Život ve dvou

Život ve dvou https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357600/mid_zivot-ve-dvou-T8Y-357600.png 4 467 140

Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach. Bez ženy a bez práce se Russell snaží postavit znovu na nohy a postarat se o dcerku. Ukáže se, že být tátou na plný úvazek je největší výzva, kterou kdy v životě poznal.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Two By Two , 2016


více info...

Pisquosus
Pisquosus
12.03.2024 3 z 5

Dle mého názoru si kniha tak dobré hodnocení nezaslouží. Má hrozný překlad, takový jakoby zastaralý a je taková naivní.

Russ je jak nějaký ťula, co si nechá pořád kálet na hlavu a vlastně mu to nevadí.

Závěr mi přišel smutný, ale vyústění mě trochu zklamalo, bylo moc idylické.

Dala bych dokonce jen dvě hvězdičky, ale závěr se sestrou mě dojal.

Evda
Evda
21.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Nechala jsem se zlákat dobrým hodnocením, ale nevím, zda si to zaslouží. Možná kdyby měla tak o 200 stran méně, nevadilo by to.
Psaná v ich formě, takže pohled z jednoho úhlu lze očekávat. Děj je poměrně předvídatelný.
Vivian (dle komentářů) všechny čtenářky štve, tedy jasná záporná postava, opustila manžela a chce dceru do péče, ... ale je tomu opravdu tak? Někdy holt člověk míní, osud mění. Nakonec jsem ale ráda, jaké východisko autor zvolil a je vlastně hezké číst, že ne vždy to musí dopadnout hádkou o svěření dětí do péče a pošpinění druhého rodiče.
A nakonec - poslední kapitoly s Marge mě dojaly. A také hezká ukázka "jazyka lásky" tatínka Marge. Ne každý umí lásku vyjádřit slovy.


Kanimůra2
Kanimůra2
20.02.2024 5 z 5

První část knihy mi silně připomněla knihu Kramerová versus Kramer. Nějak jsem si myslela, že vím, jak to skončí.
O to víc mě překvapil zvrat v rodině. Vlastně zvrat v knize. Vůbec jsem to nečekala. Dojemná část.
Zajímavé čtení, pustím se do dalších

martinaandulka
martinaandulka
22.11.2023 5 z 5

Knihu jsem nečetla poprvé,ale ráda jsem si ji připomněla.Sparks píše romámy procítěně a tak je tomu.i tady.Russ prožije zklamání,výchovu dcery,novou práci a hlavně sebepoznání a lásku sesterskou,rodičovskou a partnerskou.Kniha je za mě emotivní a uvědomění co je v životě důležité.

Gracinka
Gracinka
05.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Úplně nevím, co napsat. Že začátku jsem myslela, že knížku odložím. Byla to nuda. Pořád dokola.
Vivien mi byla protivná už od první stránky. Povrchní, nafoukaná, bezohledná potvora. Dost mě překvapilo, že London neopustila. Čekala bych to od ní. Uteče za novým chlapem a za starým životem zavře dveře.
Russ působil dost ufňukaně. Musel začít zvládat to, co běžná dělají všichni rodiče.

London, Emily, Marge a Liv byly všechny úžasné. I když zápletka s Marge byla předvídatelná už od poloviny knihy. Její konec byl dojemný. Fakt jsem si ji oblíbila.
Díky tomu, že konec příběhu byl o dost lepší než jeho začátek (až teda na epilog-ten mě dost zklamal), dala jsem 3 hvězdy.

essterkaa
essterkaa
04.11.2023 3 z 5

Spoustu událostí a “náhlých zvratů bylo bohužel dost předvídatelných. Celý příběh za mě velice jednoduchý. Tahle knížka od Sparkse je bohužel slabší.

