Milujem Milujem komentáře u knih

☰ menu

Kuráž Kuráž Sam Bracken

V knize je zobrazen příběh známého fotbalisty (pro mě neznámého. Dozvíte se, s čím vším se v životě setkal a že ne každý den bylo "posvícení". I přes všechny nepřízně osudu je důležité nevzdávat se. O tom je celý příběh v knize, o vnitřní motivaci, o tom, zda já mám kuráž nebo ne a jak ji v sobě objevit. Kniha obsahuje spoustu zajímavých testů a dá se spolu s ní i "vést deník", do kterého si spolu s knihou vpíšete své názory a pocity. TIP ode mě: Při vyhodnocení testíků se můžete zaměřit i na svůj vlastní seberozvoj a to tak, že se zamyslíte nad svými odpověďmi a pohrajete si s myšlenkou, jak byste se cítili pokud byste odpověděli jinak, co ve vás změna odpovědi vyvolá. Ke knize se už nevrátím, nicméně mě bavila a přečetla jsem ji velmi rychle.

01.10.2022 3 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Knihu jsem poslouchala jako audio (Četla Andrea Elsnerová. Existuje i verze, kde čte Eva Josefíková). Jednotlivé části byly proložené klavírní hudbou, která celé prostředí pomohla dokreslit.

Toto je moje první setkání s autorkou a musím říct, že mě mile překvapila. Je to "úžasný" příběh, i když plný ošklivých událostí, které se staly v minulém století.

Stejně jak tu říkají ostatní uživatelé, ze začátku jsem nechápala zbytečný popis prvorepublikového žití. Nicméně to byl skvělý relax! Lidé v té době byli plní entuziasmu, dá se říci bez obav, užívali si života a byli svobodní.
S příchodem druhé světové války a podporou různých podivných existencí, donašečů a jiných hrůz se vše změní. Jak již dnes víme, tak Židé v té době byli na okraji společnosti.
S pomalým nástupem komunismu po válce se poté podporovali další podivné existence a podivné "móresy".
Je zajímavé vidět, jak tyto dějiny mění povahy hlavních hrdinů, respektive hlavní hrdinové se musí přizpůsobit době. Do teď mi jde mráz po zádech, že i v koncentračních táborech přeživší vnímali některé události "pozitivně" (víc neprozradím, to už by byl spoiler).

Z knihy plyne jedno velké moudro a to, že pokud lidi sní a milují a pro ty své sny a lásky žijí, tak i přes veškeré hrůzy jim pomohou udržet se na živu.

16.06.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásný příběh, mohu všem doporučit. Knihu jsem poslouchala v audio verzi a nemohla jsem se od toho odtrhnout.

01.11.2021 5 z 5


Neviditelný Neviditelný Mari Jungstedt

Knížka se mi líbila. Moc hezké popisování okolností a celého případu. Četla se jedním dechem. S touto knihou jsem začínala s krimi tématikou. Doporučuji.

01.11.2021 5 z 5


Už žádné plasty Už žádné plasty Martin Dorey

Kniha je super. Četla se rychle. Pomůže si uvědomit, jak moc plastů je kolem nás. Spoustu nápadů, které v knize jsou, jsou dneska již běžnou součástí životů nás všech a stačilo k tomu málo - udělat restrikce pro všechny státy. Za mě doporučuji se zamyslet na #2minutesolution, jelikož tento nápad může mít využití nejen v sbírání odpadu, ale například v zařazování si věcí a činností do běžné denní rutiny (cvičení, pobyt v přírodě, ranní procházka kolem domu,....).

01.11.2021 4 z 5


Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Kniha je psáná čtivě. Četla se velice rychle. Je v ní dobře zachyceno, co se v té době dělo, co malá Eva prožívala během svého života za války. Kniha je obohacena fotkami autorky. Doporučuji.

04.10.2019 4 z 5


Můj život Můj život Harry Pollak

Se jménem Harry Pollak jsem se setkala při psaní své diplomové práce, a tak nějak mě lákalo přečíst si knihu od člověka zabývajícího se hodnocením života schopnosti podniku na základě deseti kritérií, které vytvořil díky své zkušenosti. Je to má první životopisná kniha, která popisuje celý jeden "obyčejný" život neobyčejného člověka.

Po přečetení knihy jsem si řekla, že takle bych jednou chtěla na svůj život vzpomínat i já sama. Stejně jako jiní lidé v podobném věku jako autor, zažili několik režimů a museli se s dobou vypořádat. Harry Pollak byla osobnost, která svůj život začala ne moc příjemnými zážitky (nechci prozrazovat co konkrétně). Ale i tak žil s nadějí v lepší svět.

Nejvíce si pamatuji pasáž, kde Harry popisoval, že si provizi za uzdravení podniku vezme až po tom, co se to povede. Tak by měl vypadat v dnešní době sebevědomý manažer a každý člověk co věří sám v sebe. Jsem ráda, že jsem měla možnost si knihu přečíst a že mě přeci jen posunula v životě o něco dál - jak v pracovním tak osobním životě.

04.10.2019 5 z 5


Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Příběh byl maličko jiný něž většina knih, které jsem od Sparkse četla. Stejně tak to byl hezký příběh. Líbilo se mi, že je v knize zakomponován běžný život. Kniha se četla velmi dobře. Hltala jsem stránky a byla natěšená na konec. Kniha se mi líbila a doporučuji ji.

