Jack Wolfgang

Jack Wolfgang https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428616/bmid_jack-wolfgang-4cP-428616.jpg 4 49 17

V tomhle světě se už od středověku zvířata domáhají a domohla svých práv, protože prokázala stejnou inteligenci a city jako lidé. Komiksů s antropomorfními zvířaty je hodně, ale těch, ve kterých taková zvířata nejen žijí promíšeně s lidmi, ale kde se také řeší problémy z podobného soužití plynoucí, je už mnohem méně. Jack Wolfgang je elegantní vlk, ale co víc, je také špion – a jeho krytím je osobnost kulinárního kritika (protože v tomhle světě se samozřejmě už zvířata nejedí!, takže otázka, co jíst jiného, se stala tou hlavní). Někteří zvláštní agenti jsou prostě ještě zvláštnější než ostatní! Thriller z paralelního světa? Noirová detektivka či špionážní příběh? Ezopovská bajka? Možná to všechno, ale hlavně působivý příběh s výtečnou kresbou a nápaditým koloringem.... celý text

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

Jack Wolfgang 1-3 , 2019


více info...

Přidat komentář

norrasun
13.07.2023 5 z 5

Nemám výhradu jedinou, Jack Wolfgang je mým hrdinou..

Morbidus
12.03.2023 3 z 5

Navzdory tomu, jak hluboce se tváří anotace knihy, jde o klasický akční příběh. Je tu jen drobný rozdíl - vše se odehrává ve světě s antropomorfními zvířaty (což není až tak originální, máte-li trochu načteno). A ačkoli z tohoto faktu všechny zápletky vycházejí, stále jde o oddechové čtení pro chvíle klidu. Kolem hlavního hrdiny Jacka Wolfganga se motají krásné inteligentní slečny a proradní záporáci. Všechno se ovšem děje příliš jednoduše a nějaké výraznější pocity ve mě vykutal až třetí příběh. A to zejména díky poněkud nešťastně ukončené romantické lince.
Na druhou stranu svazek oplývá od obálky až po vlastní komiks příjemnou kresbou, která je dostatečně zajímavá a nenudí. Také potěší, že autor scénáře evidentně má smysl pro humor, byť nejde o kdovíjak inteligentní vtípky. K odlehčení příběhu to bohatě stačilo. Občas jsem zdvihal obočí nad slovosledem nebo nad tím, že jsou konstatovány evidentní věci, ale čert to vem. Když se to totiž vezme kolem a kolem, jde především o sondu do života jednoho kulinárního kritika z alternativního vesmíru.
Doporučuji čtenářům, kteří si chtějí odpočinout u nenáročného akčního příběhu.


Atlantis
13.12.2022 3 z 5

Jack Wolfgang je naprosto skvělá parodie. Často jsem při čtení vzpomínal Na Franka Drebina z Bláznivé střely... Počkat, cože? To měl být naprosto seriózně myšlený příběh? To přeci ne. Proč jsou tedy všichni tak neskutečně hloupí? Nechávají nastartovaná auta na každém kroku, helikoptéry vás neunesou, i když jste je předtím řídili ještě se dvěma pasažéry, zlouni si dobrovolně berou kapsle, o kterých ví, že jim explodují hlavu a tak dále. Nakreslené je to slušně, i když od druhého alba je vidět dost zásahů počítače, ale skryté narážky na jiné zvířecí hrdiny mi přišly trapné. Není to Blacksad, není to Grandville. Je to jen tuctové čtení.

Hwaelos
30.03.2022 3 z 5

Průměrný scénář, slušná kresba, mizerné dialogy. Blacksad/Grandville pro nenáročné.

Hadati
05.08.2021 5 z 5

Tenhle komiks mi dost připomněl Grandville, ale jsou tu i značné rozdíly. Jezevec Lebrock je jasnou variací na Sherlocka Holmese, kdy se jeho příběhy odvíjejí ve steampunkovém světě 19. století. To vlk Jack Wolfgang je naopak tajný agent vycházející z Jamese Bonda a pohybující se v současnosti.

Hlavním rozdílem mezi těmito dvěma světy, kde zvířata mluví a chodí po dvou, je však přístup k lidem. V Grandville pohlíží zvířata na lidi asi jako pohlíželi běloši na černochy v otrokářských dobách – jako na druh, který je jen o něco lepší, než zvířata. Naopak ve světe Jacka Wolfganga jsou zvířecí členové těmi podřadnějšími.

Další zásadní rozdíl je pak ten, že v Grandville se nijak zvlášť neřeší, kde zde masožravci získávají maso, aniž by se dopouštěli zvěrstev. V Jacku Wolfgangovi je tato otázka naznačena, i když je zřejmé, že situace nebude zrovna jednoduchá.

Oba dva světy však mají společné to, že mají skvělý příběh i zajímavý svět, který vás hned vtáhne do sebe. A také to, že i když zda mají postavy zvířecí obličeje, v žádném případě se nejedná o komiksy pro děti.

Norri
06.06.2021 4 z 5

Jack Wolfgang je nejchlupatější James Bond! Nečekal jsem od toho moc, ale nakonec jsem se u toho dobře bavil. Je to příjemná oddechovka. Scénář sice není žádná hitparáda a některé hlášky by se hodily spíše do "Tlapkové patroly", než do příběhu, kde se řeší drogy, sex a jiné zvrácené kratochvíle, ale dá se to snést. Nebere se to příliš vážně a je tam poměrně hodně humoru. Na druhou stranu, kdyby se všechna ta zvířata nahradila lidmi, obzvláště třeba černochy anebo asiaty, tak by to najednou dostalo úplně jiné kontury a jinou atmosféru.

