Všechno, co jsme měli

Všechno, co jsme měli https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495221/bmid_vsechno-co-jsme-meli-iK5-495221.jpg 4 280 68

Láska a důvěra série

1. díl >

“Nesnáším to. Nesnáším tuhle nejistotu, ten skličující pocit na hrudníku, který mi říká, že jsem v nebezpečí. Ještě před rokem by mi sotva něco nahnalo strach. Přece jsem také byla ještě ta nebojácná Kate naivně běžící životem s rozpřaženýma rukama.” Otevřená, optimistická, veselá – to je Kate. Dokud ji nevykolejí hluboce traumatická událost. Jen jedno jediné ji drží nad vodou: její sen o vlastní kavárně. Když dostane šanci pronajmout si malý krámek v Londýně, vsadí vše na jednu kartu. Ale nepočítala při tom s Aidanem. Synovec majitelky chce prodejnu proměnit ve své knihkupectví. Aby si mohla splnit svůj sen, musí Kate s Aidanem spolupracovat. Během toho se k sobě dostávají nebezpečně blízko. Ale Kate si nemůže dovolit, aby někdo nahlédl pod její fasádu a objevil, že má duši roztříštěnou na tisíc kousků… Dojemný milostný román, který se vám dostane pod kůži.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Everything We Had , 2021


více info...

Přidat komentář

mariva
26.03.2024 4 z 5

Pěkný příběh, sice určen mladší generaci než jsem já, ale dobře se četl. Navíc částečně z prostředí knihkupectví, kde jsem strávila velkou část života, a zabývá se i vážnými tématy, takže nejde jen o romantiku.

margareth1189
19.01.2024

Odložila jsem. Ačkoliv tu kniha nemá špatné hodnocení, anotace je slibná a obálka opravdu moc pěkná, obsah se nepovedl.

Přeloženo bylo z němčiny (ano, to bývá problém, leckdy je to znát) a zdá se mi, jako kdyby zůstalo jen u hrubého překladu, který neprošel žádnou redakcí. Zvládla jsem přečíst tři kapitoly. Všechny se hemžily podivnými strojovými obraty, množstvím neurčitých tvarů a celkově to vypadalo, že s citem pro jazyk se tenhle překlad ani neminul ve dveřích

Škoda.


rumova_kulicka
24.10.2023 3 z 5

I přes vážné téma mi styl knihy nesedl. Romantika byla fajn, ale bylo toho nějak moc. Kniha je hodně podobná romantické sérii od Julie Caplin, ale ty mě baví více.

Verresa
10.10.2023 4 z 5

Byla to dost zajímavá kniha a ještě lepší téma. Celou knihu jsem přečetla za pár dní. Příběh jsem si užívala, vnímala ho plnými doušky a říkala si jaké to pro člověka muší být. Líbila se mi, takže uvidíme co další kniha.

luzajickova
25.09.2023 4 z 5

Tohle pro mě byl trošku naročnější příběh, jelikož se tam řešila dost vážná a ošklivá témata, které jsou v dnešní době víc a víc častější. Tímto nechci nikoho odradit, to vůbec ne. Příběh byl naopak velice krásný.

Aidan podporoval Kate, jak jen mohl, i když si ze začátku nedokázal připustit, že k ní něco začíná cítit, stejně tak Kate k Aidanovi, prostě tvrdohlavci. Samuel mě překvapil, jak se k celé té hnusné situaci nakonec postavil, i když pozdě, ale tak lepší než vůbec, i když to obtěžovalo a zasáhlo hodně do Rachel a Kate života a psychiky.

Kate bojovala s Aidanem, občas byli i vtipné scény, jak se Kate s Aidanem hádali a hašteřili. Za tím s Kate stojí Aidan, mi bylo jasné hned, takže žádné překvapení se nekonalo, bylo mi tak nějak vše jasné.

Najít a požádat o pomoc není nikdy na škodu, ba naopak, někdy to může pomoct. Kavárna a knihovna, krásná kombinace, sem ráda, jak to nakonec dopadlo.

JanickaP
10.09.2023 3 z 5

Musim dat poklonu obálce, ale pribeh me nejak nechytil. Spatne to neni...jako oddechovka super, i pres tezke tema.

Skodinka89
29.08.2023 2 z 5

Jako oddechovka celkem obstojné.

* dělat scény, když už jsem s tím smířená (a chci to řešit) a zjistím, že blízka osoba jen čekala až jí to sama řeknu... Trošku přitažené za vlasy

terikus
26.08.2023 4 z 5

Celkem předvídatelné, ale fajn čtení. Jedná část mě dost dojala a po dočtení mám chuť si dát nějaký koláč :-D

pogmanka
14.08.2023 5 z 5

Moc pěkně napsaná knížka s těžkým tématem. Líbilo se mi, jak jsme se postupně dozvídali víc, víc se seznamovali s postavami a zjištovali, že ani jeden to neměl lehké, ale naučili se bojovat. Společně. Mělo to pěknou atmosféru a četlo se to samo.

haWranka
11.08.2023 3 z 5

Téma je to opravdu silné a líbilo se mi, jak autorka problém odkrývala postupně. Taky jsem ocenila pohled obou hlavních hrdinů. Bohužel mi kniha přišla až moc natahovaná a toho romantického patosu bylo ke konci už prostě příliš. Od začátku bylo vlastně jasné, jak vše dopadne, takže umělé vyvolávání problému mi přišlo zbytečné.

Holubka
07.08.2023 4 z 5

Příběh byl krásný, ale moc předvídatelný. Bohužel nejsem tak velký fanoušek "slow-burn". Ale i tak se knížka četla moc hezky a na upršený odpoledne je jak dělaná.

