Overkill Overkill komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter: Filmové čary Harry Potter: Filmové čary Brian Sibley

Kdysi sem tohle knihu koupila za nemalé peníze a měla jí ve sbírce sedm let. Co hlavně čtenáře potěší jsou krom velkého množství fotek a ilustrací, hlavně přídavné materiály šikovně schované v knize kde najdete rozkládací modely, i plakát vězně z Azkabanu a Pobertův plánek. V knize jsou zachycený nejdůležitější momenty z filmu a vzpomínky herců na natáčení filmové série která změnila svět. Pro fandy HP pěkný kousek do jejich sbírky.

15.07.2021 5 z 5


Pokud přijde zítřek Pokud přijde zítřek Sidney Sheldon

Knihu jsem četla před mnoha lety a příběh se mi líbil. Hlavní hrdinka si zakusila dost utrpení než dostala svou pomstu a spravedlnost na těch kteří jí zničili život ve vteřině. Příběh bych zařadila mezi kriminální thriller a drama o pomstě a vykoupení. Akce i humor zde nechybí a střídá se to s vážnějšími pasážemi a flashbacky do minulosti které poodhalují střípky minulosti jednotlivých postav. Kniha byla i zfilmována v 70 let jako minisérie kterou bych ráda časem viděla abych jí mohla srovnat s knihou. Kdo má rád akční thrillery nebo dramata o pomstě jistě nebude nad tímto počinem zklamán.

15.07.2021 5 z 5


Temný rytíř povstal Temný rytíř povstal Greg Cox

Trilogie Temný rytíř od režiséra Christophera Nolana je pro mě nejlepší filmové zpracování o netopýřím muži vůbec. Kniha dělá své filmové předloze čest v tom nejlepším slova smyslu. Byť kniha nijak nerozšiřuje filmový příběh, je to strhující román který bych nejlépe přirovnala k těžkému dramatu o tom kam až může zajít touha sebeobětování se pro vyšší dobro. Kniha by obstála i jako samostatné dílo bez filmu a podle mě by si zasloužla většího docenění než jen na to pohlížet jako na filmovou knihu. Nejvic mne vnitřně zasáhl prolog a epilog proslovu Jima Gordona který hovořil o Batmanovi a nejlépe vystihl podstatu jeho charakteru. Kéž by takových lidí jako je Temný rytíř bylo mezi námi více, svět by byl pak o mnoho lepší!

15.07.2021 5 z 5


Robocop Robocop Ed Naha

Literární verze filmového sci-fi filmu a dnes už kultovního hitu z 80 let od nejednoho z nejlepších režisérů Paula Verhoevena je poutavým příběhem zachycující život a smrt hlavního hrdiny který se později zrodí jako dnes už proslulý bojovník za spravedlnost RoboCop. Narozdíl od filmu knize nechybí zachycení vnitřního rozporu pocitů a myšlenek hlavního hrdiny a dovysvětluje pár věcí které ve filmu nejsou moc znatelné. Za sebe mohu říct že mě kniha uspokojila a lehce i dojala. Takže doporučuji ostatním čtenářům pokud si krom akce chtějí přiblížit i jedno lidské drama o bytí a nebytí.

15.07.2021 5 z 5


Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života Dave Stern

Film miluji a knihu možná o dost více. Nic strohého jak tu někteří čtenáři zmiňují sem na knize nepostřehla. Příběh je naopak více bohatší, barvitější, zajímavější, více rozvíjí charaktery hlavních postav i záporáka (Rees) který mě v knize pobavil více než ve filmu. Každý nový detail který neznám z filmu mě v knize potěšil. Kdo si chce užít film měl by si k ní přečíst i knihu. Mě kniha vtáhla do děje prakticky okamžitě. Doporučuji nejen fandům Lary Croft ale i těm co milují dobrodružnou literatůru.

15.07.2021 5 z 5


Marvel Studios: Obrazový průvodce Marvel Studios: Obrazový průvodce Adam Bray

Tak obrazový průvodce světem Marvelu potěší fandy i ty co se zatím moc nevyznají v jejich komiksovém a filmovém světu. Krom základních informací čtenáře potěší barevné ilustrace hlavních hrdinů, zbraní a mist z filmů. Jako úvod do Marvelu dobrý průvodce pro každého čtenáře.