27.09.2018 4 z 5


Volba Volba Nicholas Sparks

Pro milovníky Sparkse knihu určitě doporučuji. Upřímně jsem čekala opačný konec než ve knize byl (ani nevím proč). Kniha ukazuje, jak je život relativní. Některá rozhodnutí mají svůj význam, někdy člověk prostě neví proč, ale cítí, že to tak má být. Kniha se mi líbila jako všechny od tohoto autora.

27.09.2018 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Kniha je krásná. Přečetla jsem ji jedním dechem. Mě osobně se víc líbila kniha než film. Ale to je o názoru. Sparks bude vždy můj obdivovatel.

09.02.2016 5 z 5


Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Kniha je skvělá. Přesně to, co se dá od Haliny čekat. Častokrát jsem se smála. Zajímalo by mě, kde na ty žerty chodí. Oddechové čtení. Doporučuji.

09.02.2016 5 z 5


Jak blbá, tak široká Jak blbá, tak široká Halina Pawlowská

Kniha se mi libila. Opravdu oddechove cteni. Prijemne kratke kapitoly. Dodnes se smeju nad vetou, ze slecna nechodila s chlapem, co ma kotlety, protoze je vegetarianka. Pobavilo. Dekuji.

13.10.2015 4 z 5


Co s láskou Co s láskou Nicholas Sparks

Kniha byla moc pěkná, konec jsem již předpokládala. Ale přesto N. Sparks umí pokaždé něčím překvapit. Rozhodně doporučuji. Příjemné čtení.:)

20.07.2015 5 z 5


Noci v Rodanthe Noci v Rodanthe Nicholas Sparks

Moc pěkná, kniha. Četka se dobře, ale vždy očekávám trochu jiné konce, tak jsem pokaždé překvapená. Doporučuji k přečtení.

02.02.2015 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knihu jsem četla už v léte 2014. Také mi trvalo než jsem odolala. Snažila jsem se ji přelouskat, abych mohla na slibovaný film a věděla jsem, že jindy bych to nestihla.

Další díly ani neplánuji číst, myslím, že budou stejné a stále ohraná písnička. Neříkám, že kniha byla špatná, ale očekávala jsem trochu něco jiného. Zaráželo mě, že jedna scéna se v podstatě odehrávala několikrát (narážím na sexuální hrátky), pokaždé to byla jedna a ta samá písnička. Přišlo mi, že autorka se nesnažila vůbec to nějaké spestření, kromě hrátek v "mučírně".

Co se týká celkově mého názoru, tak kniha byla, jak už jiní psali, pěkná oddechovka u moře. Líbilo se mi spousta zážitků, které spolu hlavní hrdinové prožily. Knihu hodnotím 4 hvězdičkami, protože tolik negativních pocitů nemám (jen ten jeden nahoře zmíněný).

02.02.2015 4 z 5


Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Tuto knihu jsem četla již loni, ale stále na ni myslím. Byla krásná a zaujala mě ze všech knih od Sparkse zatím nejvíce. Ke knize mě přivedl film, jako mnoho z Vás. Film jsem viděla mnohokrát, ale kniha se mi nevyrovná, je opravdu ještě krásnější. :)

13.08.2014 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Knížka byla krásná, četla jsem ji krátce, rychle jsem se vžila do děje. Líbí se mi, jak je v této knize zobrazena pravá láska "až za hrob". Přijde mi strašně milé, jak se mohou mít dva lidé takhle rádi i po těch letech, a jak láska dělá s lidmi divy. Rozhodně doporučuji přečíst lidem, kdo na tuto lásku nevěří a vlastně i lidem kteří svou úplně první lásku mají stále ukrytou v srdcích.

Po přečtení knihy jsem zkoukla i film. Je skoro stejný jako kniha. Ale dle mého názoru byla kniha hezčí než film. Co se týká filmu - není pozměněn, i hlavní postavy vybrali dobře. Stojí za to shlédnout ale až po přečtení. Když víte, jak se ten děj vyvíjí, a stále čekáte, kdy už tam bude ta scéna, o které jste četli, tak jste ještě mile překvapeni, že tam opravu na nic nezapomněli. Film mě okouzlil, je to jeden z těch, co se opravdu povedl.

13.08.2014 5 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Kniha se mi libila, stejne jako ostatni knihy od Sparkse. Byla jsem zvedava na film, ale ten byl strasny - zmenili v nem spoustu veci a treba i jmeno deti.. Kniha se cetla jednim dechem a ten konec jsem vubec necekala, takze bych rekla, ze to je kniha, u ktere vime jak skonci uz na zacatku, ale stejne je na tom konci neco, co nas velmi prekvapi.

09.08.2014 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Na muj vkus byla kniha plna zbytecnych informaci (napr. jmen na kterycj vubec nezalezelo). Cetla se mi dobre a i rychle. Jako prvni jsem videla film s Leonardem Di Capriem a kniha je opravdu podobna a vkusna, ted film je natocen podle teto knihy dobre..
Cetla jsem uz i lepsi knihy, proto davam 4 hvezdy.

19.07.2014 4 z 5


Milníky na mé cestě Milníky na mé cestě Miley Cyrus

Knihu jsem přečetla asi za 3 dny, četla se mi doslova jedním dechcem. Je opravdu o staré Miley, kdo ji měl rád, jen doporučuji. Mluví se zde hodně i o vzniku písních, co ji inspirovalo a tak. Opravdu doporučuji.

12.07.2014 5 z 5