Michelle13 Michelle13 komentáře u knih

☰ menu

Jal Jal Veronika Kutičková

Tuto knihu od české autorky lze jen stěží přehlédnout a je těžké si ji nezamilovat. Jedná se o fascinující fantasy příběh s kořeny ve starověkém Egyptě, který vás nadchne od první stránky a nepustí vás až do posledního slova. Příběh nám nabízí neuvěřitelný mix prvků, které ji činí zcela jedinečnou. Autorčina schopnost vytvořit bohatý svět, plný tajemství a magie, je fenomenální. Vtáhne vás to do Jalu a Jalských medjayů, kde se setkáte s tajemstvími starověkého Egypta, akcí a nebezpečím na každém rohu. Hlavní hrdinka je charakterní postavou, která se postaví do první linie, i když má své nedostatky. Její cesta se stává středem pozornosti, a když je postavena před těžké rozhodnutí, začíná se měnit a stávat se neuvěřitelně inspirativní postavou. Kniha nám zdůrazňuje silný vztah mezi sestrami, což je jeden z hlavních prvků příběhu. Je to fantastický příběh a věřím, že si ho zamilujete i Vy. Bylo to super.

01.04.2024 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Má druhá kniha od tohoto autora a určitě ne poslední. Je to jedinečná kniha plná zábavy a napětí. Příběh se točí kolem skupiny rukojmích, kteří jsou zajati při prohlídce bytu a střetnou se v situaci, která je jedním slovem - komická. Autor dokázal vytvořit úžasnou směsici postav, z nichž každá má svou vlastní osobnost a podíl na šílených událostech, které se odehrávají uvnitř bytu. Jedním z nejzajímavějších prvků knihy je způsob, jakým jsou události vyprávěny z různých perspektiv postav. Každý z rukojmích má svůj vlastní pohled na to, co se děje a jste postupně zavedeni do toho, co se skutečně stalo během této bláznivé události. Tato záhadná komedie nabízí skvělý zážitek, který vás bude bavit a přemýšlet, jak se věci skutečně mají. Autor nám skvěle představuje charaktery postav a jejich vývoj během příběhu je fascinující. Je těžké se nezamilovat do některých postav, zatímco vás jiní budou dráždit a rozčilovat. Autorova schopnost vytvořit živé a autentické postavy je prostě úchvatná. Kniha vás rozesměje, uchvátí a přiměje vás přemýšlet. Je to komedie, která se dotýká různých aspektů lidské povahy a ukazuje, že i v nečekaných situacích může vzlétnout komická jiskra.

01.04.2024 4 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Prohnilé město je kniha, která slibuje temnou a nekompromisní dobrodružnou jízdu v podsvětí korumpovaného města. Příběh nás zavede do světa Kaze Brekkera a jeho společníků, kteří se vydávají na odvážnou cestu za velkou odměnou. Bohužel se brzy střetnou s intrikami a zradou, která ohrožuje jejich plány. Ačkoli má kniha zajímavý základní příběh a prostředí tak mě to moc nebavilo. Některé kapitoly byly za mě zbytečně zdlouhavé. A kniha jako taková by klidně mohla mít o 100 stran méně. Hodnotím to průměrně, protože příběh neurazí a nenaštve, ale ani si z něj nesednu na zadek je pravda, že někdy to bylo dost napínavé, ale taky jsem měla někdy pocit, že bych nejradši přeskočila stránky. Ještě popřemýšlím jestli si přečtu od autorky ještě nějaké další knihy, protože třeba na Grišu jsem hodně zvědavá.

01.04.2024 3 z 5


Příběhy nehorázný primadony Příběhy nehorázný primadony Rachel Renée Russell

Když mě chytla čtecí krize, rozhodla jsem se přečíst dětskou knihu. A chybu jsem rozhodně neudělala. Od autorky jsem zatím nic nečetla takže tohle pro mě byla její první kniha. Poprvé jsem se seznámila s Nikki a jejím dobrodružstvím. Pohltilo mě to svou veselou a dobrodružnou atmosférou.

Příběh nám přináší napětí, zvraty a smich. Když Nikki zjistí, že její deníček byl ukraden její rivalkou MacKenzie, začne se dít opravdu veselo. Autorka nám vytvořila komické situace a dialogy a musím vám potvrdit, že se budete smát až do poslední stránky.

