mysteriouslukas mysteriouslukas komentáře u knih

☰ menu

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Super super super. I u jedenáctého dílu Harry dokáže zaskakovat a udržet čtenáře napnuté k prasknutí spoďárů :-)
Opět fajná kniha, ale né tak daleko od konce už čtenář začne tušit jak by příběh mohl skončit. A navíc znalci Harryho si to i tak domyslí.
No mimo všechno i tak bylo dost zvratů a okolností které jsem si představoval jinak nebo jsem myslel, že jinak dopadnout.
Kniha super a ikdyž je brána jako best seller, tak podle mě to best seller není.
Každopádně, jak už jsem přečetl 11 dílů tak mě neodratí dokončit celou sérii.

Akorát nevím co si počnu až Harry Hole nakonec zestárne nebo prostě se tato série se skoro Supermanem skončí.

No nic, přeji všem krásné čtení a příjemně strávený čas, s příběhy našeho Harryho :-)

04.03.2024 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Za mě trochu slabší ale jinak fajná oddechová kniha. Příběh super a je tady jeden velký zvrat okolností a životního příběhu. Jinak akce tam byla, ale Nesbo mě trochu napínal než se to rozjelo, také mě trochu zamrzelo rozloučení se s některými Harryho kolegy. Po Novém roce se vrhnu na další díl.

27.11.2023 3 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Super příběh, který má takový spád a ještě větší zvrat okolností, který jsem opravdu nečekal. Harry se snaží být psychicky silný a odolný, což se mu daří, ale okolnosti v tomto příběhu jsou opravdu zaskakující. Za mě super.

27.11.2023 5 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Super, pro mě teda celkem hrubá kniha, ale ten děj perfektní. Prostě když se začíná číst Harry, tak se nedá odtrhnout. Velice zajímavý děj, trochu překvapivý konec a zápletka jako vždy parádní. I rozpory mezi hlavními hrdiny.

23.07.2023 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Další super díl od Nesba. Samozřejmě jsem udělal začátečnickou chybu a dřív než jsem se dostal ke knize jsem shlédl film. Nicméně samozřejmě v knize se toho odehrává daleko více než ve filmu a děj je super. Knihy Harryho Hollea mám rád, takže super čtení akorát si myslím že byli i lepší dílynež tento který byl tak oceněn. Ale i tak bybylo fajn sfilmovat celou sérii HH.

23.07.2023 4 z 5


Moje osmitisícovky Moje osmitisícovky Reinhold Messner

Moc pěkná kniha i fotografie. Příběhy jsou senzační, jelikož sám chodím na různé přechody hor, tak do některých situací jsem se normálně i vcítil. Kniha je super, jelikož je tady vícero různých výstupů a ne jen jeden jako ve většině takovýchto knih. Kdo nezná Messnera a chce se taky dozvědět jak to bylo se začátky horolezectví dříve (vybavení, oblečení...) tak je to super začátek.

14.06.2023 4 z 5


Chutně a rychle Chutně a rychle Gordon Ramsay

Kuchařka je super. Není to úplně pro začátečníky ale recepty tak jsou perfektní. Samozřejmě berte s rezervou těch 30 minut. Pokud máte veškeré suroviny daného receptu připraveny v miskách a jen to "házíte" do pánve / hrnce tak to stihnete ale jinak vše uvařit mi trvá tak hodinu a pokud vařím i přílohu nebo nějaký salát k hlavnímu jídlu, tak i hodinu a půl. Ale tato kuchařka mě opravdu baví.

14.06.2023 5 z 5


Adam Ondra: lezec tělem i duší Adam Ondra: lezec tělem i duší Martin Jaroš

Kniha pěkná, dobře se čte a člověk se i něco dozví jak to chodí ve světě lezení. Akorát v druhé polovině kniha začíná být taková trochu nudná a zdlouhavá pro mě. Jinak čtení je to pěkné.

14.06.2023 3 z 5


Dotknout se duše Dotknout se duše Marek Holeček

Moc pěkný rozhovor. Hezky odkryté pozadí expedic a co také nahlédnutí do osobního života. Cosik mezi autobiografií a interview.
Jinak přeji Márovi hodně úspěšných výstupů.
Horám zdar.

24.02.2023 5 z 5


Fenomén Lysá hora Fenomén Lysá hora Pavla Zemaníková

Super kniha. Dětství jsem strávil na Ostravici a v okolí, takže tato kniha mi je blízká. I přes fakt že skoro všechna místa z knihy jsem navštívil, tak jsem se dozvěděl něco nového. Navíc s několika osobnostmi z knihy se znám osobně. je to hezky napsaná kniha, jak pro místní tak pro všechny, kteří chcou zavítat do beskyd.

