Marvel Studios: Encyklopedie postav

Marvel Studios: Encyklopedie postav https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405986/bmid_marvel-studios-encyklopedie-postav-B4A-405986.jpg 4 38 15

"Kompletní průvodce filmovými postavami Marvelu" Setkejte se s hrdiny a padouchy filmového světa studia Marvel. V této unikátní knize najdete fascinující fakta o vašich oblíbených postavách ze všech strhujících filmů studia Marvel© – od všech členů týmu Avengers až po zlověstného Dormammu!

Literatura naučná Umění Encyklopedie
Vydáno: , CPress
Originální název:

Marvel Studios Character Encyclopedia


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
04.03.2023 3 z 5

Obrazové slovníky, které doprovázejí filmové nebo herní série, mají bohatou historii, takže není divu, že i k MCU takový kousek vznikl. Zpracování je fajn, ale občas mi přišlo, že mohli použít u některých postav obrázky s vyšším rozlišením, případně měli sáhnout po něčem z "obrazové banky", aby to nebyly jen hloupé ořezy. Oproti jiným obrazovým slovníkům má ale ten k Marvelu jeden velký mínus člověk se v něm nedozví vůbec nic nového, kdy u Star Wars bývaly třeba informace o postavách z pozadí nebo předmětech, které člověk ani nezaznamená. Do sbírky fajn, ale proti jiným slovníkům tohoto typu vlastně zbytečnost.

Terva
17.02.2023 4 z 5

„GROOT
se dokáže regenerovat
po těžkých zraněních,
ale některá z nich jsou tak vážná,
že musí růst úplně od začátku.“

„Mluví Grootsky.“ „JÁ“ a „JSEM“ a „GROOT“ zrovna v tomto pořadí.

MARVEL, ctíte a cítíte tu výslovnost? Lepší slovo než jen obyčejné DC. Slyšíte, jak to DC vůbec nezní? Ale řekni Marvel, a hned je tu Kapitán. Jako milovník Marvelovských filmů a postav jsem neodolal a tuto knihu jsem si pořídil. Říkal jsem si, vždyť o těch postavách vím všechno, od A až po Z, tak proč kniha? To proto, že zde jsou všechny postavy začleněné do jednoho svazku. Máte je tak po ruce a nemusíte hledat všude možně. Stačí si jen na začátku knihy projít obsah, najít si postavu, kterou zrovna potřebujeme a jdeme na to. Třeba Groot je na straně 107.

Citát: GAMORA se vrhá proti svým nepřátelům bez obav o vlastní bezpečnost.

Vítejte ve světě, kde útočí mimozemšťané, intrikují válečníci, čarují kouzelníci, vládnou králové a jednotí se Avengeři. Kdo by se mohl pokusit tento vesmír zničit? A kdo jsou ti odvážní hrdinové, kteří jej společně brání? To vše a ještě víc se dozvíte uvnitř této publikace. A pozor nejedná se jen o superhrdiny nebo superpadouchy, ale najdete tu i spoustu informací o lidech, kteří se kolem nich „motají.“ Například Phila Coulsona najdete na straně 16.

Citát: STAR-LORD: Quill si dokáže poradit. Na cestách Galaxií má otevřenou mysl a neustále se přizpůsobuje.

Musím přiznat, že ačkoliv mám rád snad všechny postavy v tomto univerzu, obrovskou přednost dávám skupině, jenž si říká Strážci Galaxie. Takhle parta mi k srdci přirostla nejvíc. A víte proč? Protože v Avengers jsou nevyrovnané postavy a spousta lidí, co má ráda třeba Thora, nesnáší Kapitána Ameriku. Ti, co mají rádi Tony Starka nesnáší třeba Dr. Bruce Bannera. A tak bych mohl pokračovat. Avšak neznám člověka (třeba zatím neznám, nevím), který třeba miluje Star Lorda a mezi tím by nenáviděl třeba Gamoru. Ne, Strážci Galaxie jsou vyrovnaná parta, kdy to trochu kazí Drax, ale s jeho IQ . . . to je omluvitelné. Draxe najdete na straně 110.

Citát: ROCKET: Často vtipkuje a někdy si dělá legraci z jiných. V jádru se však bojí, že si lidé budou myslet, že je monstrum.

Kniha je bohatě prokládána fotografiemi postav a zbraní, datových souborů ke každé konkrétní osobě, vad, konfliktů a dalších zajímavostí. Trochu mi však vadí, že styl knihy, styl obsahu, je situován spíš jako bulvární plátek a pro samotné odstavce zbývá málo místa pro přesnější informace. Když jsem to četl, zjistil jsem, že u některých postav nejsou informace úplné. Naopak jsem zde našel i pár věcí, které jsem nevěděl, nebo je zapomněl. Příkladem jsou věci, které mi unikly v souvislosti s Bílým vlkem, alias Buckym nebo, chcete-li Jamesem Buchanem Barnesem. Strany 70-71. 80% „Já jsem Groot!!“

Citát: YONDU UDONTA: Je pirát, pašerák a kriminálník, kterého si záhadná bytost jménem Ego najme, aby unesl mladého Petera Quilla.


manteca8619
07.01.2023 5 z 5

Velice pěkně zpracovaná encyklopedie filmových postav od Marvelu.
Kniha je rozdělana do několika kapitol, dle filmu (například Ironman) a každá kapitola pak obsahuje popis postav. Rozhodně musím vypíchnout fotografie, které najdete na každé straně s popisem jejich života a schopností. A pozor milovníci padouchů - ty tady najdete taky!
Vřele doporučuji každému Marvel fandovi!

