Svůdné touhy

Svůdné touhy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415529/bmid_svudne-touhy-RHB-415529.jpg 3 33 8

Nejslavnější francouzští a evropští tvůrci se sešli, aby přispěli do série erotických sborníků. I v druhé knize naší „svůdné“ série najdete hned dva původní sborníky... a něco málo navrch! Každý je věnovaný jednomu prostředí a tématu a přináší sérii šesti až osmistránkových příběhů od autorů jako je Jodorowsky, Prado, Altuna, Varenne, Gibrat, Bilal či Goetzingerová! Připravte se na hromadu skvělých kreslířů, krásných žen a sexy příběhů!... celý text

Přidat komentář

norrasun
13.07.2023 5 z 5

Něco bavilo víc, něco míň, ale zda-li stálo za přečtení? Určitě stálo..:)

Disease
06.06.2022 2 z 5

Jako u většiny antologií tu není vše dobré, dokonce těch vyloženě špatných kousků je tu dost. Průměr dávám proto, že pár jich bylo dost vtipných.


Sidonka3
08.11.2021 1 z 5

Králové evropské komiksové erotiky nám naservírovali mnoho anekdotických příhodiček jak jinak než v lehkém duchu (Jodorowsky, Pavlovic a Galliano, Prado, Caza, Altuna, Varenne, Gibrat, Igort, Bilal, Beltran, Goetzingerová, Redondo, Vidal a další). Příběhy jsou krátké, situované ne zcela vkusně do vánočního období druhá polovina knihy je naopak letní a prosluněná. Odehrávají se v dávné historii až po současnost a mají jen kolem čtyř až šesti stran. Černobílé i barevné kresby se mi líbily, příběhy nic moc. Nevím, zda je to zvlášť svůdné nebo skvěle vypointované, spíš je to taková relaxační "Dikobrazí" četba, od které toho nelze mnoho očekávat, nic víc, než to pokoukání na více méně vulgární kresbičky u více či spíše méně povedeného textu.

Asi nejvíc se mi líbila hned první příhodička, jak se neatraktivní zákazník zarputile držel té vnadné prodavačky: "Ne, neberte mi jí, je moje, já sem jí vyhrál. Já už jí nepustím!" No, pár dalších lepších příhod by se našlo, celkově ovšem nic moc. :)

fvalek
17.06.2021 2 z 5

Je to mé první setkání s erotickým komiksem a poměrně zklamání. Ne tedy že bych měl přehnaná očekávání, možná naopak. Všechny příběhy a krátké povídky jsou tak hrozně prvoplánové, prostě přijít, ukázat nahotu a sex, a zase čauky mňauky. Paradoxní pak je, že více promyšlené erotiky jsem viděl i v některých běžných komiksech mimo žánr erotických. A ano, musím bohužel souhlasit, že valná většina povídek nemá žádnou pointu nebo je jejich pointou už samotná jejich existence.

Kresba kolísá, osobně nejsem fanoušek černobílých a hodně bizarních uměleckých výstřelků, takže se mi esteticky líbilo pouze pár komiksů. Když se to pak spojí s tím "dějem" o ničem, vzniknou někdy věci, co byste nejraději přeskočili. Typický případ něčeho, co mi přišlo naprosto neuvěřitelné, že někdo zařadil a považoval za umění, byl asi Tea-time, to jako vážně? O čem to je, jak to vypadá... Hrůza. Co se týče samotných motivů v mikro-příbězích, tak mi asi nevadí, že se komiksy pohybovaly na škále od poměrně romantických, přes "just sex", až po dost hardcore, alespoň si každý najde to své. Nicméně některé věci bych opravdu vynechal, viz třeba dopis chlapečka domů, což ani není komiks, nechápu a vážně znepokojivé, a to nejsem puritán.

Tahle série by ocenila nejen delší a promyšlenější příběhy (nebo alespoň nějaké příběhy!), ale hlavně trošku vtipu, šoku a třeba i reakce na společnost. Takhle mi to připadá jako dost primitivní a přímočará manifestace perverzních choutek jednotlivých autorů, vůbec nic navíc. Celkově to pak vypadá, jako když ukradnete skicák nadrženého umělecky zdatného teenagera. Chybí tomu řád, promyšlenost a cílevědomost. S tím by pak kvalita ohromně narostla, protože kdybych to měl přirovnat k filmu, tak tohle není povídkový film... Tohle je sestřih nepovedených záběrů z omylem zapnuté kamery, kterou dítě tahalo po městě.

Norri
06.01.2021 3 z 5

Svůdné touhy, bohůmžel, nepřekvapily a nepřekonaly první knihu Svůdné schůzky. Musím říct, že jsem z Crewí série Erotika docela zklamaný. Buďto tam jsou sado/maso “prasárny” jako Příběh O a Justina, a nebo to jsou blbiny jako právě Svůdné touhy. Manara, který je někde mezi těmito extrémy, to pak už moc nevytrhne.
Kniha Svůdné touhy je sborníkem krátkých povídek, které mají něco společného se sexem. Je tam sice pár zajímavých a vtipných povídek, ale většina jsou jen bezzubé skeče, často s velmi podivnou pointou. Vzrušujícího tam toho moc není. Povedená kresba je také spíše výjimkou.

martinstefko
09.09.2019 3 z 5

Pokud jste na lehkou erotiku, je sbírka "Svůdné touhy" pro vás. Pokud jste na něco trochu drsnějšího, explicitnějšího, je sbírka "Svůdné touhy" také pro vás. A pokud máte rádi něco úchylného, je sbírka "Svůdné touhy" i pro vás. Prostě každý si zde najde něco. Stejně tak milovní černobílého komiksu, ale i ti, co dávají přednost barvě. Je to nesmírně bohatá a překypující sbírka. A stejně jako si myslím, že si tu každý najde něco, co ho zaujme, myslím si, že tu najde i něco, co ho nebude bavit, co mu nic neřekne, třeba i něco, co na něj bude trochu moc. A proč ne. Je o erotická sbírka, každý autor má o erotice svou představu, stejně tak čtenář. Bohatost a různorodost necílí na někoho konkrétního, jen na toho, kdo má erotiku rád a nebojí se jí. A já se nebojím, popravdě jsem pořád rád, že v poslední době je toho erotického komiksu u nás víc a víc.

bazyk21
07.09.2019 5 z 5

skvělá kresba, zajímavý příběh

MinaHawke
01.09.2019 4 z 5

Svůdné touhy obsahují několik krátkých komiksů od různých autorů. Některé jsou lepší a některé jsou méně povedené, alespoň podle mě. Ale jako celek to není špatné.