Paja. Paja. komentáře u knih

☰ menu

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Ten děj byl naprosto šokující. Čekáte klasickou slaďárnu. Takovou oddechovku. Přečíst a říct si ano bylo to pěkné, ale ničím výjmečné. Jenže je to výjmečné. Sice až v půlce knihy, ale tu druhou polovinu jsme přečetla takovou rychlostí až jsem z toho byla sama v šoku. Musela jsem prostě rychle vědět jak to zkončí.

Spam:
Neříkejte že Vám nepřišlo divné, že nemá od začítku mobil, počítač a ani televizi. ! :D
Ale proč tomu tak je, je velmi překvapující.

29.12.2016 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Dva příběhy o oba dva naprosto famózní a něuvěřitelně sofistikované. Měla jsem pocit, že mi kniha přirostla k ruce, protože jsme se od ní nemohla odtrhnout. Děj knihy vás naprosto odbourá, protože tohle rozhodně nečekáte.

Autorka nezklamala a jen potvrdila jak dobrá doopravdy je.

Protože po přečtení "Než jsem tě poznala" jsem nevěřila, že mě ještě dokáže překvapit.

29.12.2016 5 z 5


Umět milovat Umět milovat Katie Cotugno

To co od toho čekáte, když se podíváte na název obal a stručný popis je děsný omyl. Ano kniha je růžová s milostným nápisem a ano knihu napsalal mladá autorka, ale rozhodně to neznamená, že to můžete zařadit mezi klasická love story. Kniha je velice poutavá a zajímavá. Má něco do sebe. Ze začátku je matoucí předtím a potom, ale rychle jsem si zvykla. Rozhodně si jí ještě jednou přečtu. A doporučuji přečíst, nezklame :) .

29.12.2016 5 z 5


Tady a teď Tady a teď Adele Parks

Dobře přiznejme si mezi námi děvčaty - každá jsme najivní. Joana je, ale ta nejhorší noční můra najivity !! Pokud se budu takhle chovat v 35 prosím vemte někdo pistol a střelte mě rovnou do hlavy a pak radši rovnou zakopejte, protože bych tou svou najivitou mohla sama oživit!
Kdybych mohla nejradši bych skočila do příbehu a dala Joane tak tucet facek, aby se probrala a slezla z toho svého růžového mráčku najivity, který už ji v podstatě sežral za živa.
Nejhorší na tom je, že by stejně každá znás chtěla pomoct Deanovi :D aby neměl v sobě jen nenávist, ale i lásku tu kterou mu chtěla dát Joana a též najivě doufat, ža já budu ta co to dokáže. A tím byl ten příběh nejlepší. To že je Joana tupá až to bolí nic nemění na to, že ve finálé bychom doufali ve stejný zázrak jako ona. Ono co si budem povídat v jejím věku neměla moc na výběr :D buď naivita nebo troska, která si váže někde oprátku a přemýšlí nad sebevraždou. Taková Joana by mě možná štvala ještě víc než ta naivní :D.
Knihu jsem v podstatě nedala z ruky, protože příběh je psán opravdu velice dobře a napínavě, že prostě se nemůžete odtrhnout. Štve Vás, ale potřebujete vědět jak to dopadne a tím autorka dosáhla toho čeho chtěla - originálně napsaného příběhu, který vás nedokáže pustit. A tím koncem jen dokázala jak moc Vás ještě dokáže nasr** :D

25.02.2015 5 z 5


Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Jak se říká nesuď podle obalu, tak víme, že všichni soudí. Já čekala nějakou smutnou depresivní knížku, kterou jsem zrovna 3x nechtěla číst, ale jelikož v knihovně mi nic lepší nepadlo pod ruku, tak jsem ji vzala. Smolný rok.... na obálce samotná černá kočka se stromem a stručný obsah nic moc. Já jsem ve finále nedokázala odtrhnout oči. Mě osobně se kniha líbila. Velká, malá a Mosey byly bezkonkurenční a ani jednu bych neměnila. Každé bych občas nejradši vrazila pár facek :D ale jinak mi všechny přirostli k srdci a někdy mi jich bylo líto. Řekla bych o sobě, že docela čtu, ale žádná jiná podobná kniha se mi do ruky nedostala. Za mě 5 hvězd za originalitu příběhu, stylu psaní a za to, že mě dokázala překvapit :) Doporučuji :) patří mezi ty co chytí a po přečtení mě donutila přemýšlet :)

25.02.2015 5 z 5


Přímo do srdce Přímo do srdce Bill Condon

Nevím jestli jsem četla tu samou knihu, kterou tady hodnotíte. Za mě to byla velice příjemná oddechovka, která se v podstatě četla sama. Příbej nebyl okoukaný a dá se říct, že realistický. Takový normální příbeh ze života. Mě se to líbilo :) mělo to nějaký spád a přiběh byl velice dobře napsán, takže na těch pár stránek stačilo jedno deštivé odpoledne :)

25.02.2015 3 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Před Vánoci jsem často chodila do knihkupectví, abych mohla všem říct jaké knížky mi mají koupit :D. A pokaždé tam na mě u cedulky bestseller koukala tahle série. Hmmm erotický román. Investovat se mi do toho nechtělo, tak jsem si knihu pučila v knihovně.
Jedním slovem fakt bomba :D. Tohle jsem rozhodně nečekala. Ze začátku mi to přišlo přitažené za vlasy, ale nakonec to nebylo tak nerealistické. Kniha zaujmula a to je hlavní, pobavila a zásadně překonala mé očekávání. Rozhodně doporučuji :) Za mě 5 hvězd :) myslím, že po ní rozhodně ještě šáhnu .

