NNiky NNiky komentáře u knih

☰ menu

Záměna Záměna Susan Lee

Miloučká oddechovka, plná humoru a s originální zápletkou. Ta opravdu mohla vyjít jen na základě shody jmen a tady to bylo vpleteno do příběhu velmi přirozeně.
Moc se mi líbily hlavní postavy, především Elijah, který byl naštěstí v máločem po svém nadutém otci.
Romantika je zde velmi jemná, knihu bych doporučila slečnám okolo 15 let.
Chci moc poděkovat @humbook za zaslání knihy na recenzi.

14.04.2024 4 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Pecka! Tisíckrát lepší než Hypotéza!
Romantika, napětí a nesmírně vtipná hrdinka. Bee si prostě oblíbíte.

10.01.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Bohužel, za mě hrozně slabá romantika. Jo oddechovka to je a chápu, že Oliv to všechno musí mír přepočítané v kebuli, alejá se proste do toho nedokázala dostat. Asi tou eliminací emocí a pocitů zároveň pro mě autorka eliminovali dveře k postavám.

10.01.2024 2 z 5


Tentokrát je to doopravdy Tentokrát je to doopravdy Ann Liang

Hodně mi to připomínalo knihu Všem klukům, které jsem milovala. Ale tahle byla za mě o 100% lepší. Méněnaivní. Eliza je tak trochu introvertní mimoň, líbí se mi, že si v knize uvědomí, že ne všechno v životě jde kontrolovat.
A Caz byl prostě supr! I když jsem si často musela tipnout, jestli to hraje nebo to myslí vážně.

13.12.2023 4 z 5


Fraktální šum Fraktální šum Christopher Paolini

Fraktální šum by byl přesně to, co bych si přála, aby jako prequel Paolini napsal. Takže toto byl skvělý návrat do jeho sci-fi vesmíru!
Rozhodně dobré je, že se celý děj točí kolem 4 postav a pak pár lidí na lodi. To už se člověku dobře pamatuje. Taky slovníček pojmů hodně pomohl.
Líbí se mi, že Paolini využívá tajemnou atmosféru vesmíru a propojuje ji s těžšími tématy jako smysl bytí, filozofie apod.
Nehostiná planeta, první expedice k tajemné prohlubni a velká dávka napětí.super! Doporučuju!
A moc dekuju #humbookblogeři za knihu na recenzi, čtení jsem si fakt užila.

02.12.2023 4 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Zapata je opravdu královna pomalé romantiky.

Hodně mě oslovila hlavní hrdinka Bianca, naopak Zaca bych kopla do jeho "skvostné" zadnice! Bianca byla vážně vtipná, přátelská slečna, kterou bych hned brala za kámošku nebo ségru. Moc oceňuji rodinné vazby, které se tu zvýrazňují...obzvláště rodinná soudržnost.
Bibi má Youtube kanál Lenivá pekařka a opravdu spojení vaření a obřích rugbystů v kuchyni nemohlo vyjít vtipněji.

Ovšem, co se týče romantické linky, tak bych to ukrátila tak o 50 stran neustálého smutného a zamilovaného vzdychání. To už na mě bylo tentokrát moc.

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuju Humbooku.
@humbook a #humbookblogeri

22.11.2023 3 z 5


Tlukot tisíců srdcí Tlukot tisíců srdcí Kiera Cass

Krásný romantický příběh, který doporučuji především mladším dívkám. Ale i dospělý si potřebují občas odpočinout a toto je ideální kniha.
Proč si ji přečíst?
Protože mít za mazlíčka lišku je fakt cool.
Protože hate to love - od nenávisti k lásce...no kdo by to nehltal?
Protože je ke knize úžasná mapa.
Protože hl. hrdninka je knihomolka.
Protože Cassová umí romantické scény s deštěm.
Protože kniha je čtivá, má krátké kapitoly a jednoduše si hlavní postavy zamilujete.

Chybělo mi trochu víc akce, ale netrpěla jsem tím.
Děkuji moc @albatrosmedia za knihu na recenzi, moc jsem si ji užila.

