Záměna

Záměna https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531120/bmid_zamena-65ba02f5363a1.jpg 4 18 5

Elijah Ri nastoupí do firmy na stáž a očekává, že s ním budou zacházet jako s princem – jak taky jinak, když mu stáž domluvil táta a má se učit na budoucího generálního ředitele. Nakonec ale skončí ve skupince bezejmenných stážistů, kteří se budou celé léto mačkat v mrňavém bytě. Jessica Lee se chce díky stáži vyšplhat po korporátním žebříčku co nejvýš, i když začíná od nuly. Najednou ji ale začnou představovat jako stážistku v zácviku na manažerskou pozici a ubytují ji v soukromém, velmi luxusním domě. Brzy vyjde najevo, že došlo k záměně – oba totiž mají stejné korejské jméno. Elijah a Jessica si však místa zpátky neprohodí. Ona potřebuje kontakty a on chce zase zůstat z dosahu svého manipulátorského otce. Navíc mezi nimi začínají sršet jiskry...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Name Drop , 2023


více info...

Přidat komentář

nofreeusernames
19.04.2024

Čtěte, pokud vás baví contemporary romantiky ve stylu XOXO, stopro, pokud vás bavila autorčina předchozí kniha Seoulmates. Hele, já to mám tak, že nejsem hardcore fanoušek k-dramat, ale pokukuju po tom a sem tam si něco na Netflixu dám. Úplně ale nedávám tu přehnanost, která je s tímhle žánrem spojená, takže mě nakonec baví nejvíc ty věci, které nejsou #toomuch Třeba jako knihy Susan Lee.

V téhle jde o záměnu identity. Do New Yorku totiž přilétá Elijah, jemuž bohatý tatík zařídil letní stáž v managementu své technologické firmy, a Jessica, která do té stejné společnosti nastupuje taky, jen do spodních, zapomenutých pater. A protože mají oba stejné korejské jméno, na letišti si je popletou. Elijah skončí s ostatními neplacenými stážistky v miniaturním bytě s hromadou bezvýznamných povinností, zato Jessice se dostane královského přivítání. Ti dva brzy zjistí, co se stalo, ale dohodnou se, že to nechají být. Pro Jessicu je to kariérní příležitost, která jí může změnit život, pro Elijaha šance užít si léto na míle daleko od svého přísného otce a všech jeho nároků.

Nooo, takže je to vlastně office romance, od přátelství k lásce, trochu grumpy-sunshine, odehrává se to celé v New Yorku a dohromady to funguje jako dost dobrá letní městská romantika, která se sem tam dotkne i nějakého vážnějšího tématu a směřuje ke konci jako z pohádky (jestli nastane, to se nechte překvapit). Ten lehký k-drama vibe tam jde cítit, ale není to cringe, není to přes čáru, fakt se Susan daří pracovat s těmi klišéčky hodně svěžím způsobem. A Elijah byl dost v pohodě, líbilo se mi, jak se v průběhu té knihy změnil a celkově byl ten jeho charakter dost zajímavý.

Klímuška
16.04.2024 4 z 5

Elijah odlétá na stáž do New Yorku, kterou mu zařídil otec, takže očekává, že se k němu budou chovat jako princi. Otec je totiž firmy Hanuel generální ředitel. Když se po letu dostane do malého bytu s ostatními stážisty je mu jasné, že je něco špatně.

Jessica chce na své stáži získat kontakty. Její rodiče nejsou tak bohatí, aby mohla navštěvovat prestižní univerzitu. Na svou stáž letí první třídou, z letiště ji vyzvedne osobní řidič a je ubytovaná v luxusním domě. Když ji v Hanuelu představují jako stážistku v manažerské pozici, pochopí, že je něco špatně. Brzy je jasné, že došlo
k záměně díky korejským jménům.
Elijah se s Jessicou ale neprohodí. Oba mohou záměnou hodně získat, ale také ztratit.

