Kingdom Come Deliverance

Kingdom Come Deliverance https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510011/bmid_kingdom-come-deliverance-2hQ-510011.jpg 3 34 13

Zikmundova vojska drancují české království. Jenže k dosažení svých cílů a zničení všech stoupenců Václava IV. potřebuje samozvaný král jednu zásadní věc. Peníze. Je potřeba dobýt Skalici, kde se nacházejí stříbrné doly. Pomocí vojáků, vražd, zrady… a samozřejmě jednoho z nejlepších banditů v Zikmundově žoldu, všeho schopného parchanta jménem Prcek. Poteče krev. Spousta krve. Komiksová předehra ke slavné české počítačové hře Kingdom Come představuje nejen historické pozadí tohoto fenoménu, ale také minulost zásadních postav. Dokresluje celý příběh, včetně věcí, které vám hra neprozradila. Součástí knihy je i nádherná galerie obrazů.... celý text

Přidat komentář

Storm.b
29.04.2024 2 z 5

Kresby nic moc, působí odfláknutě podobně jako děj. Nápad vidět příběh z druhé strany zajímavý, ale téměř nevyužitý. Místo zákulisních pletich a motivací Zikmunda, Ištvána či jiných šlechticů (a že té motivace vzhledem k neschopnému Václavovi bylo), případně něco ze života Kumánů, sledujeme téměř celou dobu jen nudně předvídatelného Prcka, jak mlátí na všechny strany.

fvalek
03.08.2023 3 z 5

Hru opět a jako vždy neznám, i když jsem o ní samozřejmě slyšel, ale tahle kniha je docela dobrá a dává smysl. Třeba proti komiksu Diablo je to mnohonásobně lepší, výpravnější a má děj, ve kterém se český čtenář vyzná, a který má nějaký začátek a konec. Nevím úplně, jak se váže ke hře, jestli je to nějaký prequel nebo jen nějaký drobný doplněk z toho světa, ale klidně si ho může přečíst i čtenář, který hru vůbec nezná, i když pro něj asi nebude mít žádnou pointu, jen to bude takový exkurz do toho světa. Ano, jasně, je to v podstatě o ničem, ale možná že menší cíle tohohle komiksu jsou logičtější a čitelnější, než nějaké velkolepé uvedení, které se zvrhne v nepřehlednou smršť, ve které se nový čtenář, herní amatér, nevyzná. Kniha má taky zajímavou obálku s přebalem. Závěr obsahuje nějaké grafiky ze hry, které jsou úžasné. takže já nevím, asi to není žádné must have, ale zklamaný jsem nebyl. :)


uzivatel3478
17.07.2023 4 z 5

Čtivé rozšíření jedné z nejlepších českých her, která se dostala i za hranice ČR.

robin9739
15.05.2023 3 z 5

Jedná se o komiks, který má krásnou obálku, obsahuje krásnou galerií obrazů ke hře, ale tím většina superlativ končí. Příběh je jednoduchý a bez předchozí znalosti hry naprosto nekompetentní. Jedná se o velmi průměrné dílo i když se jedná o předehru k velmi známé hře. Myslím, že si to měli autoři Kingdom Come Deliverance lépe pohlídat, a vdechnout komiksu trochu svého scenáristického a vizuálního umu. Potenciál komiksu rozhodně nebyl naplněn.

Local_Bunny
24.04.2023

Komiks Kingdom Come Deliverance je předloha stejnojmenné hry. Věřím, že spousta fanoušků jásala, jelikož všichni máme rádi, když se naše oblíbené dílo promítne i jinde, ale trošku se bojím, jestli tohle nebyl spíš náraz.
Dílo se tedy odehrává v době, kdy se o vládu přetahuje Václav IV. spolu se Zikmundem. Hodně se nám zde otevřou příběhy postav, které můžeme znát díky hře. Jedním z ním je třeba Prcek. Jenže.. Dá nám ten příběh vůbec něco?
Hodně se to tady hraje přes brutalitu, což mi přišlo spíš na škodu. Nechápejte mě špatně, to holt do války patří, ale tady byl navíc obrovský prostor pro plánování intrik, který zůstal nevyužitý. Něco málo zde sice je, ale rovnou jako hotová věc, která je čtenáři představena. Žádná cesta, důvod, prostě hotovo. Fajn věc byla pohled na celý střet, kdy se v lidech bije jejich rozhodnutí a následné výčitky či zpytování svědomí.
Kresba celého komiksu byla skvělá, arty na konci příjemný bonus, ale příběh se mohl za mě více propracovat, jelikož ten prostor tam určitě byl.
-
za komiks děkuji @crew_komiks #spoluprace

joachim36
23.04.2023 2 z 5

Jako reminiscence některých událostí ze hry dobré. Jako samostatný příběh a komiks slabé. Navíc to provázejí neuvěřitelné lapsy. Hospoda v Sampoších je roubené stavení, dialog odehrávající se unitř je pak z hodovní síně hradu. Jako WTF??? "Děj" skáče sem a tam, před události a za události... Nejhezčí je zkrátka ten artbook na konci.