15.07.2021 5 z 5


Hra o kůži Hra o kůži Max Allan Collins

Kniha pokračuje tam kde seriál byl nucen skončit po zrušení vysílání v tv a tak jsem aspoň vděčná za tuto druhou knihu která spolu s třetí knihou která bohužel nebyla přeložená do češtiny, vysvětluje jak příběh Max a dalších transgeniků dopadl. Kniha tak dává odpovědi na otázky které si diváci mohli klást po konci seriálu. Kdyby tato kniha spolu s třetí byli někdy zfilmovány ocenila bych to. Takhle nezbývá než se spokojit s finále seriálu aspoň v knize která ale čtenáře a fanoušky seriálu nezklame.

15.07.2021 5 z 5


Marvel Studios: Encyklopedie postav Marvel Studios: Encyklopedie postav Adam Bray

Kdo miluje Marvel filmy ten si tuto knihu zamiluje také. Dozví se zde plno informací o postavách z jednotlivých filmů, a jistě ho potěší i pěkné fotky jeho oblíbenců a superhrdinů. Pokud tedy něco o někom z Marvelu nevíte nebo jste to prošvihli ve filmu tady najdete odpověď. Dobrá kniha do sbírka každého Marvel fandy.

15.07.2021 5 z 5


Před úsvitem Před úsvitem Max Allan Collins

Tenhle seriál jsem jako dítě moc milovala. Hlavně kvůli herečce v hlavní rili jelikož jí mám ráda a pak žánr sci-fi. V téhle knize se člověk dozví jak vše začalo i o minulosti a dětství hlavní postavy mutanky Max, což v seriálu není moc ukázané. Taky mě potěšili narážky na pop kultůru jako byla třeba zmínka o Harrym Potterovi. Kniha mě potěšila takže jí lze doporučit ostatním.

15.07.2021 5 z 5


Nejseš nějaká namyšlená? Nejseš nějaká namyšlená? Maryse Dubuc

Druhý díl komiksu se moc od prvního neliší, snad jen v tom že už víme kdo je kdo a co kdo chce od ostatních. Humor opět v tonto příběhu nezklame. A celkově to pobaví i poučí čtenáře bez rozdílu věku. Což se mi na komiksu tohoto typu líbí. Prostě taková ironická satira vypovídající o vztazích dnešní doby.

15.07.2021 5 z 5


Nad ošklivkami zataženo Nad ošklivkami zataženo Maryse Dubuc

První díl ze série o třech pubertálních studentkách a jejich láskách, tranpotech a intrik pobaví každého čtenáře a těm starším připomene i jejich mladí. Příběhy ovšem v sobě skrývají i ukryté narážky na dnešní dobu a závazná témata jako je šikana, nebo ppruchy příjmu, deprese a tak dále. Takže jde o dílo co má v sobě dobrý potenciál.

15.07.2021 5 z 5


Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích J. K. Rowling (p)

První čtyři roky z Bradavic zaujmou hlavně vtipem, dobře vykreslenými postavami a poutavým příběhem. Nejsou to knihy co osloví každého ale ty co ano jistě potěší na duši i na mysli.

15.07.2021 5 z 5


Harry Potter 5–7 (box) – Poslední tři roky v Bradavicích Harry Potter 5–7 (box) – Poslední tři roky v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Poslední tři roky v Bradavicích už jsou víc četbou pro odrostlejší čtenáře a příběh pořádně potemněl. Když jsem je četla poprvé opravdu mě dojali a zasáhli. Doporučuji těm co chtějí prožít finále se svými oblíbenými hrdiny a vidět jejich přerod z dospívající na dospělé.

15.07.2021 5 z 5


Julie se nevzdává Julie se nevzdává Sveva Casati Modignani

Ke knize jsem se dostala kdysi náhodou a líbila se mi. Místy dramatická, a dojemná. Pasáže z minulosti a války se mi líbili nejvíc. Hlavní hrdinové si toho zkusili v životě dost. Jen škoda že jsem zatím neměla možnost shlédnout i seriál natočený podle této knihy.