Co mě na téhle knize bavilo byly kresby. Měla jsem občas nutkání si to i vybarvit. Pokud bych se měla vyjádřit k příběhu tak mě bavilo to jak se hlavní postavy dost často hádaly. A taky to jak se snaží Nikki získat svůj deníček zpět.

Autorka nám umožňuje nahlédnout do myšlenek a pocitů nejen Nikki, ale i jejích přátel, což přidává příběhu na hloubce a zajímavosti. Tím, že je kniha pro mládež tak to není jen zábavnou četbou, ale také nabízí důležité učení o přátelství, odvaze a sebevědomí. Je úžasné vidět a sledovat, jak se Nikki vyrovnává s obtížnými situacemi a jak roste jako osoba.

Rozhodně mohu doporučit každému kdo má rád humor a věřím, že pokud se mi do ruky dostane další kniha tak si ji určitě přečtu. Bavilo mě to a četlo se to dobře a rychle. Takže pokud hledáte knihu pro své dcery, které začínají číst tak běžte do této série.

01.04.2024 4 z 5


Pan Nikdo Pan Nikdo Graham Masterton

Je to fascinující kniha, která mě okamžitě vtáhla do svého světa plného tajemna, magie a neobyčejných postav. Příběh sleduje Anninu cestu, která začíná sliby a iluzemi, ale brzy se stává bojem o sebezáchovu a spravedlnost. Autor se v této knize ukazuje jako zručný vypravěč, který dokáže vytvořit komplexní postavy a zajímavou zápletku. Autorova schopnost spojit realitu s mytologií a nadpřirozenými prvky dodává knize jedinečnou atmosféru. Příběh je plný překvapení a budete mít radost z toho, jak se události vyvíjejí. Udržuje to vaši pozornost a touhu poznat všechny odpovědi. Je to kniha, kterou budete mít za hodinu přečtenou. Je plná emocí, akce a výtečných postav, které si získají vaší sympatii.

01.04.2024 4 z 5


Kyselé bonbony Kyselé bonbony Kealan Patrick Burke

Tato kniha je emotivní a dojemný příběh, který odhaluje komplexní vztah mezi otcem a synem. Na první pohled se zdá, že jsou jako každý jiný (otec a syn). Nicméně, jakmile se začnete ponořovat do příběhu, zjistíte, že jejich vztah je mnohem bohatší hlubší. Autor představuje Phila jako otevřeného otce, který má sice volnější přístup k výchově, což někoho může zarazit. Jeho tolerance k chování syna a shovívavost k jeho slabostem vytváří dojem, že je příliš uvolněný. Když se Adam dostane do situací, kde ztrácí nervy a začne hystericky řvát, otec zůstává klidný, což může vzbuzovat rozpaky a otázky ohledně jeho rodičovských dovedností. Příběh se postupně stává srdceryvným, když se začíná projevovat zhoršující se zdravotní stav otce. Autor obratně propojuje fyzickou křehkost s emocionální silou vztahu mezi Philem a Adamem. Čtenáři jsou svědky boje s nemocí a zároveň sledují, jak se jejich vztah stává ještě hlubším a silnějším. Je to dojemný příběh, který nabízí pohled na to co znamená být rodinou. Je to sladká lahůdka, ale také silný příběh o lásce, pochopení a síle rodiny, který zanechává hluboký dojem.

01.04.2024 4 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Kopírák je nejen nejděsivější, ale také strhujícím krimi thrillerem roku. Autor vytváří nekompromisní atmosféru napětí. Krutost sériových vražd, inspirovaná skutečnými zločinci, jako jsou Charles Manson, Jeffrey Dagmar a Edmund Kemper, dodává příběhu hloubku a temnotu. Autor mistrovsky smíchává realitu a fikcí, čímž vytváří strhující a působivý příběh. Přezdívka Kopírák nejí pouhým názvem, je to zrcadlo do temných myslí zločinců, kteří hledají inspiraci v minulých hrůzách. Je pravda, že autor nešetří na popisu brutálnosti těchto činů, což přispívá k napínavosti a emocionálnímu zaujetí čtenářů. Přestože téma může být náročné, autor ho zpracovává s úctou k obětem a bez zbytečné senzace. Hlavní postavy jsou napsány s hloubkou a komplexností. Jejich vývoj a vnitřní konflikty dodávají příběhu lidský rozměr a posouvají ho za hranice běžného krimi thrilleru. Myslím si, že autor si zaslouží uznání za svůj poutavý styl psaní a schopnost udržet čtenářský zájem od začátku do konce. Překvapivé zvraty a chytrá konstrukce příběhu vás udržuje v napětí až do poslední stránky. Bylo to super. Jsem ráda, že jsem na knihu narazila.

