Rex

Rex https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481247/bmid_rex-qs7-481247.jpg 4 36 12

Venom série

1. díl >

V NEWYORSKÉM PODZEMÍ PROCITLO PRASTARÉ PRVOTNÍ ZLO. A SPOLEČNĚ S NÍM PROCITLO NĚCO SROVNATELNĚ ZLÉHO i v nejhanebnějším ze snovačů pavučin – ve Venomovi! Tento symbiont nadále zůstává smrtícím ochráncem nevinných v New Yorku, dříve nevídaná hrozba ho však může přinutit vzdát se všeho, co je mu drahé – včetně jeho lidského hostitele, Eddieho Brocka. Jen co Eddie a Venom seberou síly, aby se postavili vůbec nejmocnějšímu soupeři, jakému kdy čelili, do cesty se jim postaví někdo jiný: Miles Morales, Spider-Man! Dva nejhustší tvůrci dnešního komiksového světa, Donny Cates a Ryan Stegman, uvrhnou společnými silami Venoma do noční můry staré skoro jako vesmír sám. OBSAHUJE SEŠITY VENOM (2018) č. 1–6 AUTORŮ DONNYHO CATESE, RYANA STEGMANA, JP MAYERA A FRANKA MARTINA.... celý text

Přidat komentář

Michelle13
23.03.2024 4 z 5

Miluju Marvel a tohle je teda neuvěřitelná jízda. Venom - Rex od geniálního autora Donnyho Catesa a talentovaného ilustrátora Ryana Stegmana je komiksem, který nezklame fanoušky a přináší novou úroveň dobrodružství, napětí a temnoty do světa Marvelu. Autor vytváří atmosféru, která je naplněná hrozivým napětím a nečekanými zvraty. Příběh pokračuje ve skvělém tempu, udržující vás v neustálém očekávání toho, co přijde dál. Ilustrace jsou jednoduše ohromující. Je to pečlivě vyvedené, plné detailů a energie. Autoři se spojili tak, aby vytvořili vizuální podívanou, která skvěle doplňuje temnou atmosféru a dramatický náboj příběhu. Rozhodně si pořídím další díly abych zjistila jak to s Venomem nakonec skončí. A co na to Eddie Brock ? To zjistíme pokud budeme číst dál.

Terva
08.08.2023 3 z 5

S mým symbiontem
se něco děje.
Jako by přicházel
o rozum.
Jako by byl rozbitej.

Bůh přichází!

Musím uznat, že kresba (Ryan Stegman) je prostě nádherná. Avšak to sestavování oken mi tak trochu nahání strach. Zpočátku se to totiž zdá strašně zmatený. Tak zmatený jako hlava Eddiho Brocka. Tak že jsem musel pěkně znovu od začátku, ale víc pomalu. Abych tak nějak pochopil, co se to děje. Nakonec jsem to dal. Něco mě to stálo, ale už je to dobrý. Marvelovský scénář (Donny Cates) nám ukáže širokou škálu klaďasů, záporáků i ďasů. Jednotka Venom prostě řádí, i když nám zpočátku jde o život.

Citát: Nicota dýchá, propast má zuby a stíny rostou pouze na světle.

Musím přiznat, že když se tam objevil Spider-Man, čekal jsem od něj i od Venoma super hlášky a další ironii. Jenže, bohužel, nic takového se z velké části nekonalo. Příběh je vážnější a dramatičtější. Tak že spíš jen akce, moc povídání a skoro nulový humor. Navíc nemám moc rád, když se v příběhu objevují postavy nebo legendy, o kterých jsem si vždycky myslel, že patří úplně někam jinam. Tak že nemusím ten myšmaš, kdy se do příběhu přidávají, někdy až absolutně nesmyslné bytosti. Příkladem může být Beovulf nebo Grendel to je na mě trochu moc. Tak že jsem se bavil jen tak na půl.

Citát: Nevěděl jsem, že můžeš mít noční můry.


