Miker Miker komentáře u knih

☰ menu

České temno České temno * antologie

Povídky čtu sporadicky, ale tato kniha se mi vyplatila. Krásný reprezentativní soubor vybíraný s citem a jako bonus Haidingerová zase píše, jak ji mám rád. Další pro mě nejlepší kousky napsali Argonantus, Dvořák, Renčín a Pech.

31.12.2022 5 z 5


Taxidermistova milenka Taxidermistova milenka Polly Hall

Tahle kniha mě doslova uchvátila. Je jedinečná snad ve všech směrech a v řadě konzumních hororů vydávaných poslední dobou září. Atmosféra chladných vřesovišť i živých i "nemrtvých" zvířat je skoro nepopsatelná, smekám před autorkou. Sondy do duše hlavní hrdinky mě rozhodně nenudily, naopak. Celý příběh je ve vší své zvrhlosti vlastně krásný. Nebo naopak.

31.12.2022 5 z 5


Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Další z mých top přečtených knih. Románu nic nechybí, napětí, tajemno, spád, a hlavně uvěřitelnost. I přes otřepané téma je zápletka po všech stránách originální a vše ještě zlepšují skvěle napsané postavy. Určitě si přečtu pokračování a i další autorčina díla.

11.07.2022 5 z 5


V rozkvětu V rozkvětu Kristina Haidingerová

Něco jako Mellick, kterého nemusím, ale lépe napsané. Tato nová tvorba autorky mi není blízká takže nehodnotím. Čekal jsem další historický horor, ale na to už můžu asi zapomenout a na další Nepohřbené nejspíš úplně. Škoda pro mě.

11.07.2022


Dracul Dracul Dacre Stoker

Nevím, asi jsem četl jinou knihu. Bylo tam tolik logických kiksů a chyb, že jsem se do čtení musel nutit. Snaha o "starý" jazyk na uvěřitelnost pro mě prostě nestačí.

11.07.2022 2 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Vedle Ať vejde ten pravý jednoznačně vrcholné dílo o upírech. Kdybych měl mluvit jen za sebe, možná to bude trochu i tím, že scény s dětmi mi přijdou nějak víc scarry. Dalším pozitivem je vzhled monster, který je ještě vychytanější než ve filmech, o atmosféře ani nemluvě.

26.01.2021 5 z 5


Dar vlka Dar vlka Anne Rice (p)

Nějak nechápu, proč byla přeložena zrovna tato autorčina kniha. Je to přeslazený recyklát sebe sama. Desetkrát opakované situace, nic, co by zaujalo a vtáhlo do děje. Nedočteno.

26.01.2021 2 z 5


Pokrevní bratři Pokrevní bratři Brian Lumley

S touhle sérií to mám jako na houpačce. Už při Řeči mrtvých jsem si říkal, že to už není čtení úplně pro mě. Z hororu se postupně stává prapodivné fantasy. Sémě mě ještě trochu ukolébalo, ale po Bratrech si už další díl radši bohužel odpustim.

26.01.2021 2 z 5


Vampýři Vampýři Brian Lumley

Na mě už je tady trochu moc fantastiky. Naplnily se moje obavy po dočtení prvního dílu. Nevím, zda budu pokračovat.

05.03.2020 3 z 5


Vládci strachu Vládci strachu Jiří Kulhánek

Přečetl jsem znovu a přidávám hvězdu. Je to klasika, kterou nepíše každý, navíc moc dobře udělaná. O něco lepší než série Nekroskopa.

05.03.2020 5 z 5


Děti Raumy Děti Raumy Kristina Haidingerová

No, zezačátku jsem byl zklamaný, že se děj odehrává v současnosti, i když se to podle první knihy dalo čekat. Ale ten parádní rozjezd hned všechno zpravil. Nějak se podařilo nacpat strach a zatuchlost i do moderního hororu. Všechno promyšlené, provázané a akční. Každá epizoda končila v nejlepším takže knihu nešlo odložit. Bylo to jako sledovat film. Nebo spíš seriál. Škoda, že autorka nemá víc knih, protože podobně píše málokdo.

05.03.2020 5 z 5


Jak zacházet s nemrtvými Jak zacházet s nemrtvými John Ajvide Lindqvist

Tahle kniha je podle mě ještě lepší, než Ať vejde ten pravý. Tady jde autor pěkně na dřeň. Pořád se něco děje a hlavním tématem je návrat seniorů z hrobů. To mluví za všechno. Chtělo by to víc takových knih.

02.12.2019 5 z 5


Ať vejde ten pravý Ať vejde ten pravý John Ajvide Lindqvist

Jak se řekne, že kniha pojednává o upírech, hned se na ni hodně čtenářů dívá s despektem, což je hrozná škoda, právě kvůli knihám, jako je tahle. Právě takhle by správný upírský horor měl být.

02.12.2019 5 z 5


Já, legenda Já, legenda Richard Matheson

Společně s Jak zacházet s nemrtvými a Ať vejde ten pravý v trojici mých nejlepších knih o nemrtvých.

02.12.2019 5 z 5


Richardovy živé hračky Richardovy živé hračky Kristina Haidingerová

Nečekejte bezduché porno od první řádky ani zamilovaný dívčí románek, je to příběh o nadvládě jednoho člověka nad druhým. Mně osobně to trochu připomínalo Zkrocenou horu nebo třeba Interview s upírem. Teda s větší dávkou erotiky, do které jednání postav od začátku pomalu ale jistě směřovalo. Možná jsem od autorky čekal trochu víc brutality, ale jazyk a zpracování si u mě plný počet zaslouží, a kdyby byl příště příběh o dvou ženách, přiznám se, že bych neváhal.

05.07.2019 5 z 5


Jiná rasa Jiná rasa Jenny Nowak (p)

Takhle nějak by mohly vypadat všechny horory o upírech a hned by se to dalo číst. Dostatek krve, akce a napětí a sem tam nějaká ta romantika, aby dámy to úplně nemrzelo. Souhlasím s Petrem - dobové popisy ještě umocňovaly uvěřitelnost příběhu.

30.10.2015 5 z 5


Americký upír Americký upír Stephen King

Pěkné zpracování. Návrat ke klasice taktéž velmi potěšil. Nezbývá mi než doufat v další díly.

30.10.2015 5 z 5


Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Seriál mě docela bavil. Kniha je bohužel typickým příkladem čtiva psaného dámou pro dámy. Názvy dalších dílů mě odradily úplně. Škoda.

30.10.2015 1 z 5