GoodGames
13.04.2023 3 z 5

Rozhodne zaujímavý bonus pre fanúšikov hry, ktorí by si nemali nechať tento komiks ujsť. Nejedná sa síce kvalitatívne o nič výnimočné a celkové spracovanie je skôr priemer, no komiks ponúka viacero brutálnych a poriadne čvachtavých úmrtí, v ktorých nie je núdza o vypadnuté črevá, odseknuté hlavy či iné končatiny. Zamrzí však absencia veľkolepejších bojových scén a príbeh ma tiež nijak výrazne nestrhol. Napriek tomu však fajn jednohubka.

RaptoR
11.04.2023 1 z 5

Kingdom Come: Deliverance je trochu zbytečným komiksem. Křečovitě držící příběh o tom, že Prcek je pořádná svině (jako bychom to z hry nevěděli) a Liška ryšavá jakbysmet. Prvoplánový útok na fanouškovo peněženku, který si zaslouží jednu hvězdu jen za fanartovou galerii středověkého života, která samozřejmě ale patří ke hře.

instageek_cz
11.04.2023 4 z 5

Tahle knížka schytává povětšinou mizerné hodnocení a i já jsem se z více důvodů obával, že to bude slabota. Jenže! Nevím, jestli to bylo způsobeno nízkými očekáváními, ale nakonec jsem se u čtení dobře bavil a štvalo mě, že to není delší:))

Ke hře jsem se bohužel ještě nedostal (jsem lapen u remaků, remasterů a desítky let starých retro games:)) ), takže nemůžu soudit, jestli tu něco neodpovídá hlavní příběhové lince apod. Obecně jsem předpokládal spíše nudnější děj plný politikaření, bouchání do stolů, převržených číší atd.:)) Což se nestalo. Oceňuji rychlé a srozumitelné vysvětlení zápletky i různých podzápletek, díky nimž jsou motivace všech postav jasné. Čas se zde nemarní, ke středověkým masakrům a mučením to máme vždy co by kamenem do hlavy dohodil či šípem do zad dostřelil:P

To vše v kresbě Wilsona Gandolpha, která se mi v náhledech vůbec nelíbila. Nemám rád tenhle jednoduchý mainstreamový styl alá komiks W.I.T.C.H.:)) Navíc nechápu, proč tohle nedostali zadáno mistři concept artů ke Kingdom Come, jako je třeba Tomáš Duchek? To je jak když před Naganem Kanada nechala doma Messiera a radši místo něj vzala Roba Zamunera taky to pak nedopadlo úplně nejslavněji:)) Nicméně, nakonec mi kresba nepřišla tak strašná. Je brutální, gore detaily nešetří, což jí ve finále přidává docela dost bodů.

Nevím, tohle mi prostě nějak sedlo. Škoda konce, který podle mě přichází moc brzy. Pokud je ale v plánu pokračování, tak super. Záporák Prcek je neskutečný šmejd a celkově se díky němu i této knize budu snažit k dílu českého Warhorse Studios dostat dřív než za dalších x let:)) Čili komiksová předehra plní účel. Spíš než za dodatek pro fanoušky ji považuji za lákadlo pro nové pařany, kterým se Kingdom Come takto připomíná skrz jiné médium.

Áňa 998
09.04.2023 1 z 5

Hru jsem hrála několikrát, ale už po chvíli čtení jsem věděla, že tohle není dobrý počin. Chyby v detailech, kdo hru nezná, nic mu to neřekne. A ostřílení hráči asi spíš budou zklamaní.

mallamut
25.03.2023 odpad!

Proboha proč. Jsem příznivec hry, ale tohle si nezasloužila. V nazvu je předehra, ale je to spíš doplnění děje. Bez znalosti hry je to uplně kničemu. Ještě tam mají chybu v časové ose děje. Zde očividně nešlo o kvalitu, ale jen o podojení fanoušků. Škoda dost jsem se těšil.

Fuckenbrau
03.03.2023 2 z 5

No na začátek musím říct, že jsem Kingdom Come úplně nedohrál a bavit mě přestalo někde blíže k začátku, než ke konci.
Ale zas jsem se dost těšil, knížky i comicsy se středověkou tématikou mám tuze rád.
Ale za prvé mě zklamala kresba. Tohle vypadá, že bylo šito horkou nití. Nebo se říká jehlou? Ale kresbu ještě přežiju.
Ale scénáristicky to bylo takové dost zpatlané, jakoby.. jakoby americký scénárista psal comics z české historie a byl omezen zároveń příběhem, který se stal v nějaké počítačové hře..
Takže slabší příbeh o surovém Prckovi, který vykydlí každého, kdo mu neprokáže dostatečnou úctu, což je vlastně každej.
Navíc srozumitelnosti nepomáhá ani neustále časové posouvání děje o týden sem, o měsíc zpět.
Ale pokračování ještě dám šanci...

Z historických comicsů ale radši šáhnu do edice MDEK, či Modré Crwe nebo nakladatelství Erb.

lyriq
27.02.2023 2 z 5

Doplnění příběhu v líbivé kresbě. Taková jednohubka, spíše pro hráče KCD. Neznalému nic neřekne.