Míša02 Míša02 komentáře u knih

☰ menu

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Knížka není špatná, ale je dost zvláštní. Měla jsem trochu větší očekávání. Příběh poměrně dobře a rychle postupuje, ale celé je to prostě zvláštní. A konec mi přišel docela neuzavřený.

12.07.2023 3 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Opět další skvělá kniha ze série. Čte se krásně jednoduše, příběh rychle plyne a pořád se něco děje. Jen tedy bylo poměrně brzy jasné, kdo je pachatel. Čekala bych větší překvapení.

07.07.2023 4 z 5


Imitátor Imitátor Daniel Cole

Podle mě zatím nejlepší kniha od tohoto autora. Minulá série byla sice dobrá, ale nečetla se tak dobře. Tady příběh hezky plynul a pořád se něco dělo.

02.02.2023 5 z 5


Marné prosby mrtvých Marné prosby mrtvých Roxann Hill

Další úžasná knížka os Roxann Hill. Její styl psaní je poměrně jednoduchý, knihy se dobře a rychle čtou a nejde je odložit. Případ byl zajímavý i když opět dost předvídatelný. Ale nejlepší jsou ty postavy a jejich vztahy.
Nutně potřebuju přečíst další díl. Už jich je v sérii celkem 16! Jenže k nám se dostávají se strašným zpožděním. Takže dost začínám uvažovat o koupit dalšího dílu v německém originálu.

28.01.2023 5 z 5


Dobrodružství reformace. Svět Jana Kalvína Dobrodružství reformace. Svět Jana Kalvína Pierre Chaunu

Tahle knížka je naprostá příšernost. Nedává absolutně smysl, odbíhá od tématu a je dost složité pochopit, o čem je zrovna řeč. Potřebuju ji jako literaturu ke zkoušce a nemám z ní absolutně žádné výpisky, protože nic nedávalo smysl.

06.11.2022 1 z 5


Duše mrtvých nemluví Duše mrtvých nemluví Roxann Hill

Knížka se opět čte velmi rychle,ale tahle byla nějaká slabší. Vyšetřování bylo takové trochu o ničem. A čekala jsem už trochu větší posun vztahu mezi hlavními postavami.

31.08.2022 3 z 5


Slzy mrtvé jeptišky Slzy mrtvé jeptišky Roxann Hill

I druhá kniha že série se opravdu jednoduše čte a nemusí se o ní moc přemýšlet. Odhalit to, kdo je pachatel, opravdu není tak těžké. No a nejzajímavější v knize je ten ,,vztah" mezi hlavními postavami. Já většinou podobně jednoduché detektivky moc nemusím, ale tohle je super.

31.08.2022 4 z 5


Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Tahle kniha na mě působí jinak než thrillery a detektivky, které jsem četla dřív. Příběh opravdu rychle ubíhá a pořád se něco děje. To bude taky tím, že je kniha tak o 100 stránek kratší než běžné detektivky. Příběh je trochu předvídatelný, ale i tak mi kniha přišla super. Něco na ní prostě je.

25.07.2022 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Ze začátku jsem se do knížky nemohla vůbec začíst a prvních asi 100 stran bylo nic moc. Pak se ale knížka docela rozjela a konec byl vážně úžasný. Čekala jsem ještě i něco víc, ale knížka rozhodně stojí za přečtení.

24.07.2022 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Tuhle knížku jsem měla doma asi dva roky a v jejich průběhu ji začala číst asi 5x. Nikdy jsem se nedostala dál než na stranu 50. Obecně severské detektivky moc nemusím. Vždycky mě iritují ta jména a zvláštní styl psaní. Tentokrát jsem to ale překonala a knížka mě úplně pohltila. Ten příběh je neskutečný. Nemohla jsem přestat číst a chtěla vědět, co bude dál. A kdo je pachatel? Pár tipů jsem měla, ale tohle by mě vážně nenapadlo. Nakonec se z toho stala jedna z nejlepších knih, ktere jsem kdy četla. Rozhodně doporučuji. A jsem zvědavá na seriál.

03.07.2022 5 z 5


Tvá vina Tvá vina Claire McGowan

Musím přiznat, že mi kniha nabídla víc, než jsem vlastně očekávala. Příběh je psaný více pohledů a to knihu dělá zajímavější. Hlavní hrdinka mi přišla tedy dost otravná ale budiž. Že to skončí právě takhle, mi došlo opravdu až ke konci knihy. Jen konec by mohl být o něco více rozepsaný.

