Dotknout se duše

Dotknout se duše https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488470/bmid_dotknout-se-duse-bCp-488470.jpeg 5 25 11

Bilanční rozhovor o zdolávání vrcholů v horách i uvnitř nás Špičkový horolezec, vyznavač alpského stylu, držitel mezinárodního ocenění Zlatý cepín. Ale také partner, otec, syn, bratr a kamarád. Marek Mára Holeček se svému lezeckému i soukromému životu věnuje naplno a s vášní. Jak se dostal k horolezectví? Které expedice a osobní milníky ho nejvíce ovlivnily? A kde hledat optimismus v minus čtyřiceti stupních? Otevřený rozhovor doplněný fotografiemi z Márova archivu ukazuje, že limity existují jen v naší hlavě.... celý text

Přidat komentář

DariV.
18.03.2024 5 z 5

Cesta k téhle knize byla trochu delší, ale vyplatila se. Maara je tak trochu démon, co moc nehledí vpravo ani vlevo, ale je vidět, že lidi, co mu stojí po boku a ne v cestě miluje stejně hlubokou láskou jako je ta k horám. Chvíli jsem na Maaru nahlížela jako na lehce dětinského excentrika, ale osobní setkání můj názor obrátilo o 180°. Za osobní setkání jsme vděčná a stejně tak za knihu. Ty myšlenky, názory, nadhled... Díky, Maaro. Za všechno.

Sandalkar
14.11.2023 5 z 5

"Ja to dodneska pouzivam jako termin - rozsypany diáky. Miluju ten efekt, kdyz je tam clovek vrati a jsou na bok, chronologie pryc...."

Takova ta kniha je. Osciluje mezi humorem, sportovnimi vykony. Tu a tam se vynori vazna temata, ukaze se mozna prekvapiva sit Maarovych lidi... Nekde vyplave novotvar typu krasohled (pivo) nebo medialni prostitut. Pecka kniha. Pecka osobnost. Jen nektere fotky byly uz v predchozi knize.

Maro, bud dal buditelem optimismu, horolezectvi a mileho blaznovstvi.


Renca.ch
11.04.2023 5 z 5

Zajímavá kniha z Márova osobního života, po přečtení knihy může hodně z nás napadnout, jaké by bylo vystoupit z korporátu a následovat své životní sny...

mysteriouslukas
24.02.2023 5 z 5

Moc pěkný rozhovor. Hezky odkryté pozadí expedic a co také nahlédnutí do osobního života. Cosik mezi autobiografií a interview.
Jinak přeji Márovi hodně úspěšných výstupů.
Horám zdar.

flare
10.12.2022 5 z 5

Jsem stejneho razeni,s vetsinou Marovych myslenek souhlasim,ovsem jsou i veci na ktere se divam jinak..at tak ci onak,mam rad lidi,kteri alespon castecne vi kam jdou a kam chteji..drzim palce..

ropotamo
04.09.2022 5 z 5

Skrze rozhovor nám bylo umožněno trochu poodkrýt povahu, názory, postoj k životu tohoto výjimečného muže. Obdivuji jeho pozitivitu a odvahu jít za svými sny. Kniha čtivá, doplněná krásnými fotografiemi.

Ester59
06.07.2022 5 z 5

Kraasa Maaro

haki34
21.06.2022 5 z 5

Doporučuji ! jako skalní fanoušek Máry jsem si nemohla nechat ujít tento počin a také jsem si ji i nechala podepsat s typicky Márovským věnováním, srdíčkem a kytičkou na předpremiéře "Mára jde do nebe" - film taky doporučuji ;) ba řekla bych, že v něm zazní spousta myšlenek právě z této knížky. Márova zpověď, více nahlédneme i do rodiny - sestra Gábina, partnerka Kája, maminka, Viky...
klidně bych brala knížku ještě delší ..a ještě víc těch nádherných fotek ! Nečekejte žádnou hlubokou a velkou literaturu. Je to syrovost, Mára a jeho esence. V nejčistčí podobě. Smích na rtech, pronásledující své sny. Hledající to pěkné a pozitivní na jakékoliv životní situaci...Mára jdoucí na hranu. Jestli ho chcete poznat blíže, tak neváhejte ;)
P.S. Akorát Kája na mě i po přečtení knížky působí s odstupem, místy i trochu chladně...vlastně svým způsobem trochu okřesaný Mára v sukních...tak nějak jsem tušila, proč je Viky jedináček, a kniha to potvrdila.
Díky za odvahu a vhled do soukromí celému Márově nejbližšímu kruhu.

niknikita
21.03.2022 5 z 5

Zavírám knihu a slyším sama sebe, jak té tváři na obálce nahlas říkám: "díky, Maaro".

Víc už ze mne nevypadne...

Mánička178
13.03.2022 4 z 5

Člověk moc rád koukne i za tu mediální masku Marka Holečka, proto mě formát a téma této knihy moc potěšily. Jedna věc představuje PR, ale jaký člověk žije za touto oponou? Mnohé napoví Markův bohatý vypravěčský talent, mnohé prozradila i tato kniha. Řekla bych, že mít v životě Marka blízko sebe, musí být opravdová jízda a člověk se musí zřejmě nastavit na pěkně strmé sinusoidy. Já hodnotím vše z pozvdálí jako pouhý pozorovatel a na mě tento chaos působí vlastně krásně. Protože se vymyká, ale hlavně proto, že z něj jde cítit ŽIVOT, a ne pouhé životem se vláčení. Tak ať to leze! :)

jana0338
27.02.2022 5 z 5

Za mě z těch tří knih tahle byla nejlepší . Líbila se mi forma , vedeno rozhovorem a nádherné fotky . Neskutečně se mnou některé jeho myšlenky rezonovali a některé věci cítím stejně . Že život se má žít přítomností, zbytečně se nestrachovat a nenechat si brát čas korporátem .

Štítky knihy

horolezci autobiografie

Autoři knihy

Marek Holeček
česká, 1974
Markéta Bidlasová
česká, 1970

Kniha Dotknout se duše je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst34x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x