Mrtvá schránka

Mrtvá schránka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506913/bmid_mrtva-schranka-Otv-506913.jpg 4 320 71

Legie série

< 7. díl >

Od invaze enlilského Společenství na planetu Zemi uplynuly dlouhé měsíce. Z uprchlíků se stali válečníci, z neznámých mimozemšťanů spojenci a z nákladní kraksny válečná loď. Vše, čím si posádka Vzdorující prošla, ale bledne před návratem na rodnou planetu. Jak ji pozměnila mimozemská okupace? Najdou na ní alespoň zbytky toho, čím lidská společnost bývala? Podaří se Moravcovi s Gerasimem získat spojení na povstalce zapojené do operace Valkýra? A splnit všechna poslední přání toho, kvůli komu se domů vrátili dřív, než by je samotné napadlo? Vítejte v sérii Legie, vesmírné sáze Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, plné boje za svobodu a trochy toho humoru.... celý text

Přidat komentář

Honey0105
19.04.2024 3 z 5

Na návrat na zemi jsem se opravdu velmi těšila. Nakonec, ale přišlo mírné zklamání. V sérii už se objevily lepší díly. Přesto příjemný poslech, znovu skvělý Martin Stránský. Navíc jsem ráda, že se nám k posádce připojila Fifinka. Odchod Guiseppeho byl takový nečekaný. Ne, že by to vadilo, ale nějak mi to tam nesedlo. Tak teď uvidíme, co přinesou další díly.

martin6849
11.04.2024 3 z 5

I tohle bylo dost slabé. Je fajn, že se děj odehrával na známých místech, ale první polovina byla taková unylá a o ničem. Ve druhé se to trošku zlepšilo, ale nestačí to.


Zajecice.99
27.03.2024 5 z 5

Za me nejlepsi dil.

Hecate23
22.03.2024 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil hlavně kvůli návratu na Zemi, konkrétně k nám do Česka. Užívala jsem si všechny ty reálie z naší kotliny a to i přesto, že třeba v Ostravě ani u Labužníka (tuším že to bylo v Karviné) jsem nikdy nebyla. Akce prokládala pozvolnější části což mi vyhovovalo.

Hobitka
15.03.2024 5 z 5

Většina knihy má spíš pozvolnější tempo, s pár rychlejšími zvraty. Za mě to skvěle dokresluje atmosféru návratu na Zemi po invazi. Závěr je pak až nečekaně rychlá smršť.
Skvělé pokračování, které jsem si užila, a ve kterém se příběh celé série začíná ubírat novým směrem. Těším se na pokračování. :)

MarekTall
06.03.2024 5 z 5

Celá Legie je něco nevídaného. Postavy jsou tak osobité, že každý další díl budete očekávat jako na trní. S touhle sérií nemůžete šlápnout vedle. Od Hustého nářezu je to první série, která mě takhle šíleně baví!

Predator3313
24.12.2023 4 z 5

Po minulém díle jsem měl trochu obavy.
Ale bylo to dobrý. Když pominul tu Amandinu minulou změnu tak v tomto díle to byla dobrá postava, a dost dobře doplňuje tým Bouchač, Mrdak a Aga.
Dohromady je to vážně zabijácká kombinace
Zvlášť když se potulují po obsazené planetě, dávají si zákusky, shánějí psa a dávají přes hubu Vodičkově bývalému šéfovi.
A Aga se smažákem to zase zabila.

hanzmb
15.11.2023 4 z 5

Jak jsem byl nadšen z prvních 2 autorčiných dílů Legie, tak pokračování už tak skvělé není. Vlastně se jedná o kolovrátek. Parta se pohybuje po Čechách a je neustále odhalována nepřáteli a musí se prostřílet do bezpečí. Zkrátka nic, co by zatížilo mozkové závity. Ani kvalita hlášek nic moc, spíš opakování. Šance na zajímavé rozšíření party je vzápětí odstřelena, Uvidím, kam to to zvedne Kotleta. Tohle je spíš Nuda v Brně. Asi na autorku působí její současné bydliště :-) .