01.04.2024 5 z 5


Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy Lenka Blažejová (p)

Autorka vytvořila neuvěřitelně oslnivý a otevřený pohled do světa své vlastní existence v této knize. Tato autentická zpověď nás zavádí do světa temné vášně a osobního osvobození, které se mnohdy skrývá za zdmi naší běžné každodennosti. Od první stránky jsme vtaženi do příběhu, jak otevřeně hovoří o svých odlišnostech od mladí, o vášni pro barvy černou a červenou, které symbolizují temnotu a vášeň. Je to odvaha sdílet svůj osobní příběh a nahlédnout do nitra svého vlastního já, což z ní činí nejen dominu ve světě BDSM, ale také silnou a inspirativní osobnost. Příběh o tom, jak se Lenka stala Lady Aradiou, se stává poutavým průvodcem světem BDSM. Styl psaní autorky je poutavý a svižný, což vás drží v napětí od začátku až do konce. Lenka se nestydí za svou identitu a právem se hlásí k tomu, kdo doopravdy je - Lady Aradia. Její odvaha otevřít se světu a sdílet svůj jedinečný příběh poskytuje čtenářům nejen pohled do světa BDSM, ale také inspiruje k přijetí vlastní identity a vášně. Je to fascinující pohled do světa BDSM, ale také poutavý příběh o osobním objevování, akceptaci a odvaze být sám sebou. Bylo to skvělé a knihu jsem si fakt užila.

01.04.2024 5 z 5


Dítě tmy Dítě tmy Miroslav Pech

Dítě tmy od autora je výjimečným literárním dílem, které vás zaujme od první stránky. Příběh začíná zdánlivě obyčejnou opuštěnou továrnou, která skrývá temné tajemství a nečekanou sílu. Autor okouzlujícím způsobem propojuje napětí s mysteriózním prvkem, což vytváří neodolatelný poutavý zážitek. Autor může být považován za mistra napínavých a strhujících příběhů a dítě tmy rozhodně potvrzuje jeho literární nadání. Opuštěná továrna se stává arénou nebezpečného dobrodružství, a mladík beze jména nese na svých bedrech záhadu, která pohání příběh vpřed. Autorovy schopnosti vyvolat atmosféru a detailně vykreslit postavy přidávají příběhu vrstvu autenticity. Příběh nabízí čtenářům nejen silné emocionální zážitky, ale také podnětné myšlenky o povaze dobra a zla. Autor zpracovává téma temnoty a světla s jemností a hloubkou, čímž vytváří příběh, který si budete odnášet ve svém srdci. Výraznou kvalitou knihy je také schopnost autora pracovat s postavami. Každá postava má svůj vlastní hlas a osobnost, což přidává rozměr realističnosti a umožňuje vám to hlouběji se vcítit do příběhu. Tato kniha osloví všechny milovníky napínavých příběhů.

01.04.2024 5 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Moje prvotina s touto autorkou a musím říct, že určitě ne poslední. Tato kniha je fascinujícím a strhujícím příběhem, který mě zcela pohltil od prvních stránek. Kombinuje napětí, tajemství a paranormální prvky do jedinečného a nezapomenutelného zážitku. Příběh nás zavede do života sourozenců Tary a Kyla, kteří se ocitnou ve světě svých prarodičů poté, co jejich matka havarovala a upadla do kómatu. Zpočátku idylický domov v horách začne odhalovat své temné stránky, když se začnou dít záhadné a děsivé věci. Autorka mistrně staví napětí, ze kterého se tají dech. Hlavní postavy jsou dovedně vykreslené s hloubkou a komplexností, což nám umožňuje vcítit se do jejich emocí strachů. Jejich cesta k odhalování rodinných tajemství je vedená s precizností a nečekanými zvraty. Darcy dokáže vytvořit atmosféru, která vás vtáhne do světa příběhu a nepustí až do poslední stránky. Neskutečně detailní popisy prostředí, pocity postav a strhující dialogy tvoří koktejl, který vám přináší nejen napínavý příběh, ale i intenzivní a autentický zážitek. Paranormální prvky, zejména neklidní duchové, přidávají k příběhu další vrstvu strachu a tajemna. Autorka umí vytvářet nejen psychologické napětí, ale také nečekané a silné emocionální okamžiky. Je to skvostné dílo, které potěší všechny milovníky mysteriózních příběhů.

