Přímo do srdce

Přímo do srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156322/bmid_primo-do-srdce-rR5-156322.jpg 2 86 25

Skončila škola, a to nejen na dva měsíce prázdnin, ale navždy. Tiffany a Kayla jsou volné, což je přesně to, po čem vždycky toužily. Ovšem teď je i po létě, a to znamená, že je čekají těžká životní rozhodnutí. Tiffany doufá, že její dobrovolná práce v místních novinách povede k něčemu více, ale její šéf se jí chystá dát tvrdou lekci o tom, jak se nestát sentimentálním reportérem jako on. Rodiče Tiffany nikdy nepoznala a doma se kupí problémy s jejím nemocným dědečkem. A do všeho se objeví Davey. Hraje ragby, ale taky cituje zpaměti Trumana Capoteho, a je první kluk, který ji touží opravdu poznat a porozumět její citlivé duši. Tiff je nesmírně chytrá a racionální a zřídka podlehne svým emocím, ale v jednom krátkém týdnu zjistí, že slova ne vždy dokážou vyjádřit všechny věci ukryté hluboko v srdci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Straight Line to My Heart , 2011


více info...

jsemknihomolka
jsemknihomolka
23.03.2021 1 z 5

Do knihy se mi nepodařilo začíst .

Zuzanka45
Zuzanka45
03.05.2020 3 z 5

Ze začátku mě kniha nebavila, ale jsem ráda, že jsem vydržela a knihu dočetla. Od půlky už se mi zamlouvala, taková oddechovka. Na konci i ukápla slzička. Takže nakonec kniha nebyla vůbec špatná.


Věrulička
Věrulička
06.06.2019

Ále. Zas tak hrozné to není. Taková oddechovka.

VAnna
VAnna
09.03.2019 2 z 5

Nic moc, čekala jsem mnohem víc...

bookwoman
bookwoman
31.07.2018 2 z 5

Jsem opravdu ráda, že jsem si tuto knihu nekupovala, ale pouze jsem si ji půjčila v knihovně. Podle anotace jsem čekala, že mě tato kniha bude opravdu bavit, ale bohužel se to nestalo. Přišlo mi, že je tato knížka úplně o ničem, a že kdybych třeba přeskočila některou kapitolu, tak bych to ani nepostřehla. Každopádně jsem ale knížku přečetla od začátku do konce, a jsem ráda, že už mám dočteno.

Knihomolka10
Knihomolka10
23.07.2018 2 z 5

Dost zvláštní knížka a řekla bych, že je celkem o ničem. Kniha je zaměřena na život trochu jiné rodiny a novinářskou praxi hlavní hrdinky. Rozhodně nečekejte romantiku, ta se v knize skoro vůbec nevyskytuje, ačkoli anotace k tomu vyloženě odkazuje a nabízí se to i při pohledu na obálku knihy. Kapitoly byly krátké až jsem se divila, že jedna kapitola má dvě stránky. Knížka nemá nějak extra velkou zápletku a je to spíše o každodenním životě zvláštní rodiny. Knize jsem dala pouze dvě hvězdičky. Nebavila mě a s největší pravděpodobností si ji znovu nepřečtu.

Enthu
Enthu
10.05.2018 3 z 5

Pěkná oddechová kniha, která se perfektně hodí do líného dne, kdy si chcete u knihy přečíst a moc nad ní neuvažovat. Dá se velice rychle přečíst za jeden den, jelikož je čtivě napsána. Co mě na ní překvapilo, byla délka kapitol. Opravdu kapitola ani ne na dvě stránky je rozhodně pro mě nezvyklé. Popravdě myslím, že to bylo prvně, co jsem zažila něco takového. Děj mi poměrně rychle utíkal, nad postavami jsem se ani nějak moc nezamýšlela, ale povedlo se, že jsem si je oblíbila. Chvíli mi tedy trvalo si přiznat, že Bull na svůj věk se pomalu chová jako puberťák.

hopen
hopen
13.03.2018 2 z 5

Takový průměr..

Tess911
Tess911
07.03.2018 3 z 5

Opravdu netuším, jak tuto knihu charakterizovat. Je pravda, že se četla rychle. Je to knížka na jedno odpoledne. Ovšem děj tak kladně hodnotit nemůžu. Nápad na příběh je dobrý, ale absolutně tomu chyběly emoce. Žádné napětí, žádná romantika, smutek...nic. Byl to jen popis toho, co se děje v rodině začínající novinářky. Nenajdete tu víc než občasné vtipné poznámky hlavní postavy.

