R.A.B. R.A.B. komentáře u knih

☰ menu

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Wow, hodně zajímavá kniha. Je drastická, pravdivá a plná dost odpuzujících detailů. Měla jsem jí přečtenou strašně rychle. Lva si prostě zamilujete (hlavně ve filmovém zpracování kde ho hraje Tom Hardy!) Určitě si přečtu i další díly. :)

09.05.2017 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Úžasná kniha, kterou jsem měla přečtenou za 2 dny. Určitě doporučuji :)

09.05.2017


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malého prince jsem nikdy předtím nečetla takže ve svých dvaceti letech jsem se k tomu konečně dostala. Otevřela jsem knížku a dala se do čtení. Knihu jsem měla přečtenou asi za hodinu a půl, ale dojmy z knihy mi utkvěly v paměti ještě hodně dlouho. Kniha se mi líbila tak moc, že jsem si jí za dva dny přečetla znovu a jsem jí opravdu nadšená. Po prvním přečtení jsem z ní měla trošku deprese, ale teď už mám jen super dojmy. Rozhodně doporučuji si tuto klasiku přečíst :) za mě *****

09.05.2017


Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

První jsem viděla film a udělal na mě obrovský dojem. Ihned jsem si sehnala knihu a dala se do čtení. Když jsem začala číst trošku mě odradil autorův styl psaní, ale nicméně po pár dalších stránkách jsem si zvykla. Kniha je neuvěřitelně silná a čtivá. Po přečtení knihy mě napadlo: Byl Alex Supertramp vůbec hrdina nebo jen nezodpovědný člověk, který přidělal jeho rodičům tolik starostí? Nad touhle otázkou a knihou celkově budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Rozdodně doporučuji. :)

30.08.2016 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Knihu jsem dostala k narozeninám. Uvařila jsem si čaj a dala se do čtení. První povídka byla vážně super, moc se mi líbila a naladila mě na vánoční atmosféru :) po přečtení první povídky jsem začala rychle číst druhou. Při druhé povídce mě vůbec nic nezaujalo. Postavy byly nachlup stejné jako u všech Greenových povídek, ale stále jsem měla nezlomnou vůli to přečíst. Po přečtení druhé povídky jsem si trochu vydechla, protože jsem si řekla, že horší to být už nemůže. Těžce jsem se mýlila. Třetí povídka byla, nevím jaký jiný výraz použít, strašná. Hrdinka byla totální slepice a její kamarádky na tom nebyly o nic lépe. Asi jsem už stará na Greena. Takže knihu hodnotím 2 hvězdami a to jen díky první dobré povídce. :)

08.06.2016


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Knihu jsem četla alespoň pětkrát a stále se k ní vracím. Při přečtení si říkáte, že se v této knize mnoho neodehraje, ale na konci knihy mám vždy pocit jako by se odehrálo vlastně hrozně moc. Když přečtete takovou knihu musí Vás to poznamenat. Můžu klidně prohlásit tuto knihu za klenot americké literatury. Děkuju pane Salingere a Holdene! :)

08.06.2016


Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Knihu jsem cetla asi pred rokem a nejak mi utkvěla v paměti. Prvni jsem videla filmové zpracování, ktere take nema chybu. Hned po shlédnutí filmu jsem si pujcila knihu. Ze začátku me moc nebavila, ale veci zacali pozdeji nabirat spád. Podle me je tato kniha napsana opravdu mistrovsky. Celou knihu jsem mela husi kuzi, opravdu. Za me pet hvezdicek :-)

30.09.2015


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Četla jsem všechny Greenovi knihy krome Let it snow. John Green je vtipny a uzasny spisovatel. Musim bohuzel priznat, ze tato kniha byla z jeho strany menší úlet. Postavy nezajimave a nesympaticke, dej predvidatelny. Podle meho nazoru nejslabší kniha od autora.

30.09.2015


Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Po přečtení O myších a lidech jsem si myslela, že tato kniha bude slabým odvarem. Jsem ráda, že jsem se zmýlila. Kniha je nádherně psaná do detailů, postavy úžasné (pro mě hlavně Cal). Hrozně se mi líbila postava Kate. Takhle zlá postava se najde opravdu málokdy. Abych to zkrátila tak tato kniha je nejúžasnější záležitostí za dlouhou dobu. Určitě stojí za přečtení. Za mě pět hvězdiček :)

07.07.2015


Christina Christina Stephen King

Úžasná knížka, která mě chytla od začátku a drtila až do konce :)

04.06.2015


Prosinec už je takovej Prosinec už je takovej Donal Ryan

Na tuhle knihu jsem byla opravdu zvědavá, ale bohužel mě trošku zklamala. Kniha je dobře napsaná, ale Johnseyho postava mi prostě nebyla dostatečně sympatická. Myslím, že bych si knihu už znovu nechtěla přečíst. Spíše trochu podprůměrná kniha.

04.05.2015