KubaHanzelin
29.04.2022 4 z 5

Příjemně temný Marvelovský výlet do historie Venoma a symbiontů.
Jelikož je Venom poslední pár let spíše takový antihrdina, není od věci abychom se o něm a jeho původu něco dozvěděli a od toho tu máme první kousek ze série od Donnyho Catese, který velmi dobře kombinuje klasickou superhrdinskou zápletku s něčím novým co ještě není okoukané.
Nejhorší na tom je snad jen to, že komiks přečtete strašně rychle, protože textu je tu opravdu pomálu:)

Luke.qwe
02.03.2022 5 z 5

Od Rexe jsem čekal hodně a rozhodně nezklamal. Fenomenální kresba vytváří temnou atmosféru a k tomu epický příběh. Dozvídáme se mnoho nového o symbiontech. Časové zasazení je vlastně pokračování života Eddiho po událostech, které jsme mohli doposud v komiksech vidět. Doufám, že v dalších dílech se objeví třeba i Flash Thompson jako Venom, který je pro mě mnohem zajímavější charakter, než Eddie Brock.

memphisz
03.02.2022 4 z 5

Překvapivě svěží superhrdinský komiks od Marvelu. Donny Cates přišel s novou původní postavou, která skvěle funguje. Knull tu má výborný nástup, který nejen ukazuje, jak je mocný, ale také plynule rozšiřuje mytologii světa Venoma.

Celý komiks je ponurý a neutěšený. V kresbě dominuje černá a červená barva, místy doplněná o zářivou barvu "světla",které hraje v příběhu podstatnou roli. Potěší i team-up se Spider-Manem.

DennisMoore
30.01.2022 5 z 5

Původně mě Venom nechával chladným... Jenže pak jsem si všiml, že ho napsal Donny Cates, a najednou jsem stál v knihkupectví a platil. Cates tu stejně jako v Thanosovi a Strangeovi kombinuje obří akční scény se skvěle vymyšlenou mytologií, kladným hrdinům dává zabrat stejně jako záporákům, ne-li ještě o něco víc, a dojde i na cosi jako psychologii, protože nás scénář a skvělá kresba dost často berou na výlet do něčí mysli, kde se dějí podobně zajímavé věci jako mimo ni. Jestli Donny Cates píše i další díly téhle série, vypadá to, že si mě zaháčkoval.

_Tess_
23.01.2022 3 z 5

Příběh a celé zápletka komiksu, mi přišla velmi fajn. Ocenila bych poněkud více z minulosti Eddiho a Venoma, než úplné vběhnutí do akce, zvlášť když se jedná o první díl. Co o všem dostaneme je historie symbiotů, které je super, ale chvilkama jsem se v ní ztrácela. Děje a akce je tu více než dostatek, takže se zaručeně nudit nebudete. Do všeho se nám tu připlete i Spider-man/Males morales. S Venomem měli fajn chemii, a ocenila bych ho tu poněkud více. Z Prastarého zla, se kterým si musí poradit, jsem měla celkem strach, ale nakonec to nebylo tak špatné. I tak mě to nijak moc nenadchlo a působilo to na mě takovým „mech“ dojmem. Co jsem si užívala, bylo temné kresba Ryana Stegmana, která k Venomovi perfektně sedla. Byla to pastva pro oči.
Venom pro mě nebyla úplně trefa do černého. Není to špatné, ale také by to mohlo být daleko lepší. Rozhodně s ním ale nekončím. Věřím, že tato postava má co nabídnou, tak uvidíme, co se nám Venom příště nabídne.

instageek_cz
19.01.2022 4 z 5

Duší jsem spíš stará škola, takže mě nijak neuráží dějové šablony ve stylu amerických filmových hitů z 80. let. Hrdina je drsný a odvážný, záporák zlý a zákeřný, a svět... jednoduchý. V bouři explozí, výstřelů a pamětihodných hlášek se nejhlubší úvahy týkají leda otázek typu, jestli je nutné nosit sluneční brýle i v noci, a jestli by se na porcování pizzy nenašlo něco lepšího než nůžky.