23.04.2022 5 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Knihu jsem dostal před rokem k vánocům a teprve minulý týden jsem si našel čas a pustil se do čtení. Jelikož jsem dětství strávil v horách a cestováním, tak mi kniha byla blízká. Kniha se strašně dobře čte (je to takové "easy to read). Oddechové počteníčko. Něco nového jsem se dozvěděl, taky jsem se dosti posmál. Kniha není pro náročné čtenáře, ale jestli někdo hledá nějakou oddechovku na zkrácení večera a odpoutání se od každodenních problémů, tak je to kniha, kterou by jste si měli pořídit. Zaujali mě ještě dvě knihy od tohoto autora, takže v blízké budoucnosti si určitě pořídím další.

23.03.2022 5 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Po pár letech jsem si konečně našel čas aby jsem pokračoval ve čtení Harryho. Musím říct, že na začátku jsem byl trochu zmatený a taky mi trochu trvalo než jsem se začal orientovat kdo je kdo (přece jenom ty severské jména jsou takový oříšek). Ale jako vždy kniha nezklamala. Příběh super, napínavý, sem tam nějaký flashback. Dobře se kniha četla a za mě zase bomba, Jo prostě umí psát. Každému doporučuji sérii Harryho Holea. Až ji za pár let skončím, určitě budu pokračovat ve čtení knih od Nesba.

23.03.2022 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Extra, perfektní čtení a napínavý příběh jako vždy. Zapeklité situace, trocha toho alkoholu, cigaret a může se jít na věc. Prostě super.

28.11.2019 5 z 5


Pohádky pro Lukáška Pohádky pro Lukáška Anna Sedlmayerová

Né všechny pohádky jsou podle mého gusta, ale jinak kniha super. Není co více dodat, pohádky pro děti, někdy i s poučným koncem.

23.05.2019 3 z 5


Príťažlivosť Príťažlivosť Michal Kopecký

Kniha je fajn, poukazuje na určité situace a na jejich řešení. Není to ani tak návod jak "balit" ženy ale spíše jak se chovat a ženy zaujmout. Kniha je fajn, ale samozřejmě musí se číst s nadsázkou a člověk musí dělat věci také podle sebe a jak uzná za vhodné. Samozřejmě je to další z mnoha motivačních knih, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel, ale taková je momentálně doba. Lidé si myslí, že potřebují někoho aby jim ukázal jejich směr a rozhodoval za ně...
Nicméně kniha mě pobavila a dobře se četla, takže já jsem spokojen.

10.04.2019 5 z 5


Dobrodružné prázdniny Dobrodružné prázdniny Jan Jaroslav Fišer (p)

Ideální kniha pro adolescenty :-)
Příběhy pro mládež, kde mohou najít svůj vzor nebo někoho obdivovat a vážit si přírody. Je to takové jednoduché čtení s pěknými příběhy.

12.03.2019 5 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Další perfektní díl Haryho Holea. Dobře se čte, příběh je super. Opět nějaké to navázání do Haryho minulosti. Prostě super čtení. Hodně dobře promyšlený děj. Další díl je na cestě :-)

27.08.2018 5 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Přečteno! Mám v plánu přečíst postupně celou sérii Harryho Hole. Kniha je super napsaná a četl jsem ji s velkým nasazením. Trochu mi tam vadilo příliš cizích jmen, sem tam jsem se do toho zamotal a musel se vracet. První třetina knihy mě moc nebavila ale pak se příběh pěkně rozjel a zatím vše dobře dopadlo. Jinak klasika u HH jako alkohol, smrt a láska zde hraje velkou roli, zacož jsem rád.

05.06.2018 5 z 5


Gringo mezi divochy Gringo mezi divochy Wojciech Cejrowski

Tohoto spisovatele znám z televizního pořadu na boso světem. Knihu jsem přečetl doslova jedním dechem. Výborně napsaná, skvělé příběhy i fotky. Ti co mají rádi dobrodružství, cestování a kvalitní příběhy určitě nebudou zklamáni.

28.05.2018 5 z 5


Oblaka v ohni Oblaka v ohni Kendall McDonald

Velice dobře napsaná kniha. Četla se jedním dechem. Válka popsaná ze strany letce a krátce popsaný i komunistický režim. Doporučuji k přečtení a k doplnění informací z historie.

26.02.2018 5 z 5