Richardovy živé hračky

Richardovy živé hračky https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314013/bmid_richardovy-zive-hracky-1Sn-314013.jpg 4 40 20

Berlín, polovina 19. století Richard Steinberg je ženami obletovaný a výstřední vynálezce. Pod dohledem má jak většinu technického pokroku ve městě, tak také životy lidí kolem sebe. Jednoho dne zachrání z hořícího domu Michaela Denatierra – mladého, přitažlivého cizince, toho času v nemilosti lichvářů. Mladík je okouzlen Steinbergovými služebnými i vynálezcem samotným a přijímá nabídku práce v jeho věhlasné dílně. Ve snaze uniknout pronásledovatelům a nalézt pravdu o pohřešovaném otci se však zaplétá do nebezpečné hry. Hry, jíž lascivní orgie, intriky i vraždy prostupují jako opium pohárem absintu „Jak až daleko jsme schopni zajít, když dovoleno je naprosto vše?“... celý text

Přidat komentář

Janadvorackova
14.04.2024 4 z 5

Knihu jsem četla kdysi ještě před vydáním a teďka poslouchala. A musím říct, že jde o první knihu, ve které jsem objevila pro mě neznámý výraz pro umělý penis... hmmm :).

Když přistoupíte na Richardovu hru a přijmete fakt, že nepůjde o akci a nečekaná rozuzlení, strávíte v Berlíně pár hodin a ani se nezapotíte. Ne jako některé ženy a Michael poté, co poznali pana Steinberga.
Na konci pochopíte, o co mu šlo, a že to vlastně svým způsobem dává smysl. Vždyť... jsme jenom lidi.

LucYfer666
20.12.2023 4 z 5

Bylo to napsané v době, kdy tohle "téma" nebylo ještě tak profláklé. Četl jsem to hlavně ze zvědavosti, protože mi sedí autorčin styl. Karty jsou rozdávané pomalu, ale spíš než o erotické hrátky jde o to, kdo je větší lhář a sráč nebo feťák. Označení thriller je nejspíš kvůli nakladatelství, ale i tak jsem se nenudil. Hvězdu ubírám za to, že určité erotiky bych skutečně ubral a jiné klidně přidal.


trudoš
27.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Krásně napsaná nuda. Dějová osa rozvleklá a vlastně o ničem, podivný milostný trojúhelník, jehož vrcholem je láska dvou homosexuálů, to vše mě jako celek příliš nedojalo. Kulisy má sice Kristina Haidingerová vykreslené parádně, ale že by to mělo jiný smysl, než dodat jinak fádní zápletce na atmosféře, mi nepřišlo. Však ani vlastní děj není nijak zázračný, nemluvě o nevyrovnané kompozici, protože ty skutečně zajímavé věci se začnou dít až za polovinou příběhu, přičemž si rychle odbydou svých pět minut slávy a pak zas až do konce úplné sucho.
Navíc zklamala erotika a to už je u románu, který se kasá nálepkou 18+ co říct. To i harlekýnka nabízí žhavější akci. Moc tomu nepřidává ani květnatý jazyk, jehož vinou některé sexuální scény působí neúmyslně komicky. Popisy různých erotických udělátek 2. poloviny 18. století jsou bezesporu zajímavé, ale že by to celý román dostalo do nějak zvrácené roviny, to vážně ne. Ostatně, označení thriller se mi zdá taky poměrně nadnesené, ale proti gustu...

sarahmoon
11.11.2023 2 z 5

Audiokniha - tohle mi vůbec nesedlo :o(

Slibovalo to thriller a erotiku. Představovala jsem si napětí a vzrušení.... A dostala zklamání.

Kniha zajímavá (jiná) rozhodně je, ale ne pro mě.