Proto mě občas u novodobých komiksů irituje ta neustálá snaha o šílený přesah a hloubku. Filozofie, náboženství, Jung, Shakespeare, to všechno si dnešní autoři berou s sebou na pískoviště, aby se před ostatními předvedli. Přitom dostali od Ježíška supercool monstra, se kterými by jim stačilo jen mlátit o sebe!:))

Z příběhu, kde má Venom čelit jakémusi „pradávnému prvotnímu zlu, které ho přinutí vzdát se všeho, na čem mu záleží“, jsem měl tedy lehké obavy. Zavánělo mi to zase tou přehnaností, spoustou pseudo-mouder o povaze naší existence apod. Nakonec mám pocit, že se tam víc řešilo, jak to s tímhle mají u našich oblíbených mimozemských symbiontů, ale jistý si nejsem – protože mě zkrátka zcela pohltila vizuální stránka!

Fanynky erotické literatury prominou, ale tomuhle se říká odstíny temnoty!:)) Hororová atmosféra čiší z každého panelu, a já jsem po dlouhé době četl komiks, u kterého jsem si říkal: „Sakra, to by byl tak skvělý film!“ Klidně s Tomem Hardym, nechat ho, ať si i jeho Eddie Brock musí sáhnout na úplné dno, ať se zahledí do spirály hrůzy, za kterou by se nestyděl ani mistr Itó. Čili dojem z kresby u mě převálcoval příběh natolik, že si ho sotva vybavuju, což ale není špatně.

Pochvalu si zaslouží překlad, čte se to dobře, plynule. Proto Venomovu sólovku bez váhání doporučuji všem, kteří chtějí pauzu od pestrých barev a rádi nějaký čas pobudou jen ve společnosti dvou: černé jako tma v rakvi a krvavě rudé!

Hodnocení: 8/10

PS: Další moje recenze nejen na komiksy najdete na Instagramu, profil instageek_cz

GoodGames
06.01.2022 5 z 5

Veľké prekvapenie, až takto dobré som to totiž nečakal! Jeden z najlepších úvodov do superhrdinských sérií a ja len dúfam, že si túto kvalitu séria zachová. Skvelá kresba, svižný scenár a ja musím dať plné hodnotenie.

RaptoR
10.12.2021 4 z 5

Venom: Rex je dar fanouška fanouškům. Donny Cates nám dává vše, co nás o Venomovi zajímalo. A na stříbrném podnose výstižné kresby Ryana Stegmana. Je to mainstreamový komiks jako víno. Je to napínavé, novátorské a nezanechává to trpkou pachuť v ústech.
Více v recenzích.

robin9739
07.12.2021 5 z 5

Komiks posunul Venoma v mém žebříčku zajímavých komiksových postav o něco výše. Rozhodně se u četby nebudete nudit a dvojice Venom/Eddie Brock je super. Doporučuji.

fvalek
28.11.2021 5 z 5

Trošku jsem se bál, že i Venom nebude mít co nabídnout, protože nemám rád antihrdiny, zároveň nejsem moc velký fanoušek Spider-Mana a jeho miniversa okolo, ale výsledek překvapil a byl skutečně parádní. Jelikož jde o první díl a Venom v Česku má pár komiksů, ale většinou jako padouch a nic víc, tak bych asi ocenil trošku víc historie Eddieho a Venoma, protože hned první sešit je takový skok do problému a příliš nevíme, proč vůbec nějaký problém je a jak vznikl. Tím myslím vzájemný vztah Eddieho a Venoma. Nicméně dějová linka začínající a i do jisté míry končící v tomhle komiksu je parádní a velmi mě zaujala.

Hodně chválím návaznost na další díly Marvel komiksů, takže se dá dobře zorientovat, v jakém období se vše zhruba děje. Takže zatímco Venom řeší návrat boha, Avengers se věnují Lokimu a nebešťanům apod. Návaznost je nejen v současnosti, ale i do budoucnosti, tedy do Války říší a toho, co udělá s Venomem Malekith. Celkově pak jsem ten typ, co rád zkoumá zákoutí universa a zjišťuje informace jak co vzniklo a celou tu kosmologii a mytologii MCU, takže toho se mi z tohohle dílu dostalo bohatě. Samotná postava Eddieho mi ale pod kůži nevjela a možná na mě větší dojem udělal záporák. Konec se pak zdá velice napínavý, těším se na další díl.

Štítky knihy

Marvel

Autorovy další knížky

Donny Cates
americká
2020  81%Thanos vítězí
2021  86%Rex
2020  83%Bůh magie
2021  81%Město hříchu
2022  77%Propast

Kniha Rex je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce32x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x