norrasun norrasun komentáře u knih

☰ menu

Konec milovníka žen Konec milovníka žen Inna Rottová - Mirovská

Neúnavná důchodkyně vytrvale pátrá v ulicích ve snaze objasnit pravdu a zjednat spravedlnost. Takové pohodové čtení třeba k odpolednímu kafi nebo tak

14.03.2024 5 z 5


Předstírat je prostě lhát Předstírat je prostě lhát Dominique Goblet

Smutně krásné.

11.03.2024 5 z 5


Skleněný dům Skleněný dům Paul Tobin

Komiks mě tedy nadchl, kresbou i příběhem. Máme tu divnou lásku až za hrob, temný les a strašidelný dům, a nechybí množství zrůdiček, které útočí na každém kroku a Geralt je chladnokrevně pacifikuje.
Zaujala mě vitrážová okna v domě.
Jednotlivé knížky série dávám na přeskáčku, tuhle první čtu vlastně jako téměř poslední, ale nemám dojem, že by to vadilo.

07.03.2024 5 z 5


Jedno obyčejný léto Jedno obyčejný léto Mariko Tamaki

Vše podstatné už bylo napsáno v komentářích níže. Uvěřitelný, citlivý prázdninový příběh podtržený moc hezkou kresbou.

05.03.2024 5 z 5


Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Velice dobré, přímo parádní! Docela banální zápletka, podaná nevšedně čtivým, a zároveň úsporným způsobem. S postavami jsem se v pohodě dokázala ztotožnit, snadno mi šlo se naladit na prostředí, na situaci, prostě pro mě velký čtenářský zážitek a požitek..

11.11.2023 5 z 5


Miluju Led Zeppelin Miluju Led Zeppelin Ellen Forney

Takový překvapivý čtení - pelmel návodů, příběhů, situací - místy poměrně bizarních. Přiznávám, že na startu jsem trochu valila oči, ale brzo jsem se chytla, a pěkně si to všechno užila.

31.10.2023 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Beru to jako vysloveně oddechovou literaturu a hodnotím především čtivost, pro mě u knížky zásadní věc, a v tomto ohledu jsem zklamaná nebyla..postavy dost nesnesitelné, ale uvěřitelné..pachatel mi teda zdatně unikal celou dobu, netušila jsem nic..

15.10.2023 5 z 5


Nevyhnutelná opotřebovanost citů Nevyhnutelná opotřebovanost citů Zidrou (p)

Ty obyčejné, jednoduché příběhy jsou stejně děsně prima.. žádná dramata, akce a katarze, vše pomalu plyne, zde v krásných barvách a tvarech.. krása..

01.09.2023 5 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Bleskově přečteno, poněvadž čtivé..a zvědavost mě poháněla otáčet stránky, abych se co nejdřív dozvěděla kdo, jak a proč..a skoro do poslední chvíle jsem netušila..

15.08.2023 5 z 5


Velvet Velvet Ed Brubaker

Mám ráda tyhlety nesmrtelné ženské, ale Velvet mě bohužel neoslnila..kresba teda ano, ta je náramná a ovšem i některé pasáže byly skvělé..jako celek mi to ale nesedlo..

13.07.2023


Jack Wolfgang Jack Wolfgang Stephen Desberg

Nemám výhradu jedinou, Jack Wolfgang je mým hrdinou..

13.07.2023 5 z 5


Svůdné touhy Svůdné touhy kolektiv autorů

Něco bavilo víc, něco míň, ale zda-li stálo za přečtení? Určitě stálo..:)

13.07.2023 5 z 5


Hubert Hubert Ben Gijsemans

Takové něžné, poetické, zvláštní, ale moc hezké..

13.07.2023 5 z 5


Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Moje první knížka od této spisovatelky, čtená kdysi před více než dvaceti lety a prostě - láska na první pohled.. přišlo mi to všechno tak čtivý a napínavý a hlavní hrdince jsem hrozně moc fandila..

01.07.2023 5 z 5


Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Fieldingová je moje oblíbenkyně dlouhá léta..dvě dekády to budou.. to to letí..obvykle shledávám u jejích knih jedinou vadu (a tento román není výjimkou) - a to, že už je příběh u konce :) Přesvědčivě vylíčené osudy a peripetie několika rodin, žijících v jedné uličce, mě tentokrát zcela pohltily, a to i zásluhou výtečně odvedené práce paní překladatelky Havlové, jež je zmíněna i v závěrečném autorčině poděkování..

01.07.2023 5 z 5


Dílo v červené, dílo ve žluté Dílo v červené, dílo ve žluté Alejandro Jodorowsky

Stejně bravurní jako předcházející svazek. Zas tam řádil můj oblíbený Napoleon..a pak Londýn a podivný, ale fascinující příběh s Rozparovačem.. no, moc jsem litovala, že už je konec..četla bych dál a dál..

16.06.2023 5 z 5


Dílo v černé, dílo v bílé Dílo v černé, dílo v bílé Alejandro Jodorowsky

Ke knize jsem už zrovna dost unavená zasedla, že jen prolistuji a vrhnu se na čtení jindy..no a milá kniha se vrhla se svou úchvatnou kresbou a fantastickým příběhem na mě, vcucla a nepustila do posledního obrázku, posledního slova..
Nevím proč, ale Napoleon mě zvlášť fascinoval..

16.06.2023 5 z 5


Vražedně dokonalá Vražedně dokonalá Joëlle Jones

Obrázky jsou pastva pro oči.. příběh mě až tak nevzal, místy mi dialogy přišly až lehce trapné, ale přiznávám pět hvězd - protože si je prostě knížka zaslouží.

15.06.2023 5 z 5


Piruety Piruety Tillie Walden

Autobiografie či biografie ve formě grafického románu mám ráda a toto je, myslím, velmi povedené dílo, zejména po výtvarné stránce. Ale i příběh mě zaujal. Není to, pravda, žádný thriller a srdcervoucí drama. Pocity a dojmy dospívající krasobruslařské naděje, introvertní Tilly, jsou zde popsány věrně a jsou mi blízké. To mi k radosti ze čtení bohatě stačilo.

15.06.2023 5 z 5


Bouncer Bouncer Alejandro Jodorowsky

Samotnou mě vždycky překvapí, jak mě Jodorowsky znova překvapí.. odporné postavy a charaktery, spravedlnost patří bohatým a ozbrojeným, vystřelená oka lítají vzduchem.
Tady pan Kverulant níže napsal parádní a výstižný komentář, se kterým se ztotožňuju do posledního otazníčku.

12.06.2023 5 z 5