Morbidus
01.11.2020 5 z 5

Zelená knížka, pevná vazba a ještě k tomu se záložkou! Skvělé kombo. Nicméně přiznávám, že zprvu jsem byl mírně rozpolcený. S historickými příběhy si totiž příliš netykám; naopak dobře napsaný thriller či erotiku můžu. Nebudu napínat - jak už napovídá počet hvězdiček, nečekaně mi to sedlo.
Příběh hlavních hrdinů budil na příslušných místech odpovídající emoce a nemohu říci, že bych se byť na chvíli nudil (ať už na pořadu dne prasečinky byly či ne). Ačkoli většinu zápletky jsem včas rozklíčoval, v tomto příběhu to však nebylo na škodu, právě naopak - vznikalo díky tomu to správné napětí. Vše do sebe zapadlo jak součástky hodinového strojku. Závěrem jsem velmi rád za uvedený Dovětek; zodpověděl mi vše, co jsem potřeboval vědět.
Máte-li rádi kvalitní příběhy, nenechte Richardovy živé hračky zemřít. :-)

obcasctu98
11.07.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Autorčin jazyk bylo něco úžasného. Volba slov a stylistika byla výborná! Příběh si mě získal už zasazením do děje. 19. století bylo zajímavé samo o sobě a tahle kniha to právě potvrzuje.
Postavy a jejich psychologie byly skvěle vymyšleny, jejich příběhy do sebe zapadaly. Samotný obsah knihy byl velmi dobře zkomponován. Vše do sebe ukázkově zapadalo a nikdy jsem se u knihy nenudil.
Erotické části byly velmi zajímavě zpracovány. Podobné zpracování jsem ještě nečetl. Zajímavější ale byly postavy v knize. Dlouho jsem neměl knihu, kde by do sebe všechno tak krásně zapadalo jako tady. Uvedení, zápletka i závěr.
Menší výtku mám pouze k vazbě knihy, která by snesla větší okraje od hřbetu, což nemění nic na kvalitě knihy samotné. Kniha byla doplněna občasnými ilustracemi, které dopomohly k představě postav.
Celkově musím, jako chlap, říct, že kniha ve mně nechala pouze dobré dojmy. Dlouho se mi nestalo, že jsem se u knihy nikdy nenudil.
Za mě 10/10.

gleti
18.08.2019 4 z 5

Fascinující čtení.
Autorka si s textem výborně pohrála. Chvílemi připomínal E. T. A. Hoffmanna, chvílemi šmrcnul o de Sade. Zdařile vystihla obdiv 19. století k technice, touhu objevovat nebezpečné i zakázané. Mistrně podala manipulace i závislosti.

A přesto všechno z textu čiší mírná nezralost a nedostatečná hloubka. (asi takový rozdíl jako mezi horory mistra Krále a táborovými strašidelnými historkami.)

Miker
05.07.2019 5 z 5

Nečekejte bezduché porno od první řádky ani zamilovaný dívčí románek, je to příběh o nadvládě jednoho člověka nad druhým. Mně osobně to trochu připomínalo Zkrocenou horu nebo třeba Interview s upírem. Teda s větší dávkou erotiky, do které jednání postav od začátku pomalu ale jistě směřovalo. Možná jsem od autorky čekal trochu víc brutality, ale jazyk a zpracování si u mě plný počet zaslouží, a kdyby byl příště příběh o dvou ženách, přiznám se, že bych neváhal.

Momosan
02.07.2019 1 z 5

Na knihu jsem se těšila, i vysoké hodnocení mnohé slibovali, ale bohužel. Kniha je prezentována jako "18+ erotický thriller z Berlína", pominu-li, že příběh by se mohl odehrávat kdekoliv, protože z berlínského ducha nepředá nic, je naprosto zcela scestné označení thriller. Není to thriller. To už najdete více napětí v knihách Austenové a téměř také více erotiky. V této "erotické" knize se s první souloží setkáme až na straně 141 (a to ještě jen tak mimochodem), pravda asi na 40 stranách jsou popsány "orgie", ale kdo někdy četl Jeptišku, Lady Fuckingham, Příběh O, bude zklamán, dokonce i 50 odstínů bylo snad více vzrušujících. Původně jsem zamýšlela dát hvězdičky 3, ale nudný, plytký a zbytečně doslovný happy end mě od toho odradil. Cením vlastní ilustrace autorky a je mi líto, že jich v knize nebylo víc.

Valihrašek
25.04.2019 5 z 5

tohle je taky super kniha,,,také mě to vtáhlo do děje...Kristinka se prostě hezky čte a jsem ráda za každou její knihu i povídky :)

Sidonie
22.10.2018

KOMENTÁŘ OBSAHUJE DROBNÉ SPOILERY
Anotace knihy slibuje "erotický thriller", ale ve skutečnosti toho nabídne mnohem víc.
Tak třeba nešťastný příběh o lásce. A šťastný příběh o lásce. Kritiku homofobie, kritiku společnosti a toho, jak můžou pomluvy zničit lidské životy. A třeba taky to, že ne vše je vždy takové, jak se na první pohled jeví. A že za chováním lidí může stát něco, o čem nemáme ani tušení.

