Božská hra

Božská hra https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458872/bmid_bozska-hra-K4k-458872.jpg 3 70 20

Vyhraj a splní se všechny tvé sny! Charlie a jeho přátelé obdrží pozvánku, kterou nemohou odmítnout, a vstoupí do hry G.O.D. Úkoly dostávají přes telefony a chytré brýle. Když splní misi, hra je odmění. Charlie by mohl vyřešit své finanční potíže. Vanhi si chce vymazat jednu špatnou známku na přihlášce na vysokou. Zezačátku je to jen neškodná zábava. Pak ale začnou chodit hrozivé zprávy. Uctívej mě. Poslouchej mě. U nich doma se objeví záhadné balíčky. Sledují je tajuplné postavy. Kdo ještě hraje a jak daleko zajde, aby vyhrál? Když Charlie začne hledat únikovou cestu, zjistí, že „Bůh“ ho neustále sleduje. Jen On řekne, kdy hra skončí. A když zemřete ve hře, zemřete doopravdy.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The God Game , 2020


více info...

Přidat komentář

Michelle13
23.03.2024 3 z 5

Nejprve bych chtěla začít tím, že kniha mohla mít o 100 stran méně možná i o 150. Byla zbytečně dlouhá. Podle anotace jsem se na knihu velice těšila a po přečtení jsem z toho měla rozporuplné pocity. Kniha nás vtahuje do světa, kde hranice mezi virtuální realitou a skutečností postupně mizí. Příběh je o skupině přátel, kteří se ocitnou uprostřed mysteriózní hry G.O.D., slibující splnění všech snů po splnění jednotlivých úkolů. Neočekávejte plno akce, protože to moc nedostanete. První polovina knihy je tak trochu o ničem. Od druhé poloviny se už začíná něco dít. Čte se to rychle, protože to má krátké kapitoly. Je pravda, že se mi líbil námět, protože někdy váháte co je hra a co je skutečnost. A to vás tak trochu nutí číst dál hlavně kvůli tomu aby jste zjistili jak to vlastně všechno skončí. Někdy to bylo i dost předvídatelné. Nebylo to úplně špatné, ale taky to nebylo dobré. Jako věřím, že si u knihy spíš odreagujete.

B18r
06.02.2024 4 z 5

Děsivá představa, že by to mohlo být i ve skutečnosti. Do knížky jsem se začetla od první stránky a ani chvilku jsem se nenudila. Pořád se něco dělo. Já bych knížku klidně doporučila. Konec byl pro mě překvapivý...


Littlemonday
03.01.2024 2 z 5

Za mě je Božská hra thriller s neuvěřitelně dobrým nápadem! Partu puberťáků “sleduje Bůh a dává jim čím dál složitější úkoly, hází jim do cesty překážky a postupně je “hra čím dál temnější.

Od začátku jsem knihu hltala a těšila se na odhalení “Boha a na to, co všechno donutí hlavní hrdiny dělat.
První polovina knihy se četla sama a já nechápala špatné recenze.
Pak se ale něco zlomilo a z příběhu se stala divná táhnoucí se nudná fantasy věc a já měla horko těžko co dělat, abych to dočetla.

Co mě v knize bavilo byly postavy. Dobře vykreslené charaktery, situace, ktere byly reálné a i jejich myšlenkové pochody a dialogy byly velmi věrohodné.

Rozhodně bych uvítala kratší verzi knihy, vykašlala bych se na existenciální rozjímání a konec udělala víc thrillerově a pak bych se dobře bavila. Škoda skvělého nápadu, ale bylo fakt peklo to dočíst.

2/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

HollyUndead
25.10.2023 5 z 5

Když jsem tak četl komentáře, neočekával jsem příliš, nicméně překvapivě opak byl pravdou. Stránka za stránkou ubíhala jak nic, příběhem jsem proplul tak rychle, že jsem se ještě ani nevzpamatoval, že už je konec. Když jsem se dostal za polovinu knížky, měl jsem už takový stihomam, že jsem z toho měl zlé sny. Každá postava měla své dobré i špatné stránky, což se plně projevilo. A k tomu, co všechno se v božské hře dělo, a k tomu, co musely hlavní (i vedlejší) postavy vykonat či vytrpět, jsem měl velké pochopení i soucit. Oproti jiným hodnocením mi tahle kniha prostě sedla a vřele ji doporučuji k přečtení. Pro mě to byl zážitek v dobrém i ve zlém.

katushah
30.04.2023 3 z 5

Mám z toho zvláštní pocity. Začátek se mi líbil, ale potom jsem začala být zmatená a znuděná. Musela jsem se fakt nutit do čtení. Asi bych to nikomu nedoporučila. Ale zase jsem ráda, že jsem to dočetla. Nebyla to úplně katastrofa.