01.04.2024 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Máme tu fascinující pokračování slavné série, které mě opět udrželo v napětí, ale překvapilo svou hloubkou a vývojem postav. Po rozloučení s Christianem začíná Ana novou kapitolu svého života, která je plná výzev a překvapení.

Autorova schopnost detailně vykreslit emoce a vnitřní konflikty postav je úžasná. Vidíme, jak se Christian a Ana vyrovnávají s překážkami, které se mezi ně postavily, a jak se jejich vztah postupně prohlubuje a mění. Je osvěžující vidět, jak oba postupně nacházejí nové aspekty své osobnosti a jak se učí důvěřovat jeden druhému.

Navíc je kniha plná nečekaných otoček a odhalení, které vás udrží v neustálém napětí. Příběh Christianova tragického dětství nás vtahuje do jeho minulosti a pomáhá nám lépe porozumět jeho složitému charakteru.

Co se týče erotiky, autorka se opět dokázala překonat. Erotické scény jsou vášnivé a smyslné, ale tentokrat jsou prostoupeny větší něhou a romantikou, což přidává jejich vztahu nový rozměr.

Celkově mohu říci, že je to skvělé pokračování, které vás nezklame. Doporučuji tuto knihu a nejlépe celou sérii všem, kdo hledá smyslné a dojemné čtení plné intrik, vášně a romantiky. U tohoto příběhu si rozhodně odpočinete. Čte se to velice dobře.

01.04.2024 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Miluju pohádky. Věřím, že neexistuje nikdo kdo by je nemiloval. A tohle je pohádkový skvost, který vás ponoří do kouzelného světa, plného moudrosti, dobrodružství a magie. Tato sbírka 5 příběhů, předaných z generace na generaci, nejen že zaujme fanoušky Harryho Pottera, ale osloví každého, kdo má rád kouzelnické pohádky s hlubokým smyslem. Autorka vytvořila nezapomenutelný svět, který osvěžuje a rozšiřuje původní příběhy o HP. Příběhy v této knize nejsou pouhým odlehčením pro fanoušky, ale přinášejí také skvělé poučení a moudrost. Každá pohádka obsahuje hluboký podtext, který osloví čtenáře v každém věku. Ilustrace jsou kouzelné a dodávají každému příběhu nový rozměr. Vtipné a barevné ilustrace oživují postavy a události, čímž poskytují vizuální zážitek. Profesor Albus Brumbál přidává do sbírky svoje vlastní poznámky, které dávají každé pohádce ještě hlubší kontext. Tyto komentáře nejenom poskytují zajímavé informace o světě kouzelnictví, ale také vtipně osvětlují některé momenty. Je to skvělý doplněk kouzelnického světa, ale také samostatný literární poklad.

23.03.2024 5 z 5


Rex Rex Donny Cates

Miluju Marvel a tohle je teda neuvěřitelná jízda. Venom - Rex od geniálního autora Donnyho Catesa a talentovaného ilustrátora Ryana Stegmana je komiksem, který nezklame fanoušky a přináší novou úroveň dobrodružství, napětí a temnoty do světa Marvelu. Autor vytváří atmosféru, která je naplněná hrozivým napětím a nečekanými zvraty. Příběh pokračuje ve skvělém tempu, udržující vás v neustálém očekávání toho, co přijde dál. Ilustrace jsou jednoduše ohromující. Je to pečlivě vyvedené, plné detailů a energie. Autoři se spojili tak, aby vytvořili vizuální podívanou, která skvěle doplňuje temnou atmosféru a dramatický náboj příběhu. Rozhodně si pořídím další díly abych zjistila jak to s Venomem nakonec skončí. A co na to Eddie Brock ? To zjistíme pokud budeme číst dál.

