Petula009 Petula009 komentáře u knih

☰ menu

Otec u porodu Otec u porodu Miroslav Pech

Porod jsem prožila před devíti měsíci, tahle část knihy pro mě byla zajímavá a hezky napsaná.
To, co jí však předcházelo bylo táhlé a nezajímavé jako těhotenství samotné. Hlavní postava osciluje mezi vším možným, celou dobu mi její vyvoj přišel dost lineární a nemohla jsem se s ním zžít nebo si na něj udělat názor.

15.06.2022 1 z 5


Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Knížku jsem skoro jedním dechem vyposlechla na Českém rozhlase a byla jsem nadšená. Pro mě originální příběh, který skvěle plynul. Konec trochu napovídal nějakému pokračování, tak jsem zvědavá.

22.11.2020


Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Můj šálek čaje. Místy mi padala brada, velmi upřímné a zajímavé vyprávění o tom, že i zeměpisec/tělocvikář z Ostravy dokáže všechno, co se mu zamane. Těším se na jeho knihy.

14.02.2020 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Vladimír Beneš zdá se být člověkem na svém místě, s rozumnými názory a přesto poněkud svojskými. Většinu knížky jsem se bavila a uteklo mi to. Ten konec již tolik ne, měla jsem pocit opakování. Každopádně dokážu to pochopit. Určitě zajímavé, obsahově nadprůměrné.

14.02.2020 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Uvědomuju si, že nevím, co jsem čekala. Neseděl mi úplně styl psaní, příběhově o bylo ale bylo zajímavé.

12.11.2019 2 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první knížka od Patrika Hartla - milý humor ze života, na zadek jsemm se neposadila ale příjemná oddechovka to byla.

28.10.2019 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Moje první knížka od paní Mornštajnové a hned napoprvé mě nezklamala. Výborně propletené příběhy, někdy trochu předvídatelné, ale i tak milé a ze života. Přečteno na dva zátahy a určitě se těším i na její další knihy.

01.09.2019 5 z 5


Čarodějnická kniha Čarodějnická kniha Nicola de Pulford

Milá knížka pro lidi s úctou k přírodě a bylinkaření.

19.08.2019 3 z 5


Dve sestry Dve sestry Åsne Seierstad

Přečteno v podstatě na tři zátahy. Neskutečný příběh o tom, co se stane lidem kolem Vás, když se rozhodnete být fanatikem. Ještě pořád si uspořádávám myšlenky a emoce, nicméně je to kniha, která ukazuje i na to, že integrace jde a zároveň i nejde - že vždy záleží na mnoha faktorech a nejen na jednom.

19.08.2019 4 z 5


Povídky o nelásce Povídky o nelásce Michal Viewegh

Některé povídky nebyly špatné a daly by se na nich vystavět nové věci, které dle mého názor Viewegh nutně potřebuje. O postavu ukňouránka Oskara už nikdo nestojí, chtělo by to nový vítr. Druhá část knihy je zaplněná hrou, která nezestárla moc dobře. Přikláním se k tomu, že by prostě měl začít psát něco nového a nezahlcovat trh staršími věcmi. Myslím, že by mu to prospělo.

15.08.2019 2 z 5


Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Vždycky mi byla docela sympatická a po přečtení této knihy je pro mě velkou inspirací. To, jak se vypracovala, jak dala všanc sebe i své děti je pro mě důkazem silné ženské, kterou by bylo fajn poznat.

15.08.2019 5 z 5


Kolaps Kolaps Jared Diamond

Tuhle knihu jsem přečetla na střední škole, jako správný šprt jako literaturu navíc při Základech společenských věd. Musím říct, že tehdy mě ohromily věci, o kterých se již dneska ví ale tenkrát o nich věděl jen málokdo. Rozhodně doporučuji přečíst všem, kteří chtějí vědět, kde co naši zemi tlačilo a tlačí a na co se třeba zaměřit, když o tom jdou zprávy.

11.07.2019 4 z 5


Melouch Melouch Michal Viewegh

Lepší z knížek post traumatické Vieweghovské éry. Ještě né nutně nejlepší, spoustu momentů, které byli většinou natahováním a kde mě postavy scénáristy a producenta vyloženě štvaly. Škoda, docela zajímavý námět.

05.07.2019 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Pamatuji si, že kamarádka mi jej půjčila při krátké zastávce u nás doma. Přečteno jedním dechem skoro za 24 hodin a paráda. Ráda si jej znovu přečtu v češtině.

04.07.2019 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Jeden z mých knižně nejoblíbenějších HP. Ráda se k ní stále vracím.

04.07.2019 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Asi jeden z mých méně oblíbených dílů. Nicméně jedním dechem přečtený.

04.07.2019 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Pamatuji si, že když jsem jí začala číst poprvé, ty úvodní kapitoly byly velmi zdlouhavé. To jsem ale vlastně nevěděla, že za dva týdnu budu mít přečtené už všechny čtyři díly a budu součástí generace, která bude čekat na každé vydání dalšího dobrodružství.

04.07.2019 4 z 5


Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Moc se mi líbilo řazení téhle knihy - nejdřív mě trochu štvalo, že to není časově za sebou, ale pak mě vlastně ty obsahové celky zašly bavit. Díky tomu je knížka velmi čtivá a líbí se mi, že je v ní i vyvážená porce akce, informací a humoru. Jediné, co bych jí vytkla, je to že obrázky mohly být na více místech v knize. Ano, vrátíte se k nim později a je to takový správný aha moment, nicméně kdyby byly po kapitolách, nevadilo by to. I tak ale za mě absolutně skvělá věc.

04.07.2019 5 z 5


V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku Tim Marshall

Studovala jsem Politickou a kulturní geografii a hrozně moc lidí se mě vždy ptalo, co ze mě bude a o čem to vlastně je. Nejradši bych jim dala přečíst tuhle knížku a řekla jim - Tak tohle jsem studovala, tohle všechno umím. Knížka mě neskutečně bavila, byla velmi čtivá, vše odsjepalo, jak mělo a doufám, že Marshall bude třeba pokračovat a obnovovat a aktualizovat vydání.

16.06.2019 5 z 5


Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Asi jedna z nejlepších věcí, co Viewegh napsal post své srdeční příhody. Je vidět, že se z toho stále vypisuje a upřímně si myslím, že to bude ještě chvíli trvat. Pro jeho vlastní dobrou doufám, že to bude dřív, než ho opustí i ta nejvěrnější fanouškovská základna.
Nicméně knížka mi přišla rozpůlená na jeho zpověď a adaptaci toho, jak se má jako rozvedený a napůl toho, jak kdysi starý Viewegh psával. Stále si dělám názor.

10.04.2019