Spřízněné duše

Spřízněné duše https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522609/bmid_spriznene-duse-rSi-522609.jpg 4 28 9

Hannah žije v San Diegu a odmala bojuje s tím, že ji všichni opouští – ségra se přestěhovala do Bostonu, táta odjel pracovat do Singapuru, její nejlepší kamarád Jacob Kim žije v Jižní Koreji a už o sobě nedává vědět. Právě on se jí však zničehonic vrátí do života a najednou je všechno vzhůru nohama. Z trochu podivínského kluka se stala hvězda slavného k-dramatu. Najde si Hannah k Jacobovi znovu cestu, i když jsou mu v patách davy šílících fanynek? A co když se jejich přátelství změní v něco silnějšího?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Seoulmates , 2022


více info...

Přidat komentář

Schmetti
20.03.2024 5 z 5

Milujete k-pop a k-drama? Pokud odpovíte ano, můžete rychle sáhnout po této knize!

Já jako milovník Koreji, její kultury, jídla, přírody, k-popu, k-drama atd., jsem byla z knihy nadšená, ještě než vyšla. Prostě jsem ji potřebovala mít! Kdo z milovníků k-drama by nechtěl číst knížku o herci, který hraje v těchto seriálech? A ta obálka?! Boží.

Musím pochválit autorku za krásně napsané dění v tomto filmovém a hudebním průmyslu. Věděla jsem, jak těžké to k-pop mají, co vše musí podstupovat ještě před debutem a jak jejich život pokračuje potom. Všechny ty zákazy, příkazy, tvrdé diety Ale netušila jsem, že přípravou podstupují i herci. Mají to stejně těžké.

Líbilo se mi, jak nás autorka vhodila i do americké nebo americko-korejské kultury. Hlavní hrdinka (Korejka) Hannah bydlela v Americe a společně s Jacobem (též Korejcem) a vyrostli spolu. Jacob se později musel odstěhovat do hlavního města Koreji, do Seoulu, a stal se hercem. Tato kombinace světů byla velice zajímá a dozvěděli jsme se spoustu věcí, jak se Korejcům žije v cizině, ačkoliv se tam narodili, a co prožívá spousta Korejců při této korejské mánii.

Příběh byl krásný, najdeme v něm odcizení, vzdálení se, smutek, ale hlavně hřejivé a pravé přátelství, lásku, odpuštění a přijetí různě obtížných situací v životě.

Ačkoliv je kniha spíše YA, najdeme v ní nenápadné rady do života. Myslím, že hodně čtenářům by mohla pomoci, jelikož si hlavní hrdinka prochází situacemi, které se mohou dít komukoliv.

Kniha se čte dobře a svižně. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé.

Jsem z knihy nadšená, chci číst další autorčiny počiny. A co me moc potěšilo, až jsem vískala radostí, je, že sama spisovatelka je ARMY (fanynka BTS) a naši kluci jí svou hudbou a bytím v životě moc pomohli

A já jen Susan Lee musím říct tyto dvě věty: gamsahamnida, I purple You (Borahae)

Opravdu doufám, že jsem Vás svou recenzí nalákala a přečtěte si ji. V komentářích najdete anotaci

A kdo z Vás ji už četl?

Hodnocení: 5/ 5

Najdete mě na:
IG: @terischmetti_books
http://instagram.com/terischmetti_books
Blog: http://blumensprache.hikaru.cz/

veronikaJ36e
12.03.2024 5 z 5

Kniha mě neskutečně bavila, skvěle se četla. Obsahovala dramatické i krásné scény, nebyla vlezlá, nebyla erotická Což, upřímně, já zas tak nepotřebuji, aby tam ta erotika byla, takže mě příběh upřímně překvapil. Musím zjistit, zda má Susan Lee více knih, protože se mi vůbec nechce opouštět její hlavu, která stvořila tento nádherný a něžný příběh.
Susan, děkuji.


BellaBernasconi
26.02.2024 3 z 5

Myslím, že jsem čekala velmi málo. Příběhem to byla jedna z mála knih z minulého roku, která mě zaujala, ale velmi jsem si jí užila. Něco takového jsem opravdu nečekala a baví mě ten originální název, protože nic tu knihu nevystihuje tolik, jako její název.

houdkic
10.02.2024 2 z 5

Pro mě fakt nudná kniha, která je nemastná neslaná a to všechno zabaleno do jednoho velkého klišé.

janca6129
16.01.2024 4 z 5

Za mě velmi milá oddechovka s letmým přídavkem zákulisí k-dramat. Romantická linka mi přišla roztomilá a uvěřitelná, stejně tak ústřední dvojice. Bonusem je příjemný styl psaní - jednoduchý, čtivý, protkaný lehkým humorem.

kalinkacz
02.12.2023 3 z 5

Spřízněné duše jsou young adult contemporary novinkou, která mě okouzlila svou obálku.
A čtení jsem si rozhodně užila!
Jasně, ne vše je v ní úplně originální, ale je to milý příběh o přátelství, které se začne po letech obnovovat.
Na rozdíl od jiných youngadultovek mi přišlo, že tady se nic neuspěchalo, postupné vytváření vztahu dávalo smysl a za to jsem byla moc ráda. Líbilo se mi, jak autorka pracovala s tématem rodiny a rodinného zázemí, což je za mě něco, co je v YA knihách potřeba.
Zároveň to není žádný hluboký příběh, ve kterém je třeba hledat nějaké složitosti. Je to prostě dobře napsaná YA oddechovka, která mě bavila, ale za x měsíců si už ze čtení nejspíš moc pamatovat nebudu...

Lutzinka
30.11.2023 3 z 5

Protože žeru romantiku, K-pop, K-drama a tak nějak K-všechno, sáhla jsem po téhle knize.
Zklamaná úplně nejsem, ale nadšení se nedostavilo a na hlubší informace o Koreji jsem taky čekala marně. Je to takové milé čtení pro náctileté, ale jinak vám to moc nepřinese.

ElikaBendova
25.11.2023 1 z 5

Chtěla jsem dát víc, než jednu hvězdičku, ale posledních cca 60 stran mě tak vytočilo, že jsem ji malém ani nedočetla.

Remus Hroozley
09.11.2023 3 z 5

Knížka je opravdu pro teen čtenáře. Žádné hlubší pocity v tom nehledejte. Ani žádné drama. Natož k-drama, je to celé v San Diegu. Včetně klišé high school party a podobně. Hannah vůbec nemá ráda nic korejského, takže vám leda tak poleze na nervy, pokud čekáte, že se dozvíte něco o jídle, hudbě, kultuře, tak vůbec. Uznávám že alespoň hlavní postavy mají mezi sebou hezký přátelský vztah. Co knihu pro mě zabilo je český přepis jmen. Opravdu si asi budu muset vypálit oči, po přečtení přepsaných BTS a Blackpink jmen.

Štítky knihy

láska romantika k-pop

Autorovy další knížky

Susan Lee
americká, 1943
2023  73%Spřízněné duše
2024  82%Záměna

Kniha Spřízněné duše je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce63x
Chystám se číst41x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x