Kdo ví, kde budu zítra
kniha od: Jindřich Šídlo & Tomáš Etzler
KoupitKoupit eknihu
Co znamená být novinářem v 21. století Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebooku a Youtube? V čem je americká žurnalistika jiná než evropská, respektive česká? A proč vlastně lidé odcházejí do zahraničí? Dva ostřílení novináři spolu diskutují o řadě vážných i méně vážných témat....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424453/kdo-vi-kde-budu-zitra-Q1p-424453.jpg 4.7178Žánr | Fejetony, eseje, Literatura faktu, Politologie, mezinárodní vztahy |
Vydáno | 2019, Vyšehrad |
více informací... |
Komentáře (50)
Kniha Kdo ví, kde budu zítra

Zajímavá kniha, která popisuje zážitky z cest a jak funguje dobrý novinář. Stojí si za svými názory a ukazuje, jak funguje novinařina jinde a to vypadá zhruba jinde ve světě. Velice zajímavá kniha.

[audiokniha]
Z rozhovoru plyne neradostná složitost současnosti, ale i naděje, že novinařina lze dělat poctivě.
Dozvíte se mnohé o Americe, co kritický rozum tuší. Stejně tak o čínské realitě. (dokres k Denemarkové Hodinám z olova)
Mezi řádky prosvítají i nesnáze soužití s tímto mužem. Přesto práce a zkušenosti převyšují běžný standard.
Jindřich Šídlo vodopád slov a životních zážitků jen jemně koriguje a ladí.
Povedená záležitost.
5/4

Hodně informativní, hodně inspirativní, hodně zajímavé. Není třeba se vším souhlasit, v tom smysl knížky nespočívá.

Výborné čtení a ještě lepší poslech audioknihy, kde je i něco navíc oproti knížce. Velmi otevřeně hovoří o své cestě za splněním svého snu. Krásně o tom vyprávěl i před rokem na Knižním festivalu v Ostravě, kde byli oba autoři hosty scény Respektu.

Výborná kniha! Škoda, že tak krátká. Tomáš "nažil" na mnoho životů a mnoho knih. Těším se na další. Líbí se mi jeho pohled na život i politiku.

Téžko říct, co mne zaujalo víc. Zda popisy jednotlivých míst a událistí, zda osobnost Tomáše Etzlera a jeho životní cesta. Díky knize jsem přišla na spoustu filmů a dokumentů, které mám v plánu si pustit.

Opravdu výborný rozhovor s rovným, přímým chlapem který toho kolik dokázal a zůstal sám sebou. Zajímavé, upřímné, inspirující, silné. Doporučuji.
Štítky
politologie novináři žurnalistika Čína
Autoři knihy
Kniha Kdo ví, kde budu zítra je v
Právě čtených | 6x |
Přečtených | 227x |