23.03.2024 4 z 5


Ledové peklo Ledové peklo John W. Campbell Jr.

Tato kniha je rozšířená verze klasické povídky, která měla potenciál, ale bohužel ne zrovna pro mě. Příběh, který se odehrává v antarktické výzkumné stanici, nabízí známé prvky z filmu Věc - ten jsem neviděla takže nemůžu posoudit jestli je dobrý nebo špatný. Kniha má o tři nové kapitoly, ale nepřináší dostatečnou hloubku. Přijde mi, že i když se autor snaží rozšířit a prohloubit původní povídku tak mi to přijde jako nevyužitá příležitost. Na to, že se to řadí do hororu tak tam není dostatečně poutavá atmosféra, která by vás vtáhla do příběhu. Někdy mi to přišlo nijaké až obyčejné. Chybělo mi tam napětí a někdy to na mě působilo mdlé a předvídatelné. Nejvíc mi vlastně vadilo, že v prologu (který byl opravdu dlouhý) bylo řečeno vše co bylo v povídce takže jsem si čtení moc neužila. Kniha má krásnou obálku a četlo se to dobře a rychle.

23.03.2024 3 z 5


Vetřelci v našich hlavách Vetřelci v našich hlavách Daniel Pelikán

Autorova kniha nás zavádí do fascinujícího světa uvnitř lidské mysli. Příběh učitele Petra, který žije s obsedantně-kompulzivní poruchou, je dojemnýn a zároveň poučným pohledem na boj s vnitřními démony. Autorova schopnost vykreslit skutečný a emotivní příběh je ohromující. Už od prvních stránek nás vtahuje do každodenního života postavy (jak radosti tak i utrpení). Vyprávění o Petrově vnitřním boji a neustálém střetu s vetřelcem v jeho hlavě nám otevírá oči a přináší hluboké porozumění pro lidi, kteří podobné strasti zažívají. Anotace nám připomíná nejen Petrovu konkrétní obsesi, ale i celkovou tematiku knihy. Autor nám ukazuje, jak můžou malý myšlenkový vetřelci ovlivnit každodenní život a jak se s nimi dá bojovat. Věřím, že tato kniha poskytne nejen emocionální zážitek, ale také vzdělává ve smyslu porozumění mentálním onemocněním. Autor se dotýká témat, která mohou mít vliv na mnoho lidí, a to s respektem a citlivostí. Psaní je jemné, a přesto silné. Je to poutavý příběh, který vás chytne za srdce.

23.03.2024 5 z 5


Geostorky Geostorky Petr Brož

Bylo to nejen fascinující, ale také osvěžující pohled na geologické výzkumy a bádání. Autor vytvořil neuvěřitelně poutavou sbírku příběhů, které nás vtahují do života lidí různých částí světa, postižených negativními silami přírody. Kniha nás přivádí k pochopení, jak každá akce může vyvolat reakci, ať už se zdá být událost zdánlivě bezvýznamná. Je to poutavé a dramatické vyprávění, u kterého se rozhodně nebudete nudit. Každý příběh je zasazen do kontextu, který nám umožňuje lépe chápat význam geověd v našem světě. Příběhy vám nabízí nejen informace, ale také zábavu, emoce i napětí. Příběhy jsou podávány s takovým uměleckým zpracováním, že se budete stávat součástí každé katastrofy a máte možnost vnímat dopady na lidský život. Kniha vám nabízí hluboké porozumění tomu, jak přírodní síly ovlivňují náš svět.

23.03.2024 5 z 5


Božská hra Božská hra Danny Tobey

Nejprve bych chtěla začít tím, že kniha mohla mít o 100 stran méně možná i o 150. Byla zbytečně dlouhá. Podle anotace jsem se na knihu velice těšila a po přečtení jsem z toho měla rozporuplné pocity. Kniha nás vtahuje do světa, kde hranice mezi virtuální realitou a skutečností postupně mizí. Příběh je o skupině přátel, kteří se ocitnou uprostřed mysteriózní hry G.O.D., slibující splnění všech snů po splnění jednotlivých úkolů. Neočekávejte plno akce, protože to moc nedostanete. První polovina knihy je tak trochu o ničem. Od druhé poloviny se už začíná něco dít. Čte se to rychle, protože to má krátké kapitoly. Je pravda, že se mi líbil námět, protože někdy váháte co je hra a co je skutečnost. A to vás tak trochu nutí číst dál hlavně kvůli tomu aby jste zjistili jak to vlastně všechno skončí. Někdy to bylo i dost předvídatelné. Nebylo to úplně špatné, ale taky to nebylo dobré. Jako věřím, že si u knihy spíš odreagujete.

