Peťula91 Peťula91 komentáře u knih

☰ menu

Mýtné Mýtné Cherie Priest

Kniha měla potenciál svým námětem a prostředím. Bohužel ten konec mi celkový dojem z knihy dost pokazil. Jak už zde bylo řečeno níže - cca posledních 50 stran byla slátanina všech možných blbostí. Znovu bych číst rozhodně nemusela.

22.04.2024 3 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Kniha nebyla moc strašidelná, přesto se četla velmi dobře. Jsou zde sympatické hlavní postavy, zajímavý děj a samozřejmě nesmí chybět šťastný konec. :-)

A co také stojí za vyzdvihnutí, tak celá série má opravdu krásnou obálku. :-)

02.04.2024 5 z 5


Upálená zaživa Upálená zaživa Souad

Už jsem přečetla poměrně dost knih na podobné téma, ale tahle konkrétní se mnou otřásla nejvíce. Příběh o ženě, která popisuje své otřesné dětství, nikdy nezažila pohlazení, lásku od rodiny nebo vzdělání. Znala pouze práci, rány páskem či holí, utrpení a nekonečný strach. Bohužel v těchto zemích jsou ženy méně než krávy, ovce nebo kozy. Ona se prohřešila tím, že se zamilovala a otěhotněla. To však byla pro celou rodinu hanba a tudíž rozhodli, že ji upálí, aby svou smrtí očistila čest rodiny. Neskutečný příběh, který jsem nedokázala přečíst na jeden zátah.

Úryvek z knihy, který mluví za vše:

"Soudce, který by odsoudil muže za zločin cti jako obyčejného vraha, by se už nikdy nemohl objevit na ulici, nemohl by ve vsi žít, musel by s hanbou utéct, protože potrestal hrdinu."

21.03.2024 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Moc hezký a úsměvný příběh, tentokrát zasazen do New Yorku.
Sladké dortíky, romantická linka, odpočinek a poznávání dané země. To je přesně to, co od autorky očekávám a co je pro ni tak typické. :-) Určitě doporučuji. :-)

12.03.2024 5 z 5


Má sestra je sériový vrah Má sestra je sériový vrah Oyinkan Braithwaite

Kniha mě vůbec nebavila. Čekala jsem napínavý thriller či zajímavou detektivku.
Bohužel to nejlepší z knihy je obálka a krátké kapitoly, díky kterým máte příběh rychle za sebou.

03.03.2024 1 z 5


Za zlatými mřížemi Za zlatými mřížemi Choga Regina Egbeme

Souhlasím s ostatními, že první polovina knihy nebyla tak záživná jako ta druhá. Je to však zajímavý pohled do jiného světa, který si my úplně nedokážeme představit.

15.02.2024 3 z 5


Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Tato knížka o porozvodovém zotavování v lázních mi bohužel moc nesedla. Asi nejsem cílová skupina.

08.02.2024 3 z 5


Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Povídky moc nevyhledávám, jelikož jakmile si oblíbíte hlavní postavy, je příběh u konce. :-D
U téhle knihy musím říct, že byla hezká, jak vzhledově, tak i obsahově. :-)

30.01.2024 4 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Velice hezky zakončená série. :-)
Ale myslím si, že si teď od zombíků dám na dlouhý čas pauzu. :-D

21.01.2024 4 z 5


Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Další poutavý díl ze série, kde se tentokrát hlavní hrdinka Clare vydává do výzkumného ústavu v Evandalu, aby zachránila Dorranovi život.
Musím říct, že v tomto díle bylo oproti ostatním více napětí a pro mě i více nečekaných zvratů (Beth) :-D Určitě se těším na závěrečný díl, který už mám rozečtený. :-)

17.01.2024 4 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Ze začátku jsem měla trošku problém se začíst. Kniha nabrala na zajímavosti až ve chvíli, kdy se dozvídáme, že sestra Clare potřebuje pomoci, z důvodu nedostatku kyslíku v jejím bunkru. Děj je napínavý, dobrodružný a nechybí zde ani láska Dorrana ke Clare.
Co se mi nelíbilo, tak některé názory a jednání hlavní hrdinky (např. při záchraně její tety).
Závěr mě překvapil a těším se na další díl, jelikož autorka má své knihy perfektně promyšlené a propracované. :-)