Erotiky se dočkáte až v druhé půlce knihy, na mě osobně jí bylo někdy až trošku moc (ale nestěžuju si! To by bylo jako říct, že ten horror byl moc strašidelný. Jen nejsem zvyklá číst něco takového:).
Explicitní erotika kontrastuje s čistým (byť popíraným) Richardovým citem. A právě proto tu má erotika jasný smysl.

A i když mi sám Richard byl zpočátku spíš nesympatický, v druhé části knihy mi ho bylo čím dál víc líto a nakonec jsem mu opravdu přála, ať mu to s Michaelem vyjde.

Jak tu někdo psal, v knize se opravdu dost naznačuje, je třeba fakt, že mi bylo prakticky hned jasné, že nic z toho, k čemu na začátku došlo, nebyla náhoda, a kdo za zmizením Michaelova otce stojí. Ale musím taky uznat, že mi nebyl jasný motiv.
Kdo je Charlotte mi bylo jasné už dlouho taky, ale zase jsem si ji nespojila s tou dívkou z dopisu...
Takže já si myslím, že to byl autorčin účel. Něco nám vyzradila, abychom si my, čtenáři, mysleli, že jsme na to kápli, ale přece jen si nechala ještě nějaké to eso v rukávu, aby nás ke konci překvapila.

Závěr jsem si představovala maličko jinak, Kirsten jsem si neoblíbila. Ale ne vždycky to může být happy end pro všechny, že? :-) Je to tak, jak to je. Bylo mi líto Lilie. A Richarda.

Knížka to je čtivá, erotické pasáže na mě nepůsobily trapně, i když občas jsem si říkala "tohle je vážně moc".

AntikvářPraha4
22.06.2018 3 z 5

Kniha dobře napsaná, je z ní cítit nadšení a osobní zkušenosti autorky. Já osobně hodnotím 3/5, protože jsem mužského pohlaví a vzrušující BDSM příběh si představuji jinak, ale ženy budou z knihy nadšený, u nich si kniha zaslouží hodnocení 5/5 jistojistě.

eraserhead
05.07.2017 3 z 5

Kristina Haidingerová je zvláštní autorka. Proto snad i můj komentář bude zvláštní. Richardovy živé hračky jsou totiž hodně dobře napsaným příběhem, který mě ale moc nezaujal. Steampunkové prvky mě lehce iritovaly, absint se mi vzdálil snad ještě více a celkově jsem příběh očekával trochu drsnější. Faktem ale je, že celé to universum a rozsah příběhu je promyšlené a poměrně dobře vybarvené, připomnělo mi to (což snad asi mělo) staré typy románů, dnes již skoro historických a starých. Postavy jsou vykresleny zajímavě, byť mi žádná nepřirostla k srdci, autorka se moc dobře pohybuje v prostoru, který si vymyslela a s nímž operuje. Problém prostě asi je, že tohle není příběh pro mě. Upřednostňuji autorčinu horrorovou tvorbu. Zajímavostí ale je, že jak se s prvním románem snažila vypořádat s následky katastroficky upadajícího upírského žánru, Richardem se, zdá se, pokouší vypořádat s obecně nastoleným směrem erotického románu s BDSM tématikou. V obou případech nekompromisně a po svém. Což je velmi příjemné. Kniha to není vůbec špatná, jen si asi bude své čtenáře a fanoušky hledat. Respektive oni ji.

Maky141
12.05.2017 5 z 5

Kniha se mi velmi libila. Rozhodne si ji v budoucnu zase rada prectu.

MinaHawke
28.02.2017 5 z 5

Musím říct, že mě kniha dost bavila a byla jsem ráda, že se příběh odehrává v polovině 19. století. Mohu jen doporučit.

deadhunter
08.02.2017 5 z 5

Nejsem náruživým čtenářem erotických thrillerů, ne že bych byl prudérní, ale prostě to není můj žánr. Richardovy živé hračky ale musím pochválit za čtivý kultivovaný styl, překvapivý závěr i skvělou grafickou úpravu a ilustrace. A doporučuji všem ke čtení autorčin horor Ti nepohřbení. Také v něm lze najít orgie, bolest, intriky, napětí i lásku.