23.03.2024 3 z 5


Emily v Paříži Emily v Paříži Catherine Kalengula

Tato kniha je oslnivý román, který vás vezme na nezapomenutelnou cestu do srdce francouzské metropole. Kniha je inspirovaná první sérií stejnojmenného seriálu na Netflixu. Příběh Emily Cooperové, jejíž odvaha a nezdolný optimismus se stávají námětem vzrušujícího dobrodružství. Příběh začíná srdceryvně, když Emily usedá do pařížského taxíku a její srdce bije tak prudce, že lze až cítit tu elektrizující atmosféru. Autorka nás vtáhne do Emilyina světa, kde se sny mění v realitu a každá ulice má svůj vlastní příběh. Paříž se stává divadlem, na němž hrají hlavní roli slavné památky. Příběh vám vykouzlí úsměv na tváři. Je však třeba zdůraznit, že kouzlo této knihy neleží pouze v popisu malebného prostředí, ale také v nitru hlavní postavy. Emily je postavou, kterou si nelze neoblíbit. Její odhodlání, šarm a výjimečný smysl pro humor ji činí nezapomenutelnou. Autorka nám podává realistický pohled na to, jak se Emily vyrovnává s novými výzvami v cizi zemi, a to vše s gracií a elegancí, která je pro Paříž tak typická. Kniha se čte opravdu skvěle. Je to poutavý příběh, který nám připomíná, že každý sen se může splnit.

23.03.2024 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Zvrhlý král je naprosto fascinující a dojemný román, který mě zcela pohltil od prvních stránek. Autorova schopnost vytvořit komplexní postavy a strhující dějové zvraty mi brzy zajistily, že jsem nemohla knihu odložit. Aiden, i přesto, že je v příběhu popsán jako temný a kontroverzní charakter, se stal jedním z nejzapamatovatelnějších literárních hrdinů, nebo spíše antihrdinů, které jsem kdy četla. Jeho temná aura a složitý vnitřní svět dodávají příběhu neuvěřitelnou hloubku. Příběh se točí kolem hlavní hrdinky, která má jednoduchý plán, ale její život se obrátí naruby poté, co se setká s Aidanem. Dynamika mezi nimi vytváří napínavé a emotivní okamžiky, které vás udrží až do samého konce. Autorčina schopnost vytvořit atmosféru napětí a touhy je mimořádná. I když kniha obsahuje kontroverzní situace, autorka je schopna s respektem a citlivostí představit tyto momenty bez toho, aby ublížila čtenáři a čtenářskému zážitku. Je to dojemný, vášnivý a do detailů propracovaný román, který vám vezme dech.

23.03.2024 4 z 5


Pohřešuje se prezident Pohřešuje se prezident James Patterson

Tato kniha je neuvěřitelně napínavým a autentickým thrillerem, který vás donutí knihu přečíst až do poslední stránky. Čte se to rychle díky krátkým kapitolám. Příběh začíná nečekaným zmizením prezidenta Spojených států amerických, což vyvolává šok a nejistotu po celém světě. James a Bill vytvářejí poutavý příběh, který se proplétá politickými intrikami, nebezpečím kybernetického teroru a zradami v samotném srdci washingtonského establishmentu. Co tuto knihu dělá výjimečnou ? Je to autentičnost, kterou Bill Clinton jako bývalý prezident vnáší do popisu politického prostředí a rozhodovacích procesů. Autor pak přidává svůj mistrný detektivní styl, který vás udržuje v permanentním napětí a spekulacích. Kromě strhujícího vyprávění se mísí téma globálních hrozeb a mocenských her na nejvyšší úrovni. Autorům se podařilo vytvořit komplexní a do detailů promyšlený svět, který vás pohltí a vtáhne do nečekaných zvratů.

23.03.2024 4 z 5