Na východ od ráje přehled
V obsáhlé rodinné kronice, zahrnující události od války Severu proti Jihu až po první světovou válku se autor nechal inspirovat biblickým příběhem Kaina a Ábela. Děj se odehrává v údolí Salinas v severní Kalifornii a román je pohledem do lidského nitra dvou bratrů. Kniha byla úspěšně zfilmována.... celý text
Originální název: East of Eden, 1952
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na východ od ráje. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 359 komentářůSouvisející novinky - Na východ od ráje (1)
Knižní novinky (42. týden)
17.10.2021
„Já vím, že někdy se lže z laskavosti. Ale nevěřím, že je to k něčemu dobré. Prudká bolest z pravdy přejde, ale pomalá a sžíravá trýzeň ze lži nepomine nikdy. Je jako nevyhojitelný bolák.“
Kniha Na východ od ráje v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 51x |
| v Přečtených | 3 126x |
| ve Čtenářské výzvě | 317x |
| v Doporučených | 445x |
| v Mé knihovně | 891x |
| v Chystám se číst | 1 369x |
| v Chci si koupit | 215x |
| v dalších seznamech | 25x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Kalifornie láska zfilmováno 20. století americká literatura rodina USA (Spojené státy americké) rodinné vztahy sebepoznání, sebepoznávání Bible biblické postavy farmáři ságy osudové okamžiky lidskost, lidstvíJohn Steinbeck také napsal(a)
| 2004 | O myších a lidech |
| 2006 | Na východ od ráje |
| 1941 | Hrozny hněvu |
| 2002 | Na plechárně |
| 2003 | Toulavý autobus |

87 %
78 %

Klasika, kterou není nutné predstavovat. Steinbeckovi se skvele podarilo vystihnout dobro i zlo v cloveku, a jak proti němu lze bojovat nebo se naopak nechat pohltit. A nabizi se otazka…je dobro skutecnym dobrem, pokud diky tomu prehlizime realitu?