19.07.2023 4 z 5


Hory zpívají Hory zpívají Nguyen Phan Que Mai

Tohle bylo moje první větší seznámeni s dějinami Vietnamu za minulé století. Sledujeme dvě dějové linky a osobně se mi teda víc líbí ta Dieu Lan. Dělalo mi potíž zvykat si na jména, ale zvládla jsem to. Líbí se mi popisy přírody, přísloví a styl psaní. Trochu slabší je za mě linka Huong.
Hodnotim 3.5/5

22.06.2023 3 z 5


Poslední člověk na planetě Zemi Poslední člověk na planetě Zemi Denisa Černá

Kniha jednoznačně zaujme obálkou, to ano.
Na prvních 20ti stranách jsem si říkala, že to přes tu extra moderní mluvu asi nedám. Fakt i na mě to je celkem dost otřepané. Autorka používá prostě češtinu veeeelmi zajímavě. A to je jedna z věcí, co mi bude knihu natrvalo definovat. Nakonec to s knihou splyne.

Nico na mě působil jako frajírek s nulovým IQ, naštěstí u toho nezůstal. Moc se mi líbila jeho cesta za pravdou a osobní cesta zpět k přírodě. Především si mě nakonec záskal svým laskavým srdcem.

Ke knize jsou potřeba kapesníky, protože na konci nebudete mít suché oči. Nejvíc na knize oceňuji otázky a pocity, které v člověku vyvolá. Nakonec devastace přírody je aktuální téma a lidé by to neměli zazdívat. Proto jsem ráda, že tímto dílem autorka přispívá k zamyšlení se nad sebou a přírodou.

Moc děkuji @humbook za knihu na recenzi. Byla opravdu zajímavá.

05.06.2023 3 z 5


Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

Nesrovnatelně lepší než jednička…pokud vás otrávila a znechutila svojí jednoduchostí a plochostí, dejte šanci tomuto dílu. Příběh má konečně nějakou hloubku, mluvíme tu o problematice komunikace, rodině a dospívání. Nejlepší na tom je, že si zahrajete i na detektiva, protože budete se Silver a Scottem hledat škodnou ve ,zmijím’ hnízdě - královském paláci….a to za královské zábavy k tomu. Takže TOP

16.02.2023 5 z 5


Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Fuj to bylo zklamání. Pro citlivější doporučuju kýbl….když odmyslím to, že je hrooozne jednoduché poznat už na začátku, kdo je vrah, tak příběh průměr. A konec?…taky jsem čekala něco lepšího. Jediná super věc byl hrobníkův humor. Mrzí mě, že jsem tímto ztratila čas, protože jsem si malem uhnala krizi. Za mě ne…

10.02.2023 2 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Opravdu hoooodně pomalý začátek, nudit jsem se přestala až tak za půlkou, ale trpělivost byla odměněna. Ten konec je tak svižný.....naprosto to vynahradilo veškerou počáteční nudu. Musím uznat, že nakonec si ji možná přečtu ještě jednou.

18.01.2023 3 z 5


Křídla vážky Křídla vážky Michaela Dopitová

Kniha mě uměla napnout do samotného konce, jednoduše jsem pořád upravovala svůj tip, jak to skončí. AA stejně to pro mě bylo velké překvapení.
Líbí se mi, že Elena je úplně obyčejná holka, žádná superhrdinka nebo osoba vyčnívající z davu.
Nemůžu si pomoct, ale Anežku jsem si vážně neoblíbila. Jáchym to ale vyrovnal, takový zlatíčko.
A samozřejmě....zmiňování dalších KNIIH! To miluju!!!
Kniha má určitě reálný konec, žádná hlava v oblacích. Ovšem krásně to poukazuje na naši vnitřní sílu. Nový začátek je prostě nová příležitost, není to nutně prohra. Ale vždy to chce odvahu...

Doufám, že bude pokračování....nejlépe s Dannym. I Tadeáš by mě dál zajímal.

Moc děkuji za knihu k recenzi Humbooku.

