Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295977/bmid_star-wars-sila-se-probouzi-zRl-295977.jpg 4 29 7

Před téměř čtyřiceti lety se Star Wars staly kulturním fenoménem. Nyní přicházejí do kin s novými napínavými příběhy, které nás zavedou zpět do galaxie princezny Leiy, Hana Sola, Chewbaccy, Luka Skywalkera, droidů C-3PO a R2-D2 a také mnoha nových postav. Ačkoli Darth Vader byl vykoupen a císař poražen, zlo jen tak snadno nezmizí. Prostá víra v dobro však stále dokáže dát sílu obyčejným lidem, aby se postavili výzvám z nejtěžších.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: The Force Awakens , 2015


více info...

Přidat komentář

DarkAvenger
19.07.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila stejně jako film. Scény navíc potěšili a pěkná obálka knihy taky. Nová trilogie je dobrá a oživila můj zájem o SW. Jen škoda že další dva díly knih nevyšli v češtině.

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Jsem velkým fandou Star Wars, filmy znám nazpaměť a knihy k nim mám přečtené všechny včetně téhle. Těší mne že je rozšířena o scény které ve filmu nebyli a že se dozvíme o pocitech a myšlenkách hlavních postav které u filmu můžeme jen hádat. Četla jsem sice anglickou verzu téhle knihy místo české ale nemyslím že by v tom byl velký rozdíl. Škoda ze další díly nevyšli v češtině. Já mám novou trilogii celou v angličtině (knihy) a nezklamala ani jedna kniha z ní. Doporučuji všem co mají rádi sci-fi/fantasy knihy a Star Wars.


gimli35
07.06.2020 4 z 5

Přestože větší část novelizace sedmé epizody není tak čtivá jako Ztracené hvězdy, najdou se i zde velmi silné momenty a jedná se tak o dobře napsanou knihu, kterou lze (nejen) fanouškům Star Wars doporučit.

Alee
15.05.2018 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila, protože (i když je podle scénáře) je vážně dobře napsaná. Pokud máte rádi Star Wars a chcete se ponořit do pořádné akční sci-fi jednohubky, nebo chcete prohloubit svůj zážitek z filmu, tak mohu tuto knihu vřele doporučit. Pokud seženu novelizovanou epizodu osm, tak si ji určitě ráda přečtu.

Palorizek85
27.04.2018 5 z 5

Kniha lepší než film :)

Kiisaki
13.01.2018 5 z 5

Novelizace prvního dílu nové Star Wars trilogie krásně vtáhne do děje a jako bonus zahrnuje i několik zajímavých scén, které ve filmové předloze nejsou. Navíc nabízí i náhled do myšlenek a vnitřních pocitů postav, což pouze prohloubilo mé sympatie k novým hrdinům. Pro fanoušky SW a pro vášnivé čtenáře je to skoro až nutnost.

I_love_books
16.07.2016 5 z 5

Velmi dobrá a propracovaná kniha. Odchylky od filmu jsou minimální, pouze jsou tu přidané, případně více rozpracované scény (které třeba byly z filmu vyřazeny), což je pro mě rozhodně bonus. Na to, že je kniha psaná podle filmu, je v různých ohledech překvapivě lepší než film, který je také velmi dobrý.
Já dávám knize pět hvězdiček a mohu ji doporučit fanouškům Star Wars.