Tátovy holky

Tátovy holky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475870/bmid_tatovy-holky-x4I-475870.png 4 168 44

DC Charlotte Stafford série

< 5. díl

Původně neměl v úmyslu zabíjet a ohrožovat staré lidi. Vyhledával jen příležitosti si s nimi promluvit a zavzpomínat. Jenže to by se nesměl vkrádat do jejich ložnic uprostřed noci a kromě vzpomínek a památečních předmětů je zbavovat i toho nejcennějšího, co jim ještě zůstává – posledních pár let života mezi dětmi a vnoučaty. V pátém díle příběhů detektivky Charlotte Staffordové se do hledáčku jejího vyšetřovacího týmu dostávají nezvaní noční hosté, ze kterých životní okolnosti, zklamání a tragédie učinily zločince. Podle autorčiných vlastních slov ji k sepsání tohoto románu inspiroval skutečný osud pachatele, kterého během svojí dlouholeté kariéry u policie zadržela a jehož zločin nebyl v prvé řadě veden zlými pohnutkami, ale utkvělou představou o lásce až za hrob. Charlotte Staffordová čelí jednomu z nejtěžších případů vůbec. Nepůjde v něm pouze o dopadení podezřelého dřív, než se vydá za svojí další obětí, ale také o porozumění vlastní životní cestě. Tento nevšední detektivní román nabízí víc než napětí a vykreslení postupu policejního vyšetřování. Poodhaluje čtenáři, že trpké zklamání a smutek ze ztráty milované osoby může jedince změnit natolik, že se nezastaví před ničím, aby zmírnil svoje trápení, a to i za cenu nejvyšší.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Daddy's Girls , 2019


více info...

Přidat komentář

Adriena838772
18.03.2024 5 z 5

Autorka píše čím dál tím víc moc dobře a líbí se mi to

čef
27.02.2024 4 z 5

Tak trochu pocta londýnské policii za jejich nelehkou práci. Také něco o seňorech, kteří chtějí mít už konečně klid a někdo jim to pořád kazí. Ať už psychicky narušení nebo hajzlové z povolání. Je jich určitě dost na to, aby se mohlo napsat ještě spousta podobných románů, což je možná dobře, ale lépe kdyby již nebylo možno vycházet ze skutečných případů, ale pouze z fantazie spisovatelů. Závěr trochu natahovaný, ale celkově to ještě ušlo.


Milia
04.01.2024 4 z 5

Miluji všechny knihy této autorky! Snad vyjde brzy další...

bigben
15.12.2023

Toto poslední pokračování v sérii se Staffordovou mi zatím přišel nejslabší. Jak zápletka děje, tak hlavní postava....aspoň, že vrah se našel:-)

petaSk
13.10.2023 2 z 5

Hloupější thriller jsem dlouho nečetla. Hrdinové se chovají jako idioti a těžko si k nim budovat vztah. Děj se táhne. Dealeři mluví jako kdyby vyšli z kostela. Autorka mi přišla, že se strašně drží zpátky, jako kdyby knihu měli číst ultracitliví lidé, kteří by umřeli, kdyby se jim dostalo něčeho syrovějšího. Moc tady toho celkově nedává smysl. Tak naivní, že na mnoha místech jsem se musela smát

Luci19346
29.09.2023 5 z 5

Kniha se pěkně četla. Napětí nechybělo od začátku až do konce. Pěkný protletený děj. Tato kniha neměla žádný "krvák", ale mě osobně se to líbilo víc.
V knize se protínají dvě linie vyšetřování. Charlie a Hunter nakonec najdou oba pachatele.

postrach
24.08.2023 4 z 5

První díly série byly za mě lepší.

kaja9825
17.08.2023

Sérii od Sarah Flint s vyšetřovatelkou Charlie miluju už od prvního dílů Maminčin mazánek (kterou nemám jako jedinou doma v knihovně).
Nejvíc se mi líbí to, že sama autorka působila v Anglii u policie a tak se její detektivní příběhy nestávají slátaninou.

Tento díl byl dle mého trošku jiný, než předchozí. Nepřišel mi tak pobuřující a nechutný, ale to záleží kde má kdo hranice.
Kromě vyšetřování nočních vloupaček, které vygradují až ve vraždu a v jednom případě znásilnění, zde sledujeme i postupující vztah Charlie a jejího přítele a rodiny.
Samozřejmě jsem byla dle svých domněnek o pachateli úplně mimo, ale tím se mi knihy líbí ještě víc. Jinak dle názvu jsem si myslela, že kniha bude na úplně jiné téma, ale to se nechte překvapit.

Na těchto knihách je skvělé, že můžete šáhnout po jakémkoliv dílu a až na ne úplně dobře propojený příběh na pozadí to nebude ničemu vadit, ale jestli jste úchylní jako já, tak rozhodně doporučuji postupovat od prvního dílu, protože já hltám i osobní život Charlie.