15.07.2021 4 z 5


Star Wars: Rogue One Star Wars: Rogue One Alexander Freed

Film mě překvapil v mnoha věcech a líbil se mi. A s knihou to není jiné. Není tu tolik nových pasáží co ve filmu nebyli oproti jiným knihám podle filmů ze Star Wars ale i tak dovysvětluje pocitové pochody hlavních postav a o trochu více se zde dozvídáme o hlavní hrdince a její minulosti. Celý příběh je spíš válečným dramatem než fantasy dobrodružstvím. A konec je patřičně tragický. Ale tak už to v životě chodí. Mohu vřele doporučit nejen fandům Star Wars.

15.07.2021 5 z 5


Star Wars: Síla se probouzí Star Wars: Síla se probouzí Alan Dean Foster

Jsem velkým fandou Star Wars, filmy znám nazpaměť a knihy k nim mám přečtené všechny včetně téhle. Těší mne že je rozšířena o scény které ve filmu nebyli a že se dozvíme o pocitech a myšlenkách hlavních postav které u filmu můžeme jen hádat. Četla jsem sice anglickou verzu téhle knihy místo české ale nemyslím že by v tom byl velký rozdíl. Škoda ze další díly nevyšli v češtině. Já mám novou trilogii celou v angličtině (knihy) a nezklamala ani jedna kniha z ní. Doporučuji všem co mají rádi sci-fi/fantasy knihy a Star Wars.

15.07.2021 5 z 5


Vetřelci - Hon na brouky Vetřelci - Hon na brouky Jonathan Maberry

Mě se tahle kniha líbila náramně a to jsem fandou Vetřelců od dětství díky matce. Povídky ať už filmové nebo knižní miluji. Jelikož jsou krátké a většinou nenudí než dlouhé romány a filmy. U téhle knihy tomu není jinak. Většina příběhů mne nezklamala, můj favorit je Temná matka kde jsem se dozvěděla více o minulosti postavy Burkeho kterého sem si oblíbila už ve filmu a tady ho docela lituji. V některých příbězích vetřelci nejsou a jsou tam místo toho jiné příšery což dodává knize na pestrosti. Nakonec ale sem se nemohla zbavit dojmu že ty nejhorší monstra jsmw my lidé a ty které si neseme v sobě. Naše touhy a strachy. Proto miluji sci-fi, nutí k zamyšlení nad námi samotnými. Knihu doporučuji všem. Navíc je za super cenu.

15.07.2021 5 z 5


Dobrá čtvrť Dobrá čtvrť Lucie Konášová

Tuto knihu jsem kdysi měla a přečetla si jí po tom co jsem jako třináctiletá viděla seriál v televizi. Na českou tvorbu nejsem moc zaměřena ale tento seriál se mi líbil. Stejně jako kniha je zaměřený na mládež kde ukazuje nástrahy dospívání bez zbytečných příkras a vedle studentů zde můžeme sledovat i osudy jejích rodičů, učitelů a jiných dospělých. Kniha je věrným přepisem seriálu. Doporučuji nejen mladým čtenářům ale i dospělým.

15.07.2021 4 z 5


Sůl nad zlato: Ze sbírek lidových pohádek Sůl nad zlato: Ze sbírek lidových pohádek Božena Němcová

Nádherná kniha obsahem i ilustracemi. Jedna z mých prvních knih z Knižního klubu. Z této knihy mi matka každý večer předčítala a já ráda poslouchala příběhy co mě odnesli do světa fantazie. České pohádky jsou zkrátka nesmrtelná klasika a kulturní klenot na který můžeme být po právu pyšní. Doporučuji rodičům předčítat z této knihy nebo dětem co už ovládají čtení aby si přečetli tyto pěkné a poutavé příběhy které správně rozvinou jejich slovní zásobu.

15.07.2021 5 z 5


Lady a Tramp Lady a Tramp Walt Disney

První film na kterém jsem byla jako dítě v kině byl tento. Knihu jsme četla taky. Pro milovníky Disneyovek a zvířat, hlavně psů je tento příběh to pravé na počtenií Děti jistě potěší také včetně pěkných ilustrací jak je u těchto knih zvykem. Je až k neuvěření že tebto příběh pochází už z 50 let. Prostě nestárnoucí klasika která pohladí po duši.

15.07.2021 5 z 5