31.12.2022 4 z 5


Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Kniha, která jemně mluví o hlubokých šrámech, které jsou stále jistým způsobem "tabu". Sdílet něco takového je velmi niterné, a tak mě zpracování opravdu zasáhlo. Zasadit problém do prostředí s knihami a kavárnou mělo skvělý vyrovnávací účinek. A i když je od začátku jasné, že ti dva spolu MUSÍ skončit, tak vůbec nevadí, že to víme. Protože jejich cesta k sobě je zajímavá :)

08.09.2022 4 z 5


Nespadni, neutop se, neumírej Nespadni, neutop se, neumírej Lise Villadsen

Je to dobrý náhled na život s někým, kdo má duševní onemocnění. Nakonec ale člověk stejně musí dojít na to, že je to jen na něm. Lituju Astrid, protože to opravdu nemůže být lehké, když vidí, že je někomu tak blízkému špatně a zároveň potřebuje žít i vlastní život. Kniha mi stačila jednou, ale jsem ráda, že jsem ji přečetla.

28.07.2022 2 z 5


Nové království Nové království Wilbur Smith

Krásné rozšíření série. Možná o to víc, že když Wilbur zemřel, tak jsem nečekala, že by se vydal další díl...a samozřejmě jsem jej musela mít hned!

Řekla bych, že spolupráce s druhým autorem příběhu prospěla. Příběh nás seznamuje s mladíkem jménem Hui, který se objevuje v první Řeka bohů jako skvělý vozataj a podkoní. Jeho příběh je pro mě takové pohlazení, protože se vracím do Egypta za doby Taity a Tanuse...ti dva se tu taky vyskytují, ale mají menší role.

VÝHODOU tady je, že je jedno, jestli jsme četli jako první Řeku bohů nebo tuto knihu...

Doporučuji všem milovníkům příběhu Tana, Taity, Lostris a dalších...vrátí vás do Egypta, kdy nikdo neznal koně a největší hrozbou byla banda Ťuhýků.

22.05.2022 5 z 5


Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

Kniha je pohodová, ale napnutá jsem byla jen v jednom případě...a to při hledání holčičky Emy. Jinak mi u knihy přijde, že všechno plyne tak, jakoby si autorka postupně odškrtávala to, čím naplňuje děj. Je to hezky plynulé, ale...ale.
Trochu jsem se u textu zasekávala, protože mi to přišlo trochu těžkopádněji napsané. Ale jen síla zvyku.
Hezká a příjemná kniha s atmosférou kavárny a roztomilou kočičkou....

01.02.2022 2 z 5


Vezmi mě domů Vezmi mě domů Julie Tottman

Na začátku jsem si nebyla jistá, jestli to unesu...pak jsem po prologu zjistila, že jsme se z místa množírny dostali k trenerce zvířat pro filmy. Moc se mi líbily nenapadne tipy pro pejskaře a samozřejmě jsem si pak musela pustit film Co ta holka chce.

28.01.2022 4 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Nejdřív jsem si pořád psala v hlavě seznam knih, u kterých mi přišlo, že autorka obšlehla jejich obsah. Nu v polovině knihy to skončilo a já četla a četla dál, protože jsem prostě chtěla vědět, jak to dopadne, a kdo je ten hajzl. Jestli Sebastian nebo Finn. Kniha ve výsledku nebyla špatná a zvrat na posledních stránkách mě fakt dostal....to jsem musela rozdýchávat.

02.12.2021 3 z 5


Fialová Fialová Anna Šuláková

Kniha se četla rychle, rozhodně jsem neměla problém s tím, že by se mi už do toho nechtělo. Autorka velmi šikovně napíná čtenářovu představivost a táhne ho dějem až nakonec zjistíte, že tohle byla vlastně poslední stránka. Příběh je dobrý, hl. postavami jsou 2 ženy, které...dalo by se říci...si jsou protikladem. Viktorie mi byla daleko bližší než Asa. U té jsem nacházela primárně vztek a podráždění, ta postava mi prostě přijde nějakým způsobem nedokončená.

V jednu chvíli jsem se zarazila nad tím, zda kniha v sobě nemá LGBT tématiku. Upřímně, tuto otázku jsem nedořešila. Můžu si domýšlet. Některé emoce jsou naznačené, ale stejně mi chybí něco....prostě já jsem 100% jistotu nenašla.

Za mě rozhodně zajímavý příběh, ale stačilo mi to jednou. Velký plus je to, jakým způsobem je příběh vyprávěn. Přeskakuje se mezi hlavními postavami...vlastně je to taková lákačka...pokud chceš vědět, co bude dál, musíš dál číst.

16.08.2021 3 z 5