A pozor. na konci knihy na Vás vyskočí bomba, která vás nekompromisně donutí vyhlížet pokračování.
4/5

Nikkaa
09.02.2023 4 z 5

Trošku slabší kalibr,ale nedám na ni dopustit myslím si nebo dedukuji že by mohlo být ještě nějaké pokračování no necháme se překvapit

PolBara
05.02.2023 3 z 5

Tento díl se mi líbil z celé série nejméně, ale i přesto mě příběh docela bavil.

moudivlacek
09.10.2022 4 z 5

Tento příběh je smutný a zároveň tragický. Vyšetřuje se přepadávání starších lidí a krádeže jejich osobních cenností a smrt jedné stařenky, která je později označena za vraždu. Kromě toho tu probíhá další linie příběhu o vdovci, který se nikdy nesmířil se smrtí své ženy, která umřela na roztroušenou sklerózu, spadl přes okraj dobra, nyní ani svým rozumem nedokáže přijmout smrt ženy, jeho dcera nechápe, co z něj za trosku se stalo. Oba případy se prolínají, nahrazují, a člověk jen sleduje, jakým směrem to vše jde. Tentokrát nedokážu říct, že některé hlavní hrdiny nelituji, ale ani neschvaluji jejich činy. Zase je tu spousta nevinných. Konec je dost svérázný. A to hlavně z osobních důvodů pro samotnou Charlie. Je to pro ni šok i pro čtenáře, a to ve mně budí dojem, že by někdy mohl být další díl....

SimonaP
23.09.2022 3 z 5

Tak tenhle díl série mě nenadchl. Zdlouhavé, nic moc se neděje, dopadení pachatele zločinů na starých lidech dílem náhody. No ale číst se to dalo.

VeFab
04.09.2022 4 z 5

Po předchozích knihách jsem asi čekala víc. Závěr byl zajímavý.

veronika3141
07.08.2022 5 z 5

Paradni kniha jako vzdy spisovatelka nesklamala .

DarthElle
08.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Narozdíl od předchozího dílu, se mi tenhle četl podstatně lépe. Námět to mělo velmi zajímavý, i když ten původní zločin byl nakonec dost zahrabán pod zločin číslo dva, u kterého si detektivové mysleli, že spolu souvisí. Takže z vrahouna stařečků jsme se starali jen o trochu pošahaného chlápka, který si pomýlí svou mrtvou ženu s ženou trochu víc živou. Vše to odnáší dcera, na kterou mírně dlabe a začne se o ni zajímat až v nesprávný okamžik. V téhle knížce ani nebyla šance uhodnout pravého vraha, jelikož nám byl představen pozdě a prakticky nám byl vhozen do tváře. Jeho skon byl zajímavě promyšlený. Připomnělo mi to konec předešlé knihy, kdy vrah unikl. V tomhle případě vzal někdo spravedlnost do vlastních rukou a detektivové opět o něčem nevěděli. Ohledně Charlie posun jen k horšímu, ale následný cliff-hanger mě hodně navnadil na další knihu a krásně vysvětlil název knihy. Takže jsem zvědavá a těším se.

Míša02
29.06.2022 4 z 5

Musím souhlasit s názorem, že je tato kniha z celé série nejslabší. Špatná ale určitě není. Bylo tu nějak až moc málo postav a konec byl vyřešený trochu zvláštně. Ne moc promyšleně. Jinak byla kniha krásně čtivá a svoje kouzlo určitě měla.

Toňula
10.06.2022

Nebylo to špatné, ale oproti předchozím autorčiným knihám trochu slabší. Příběh byl čtivý, ale takový nemastný neslaný, hrdinové odtažití..Škoda

Niki08
27.05.2022 3 z 5

Další díl od autorky... Průměrný. Knihu jsem brala do ruky spíš z nudy, nebo proro, že jsem se těšila až začnu číst jinou knihu. Ale nakonec jsem se rychle prokousala ke konci knihy a budu si muset pořídit další díl, prtže už holt taková jsem. Postavy v knize se nijak zvlášť nerozvíjejí. Jako by v posledních knihách od autorku tomu všemu chyběla šťáva.. Budu doufat, že se to zlepší.

Anette99
05.05.2022 4 z 5

Zajímavý námět, ale oproti předchozím čtyřem dílům byl tento slabší, něco mi tam na tu pátou hvězdičku prostě chybělo. Ale i tak mě tahle série baví, a doufám, že bude pokračování. :)

Lenča727
18.04.2022 2 z 5

Kniha se čte dobře, nicméně není příliš napínavá, bylo to takové jednoduché čtení, když už jsem neměla zrovna nic lepšího po ruce, rozhodně už jsem četla daleko napínavější detektivky, neurazila, ale ani moc nenadchla.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Sarah Flint
britská
2017  76%Maminčin mazánek
2018  83%Sběratel trofejí
2019  84%Lháři, lháři
2020  76%Rozbité panenky
2021  76%Tátovy holky

Kniha Tátovy holky je v

Právě čtených9x
Přečtených250x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených9x
Knihotéce246x
Chystám se číst153x
Chci si koupit39x
dalších seznamech8x