte si žádný zbraně." To mi jako večírek nezní." ... "Čeho se bojíš? Tam jich určitě budou mít spousty." ... "To je právě to, čeho se bojím.")

Když jsem si tu těžkou otázku položila (nevim, asi sama sebe nenávidim, proto si kladu podobný otázky), tak je asi čas si na to odpovědět (ale nějak od lesa, abych nemusela bejt v odpovědi konkrétní). Protože tahle kniha je dobrá. Jenom ne v měřítku, které očekávám od Black Labelu. Rozhodně to není nijak depresivní čtení. Jenom slovíčkově rozmanitý a krvavý. Brian Azzarello je pro mě zárukou kvality, ale paradoxně, kde se můžou autoři utrhnout ze řetězu, on tady působí, jako kdyby se držel při zemi. Mohlo to být mnohem víc, nemůžu se zbavit dojmu. Nebýt tedy sprosté mluvy, skoro bych nepoznala, že čtu Black Label. Škoda, škoda, škoda...

("Nikdy jsem neměl kontrolu nad svým životem.")

Čekala jsem asi možná něco jiného, než že vězení Todda změní "takhle". A když už jsem se rozhodla to akceptovat, tak i tímhle směrem jsem se cítila dejově ochuzená. Šlo to utáhnout víc...
Ale moc se mi líbila kresba. Fakt se to k tomu hodila. A zobrazení Jokera (kterému už jenom chyběl klobouček) bylo prostě skvělý. Stejně jako obálka a pod přebalem. 4,5/5


KubaHanzelin
07.09.2023 3 z 5

Na Black Label slabší, ale příjemná "oddechovka" s několika příjemnými i značně nechutnými překvapeními a hromadou sprostých slov, až jsem si říkal jestli vůbec čtu komiks od DC.
Asi budu muset chvíli nechat Jokera jako hlavního záporáka z Gothamu ležet, protože ani tahle ruská verze mě moc nebavila:)

iceVS
08.06.2023 5 z 5

Těším se na chvíli, kdy budu chápat všechny souvislosti :-)

Ale i tak mě to náramně baví.

robin9739
15.05.2023 4 z 5

Tento komiks není úplným výkvětem Black Label ale má něco do sebe. Příběh je silný a temný, navíc zahrnuje několik ikonických postav z komiksových světů DC. Azzarello a Maleev vytvořily zajímavý komiks, ale zdaleka nenaplnily jeho potenciál. Za mě ne důležitý ale za to zábavný komiks ze světa DC.

fvalek
26.04.2023 2 z 5

Asi první díl Black Label, který mě vážně zklamal... Ať už opravdu protivnou a nelíbivou kresbou, tak i celkovým dějem a výběrem postav. Red Hood není zrovna postava, která by mě nějak více zajímala a primárně neuznávám ten narativ, že by Wallerová zvládla "zotročit" někoho z Bat-rodiny, ať už aktuálního či bývalého člena. Ostatní členové byli zvláštní a jediné pozitivní na nich asi bylo, že proi mě byli nové a zajímaví, někteří měli zvláštní schopnosti. Musím uznat, že na docela malém prostoru jedné knihy zvládli u některých postav vyobrazit emoce a hrdinství natolik, že jsem si je snad i docela oblíbil, třeba takovou Plastique. Využití málo známých postav příběh trošku povzneslo a uvolnilo běžné stereotypy spojené s klasickým Oddílem. A přece se některé známé postavy ukázaly! :)

Bohužel celá zápletka "Dostaňte Jokera" dopadla dost špatně co do svého naplnění, protože jako by o Jokera snad ani nikdy nešlo. Pokus dobrý, ale pak je Joker všem tak nějak ukradený a mydlí se mezi sebou. No a co Wallerová? V jedné chvíli si dělá co chce i za zády Batmana, v jiné se jí Joker dostane do bytu, protože si ho plete s donáškou, to je jako vtip? ubohé, nedomyšlené... Jedna hvězda za zajímavé postavy Oddílu, druhá za Peacemakera. Konec. :D

Ivan Kučera
18.04.2023 4 z 5

Jednotku samovrahov príliš nemusím. Toto hodnotím ako najlepší komiks, aký som s ňou čítal. Na tom má podiel akiste to, že ju jednak nečakane nevedie nikto menší, než Red Hood a nepozostáva z prevarených ksichtov (až na Harley Quinn, na tú sa zjavne vzťahujú špeciálne autorské práva, ktoré tvorcom prikazujú obsadiť ju do každej alternatívy tímu). Azzarello je drsný. Nie je to síce bitúnok, ale pár krvavých detailov ma zaskočilo + ma potešilo, že jedna postava je tak absurdne vulgárna, až to nebolo otravné, ale zábavné. Naopak, akonáhle začali podobne extravagantne nadávať aj ostatné, nebolo to ono. Scenár nie je žiadny zázrak. Ale ani prúser. Poteší, že sa scenárista hrá (trochu á la Grant Morrison?) a predvádza. Takže je tu scéna, v ktorej Joker vtrhne do bytu postavy X a prizabije ju páčidlom. Tým Azzarello vzdáva hold nielen legendárnej páčidlovej pasáži z Batman: Smrt v rodině, ale ostatne i z Mooreovho Kameňáka (kde Joker pre zmenu vtrhne ku Gordonovcom a navždy im zmení život). Aby toho nebolo málo, Joker je oblečený a správa sa ako postava z Kubrickovho Mechanického pomaranča. Každopádne viac, ako scenár, sa mi páčila kresba Bulhara Alexa Maleeva (Vrána: Mrtvá doba) a príjemne utlené farby Matta Hollingswortha (Alias).

GoodGames
13.04.2023 3 z 5

Znovu sa jedná o rozporuplný príspevok slávneho Briana Azzarella do edície Black Label. Ak však budete čakať len jednoduchšiu tímovú akciu bez nejakých väčších ambícií, mohlo by vás to baviť. Veď už len samotný nápad zabiť Jokera je dostatočne zaujímavý. Pochválil by som aj vydarenú kresbu od Alexa Maleeva a síce sa celkovo hlavne scenárom jedná skôr o priemerné dielo, mňa to celkom bavilo.

RCC
05.04.2023 5 z 5

Jedinou nedokonalostí tohoto komiksu je nedostatečný rozsah. Téma je tak nosné a zajímavé, že by se nechal udělat delší příběh. Jenže se musíme smířit s tím, že Brian Azzarello píše už pomalu, na kniho o větším počtu stránek bychom museli čekat dlouho. I tak je ale patrné, že on je jeden z nejlepších spisovatelů komiksů z celého DC. Dokáže spojit temnou akci s humorným prvkem, přesně tak, jak to má ve správném Sebevražedném oddíle být. Rozhodně je to jeden z nejlepších zástupců řady Black Label v posledních letech.

farb
04.04.2023 3 z 5

První sešit je hodně dobrý a solidně navnadí. Pak se to ale zvrtne v jeden velký maglajz. Jako žádná extra hrůza, ale ani nic zajímavého... Za mě za tři - jeden bod za první sešit, druhý za kresbu a třetí za poslední stránku.