29.06.2022 4 z 5


Tátovy holky Tátovy holky Sarah Flint

Musím souhlasit s názorem, že je tato kniha z celé série nejslabší. Špatná ale určitě není. Bylo tu nějak až moc málo postav a konec byl vyřešený trochu zvláštně. Ne moc promyšleně. Jinak byla kniha krásně čtivá a svoje kouzlo určitě měla.

29.06.2022 4 z 5


Slib mrtvým Slib mrtvým Victoria Jenkins

Celá série knih je skvělá a ani tahle není výjimkou. Jen jsem se občas trochu ztrácela ve jménech a konec by mohl být i něco víc rozepsaný. Doufám, že se autorka vrátí.

05.06.2022 4 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Knížka je při mé bohužel docela zklamáním. V knížce se řeší spousta věcí, ale mam pocit, že byla vlastně o ničem. Autorka se věnuje spoustě postav a to mi nějak vadilo. Žádná z nich nebyla ta hlavní. A o ,,hlavní" vraždu v podstatě skoro nešlo. Časté skákání v ději a čase knížce taky moc nepřidalo. Spousta věcí se opakovala. A konec byl trochu moc uspěchaný.

05.06.2022 2 z 5


Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Tahle kniha mě vážně dostala. Knihy, kde se objevuje nadpřirozeno moc nevyhledávám, jelikož nesnáším nevysvětlené a nesmyslné konce. Tady se tak naštěstí nestalo. A musím říct že při čtení knihy jsem občas měla dost zvláštní pocit. První část mi přišla o něco lepší a přirozeně plynoucí. Druhá část byla občas až moc přehnaná,ale nic hrozného. A konec? Vůbec by mě nenapadlo, že to takhle dopadne.

03.06.2022 5 z 5


Ztracená sezóna Ztracená sezóna Dot Hutchison

Čtvrtá kniha ze série mi bohužel nabídla méně, než bych si přála a než bych chtěla. Docela mi začíná vadit, že se všechny případy (tuším, že ve všech čtyřech dílech) nějak osobně týkají těch, kdo je vyšetřují. Ze začátku jsem měla docela problém se do knihy začíst a měla jsem zmatek ve jménech. Přijde mi, že autorka trochu moc rozebírá osobní vztahy a všechno co se děje kolem, ale vyšetřování nikde. S tím souvisí další věc, která mi docela vadila. Nikdo absolutně netuší, kdo je pachatel, nevědí vůbec nic a najednou šup a na půl stránce zjistí kdo vrah. Na konci mi ale došlo, že autorka se vlastně nesnaží napsat klasický detektivní příběh, ale snaží se zobrazit hlavně pocity, což se jí daří moc dobře. Skvělých bylo tak posledních sto stran. Zbytek byl trochu o ničem. Z celé série je stejně nejlepší kniha Sběratel motýlů a tu už asi nic nepřekoná.

22.02.2022 3 z 5


Děti ohně Děti ohně Victoria Jenkins

Opět další skvělá kniha od této autorky. Jen ten konec byl možná až moc uspěchaný a málo rozvedený. Věnovala bych mu o pár stran víc.

25.01.2022 4 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Ze začátku jsem se do knihy nemohla vůbec začíst. Avšak po nějaké době přišel zlom a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Kniha má v sobě něco zvláštního, co ji činí zajímavější, než bych čekala. I přes to, že v knize jsou občas dost zmatené přechody mezi příběhy jednotlivých postav, tak je kniha skvělá. Některé části byly až neskutečné.

08.09.2021 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Skvěle zpracovaná kniha na opravdu zajímavé téma. Čtivá od začátku až do konce. Neskutečné, co všechno se dnes ještě děje. Bylo fajn, podívat se na život v KLDR očima více lidí a číst jejich názory a zkušenosti.

15.08.2021 5 z 5


Rozbité panenky Rozbité panenky Sarah Flint

Začátek knihy je naprosto úžasný. Konec také skvělý a krásně promyšlený. Naopak střed knihy trochu pokulhává a je trochu o ničem. Oproti předchozím knihám byla tahle o něco víc drsnější, což byla příjemná změna.

15.08.2021 4 z 5