misa8153 misa8153 komentáře u knih

☰ menu

Andílek Andílek Lucinda Berry

Od začátku je jasné, jakým směrem se bude děj ubírat, ale rozhodně to není nuda. Vše už bylo řečeno, taky jsem měla chuť knihu odložit, protože mi bylo jasné, co se stane, jako by se tím, že ji odložím, dalo všemu zabránit. Ale prostě chcete vědět, jak to nakonec dopadne. Čte se velmi dobře. Hvězdu ubírám za konec, takové konce prostě nemám ráda.

11.02.2024 4 z 5


Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Rachel Abbott psát umí. Kniha se čte lehce, ale tento příběh mě sice na začátku chytnul, ale tak od poloviny jsem už jen čekala na konec. Série s Tomem Douglasem mě bavila víc. Nicméně přečtení nelituji a určitě dám autorce další šanci.

08.07.2020 4 z 5


Bird Box Bird Box Josh Malerman

Tak to byla jízda! Prečteno jedním dechem. Ačkoli běžné tento žánr nečtu, tohle je přesně ta kniha, která se nedá odložit. V některých momentech mi to připomínalo Den Trifidů. Moc doporučuji všem, kteří mají rádi napětí od začátku do konce.

18.12.2019 5 z 5


Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Super námět, začátek mě vyloženě bavil... potom se místy kniha zbytečně táhla. Ale i tak jsem si čtení užila. Hodnotím jako lepší průměr, takže váhám mezi 3-4 hvězdičky.

01.11.2019 3 z 5


Květ pouště Květ pouště Waris Dirie

Jsem moc ráda, že jsem se k této knize dostala - opět díky Databazeknih! Silný příběh. Rozhodně jedna z knih, na které hned tak nezapomenu.

17.10.2019 5 z 5


Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Prvních 50 stránek jsem měla pocit, že ani nečtu svou oblíbenou autorku. Nemohla jsem se do příběhu dostat, ale potom mě příběh chytil a já si čtení parádně užila až do konce.

01.07.2019 4 z 5


Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Mám ráda knihy, které mě chytí hned od prvních stránek a tato kniha mezi ně patří. Dej plyne svižně a na konci každé kapitoly jsem si říkala - tak přečtu ještě jednu... ještě jednu ...ještě jednu. Asi se dá zařadit mezi průměrné thrillery, které dnes vycházejí, ale čert to vem, mě to prostě bavilo.

14.06.2019 4 z 5


Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Bear Grylls (p)

Velmi zajímavý příběh mladého nadšeneho dobrodruha. Za mě by kniha mohla mít o pár stránek méně, ale obzvlášť v druhé polovině byla velmi čtivá a moc jsem si Bearovo dobrodružství užila.

14.06.2019 4 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Na můj vkus místy až příliš syrové a drsné, každopádně se kniha čte velmi dobře, kapitoly jsou krátké a stále vás nutí číst dál (takové to - ještě jednu kapitolu a pak už opravdu půjdu spát :-) ). Možná si někdy přečtu i další díl, ale určitě ne hned.

09.05.2019 4 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Michaela Klevisová je pro mě jistota, že se nebudu nudit. Oblíbila jsem si Josefa Bergmana a jeho kolegy, líbí se mi zajímavé a vždy originalni prostředí příběhu a propletené a komplikované osudy.

29.04.2019 5 z 5


Abych přežila Abych přežila Yeonmi Park

Vše už bylo napsáno. Silný příběh. Vůbec si neumím představit žít v takové zemi a zažít to, co musela Jon-Mi s matkou zažívat při útěku.

05.02.2019 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Sci-fi není žánr, který bych vyhledávala - četla jsem ji spolu se synem (10let), kterého příběh zajímal. Děj se mi líbil, měl zajímavý vývoj. Jak už bylo napsáno, linka s trifidy nebyla tolik rozvinutá, jak jsme čekali, ale knihu jsme doslova zhltli za pár dní. Pouze některé sáhodlouhé filozofické úvahy o smyslu existence, budoucnosti apod., jsme přeskočili. Jinak ale moc fajn čtení.

02.02.2019 4 z 5


Skládačka Skládačka Ed McBain

Moje první kniha od tohoto autora, takže nemám srovnání, ale mě to prostě bavilo. Klasická poctivá detektivka s dobrou zápletkou a sympatickymi vyšetřovateli.

08.01.2019 4 z 5


Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Při prvních stránkách jsem si řekla, jestli jsem nesáhla vedle, ale kniha mě pohltila a prožívala jsem celý příběh Ginny ... obzvlášť od chvíle, kdy mi došlo, jak to vlastně s Mimi pannou bylo. A pak už jsem jen čekala, co se ještě mohlo stát nebo stane dál a jak to celé skončí. Opravdu zajímavá kniha a děkuji za ni.

08.01.2019 5 z 5


Naše vlčice Flocke Naše vlčice Flocke Tanja Askani

Moc milá knížka plná krásných fotografií. Knihu si vybrala náhodou dcera, když se mnou byla v knihovně a zaujaly ji fotografie. Pak jsem ji četla společně s dětmi a všem se nám příběh malé vlčice líbil.

08.01.2019 5 z 5


Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Miloš Kratochvíl

Nam se moc libila. Pohodová a vtipná knížka pro společné večerní čtení. Určitě si půjčíme i další díly a už máme v hledáčku i jiné knihy tohoto autora

19.12.2018 5 z 5


Detektivové Detektivové Zuzana Pospíšilová

Knihu jsme četli společně s dětmi při večerním čteni. Dětem se moc líbila, myslím, že se úplně vžily do děje, který je dobrodružný a navíc je provázen krásnými ilustracemi. Určitě budeme číst i další díly.

02.12.2018 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Moje první setkání s touto autorkou a určitě ne poslední. Kniha mi velmi sedla, snadno jsem se nechala vtáhnout do příběhu, který byl pěkně propracovaný a udržoval v neustálém napětí a očekávání dalšího vývoje. Bavily mě i osudy a vztahy jednotlivých postav. Za mě skvělá česká detektivka.

30.11.2018 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Kniha má rozhodně spád, čte se jedním dechem - musela jsem číst, dokud nebyl konec. Na můj vkus místy drsnější a místy lehce přitažené za vlasy, ale je to ten typ knihy, u které se to dá prominout.

16.11.2018 4 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Krásná kniha o strašné době. Z některých myšlenek malé Leni mi bylo tak smutno. Při posledních řádcích ukápla slza.

07.11.2018