04.01.2024 4 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Knížka měla zajímavý námět. Líbila se mi zde romantická linka, která se mísila s hororovými prvky. Na můj vkus byly některé pasáže zbytečně zdlouhavé a opakující se. Přesto si zbytek série určitě přečtu a těším se, jak se vše bude dál vyvíjet. :-)

18.12.2023 4 z 5


Byla jsem otrokyní v satanské sektě Byla jsem otrokyní v satanské sektě Ulla Fröhling

Kniha se mi moc nelíbila, jak svým obsahem, tak způsobem, jakým byla napsána. Ze začátku jsem měla problém se začíst a chtěla jsem knihu odložit. Nakonec jsem ji dočetla až do konce. Je zde popsáno zlo páchané na dětech, krutost, satanská sekta a nespočet osobností hlavní postavy Angely. Je nepochopitelné, že by tohle nějací rodiče svých dětí dopustili. Přesto jsou podle mě některé věci dost nevěrohodné kvůli detailním popisům událostí, když byla Angela ještě batole (přesně popsáno, kdo co říkal a co se přesně přihodilo). Ke konci knihy jsem měla už totální zmatek v ohromném množství jmen. Znovu se ke knize určitě nevrátím.

04.12.2023 2 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Julii Caplin mám moc ráda, ale tento příběh mě příliš neoslovil. Na můj vkus až moc zrychlený děj a nedokončený závěr. Rozhodně se těším na celou knihu o Praze, kterou autorka chystá. :-)

21.11.2023 3 z 5


Oddanost Oddanost Helen Hardt

Celou sérii hodnotím pozitivně. Autorka se zde věnuje jak romantice, přátelství, tak i drsnému tématu, kde se postupně dozvídáme tajemství z Talonového života. Všechny 3 knihy byly napsány čtivě a vždy zakončeny tak, aby si čtenář musel pořídit další díl. :-)
Jediné, co bych vytkla, tak byly ty erotické scény, které se už nedaly číst.

14.11.2023 3 z 5


Posedlost Posedlost Helen Hardt

V tomto díle se postupně odkrývají tajemství, týkající se Talona. Od autorky oceňuji, že se nebála pustit do tak náročného tématu, které se nečetlo úplně snadno. Kdyby v knize nebyly ty erotické scény, kde se neustále opakují 4 slova, dala bych vyšší hodnocení, protože dějově to špatné nebylo.

13.11.2023 3 z 5


Touha Touha Helen Hardt

Knížka napsána poměrně čtivě se zajímavým dějem. Závěr vás nutí si přečíst další díl. Ale jak už zaznělo v komentářích níže, se tu neustále dokola opakují stejná slova, což mi dost vadilo.

07.11.2023 3 z 5


Věřte nevěřte Věřte nevěřte Olga Krumlovská

Některé příběhy byly zajímavé a věřím, že se mohly stát. Některé mě naopak vůbec nebavily a přišlo mi, že si je autorka dost obohatila vlastní bujnou fantazií.

07.11.2023 2 z 5


Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Sarah Forsyth

Kniha byla opravdu drsná, o to hůř se mi četla, když vím, že byla napsána podle skutečné události. Příběh je o ženě (samotné autorce), která prožívala peklo od samého začátku dětství, dospívání až po dospělost. Zažila zneužívání vlastním otcem, pěstouny v dětském domově až se nakonec nešťastnou náhodou stala sexuální otrokyní v Amsterodamu. Nešlo pouze o nedobrovolnou prostituci, ale i o drsné zacházení, neustálý strach, drogy a co bylo nejhorší, že se autorka stala svědkem i kruté vraždy, které tam byly "na denním pořádku". Závěr knihy mě také překvapil.
Rozhodně stojí za přečtení, aby si člověk uvědomil, co můžou prožívat jiní lidé v dnešním světě.

25.10.2023 5 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Další romantický příběh od oblíbené autorky, kde jsme se tentokrát vydali do Paříže.
Jedná se o nenáročnou četbu s předvídatelným dějem, což mi vůbec nevadí. :-) Je to takové milé pohlazení po duši. :-)

11.10.2023 5 z 5