Bohatá rodina z Koreje, kde vládne pevnou rukou otec. Syn, který nemá možnost se rozhodovat. Pro Elijaha to byla obrovská šance. Nakoupit si sám neznačkové oblečení, najít si přátele, zajít si do obyčejné restaurace na jídlo. Pro někoho normální věc.
Jessica je pracovitá dívka, uchvácená luxusem, který je jen pozlátko, jak sama zjistí. Na stáži pochopí, jak se na ni muži ve firmě koukají. Ženy mají být jen ozdobou, ničím víc. Jak zastaralé a hloupé.
Takže. Já si oba hrdiny oblíbila
a vlastně i vedlejší postavy. Jason byl opravdu dobrý přítel a krásná Hidžin jako Elijahova sestra nezklamala.
Navíc se mi líbilo střídání pohledu obou hrdinů.
V příběhu však nečekejte žhavé scény, ale milou romantiku.
Úplný závěr mě uspokojil, takový jsem si přála.


NNiky
14.04.2024 4 z 5

Miloučká oddechovka, plná humoru a s originální zápletkou. Ta opravdu mohla vyjít jen na základě shody jmen a tady to bylo vpleteno do příběhu velmi přirozeně.
Moc se mi líbily hlavní postavy, především Elijah, který byl naštěstí v máločem po svém nadutém otci.
Romantika je zde velmi jemná, knihu bych doporučila slečnám okolo 15 let.
Chci moc poděkovat @humbook za zaslání knihy na recenzi.

jitka_dankova
13.04.2024 5 z 5

Roztomilá a překvapivá americko-korejská romance z byznys prostředí, ale pro náctileté. Na čtení mne nalákal komentář přede mnou a rozhodně nelituji mého prvního setkání s touto autorkou, bylo to fakt milé. Hezký příběh cílí na náctileté dívky a obsahuje spoustu myšlenek o vysoké škole, jejím výběru i souvislostech, nerovnostech mezi bohatými a střední vrstvou, očekávání rodičů... nejsem si jistá, zda bude mít kniha přesah i mimo cílovou skupinu náctiletých děvčat, já ji ale četla se zájmem, i když už mám těsně před čtyřicítkou. Napjatě jsem očekávala, jestli autorka zvolí "americký hollywoodský bomba závěr" a jsem ráda, že knihu ukončila hezky, ale vlastně relativně uvěřitelně. Pokud máte slabost pro roztomilé a lehce klišoidní dívčí romance z nerovných prostředí, doporučuji.

knizninadsenec
02.04.2024 5 z 5

Na tuto knihu jsem měla zálusk, ještě než vyšla. Říkala jsem si, že to bude to pravé pro mě a nespletla se.

Je to nádherný příběh, jakoby se mi odehrával v mysli film. K-drama. Chlapec z bohaté rodiny, dívka z chudší, společnost bohatého otce a vše kolem stáže, New Yorku, lásky, přátelství, tajemství, odhalení, přehodnocení hodnot a své cesty životem.

Elijah a Jessica mají stejné korejské jméno a jejich komplikovaná situace začne už na letišti. Od něj pokračuje až do firmy, domů... Výměna rolí a spolupráce, přátelství a zamilovanost. Pracují spolu se stážisty na velmi zajímavém projektu a opravdu jim to jde. Mnoho práce a spolupráce. Sem tam kousky New Yorku. Dokud se všechno neprovalí.

Příběh se mi velmi líbil, byl poutavý, zajímavý, proměnlivý, trochu lásky, emocí, poznávání, práce a drama. Chvilkami jsem se bála, jak to může skončit. Samotný vývoj byl hodně zajímavý a skončil ještě zajímavěji.

Autorce se povedlo mou pozornost upoutat natolik, že jsem knihu přečetla rychle a vychutnávala si každou její část. Kapitoly jsou psané z pohledu obou hlavních postav na střídačku. Ač jsou z odlišných vrstev, skvěle se k sobě hodili, doplňovali se.

Pokud máte rádi k-dramata, doporučuji. Je to krásný romantický příběh.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Susan Lee
americká, 1943
2023  73%Spřízněné duše
2024  82%Záměna

Kniha Záměna je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Knihotéce61x
Chystám se číst68x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x