DarkAvenger
21.07.2021 5 z 5

Sice sem se v knize moc nového nedozvěděla ale zase se mi líbilo množství fotek, obálka knihy a pěkně to doplnilo mojí sbírku knih. Pro ostatní kteří nejsou tak znalý v Marvelu to může pomoct se zorientovat.

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Kdo miluje Marvel filmy ten si tuto knihu zamiluje také. Dozví se zde plno informací o postavách z jednotlivých filmů, a jistě ho potěší i pěkné fotky jeho oblíbenců a superhrdinů. Pokud tedy něco o někom z Marvelu nevíte nebo jste to prošvihli ve filmu tady najdete odpověď. Dobrá kniha do sbírka každého Marvel fandy.

mirec88
15.12.2020 4 z 5

Alebo všetko, čo ste kedy o postavách filmového Marvelu chceli vedieť. Základné informácie o každej, hoc len vedľajšej postave, kde sa dozviete aj čo-to o zákulisí postáv. Pre fanúšikov Marvelu povinnosť. Ale na 5 to nie je.

Veronikados
24.10.2020 4 z 5

Kniha, která vám pomůže projít si světem Marvel, krásně vám pomůže pochopit různé zápletky, věci které jsou ve filmu naznačeny jsou tu krásně vysvětleny. Obsahuje události filmů do Captain Marvel, takže tam událostí Avengers: Endgame nejsou a tedy tu naštěstí nejsou velké spoilery, které by začínající Marvel fanoušky akorát odradily. Filmy postav jako jsou např. Spiderman, Hulk apod. tu nečekejte, je tu oddělení Avengers (v knize) kde jsou jen hlavní informace, takže se toho o tom moc nedozvíte (to mě trošku mrzelo). Jinak fanouškům Marvel musím jen doporučit! Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky)

jenda88
12.07.2020 5 z 5

Super knížka

wotana
23.03.2020 4 z 5

Nic nového se o postavách fanoušek Marvelovek nedozví, ale graficky super zpracované.

kolacky
01.01.2020 4 z 5

Vcelku dobré, ALE! Ve výčtu postav mi chyběl můj oblíbenec Collector! I nelenila jsem a vytvořila a vložila jsem sama sobě si, jak říká moje dcera :-). Teprve teď je knížka úplná!

Annkag
19.12.2019 5 z 5

Tohle je pre fanúšikov Marvelových komiksov skvelé čtení...úžasné spracovanie údajov a informácii o jednotlivých postavách obohatené filmovými fotkami....za mňa prostě TOP

Tara_Wolf
30.10.2019

Sice jsem z této knížky nedozvěděla skoro nic nového, ale to asi všichni velcí Marvel fanoušci. Myslím že by se ale tahle knížka mohla hodit začínajícím fanouškům na začátku pro zorientování. :)

Buchtolap
15.08.2019 3 z 5

Místo kapitoly s Captain Marvel mohl Adam vybrat Spider-mana, pro kinematografii určitě významnější než Captain Marvel.

Ivan Kučera
22.06.2019 1 z 5

Som megafanúšik filmových marveloviek, ale toto je za štvorku, vážení. Vizuálne parádne, ale inak neskutočne prázdne. Neverím, že niekto, kto videl všetky marvelovky, sa vďaka tejto knižke dozvie niečo, čo nevedel. No a nefanúšik si to bude kupovať načo? Tak ja vám to poviem, dobre? Na veľké NIČ. Miestami som až žasol, čo tam boli tvorcovia schopní naflákať (Tony Stark sa doma oblieka ležérne? Bruce Banner má strapaté vlasy? To vážne?!). Otázny je i výber postáv; kniha sa snaží budiť dojem ultimátnosti, ale v skutočnosti v nej sem-tam niekto chýba (členovia Howling Commandos, na ktorých bolo zabudnuté okamžite po premiére jednotky Captaina Americu, tu majú každý samostatný profil, ale vyhlásený a svetoznámy Miek nie). Negatívne vnímam aj to, že ku každej postave nie je pridelený ani len miniatúrny medailónik herca. Ozaj len na letmé prelistovanie. Určite nie na čítanie. Na čítanie tu nie je totiž vôbec nič.

JanaDor
03.06.2019 5 z 5

Kniha je vlastně soubor fotografií s popisy na kvalitním papíře. Pokud máte rádi fantasy, určitě se na filmy podívejte, jsou skvělé. Kniha vám pomůže se zorientovat v záplavě postav. Jsou tu základní fakta o hrdinech i padouších a moc dobře se na ně dívá i o nich čte.
Pro fanoušky filmu je kniha povinost :)

Autorovy další knížky

Adam Bray
americká
2019  87%Marvel Studios: Encyklopedie postav
2015  72%Star Wars - Absolutně všechno, co potřebujete vědět
2020  96%Marvel Studios: Obrazový průvodce
2022  93%Marvel Studios: Všechno, co potřebuješ vědět
2019  0%Vietnam