10.02.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Z knížek co John Green napsal, bylo v téhle od každé něco a nakonec, to byl mix s novější verzí Aljašky a metafor Guse. Margo byla něco jako dobrodružnější verze Aljašky.
Ale u textu jsem se zasmála a bavila. Ben jako vedlejší postava byl úžasný a Radar byl také dobrý jen je škoda, že hlavní postavy už jsou tak trochu podobné jinému příběhu. Zápletka byla nápaditá, že jsem knihu přečetla velmi rychle a konec byl takový neobvyklí, neohraný což se mi líbilo. Ale stejně bych nejlépe hodnotila vymyšlené žertíky a vedlejší postavy, které jsou opravdu bez chyby. Beník a jeho čtvrtá velikost hranolek mě donutila ze srdce smát. :D
Musím bohužel souhlasit s tím, že si John Green nasadil vysokou laťku knihou Hvězdy nám nepřály a ta se mu bude hůře překonávat. Kniha celkově nebyla špatná, když teda opomeneme, že úplně originalitu hlavních postav nemá, ale příběh se dobře čte a je zábavný. Bohužel si myslím, že každý čekal víc a proto kniha nedostane takové ocenění, jaké by si zasloužila, kdyby autor už nevydal Hvězdy nám nepřály.

01.11.2014 4 z 5


Jane - moderní příběh Jany Eyrové Jane - moderní příběh Jany Eyrové April Lindner

Od autorky už jsem četla Catherine a proto jsem v knihovně neváha a drapla Jane. Originál jsem bohužel nedočetla, ale hodlám se k němu vrátit. Novodobá Jane byla krásná, odpočinková a přečtená jedním dechem. Pokud máte zrovna chuť na dobrý román pro ženy doporučuji tenhle. V našem světe trošku nerealné, ale to ženy přece mají rady, že ? :)
Akorát trochu moc přitažené za vlasy to, že Jane nikdo nenašel :/

28.10.2014 4 z 5


Jen si troufni Jen si troufni Katie McGarry

Nejlepší, nejlepší, nejlepší!! V první knize byla Beth pro mě ta holka co všechny sere. Každýho hned soudí a sama nevypadá zrovna jako poslušné děvčátko. Přesně jsem věděla, že tahle knížka můj názor na ní změní. Já prostě miluji knížky od Katie McGarry! To jakou má Beth hroznou mámu mi vyjasní to, proč se chová tak nepřátelsky. Její máme je hrozná a ještě to dáva za vinu Beth, která jí pomáha naprosto ve všem.:/ Láska je občas svin*.
Ta knížka je dokonála :) Není to typická love story jako u jiných knížek s podobným námětem. Tam je jen love story, ale u Beth by nikdy nikdo nečekal tuhle "romantiku" a proto je to výborné. Bylo mi trochu líto Isaiahe :/ Ale budu doufat, že v nějakém jiném díle najde i on štěstí. A Ryan? On je prostě dokonalý a jedinou velkou škodou je, že takový kluci neexistuji. :) Nemá to chybu :). Konečně jednou není kluk sportovec debil, jako byl v prvním díle Luk a až na ty rodiče je opravdu upřímný a nezapírá svoje city k té "divné" Beth. Už se těším na další!

08.10.2014 5 z 5


Překroč svůj stín Překroč svůj stín Katie McGarry

Začal můj každoroční čtenářský maraton a jelikož jsem četla knížky jako, když trháte lístky sedmikrásce dostala se mi do ruky i tato knížka. Plná zoufalství, že už nevím, co číst jsem prostě šla na net a koukala na online knihkupectví a našla tuhle knihu. Zrovna jsem měla štěstí a knihovna do které chodím si jí čerstvě zakoupila a není nic lepšího než číst novou knihu a cítit tu vůni.
Knihu jsem začla číst v pátek ráno v autobuse, pak na tajno v práci a nakonec doma až dokud jsem dokázala mít oči otevřené. Ráno jsem četla a četla a začlo to nabírat takové obrátky, že jsem si řekla, že dokud to nedočtu, nevylezu z postele.
Příběh byl naprosto úžasný. Ne jen, že chtěla vědět, jestli se Noah dá dohromady s Echo, jestli si Echo vzpomene, co se stalo a jestli Noah dostane do péče své bratry, já chtěla vědět všechno a hned. Byla jsem ráda, že jsem se i dozvěděla takovou maličkost jako proč je Echo:Echo. Proč má Echo tak hroznýho tátu, kterého jsem do posledních chvil nesnášela.
Nebylo to přeslazené a to se mi právě na tom moc líbilo. Líbila se mi tragedie a překvapila mě i spousta výrazů/sprostých který v knize byla. A na někoho byla až moc sprostá, ale já si myslí, že to mohlo být i horší a že k puberťákům co zažívají to, co zažívají to je ještě dobré. Líbil se mi ten flirt mezi Noahem a Echo, to jaké jsou její "kamarádky" krávy a jaký byl Luk debil. Bylo to přesně takové, aby mě to nadchlo a několik dní potom se vracela k těm nejlepším scénám.