Hodně ten komiks drží nahoře povedená kresba. Kresba postav, lidských i antropomorfních zvířat, je vážně parádní a dynamická. Snad jen pozadí panelů nemuselo být tak často odbyté barevným přechodem. Také rámečky s vnitřním hlasem mohly mít všude stejný font.

Jo a taky je tam Vincent Vega, Jules Winnfield a strýček Skrblík.

Alethea_k
05.06.2021 4 z 5

Nevím, jestli autor částečně zamýšlel komiksovou verzi Farmy zvířat a hledat v tom něco víc, nebo si užít jen bláznivý a akční komiks s troškou romantiky. Ta linka mě na tom bavila nejvíc a štve mě, že se nevyřešila. Kresba je povedená, na odpočinek ideálka. Nejspíš se k tomu už nikdy nevrátím, ale přišel vhod ve správný čas.

kitja
23.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Když jsem unavenej a chci si odpočinout, pustím si akční thriller typu Red nebo Kurýr. Pohádka bez hloubky, ale člověk se u toho odreaguje. Jack Wolfgang je komiks, kterej funguje stejně, odehrává se v alternativním světě, kde zvířata mluví, chovají se jak lidi, mají stejná práva, ale stejně se občas najde někdo, kdo by jim je chtěl vzít a zase z nich udělal ta divoká zvířata co chodí bez oblečení, nemluví a chovají se v zoologických zahradách. Čímž se do oddechového thrilleru najednou dostává i hlubší rovina hodná zamyšlení. Pro mne povedenej argomiksí komiks.

MichalPuchovsky
03.09.2020 4 z 5

Veľmi príjemné oddychové čítanie bez potreby čitateľa ubiť pseudoumeleckou hĺbkou. Akčný špionážny triler zabaví, vie byť vtipný a ponúka aj pár myšlienok hodných zamyslenia. Séria má veľmi dobrý potenciál. ktorý ale ešte na 100% nenaplnila. Teším sa na pokračovania v budúcnosti.

Disease
10.08.2020 2 z 5

Kresba je fajn, i když nic světoborného, ale příběhy jsou tak nějak na úrovni Mr. Sweeta bez nadsázky, i když nějaké to vejce se občas mihne. Přirovnání ke Grandville nebo Blacksadovi chápu, nicméně společná to má jen ta zvířata, což ve mně evokuje spíš exploataci.

Elsinor024
15.07.2020 3 z 5

Docela originální nápad ze světa, kde "Brémští muzikanti" spustili emancipační revoluci. Zvířata se přiblížila lidem, jíst maso je tabu. I když...
Hlavní hrdina Jack vlk je sympaťák, elegán a gentleman každým coulem. Kolem něj se ve správném množství potulují záhadné a inteligentní krásky. Taky padouši bez špetky slitování a dobra v sobě.
Povznesení na lidskou úroveň přineslo pozitivní diskriminaci zvířecích menšin. Lidé si sypou popel na hlavu. Všechny filmy, kde jsou zvířata v podřízené roli, jsou tvrdě cenzurovány atd.
Až to skoro vyvolá opačný efekt...

Kresby povedené a propracované, pěkně se na ně kouká. Příběh mě i přes dobrý start zase až tolik nevtáhl, i když na velmi slušné tři hvězdy (až téměř čtyři) to vidím.

mikika
19.06.2020 4 z 5

špionský příběh z alternativního světa, který mi svou na hlavu postavenou realitou připomněl Kvazi od Lukjaněnka.

ctibor7273
02.06.2020 4 z 5

Komiksová kniha, kterou bych si asi nekoupil, ale která se mi dílem náhody dostala do ruky za pomoc nakladatelství Argo na Startovači. Nakonec jsem opravdu rád, že ji mám, protože je to šmrncovní špionské vyprávění ala James Bond s vtipnými motivy na témata soužití zvířat s lidmi. Skvěle jsem si u toho odpočinul.

svarnyp
18.05.2020 4 z 5

První, co člověka napadne, je srovnání s Blacksadem. Osobně mám Blacksad raději, jednak kvůli stylu kresby, ale také pro jeho noirový přístup. Wolfgang má čistší kresbu a přišlo mi, že se inspiruje spíš bondovkami. To také činí hrdinu trochu bondovsky komickým, když svou "tajnou" identitu prakticky vždy hned vyzradí. Co je však zajímavé je pozorovat svět, který není světem zvířecích humanoidů (jako Blacksad) ale lidským světem, ve kterém se stalo, že zvířata získala inteligenci lidské úrovně a stala se součástí společnosti. Všechny tři příběhy zkoumají právě pnutí, které z tohoto vzniklo a jsou to zajímavé akční komixy.

Áňa 998
03.03.2020 5 z 5

Jeden z nejlepších komiksů, jaký jsem četla. Nádherné provedení a akční příběh :-)

encyklopedie
02.03.2020 5 z 5

...přidám do svého seznamu....Moje nejlepší komiksy.
Jestliže Blacksad dostal 321% ...tendle ten si zaslouží rovnou stovku.... parádní kresba ...doplněná špionážně dobrodružným příběhem a to já tůze rád.....

puml
26.02.2020 4 z 5

Parádní kresba, příběhy jsou vyloženě oddychové ve stylu zvířecího Jamese Bonda. První dva příběhy slušný, třetí je pak asi nejlepší, tou mírou nadsázky, komičnosti, ale přitom tam je i určitý přesah. Příjemné počtení. Jeden z nejlepších komiksů po výtvarné stránce. Srovnávat s Blacksadem to lze po výtvarné stránce, ale dějově je Jack spíše akční komiks v dobrém i v tom horším, kdyžto Blacksad je promyšlený zvířecí noir.