dwarf7257
18.12.2016 5 z 5

K tejto knihe som sa dostal ako slepé kura k zrnu. Avšak hneď mi bol sympatický jej obal, v zelených odtieňoch s ikonkami
absinthového pohára, nahej ženy, škrabošky, karbáča, a v pravom hornom rohu štvorček 18+ sľubujúci niečo pikantné.
Na zadnej strane obálky ma o to viac zaujal krátky opis - Erotický thriller z Berlína poloviny 19. století - "Mladík se
zaplétá do nebezpečné hry. Hry, již lascivní orgie, intriky i vraždy prostupují jako opium pohárem absintu..." a k tomu
logo môjho obľúbeného vydavateľstva Netopejr.

Tak som sa pustil do čítania, ktoré mi zo začiatku išlo akosi pomaly, príbeh síce začína hneď akčne, vzápeti sa hlavný hrdina
Michael ocitá v preňho úplne novom svete, v inej krajine, v dielni zámožného tajomného Richarda. V tejto časti je okolie
vykreslované akoby v steampunkovom svete, čo ma nejako moc nenadchlo. Avšak vzápeti sa začínajú objavovať nové postavy a
milostné vztahy. To už začínam stránky hltať, avšak to pravé orechové prichádza až keď nalistujem stranu 177 a začína druhá
časť knihy s názvom Richardová hra. Tu už tento príbeh právom dostáva nálepku 18+ a odkazy na tvorbu Sadého aj reálne kontúry.
Od tejto spisovateľky je to prvé dielo, ktoré sa mi dostalo do rúk, musím však konštatovať, že dokázala v tak uzavretom
priestore s minimom postáv moju túžbu po čítaní ďalších slastí hlavných protagonistov udržať až dokonca. Veľmi vierohodne
vykresléne postavy, ich pocity, pretkané závojom tajomna. Každá ďalšia stránka bola bravúrna. Po dočítaní knihy má táto autorka,
u mňa miesto hneď za takými menami ako Anna Rice, alebo Jenny Nowak. Hneď som sa začal pohrávať s myšlienkou aké by to bolo
vidieť túto knihu sfilmovanú, vyžadovalo by to zdatných hercov, ale myslím, že úspech by bol zaručný. Pre mňa kniha roku 2016 na
Česko-slovenskom teritoŕiu. Môj obdiv autorka ešte podtrhla vlastnými ilustráciami.

Katlenka
04.11.2016 5 z 5

Ti nepohrbeni a ted Richardovy hracky....pecka. precetla jsem na posezeni. Kristina me bavi. Prosim dalsi knihu.

lucie2685
28.10.2016 5 z 5

Tak drazi čtenáři,hrozně moc ráda Vám piši recenzi k tehle knize,nikdy jsem zadnou nikdy nepsala:No kde zacit,zacla jsem cist a kdyz jsem musela knizku dat z ruky,vubec se me teda nechtelo,pribeh me lapil a vtahnul do poloviny 19.stoleti a nepustil do posledniho pismenka,cteni mě trvalo dohromady 24h asi... Je to moc pekny příběh eroticky,romanticky,napinavy,plny emoci mladeho krasneho Michaela,nevim co se pise dal,ale takove knizky mam moc rada,tesim se na dalsi takovou,kdo ma rad tenhle zanr,vrele doporucuju a jsem na Tebe pysna ma draha Kristina Haidingerová. at se dal pod tvyma rukama tvori takovy pekny knizky...Děkuju krasne.

Melissa.drumos
12.10.2016 5 z 5

Od prvních stránek budete svědky napínavého příběhu mladého , nezkušeného Michaela a jeho výstředního zachránce Richarda. S tušením, že nic nebyla jen pouhá náhoda, se nechte unášet ulicemi Berlína, steampunkovou dílnou s vynálezy i klidem příměstského sídla s velkou zahradou. Objevujte nová a nová tajemství Richardova pohnutého života a bavte se při tom alespoň z poloviny tak dobře jako já.

Štítky knihy

homosexualita 19. století erotika Berlín společenské romány BDSM české romány

Autorovy další knížky

2022  83%Bizarropolis
2021  85%České temno
2014  79%Ti nepohřbení
2016  83%Richardovy živé hračky
2018  84%Může se to stát i vám

Kniha Richardovy živé hračky je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce11x
Chystám se číst52x
Chci si koupit15x