22.08.2014 5 z 5


Catherine Catherine April Lindner

Když jsem začla knihu číst nemohla jsem se pořádně vyznat v těch dvou dějových linii. Po třiceti stránkách už ano. K maturitě jsem četla na Větrné Hůrce, ale takhle novodobá je opravdu výborná. Bála jsem se trochu, že vlastně budu vědět jak to dopadne a jak to bude navazovat, ale nic takového, což mě opravdu potěšilo. Základní body jsou sice stejné, ale i tak bych řekla, že je kniha celkem originální.
Zrovna jsem měla náladu na nějaký dobrý román, ale ne moc přeslazený a tenhle byl přesně ono. Knihu jsem četla tak jak se díváte na film, dáváte pauzu jen k životním potřebám jako jíst, pít a spát. Bylo to smutné, ale i radostné. Mělo to dobrý konec a špatný konec. Mě se to prostě a jednoduše líbilo :)

22.08.2014 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Když jsem v kinech viděla upoutávku na film Hvězdy nám nepřály název mi byl hrozně povědomí. Pak jsem si uvědomila, že je to vlastně ta knížka co si chci přečíst, co je v první desítce prodávaných bestselleru.
První co mě na knížce hrozně naštvalo je to, jak už jsem viděla, že je moc krátká. Stránku jsem hltala jednu za druhou a nešlo se absolutně odpoutat. Ne jen, že vás ten příběh donutí se zamyslet nad smyslem žití a začnete si vážit vlastního zdraví, ale hlavně vás chytí a nepustí. Tenhle příběh vám nechá na srdci stopu.
Je neuvěřitelné, jak se lidé dokážou bavit o rakovině jako o chřipce, která se bohužel nikdy nevyléčí. Baví se o tom, že kdykoliv můžou zemřít, ale nebojí se smrti. Nevyčítají nikomu, proč oni zrovna mají rakovinu, nelitují se, ale užívají si život, jak můžou.
Ze začátku to člověku ani nepřijde jako příběh o lidech s rakovinou. Je úžasné, jak využijí každé chvilky, která jim zbývá. Jak se berou jako "normální" lidi co bohužel jsou anomálií na tomhle světě.
Prvně jsem si myslela, že umře Hazel. Když vše začalo nabírat jiné obrátky začla jsem natahovat. Projelo mnou tak moc emocí, že posledních padesát stránek jsem jen probrečela. Říkala si jak je nefér, že mají tak málo času, ale usmívala se tomu, jak dobře sním dokázali naložit.
Někdo by chtěl možná nějaké pokračování o Hazel, já bych chtěla jen vědět jaké vlastně mají s Gusem to nebe, jestli je s velkým N nebo jestli tam jsou mraky, harfy a andělé nebo je to jen jiné nekonečno.
Možná je tento příběh jen fikce, ale myslím si, že někde na téhle planetě jsou dva lidé jako Hazel a Augustus. Nejeli možná spolu na výlet do Holandska a nečetli císařský neduh, ale možná jen dobře naložili s časem, který jim zbývá. Nechali lásce volný průchod, nikam nespěchali a ani neztráceli čas.
Je to ten nejvtipnější smutný příběh, který jsem kdy četla. Musela jsem se nahlas smát a nahlas brečet. Myslela jsem na ten příběh pořád ikdyž jsem nechtěla, ale je to prostě DOBRÝ(ale né tak jako by to bylo za tři) :).

20.08.2014 5 z 5


Svítání Svítání Virginia Cleo Andrews

Tahle serie knížek mě hrozně dostala. Jsou to hrozně silné příběhy a opravdu stojí za to věnovat jim čas ! :) Přečetla jsem to vše jedním dechem a po dočtení jedné hned sahala po další. :)

20.08.2014 5 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Na zombie a tak podobně moc nejsem, ale mamka mi jí v knihovně podala a voněla ještě novotou a tomu se nedalo odolat. :). Moc jsem od toho nečekala. Když jsem pak viděla těch několik příběhů co se furt střídají lekla jsem se, že v tom budu mít guláš, ale ne. Nakonec mě kniha velmi překvapila a moc se mi líbila :). Možná po ní ještě někdy šáhnu :)

20.08.2014 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Přečtená v podstatě jedním dechem :) Nešla jsem spát dokud jsem nevěděla jak to dopadne :D .Prvně jsem četla Hvězdy nám nepřály a hned jsem hledala další knížku od Johna Greena. Nedají se srovnávat podle toho která je lepší, protože každá je jiná a obě výborné! Doporučuji :)

20.08.2014 5 z 5