AnnaNes
05.08.2023 5 z 5

Rozečetla jsem cca 5 knížek a každá mě po pár stránkách přestala bavit. Tahle se četla krásně a tak mě vytáhla z čtenářské krize.

Jája92
01.08.2023 4 z 5

Kniha s pohlazením pro mou duši. Spojení kavárny s dezerty a knihkupectví se jeví jako sladký sen snad každého knihomila.
Sympatické postavy, Aidan a Kate, každý se svým tajemstvím. Je zřejmé od prvních kapitol, jak příběh dopadne, ale právě proto jsem si vychutnávala odpočinkový příběh, i když je zahalen do traumatizujícího zážitku hl. hrdinky, kde zanedlouho vytušíte, co se jí odehrálo.
Jen ze začátku jsem byla trochu zmatená, protože jsem měla pocit, že jsem vpadla doprostřed příběhu. Oceňuji vedlejší postavy, které nejsou bezduché loutky.
Samozřejmě obsahuje některá klišé a u některých událostí jsem přesvědčena, že by se v realitě uskutečnila jinak, jestli vůbec...
Ale rozhodně mě autorka na chvíli přenesla do Londýna do příjemného prostředí.

Nuttelka
08.06.2023 3 z 5

Zjišťuji, že "slow-burn" romance už asi nejsou moc pro mě.. Já už potřebuju napětí, vášeň, akci. Jako Aidan je skvělý a má hodně velkou trpělivost. Závěrečné drama mi přišlo až moc zbytečně vyhrocené, ale klasické klišé, no.. Další díl si zatím nechám ujít.
Ale moc krásné prostředí kavárny s knihkupectvím, tam bych asi chodila denně :-)

sidonka
06.06.2023 5 z 5

Krásný příběh v krásném prostředí, co víc si přát než kavárnu v knihkupectví, a cesta dvou mladých lidí zanícených pro svůj obor, kdy se soupeření změní v lásku, super

petulkapeta
05.06.2023 5 z 5

,,Nemam ponětí, co tě sráží na kolena. Ale neztracej svůj úsměv."

Začátek jejich pracovniho vztahu nebyl zrovna nejlepší, ale rozhodně jejich pribehy staly za to,kor kdyz už nebyli nepřátelé. Ale pochopily,že důvěra a laska bylo to co oba potrebovaly.

hlavajda93
24.05.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh, kdy se z nevraživosti vyklube láska. Líbil si mi i samotný příběh Kate a to jak byla silná. No a Aidan byl zlatíčko:)

jana1874
16.05.2023 3 z 5

Člověk už na začátku začne tušit, jaká traumatická událost se hlavní hrdince mohla stát, tuší i děj, o čem bude, ale kniha se dobře čte.
Je o krásném přátelství, o vyrovnávání se s životními událostmi, splněným snem.... Po několika kapitolách se začal střídat úhel pohledu mezi Kate a Aidanem

"Hojit se neznamená, že škody nebyly nikdy napáchány a neexistují. Ale znamená to, že to, co se stalo, nad námi už nemá kontrolu."

pip11
11.05.2023 4 z 5

Příběh o pocitech viny a traumatu, spolu s hledáním nového začátku. Lehce ubíhající a emotivní děj, místy s nádechem humoru.

Lucyk01
11.04.2023 4 z 5

Další recenze na knihu je TADY! Ale tentokrát z pozitivního pohledu. Na knihu jsem četla vskutku pozitivní recenze a doufala jsem, že i mě se kniha bude líbit. A ejhle, byla to pravda.

Kniha se od začátku do konce četla rychle a snadno. Stránky mi ubíhaly pod rukama až jsem byla konci celého krásného příběhu.

Hlavní postava Kate mi od začátku byla sympatická a hned jsem chtěla vědět, co se skrývá za jejím příběhem. Aiden byl zlatíčko, i když byl ze začátku docela hnusný a odtažitý. Ale postupem času jsem si ho více a více oblíbila. Chemie mezi nimi byla hmatatelná a milovala jsem jejich škádlení. To prostě pobavilo.

Děj se pomalu vyvíjel a my jsme se dozvídali kousek po kousku o jejich minulosti, strachu, obavách a díky tomu se i postavy více sbližovaly. V knize se vyskytují 2 pohledy - Katiin a Aidenův. Oba jsem si ráda přečetla.

Události z jejich minulosti jsem mnohdy opravdu nečekala a v jeden okamžik jsem i nahlas řekla: ,,Cože?" Protože to jinak ani nešlo. Příběh dokázal překvapit a čtenáře pohltit do sebe. Bylo hrozně, co se stalo Kate a bylo úžasné, jak Aiden stal po jejím boku.

A ten konec? Jsem ráda, že se to vyřešilo a viníci byli právem potrestáni. A že to celé nakonec dobře dopadlo. Určitě se vrhnu i na další díl a nevylučuju, že si v budoucnu tento díl znovu přečtu. Příběh byl dojemný a ještě dlouho na něj budu vzpomínat. A věřím, že další díl mě dostane do kolen ještě víc. Doporučuji!!

Štítky knihy

Anglie Londýn láska kavárny psychická traumata knihkupectví

Autorovy další knížky

Jennifer Bright (p)
německá, 1993
2022  79%Všechno, co jsme měli
2023  76%Všechno, co jsme ztratili

Kniha Všechno, co jsme měli je v

Právě čtených10x
Přečtených363x
Čtenářské výzvě55x
Doporučených18x
Knihotéce298x
Chystám se číst283x
Chci si koupit43x
dalších seznamech10x