ErčaV.
16.09.2022 4 z 5

Kniha se mi dobře četla. Děj byl hodně zajímavý a kdyby tohle byla skutečnost, tak je kniha dost děsivá. Líbilo se mi že děj byl i dost propletený, takže pořád tam bylo nějaké překvapení.

Annkag
12.08.2022 3 z 5

Kniha byla takový prúměr.Nebyla špatná ale nebyla ani skvělá.Byla to však kniha která dala svému autorovi práci a on svou představivost předavil do formy slov a stránek.
Bylo to mírně děsivé čtení,které však pobavilo.
Jen ten konec?Ten byl zvláštný...a to teda hodně.

Ronnie68
07.08.2022 3 z 5

Kniha to nebyla špatná k přečtení... Jen mě nejvíce zaujal začátek a pak až konec ... Jinak jsem nejspíš od děje očekávala něco více....

Tereza137
05.05.2022 4 z 5

V knize se setkáme se skupinkou inteligentních hrdinů, kteří mají školní IT skupinu a říkají si Vindokátoři. Jednoho dne jeden člen ze skupiny objeví na internetu hru s názvem G.O.D, a přemluví jeho kamarády, aby se s ním do hry zapojili... Hra se hraje přes speciální virtuální brýle... Hráči jsou normálně v reálném světě, ale přes brýle vidí svět hry.

Hra jim slibuje hory doly. Když hru poslechnou, splní jim jejich přání, ale když hru neposlechnou, nebo udělají něco, co je proti pravidlům, tak je potrestá v reálném světě (zabije je, mučí je, či jim nějak fyzicky ublíží)...

Nápad příběhu se mi líbil, zpracování také skvělé a opravdu čtivé. Do knihy se mi moc nechtělo, protože jsem nevěděla, co čekat, ale nakonec jsem opravdu hodně mile překvapená.

První půlka knihy byla opravdu čtivá, nemohla jsem se odtrhnout. Ale sakra, co ta druhá půlka? Co se stalo? Příběh najednou měl spád, nebyl čtivý, strašně se táhl, hodně (dle mého) detailních a zbytečných popisů. Prostě toto mě donutilo vzít tu hvězdičku. Další věc, která mě donutila dát jen 3,5*/5*, bylo to, že co má samotný autor za problém s Trumpem? Chápu jeho názory a výroky, ale také nechápu některé urážky, nadávky atd... Něco bylo už opravdu přes čáru...

Konec knihy - Za mě byl hodně fajn. Opravilo to moje zklamání z druhé půlky knížky. A musím říct, že jsem byla překvapená, jak hra má všechno do posledního detailu připravené a je vždy krok napřed...

Určitě si knihu přečtěte, rozhodně za to stojí, moje hodnocení knihy je lepší 3,5*/5*. Kniha zabaví, zasmějete se, ale také se zamyslite nad tím, jak je online svět zlé místo.

jefff
12.04.2022 4 z 5

Od Božské hry jsem vlastně moc nečekal. Žánrově jsem odbočil od svého obvyklého vkusu a zkusil něco jiného. Bál jsem se rádoby moderního thrilleru, ale označení "rádoby" není na místě. Božská hra je dobře napsanou kombinací sci-fi, thrilleru s dobře nastudovanou psychologií mladistvých postav, které svým vyšinutým chováním působí vlastně věrohodně. Příběh byl napínavý takřka od začátku a poslední třetina byla strhující. Konec nebyl úplně nejsilnější a za mě až moc shrnující. Doufal jsem v takové silné existenční vyšumění, ale budiž. Bavilo mě to. Kupodivu.

martunka
01.04.2022 5 z 5

Tak to byla jízda. Je to rozhodně zajímavý příběh...k zamyšlení.

Maedros
19.09.2021

Víc než o samotné hře je to spíš o psychologii a problémech dnešních náctiletých.
Konec hodně divný, ani jsem jej moc nepochopil.

jana79
14.08.2021 5 z 5

Kde začít... váhala jsem zda si knihu vůbec koupit není to můj šálek kávy, ale proč si nepřečíst něco jiného... Kniha je tlustá, aspoň na mě... a obsah jediné wow... a zase wow... jak tohle vůbec někoho napadlo napsat, jak to, že se vůbec děj nikde nezašmodrchal? Knihu jsem četla více dnů, než jsem zvyklá. A to v ní nejsou žádné nudné pasáže. Každé postavě je věnována patřičná pozornost a i těm vedlejším postavám nic není ubráno. Děj je totiž, tak propracovaný, tak detailně popsaný včetně pocitů, a já chtěla knihu přečíst ne prolistovat.... Ač je děj napínavý az dokonce, závěr určitě nečekáte... je nečekaný, zajímavý, neuspěchany, nic nenechá nedokončené....... a ty poslední dvě stránky ve vás zanechají zvláštní pocit se směsicí otázek na které už, ale nedostanete odpověď......A taky zůstane viset otazník, zda v dnešním světě plné kamer počítačů a všech digitálních vychytávek není možné, aby se byť jen zlomek příběhu z knihy nestal nebo už nebyl skutečností....
Mě se kniha líbila věřím, že si najde čtenáře, i ty co se jim líbit nebude.....ale to už tak je daný, každý má rád něco, co druhý nemusí.... Já doporučuji knihu si přečíst,stojí za to