Amazonka72
Amazonka72
04.07.2023 3 z 5

Klasický Sparks - kniha, která má sloužit opravdu k odpočinku. Celkem banální příběh rozpadu jednoho vztahu, kdy opuštěný manžel zprvu netuší, co vedlo jeho druhou polovičku k odchodu. A uprostřed toho všeho dítě - jak jinak - otec najednou zjišťuje, jak je péče o pětiletého potomka časově náročná, ale samozřejmě přichází na to, jak je tento vztah obohacující i přes oběti, které musí každý rodič podstoupit, pokud chce být správným rodičem. Trošku mi to připomínalo příběh Kramerová versus Kramer, chyběla mi tam však větší hloubka, pohled i z druhé strany, protože ač si to chceme přiznat či ne, rozpad vztahu je vždy důsledkem jednání a chování obou partnerů. Zkrátka to nefunguje tak, že jeden je ten špatný a druhý ten dobrý. Když jdeme do hloubky, najdeme vždy indicie, které vysvětlí, proč ten špatný cítí touhu vztah opustit. A k tomu trochu klišé - chápavá kamarádka, která je "tak dokonalá" a trpělivá. Je to všechno tak jednodoché, přímočaré, ale vztahy většinou takové nejsou. Aby celý příběh, který šlo opravdu zkrátit na polovinu, protože 400 stran se vlastně skoro nic neděje, dostal trochu dramatickou linku, přijde zvrat v podobě nemoci rodinného příslušníka. Vše končí prozřením, smířením, usmířením... Mám pocit, že takhle to v životě nechodí. Ale možná proto rádi podobné příběhy čteme, možná proto je občas potřebujeme... na druhou stranu, i já jsem záměrně po této knize sáhla a nelituji, že jsem si jí přečetla. Potřebovala jsem si u čtení odpočinout a opravdu na nic nemyslet... a to knihy Sparkse umožňují.

Enxinka
Enxinka
01.05.2023 5 z 5

Skvely pribeh, Sparks me vzdy prekvapi. Moc se mi libilo, ze pribeh vypravel muz. Prestoze ma roman mnoho dejovych linek, nemela jsem vubec pocit, ze bych se v necem ztracela.

zdehan
zdehan
19.11.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha.

luckykniznisvet
luckykniznisvet
10.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Moje první přečtená kniha od autora a určitě ne poslední. Od prvního písmenka mě knížka bavila. Jenom malou výtku mám, konec byl podle mě hodně rychle ukončený.




Spoiler: Jestli jste četli, tak víte, ale Vivian, manželka Russella, byla celou dobu vykreslována jako sobecká manipulativní mrcha, jenže na konci knížky mi přišlo, jakoby ji autor skoro omlouval.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
01.11.2022 5 z 5

Super knížka,. i když mě zpočátku odrazovalo těch 500 stránek. Trochu mě rozčiloval Russ, že byl tak lehce manipulativní a nechal se ovládat od Vivian, Emily mě zase rozčilovala, že byla tak dokonalá a tak trpělivě čekala a moc mě zamrzelo, co potkalo Megan.... Ráda zase sáhnu po nějaké Sparksově knize.

Malíček
Malíček
25.10.2022 4 z 5

Sparks je prostě klasika, která nezklame. Další (romantická) kniha kombinující životní překážky, lásku, odhodlání, smutek i radost. Hlavní postavu, Russella, jsem si docela oblíbila, i přesto že jsem někdy nechápala jeho rozhodnutí, myslím, že jinak je to dobrák od kosti, který chtěl opravdu to nejlepší pro svou dceru.
Sedne mi autorův styl psaní, to ostatně dokazuje i množství knih, které už jsem od něj četla. Tento příběh je svižný, postavy jsou dobře vykreslené, děj je skvěle zasazen a jako čtenář jsem opravdu neměla problém se do knihy dostat. Mohu doporučit.