Pedruska01
Pedruska01
12.12.2017 3 z 5

Trochu jsem se děsila na základě komentářů níže, ale nenechala jsem se odradit a pustila jsem se do knihy. Hned ze začátku mě překvapila svou čtivostí a svižností. Určitě to svým způsobem byla zvláštní kniha, nic vyloženě skvělého, ale byla velmi úsměvná, až milá. Brala jsem jí sice jako vycpávku, ale tak nějak jsem se od ní nemohla odtrhnout. Romantiku v pravém slova smylu nehledejte. Je to spíš takový popis událostí jedné rodinky v krátkém časovém intervalu.

verulik196
verulik196
18.08.2017 3 z 5

Obálka, název i anotace slibuje zamilovaný dívčí román, realita je ale jiná. Ve skutečnosti to je příběh o novinářské praxi, který není propracovaný tak, jak by mohl. Šlo to přečíst, ale že bych z toho bylo nějak nadšená, to ne.

WallopX
WallopX
30.04.2017 5 z 5

No... Tahle rychle čtivá knížka se mi líbila. Očekávala jsem, že tam bude více kapitol, kde se vyskytuje Davey. Bylo to spíše o novinářství a o snaze najít si vysněnou práci.

Kniha se mi líbila, ale stejně jsem od ní očekávala více. Vlastně taková pohodová knížka na jedno dopoledne či večer u které nemusíte téměř přemýšlet.

TerraNova
TerraNova
10.01.2017

Hodnotit to nebudu, jelikož jsem knihu nedočetla, ale řeknu pár slov. Ta kniha byla nuda. Přečetla jsem asi prvních 60 stran a bylo to to nejnudnější, co jsem kdy četla. A to pardon, ale u knihy, která má kolem 200 stran a je takhle krátká, by se to už mělo rozjet. Opravdu nemám zapotřebí dávat téhle knize šanci, že by se třeba za dalších 100 stran rozjela. Nehledě na to, že kdyby se tak stalo, po dalších pár stránkách by byl konec. A pak taky to, jak hlavní hrdinka popisovala toho kluka, se kterým pak měla skončit. Opravdu mi byla nesympatická a připadala mi trochu dětinská.

Attia
Attia
29.09.2016 4 z 5

Překvapivě kniha nebyla tak hrozná, jak jsem se podle hodnocení obávala. Sice krátká, zbytečně uťatá a co to je za mánii, že se všem knižním hrdinkám líbí Na větrné hůrce?????
Na válení k moři fajn čtení. 70%

Sabča92
Sabča92
21.07.2015 odpad!

Jestli jsem nikdy nenazvala knihu odpadem, tady bohužel tak musím učinit. tato kniha byla pro mě obrovským zklamáním. Nečekala jsem nic velkého, ale milou oddechovku. Kde byla ta láska? ta spisovatelská činnost a vše co se psalo v anotaci? A tak strohé vyprávění, to byla autorova prvotina ze základky? Velmi se omlouvám, ale toto se mi opravdu nelíbilo. Nepochopitelné pasáže, nereálné scény, žádný děj, jen toto vám může nabídnout tato kniha. Bohužel pro mě zklamání..

eletrika03
eletrika03
18.06.2015 1 z 5

Popravdě mě to moc nenadchlo. Bylo, to moc krátké. A myslela jsem si, že to bude lepší.

Kamiliana
Kamiliana
27.02.2015 4 z 5

Svižné, vtipné, krátké. Snad až příliš, spíše novela než román. Chápu, že někdo může být zklamaný z názvu či anotace, není to milostný příběh, je to o všech věcech, které vás můžou zasáhnout přímo do srdce, ať už smrt neznámé feťačky nebo někoho blízkého, splnění snu, které vás nenaplní či zjištění, že se vám líbí někdo, kdo by se vám vlastně vůbec líbit neměl.

Paja.
Paja.
25.02.2015 3 z 5

Nevím jestli jsem četla tu samou knihu, kterou tady hodnotíte. Za mě to byla velice příjemná oddechovka, která se v podstatě četla sama. Příbej nebyl okoukaný a dá se říct, že realistický. Takový normální příbeh ze života. Mě se to líbilo :) mělo to nějaký spád a přiběh byl velice dobře napsán, takže na těch pár stránek stačilo jedno deštivé odpoledne :)

Merlinit
Merlinit
26.06.2014 4 z 5

Nedala jsem na zdejší hodnocení a dobře jsem učinila. Letní románek to vskutku není, o tom žádná. Příběh mladé dívky na rozcestí, dětství pryč, před ní nejistá budoucnost. Matku nemá, Reggie, který ji vychoval, na tom není úplně nejlépe, a kluci o ni také dvakrát nestojí, snad až na jednoho.
Příjemná knížka, solidní styl a vůbec ne hloupá. Líbila se.

sabca
sabca
11.06.2014 3 z 5

Knihu jsem přečetla do konce, ale nadšená jsem z ní nebyla.

Autorovy knížky

Bill Condon
americká, 1955
2013  49%Přímo do srdce

Kniha Přímo do srdce je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce33x
Chystám se číst36x
Chci si koupit6x