Lukáš987
13.11.2023 5 z 5

Ale do Prahy je to kus cesty."
„Kolik světelných let?"
„S Českými dráhami tak deset. Když budeme mít štěstí, zvládneme to za tři a půl hodiny."
„Fifinka bude mít aspoň zážitek," zaradovala se Amanda.
,,Ona sama je zážitek"
Tyhle luxusní hlášky, opět palseky v pohotovostním režimu a Lord Mr*dák a Kapitán Bouchač opět v akci protože sliz se vrací domů . Prostě tahle partička nevydrží ani 3hodiny bez problémů . Další z příběhů téhle sebranky na 300 stránkách za mnou a Mrtvou schránku střídá Operace Pentagrun .
Smažák je fajn,
Nic než pentagrun

lucakuca
12.11.2023 5 z 5

Užila jsem si Zemi a dostala chuť na smažák. Asi jako každý z vás, že?
Vtipné, čtivé. Ale.
Ale jak si dokážou vybojovat zpátky to naše, to fakt netuším a jsem na to zvědavá. Na to bude asi jedna série krátká.

renefer
06.09.2023 4 z 5

Chtěla jsem dát tři bodíky, protože první díly se mi líbily víc a až na nějaké občasné výstřely, jako smažák a větrník, má série klesající tendenci. Ale musím dát čtyři, protože Třeskoprsky a Fifinka, to je moje srdcovka :)

kure91
31.08.2023 4 z 5

Série si nadále drží svou laťku a i když to dlouho nevypadalo, tento díl nás zase posunul v ději, i když na první pohled to vypadalo, že budeme spíše sledovat plnění side questů. Musím uznat, že návrat na Zemi jsem si ibrovsky užil a zejména za části děje v Ostravě zaslouží autorka pochvalu, protože to byla fakt zábava. Jen mi teda nadále přijde jedna věc v sérii, která mě lehce štve, že kromě posádky Kraksny jsou všichni strašní sidekickové a materiál na jedno použití. Rád bych viděl některé postavy chvíli vydržet a trošku je více rozehrát.

NemmamSlov
03.08.2023 4 z 5

"Jak se tu dá cestovat?" zeptala sa chana věcně.
"Před invazí autobusem nebo vlakem...pokud se na tom nic nezměnilo, vlakem by to bylo nejlepší. Ale do Prahy je to kus cesty."
"Kolik světelných let?"
"S Českými dráhami tak deset. Když budeme mít štěstí, zvládneme to za tři a půl hodoni."


Mne sa to páčilo. Výborne to nadvezovalo na predchádzajúci diel. Tešil som sa na návrat na Zem, ale dúfal som, že sa hrdinovia budú vraciať domov za iných okolností. Vodička padol a členovia posádky idú splniť jeho poslednú vôľu. No Moravec má aj iný ciel a to vyzdvyhnúť mŕtvu schránku aby sa spojil s odbojom, ktorý má v pláne oslobodiť Zem. Teším sa na ďalší diel.

PastorMal13
25.07.2023 5 z 5

Všude dobře, doma nejlíp. Aneb pokazí se vše, co jde.

PanDanHK
19.07.2023 5 z 5

Super pokračování a dobrá změna prostředí.

Sklenička
08.07.2023 5 z 5

Yes! Posádka se vrací na Zemi mj. vyzvednout vzkaz od plukovníka Batisty a splnit poslední přání člena posádky Kraksny. Český národ pod okupací opět "nezklamal". České dráhy své návyky z doby před okupací nezměnily a všemu vévodí smažák. Chybí tomu jen český turista s ponožkami v sandálech. Konec minulého dílu je autorce odpuštěn.