Knihomolka506
Knihomolka506
07.10.2022 5 z 5

"Kde má člověk začít, když se snaží dobrat smyslu příběhu, který žádný smysl nemá? "
Tohle tvrzení bych hlavní postavě vyvrátila. Jasně, že takový příběh existuje (bez ironie) a jednou na takový možná narazím. Ale tenhle to rozhodně není.
Russell se už od dob svého mládí snaží najít tu pravou. Ale nikdy mu to nevyšlo. Až jednou se na něj pomyslně usmálo štěstí a potkal Vivian.
O pár let později... London je pět a ví, že něco není správně. Maminka hodně pracuje a musí s ní být taťka. Chce ale maminku doma, aby byla s ní.
Hlava rodiny cítí , že vztah s druhou ženou asi nebyl to správné rozhodnutí.
Kdyby mluvil řekl by celý příběh jednou větou. Začali jsme s London bez mámy, život ve dvou.

Kory98
Kory98
22.08.2022 4 z 5

První kniha od autora, kterou jsem přečetla. Musím říct, že styl jeho psaní mi sedne, určitě si půjčím i něco dalšího. Je to čtivý příběh, zpříjemnil mi dovolenou.

Lujda8752
Lujda8752
22.02.2022 2 z 5

Tento žánr není úplně moje parketa, kniha je na můj vkus velice zdlouhavá. Knihu jsem četla strašně dlouho, protože mě moc nezaujala.

Jessybelle
Jessybelle
14.02.2022 4 z 5

Je to pěkná knížka, příběh je realistický. I když místy zdlouhavý. Vivian mě štvala, jak se chovala, ale i Russ byl na ránu. Ale jak bylo řečeno v knize, kdo to nezná z vlastní zkušenosti, tak neví, jaké to je a neví, jak by se sám zachoval. Toto byl jeden z možných způsobů...
Líbil se mi vztah s dcerkou a s jeho sestrou... I to, jak se svou situací nakonec popral.
Nevím ovšem, jestli se k ní někdy vrátím, myslím, že jednou mi to stačí.

My čtyři jsme šli hezky po dvou, dvakrát dvě osoby, protože nikdo by neměl chodit sám.

Přátelství není o tom, jak dlouho někoho znáte. Je to o tom, že ten, kdo vstoupí do vašeho života, řekne - jsem tady pro tebe, a pak to dokáže.

Klemoseek
Klemoseek
07.11.2021 3 z 5

Má čtenářská prvotina od tohoto autora,(ač patřím k těm, kteří milují filmovou verzi Zápisníku jedné lásky) nikdy jsem od něj nic nečetla.
No, asi má 500 stran, ale četla se rychle, a asi se mi i líbila
Oblíbila jsem si postavy, příběh.
Jen nepatří k těm, které bych si koupila do své knihovny a četla se zálibou znova a znova. Jednou stačí.
Zkusím do budoucna i jinou, abych měla s čím srovnávat. :)

princesse
princesse
03.09.2021 3 z 5

Ze všech, které jsem od autora četla, tak nejslabší. Četla se dobře, to určitě ano, ale něco mi tam chybělo. Příjemné čtení, ale určitě jsem byla více nadšená z předchozích příběhů.

HockeyGirl
HockeyGirl
24.08.2021 3 z 5

Několikátá knížka od Sparkse, kterou si mohu připsat na seznam přečtených knížek jak za tento rok, tak i u toho autora, který je jeden z mých oblíbených. Líbí se mi, že jeho knížky mají v sobě vždy lásku, romantiku, ale i smutek, bolest a trápení. A proto je Sparks mým oblíbeným autorem. Život ve dvou byla trochu delší knížka, než jsem u Sparkse zvyklá, proto jsem ji taky četla skoro měsíc (bez jednoho dne), ale přesto jsem byla napnutá, překvapená jejím obsahem a četla se mi dobře. Nebyla zase ta "top" knížka od Sparkse, ale nebyla nejhorší. Rozhodně doporučuji, dávám ale 3*, protože některé pasáže byly zbytečně dlouhé a přišlo mi, že se i dost opakovaly.

Zelvicka03
Zelvicka03
13.07.2021 5 z 5

Krásná kniha, nejvíce se mi líbil vztah mezi otcem a dcerou a vztah mezi sestrou a bratrem. Opravdu se mi kniha moc líbila.