Dandulka
29.06.2023 5 z 5

Skvělý díl, i když se smutným podtextem, odehrávající se zase někdy na Zemi a k tomu ještě i v Ostravě! Co dodat? Perfektní.

Radesan
26.06.2023 2 z 5

Tak tenhle díl byl opravdu velmi slabý... knihy od paní Sněgoňové mám opravdu rád, ale u tohoto dílu bylo tolik věcí, co mne spíše točilo než bavilo... těšil jsem se, že se dozvím, jak to vypadá na planetě zemi, ale ejhle, nedozvíte se prakticky nic....zbývá 1/3 obyvatelstva, ale to znamená co přesně? Takže lidé z Havířova přežili a zbytek světa vyhořel nebo jak tomu mám rozumnět? Neměl by člověk, který bojuje proti společenství prahnout po informacích o jeho planetě, za kterou bojuje? Opravdu se za celou dobu knihy nezeptal co se za rok a půl dělo? O zbytku planety se kromě Prahy a úseků jejich cesty nedozvíte nic.

O jeho příjezdu, který je super tajný, ví všichni .... lidské jídlo je pro mimozemšťany v pohodě a sami mimozemšťané neřeší otázku poživatelnosti.... na zemi jedu kvůli větrníku... ok... smažák... ok.... a pro schránku kde se skrývá odboj, protože.... proč? Takže s moderní technologií není Batista schopný předat informace jinak, nežli nahnat důležitou osobu do chřtánu obsazené planety? Jakože WTF? A když tu schránku najde někdo jiný tak ji zahodí nebo dá společenství a šlus ty vole... odboj je v háji.

Že by nová postava do posádky? Neh, zase mrtvá...

Gerasim mne jako postava začíná upřímně točit, protože na co sáhne, to vyloženě podělá, ale tak, že při tom všem okolo ublíží.

Giussepe si plánoval takovou super lest na Loyda, že riskoval život celé posádky, která prakticky mohla celá pojít kvůli jeho tajnému rozhodnutí...

Takových věcí co mi neseděli bylo víc.


Se zájmem čtu další díl... nejde mi o to knihu vyloženě pomlouvat nebo hanět, ale po dlouhé době mne u čtení tak dlouho nic nepokopalo. Určitě si dočtu celou sérii, protože zatím bylo vše super, ale tohle je hold jen slabší kus.

kuruteku
20.06.2023 4 z 5

Dluh je smazán (mí sledovatelé vědí, že jsem - osel - nejdříve přečetl Operaci Petragun než tento díl) a já chápu, kde se vzal, respektive zmizel Giusseppe, souřadnice Batistovy Legie, setkání s Rudým Vrabcem. Zajímavé, měl jsem na začátku celé ságy pocit, že na nucených pracích nebyli rok a půl, ale daleko více. Ale možná že ne, je to jen brak. V každém případě baví. A smažák, Fifinka, maso, ČD, Havířov, Národní, parašutisti, no náš svět v jednom balíčku.

sharik
31.05.2023 5 z 5

Navzdory mnohým komentářům si dovolím tvrdit, že tenhle díl Legie patří (zatím) k těm nejlepším. Strašně mě baví ty popkulturní narážky, ale taky různá historická pomrkávání a hlavně je to prostě sranda, i když právě v Mrtvé schránce čímsi ještě více hořká než v předchozích částech. Jasně, není to žádná intelektuální četba, takže to, co píšu, je tu jen podtón skrytý pod dobrou zábavou. Ale přesně takhle má kvalitní oddechová fantastika vypadat: dobře napsaná, nenáročná a přitom rozhodně ne hloupá. Celá Legie je strašně dobrá záležitost, nečekal bych, že u nějaké série budu takhle přilepený a netrpělivě očekávající další části. Vlastně se mi to doteď stalo jen jako klukovi, když vycházel Harry Potter (čímž pochopitelně veškerá podobnost obou sérii i končí :)) ).