Aiden888
14.05.2021 4 z 5

Po přečtení zdejšího hodnocení jsem trochu váhala s nákupem knížky. Čekala jsem pubertální vyprávění o partě naivních dětí, které začnou hrát podivnou hra a budou plnit úkoly typu Nasdílej na internet svoje nahé fotky. Musím se ale přiznat, že mě kniha hodně rychle vyvedla z omylu. Rozjezd sice působí přesně tak, jak jsem napsala, ale ve výsledku je to hodně promakaný (a na souvislosti náročný) příběh. Často jsem nerozuměla, byla jsem zmatená z náboženských paralel i z IT jazyka, ale na dojmu z příběhu a pochopení děje to neubralo. Bylo to zvláštně temné, šokující i děsivé. Je to tak trochu náhled do problému síly technologie i společnosti a kam nás tohle všechno může zavést. Do poslední chvíle nevíte, jak to dopadne, což je u knížek hodně důležitý. A když už myslíte, že víte, stejně zjistíte, že nevíte. Skvělá práce s emocemi hlavních i vedlejších hrdinů, čtivé a odsýpající. Být to film, chci v něm hrát nebo ho alespoň vidět :)

Veronica.Faye
08.05.2021 4 z 5

Ani neviem ako začať, dovolím si povedať, že celá táto myšlienka bol jeden zaujímavý nápad a autorovi sa to podarilo skvelo predostrieť čitateľom. Bola to jedna prepracovaná jazda medzi virtuálnym a reálnym životom. Celé to začalo ako nevinná zábava. Čo by už len počítačová hra mohla narobiť (haha, dozviete sa, keď knihu prečítate ). Postupne zisťujeme, že to nebude len taká obyčajná zábavka a v skutočnosti ide o život. Štýl písania mi veľmi vyhovoval, autor zvolil krátke kapitoly, čo je skvelé a dej napredoval naozaj rýchlo. V príbehu stretávame viac postáv – skupinku „podivínov“, ktorí milujú programovanie a majú svoj vlastný klub a skupinu zbohatlíkov, ktorí si nenechajú len tak zničiť meno. Autor veľmi dobre poukázal na to, aké rozdiely sú medzi bohatými a obyčajnými/normálnymi ľuďmi. Čo sa samotnej hry týka, bola skvelo premyslená, vďaka okuliarom nabrala „novú realitu“ a tak mali hráči pocit, že sa všetko odohráva v reálnom svete. Aj odmeny a tresty boli zaujímavým nápadom. Aká bola spočiatku super, tak neskôr sa ukázala jej nebezpečnosť. Ak máte radi virtuálnu realitu, vrelo Vám knihu odporúčam (aj ak ju radi nemáte ).

Mishak
05.05.2021 3 z 5

Je to čtivé, ale pro mě spíše průměr. V některých pasážích jsem se vyloženě ztrácela. Najdete tady spoustu otázek ohledně života a lidské existence, ale po přečtení jsem měla spíše pocit, že mi kniha nic nedala a hlavně se nic pořádně nevysvětlilo. Konec mě naprosto zklamal…

Moc mi nesedla představa hry v reálném světě viditelná přes mobily/brýle. A nechat se do něčeho takového uvrtat jedním pitomcem mi přišlo trochu přes čáru.

Příběh chtěl sledovat osudy hlavních postav, najdete však náznaky i o osudech těch vedlejších, ale bohužel jenom okrajově a to mě dost štvalo. Navíc to přeskakování z postavy na postavu v jednom úhlu pohledu mě vyloženě vytáčelo! Někdy jsem se ztrácela i v přímých řečích – ty za mě nejsou zrovna propracované.

Některé věci jsem při čtení nepochopila, Bibli nastudovanou nemám a programování také ne. Takže pro mě je kniha průměrná a znovu ji číst nebudu.

Zmitko.m
10.04.2021 5 z 5

Super kniha, která mne naprosto pohltila. Je tak návyková, že sotva jsem ji odložil, už jsem po ní sahal znovu. Prostě Božská hra, která vás nepustí.

Aprilek
03.04.2021 5 z 5

Napínavá kniha

ŠárkaK.17
09.03.2021 4 z 5

Poněkud náročnější kniha. Člověk s menším rozhledem si užije napínavý příběh, člověk s větším rozhledem si přijde na své v podobě mnoha podnětných otázek, které kniha vyvolává. Ano, je určená spíše mladším čtenářům, už jen z toho důvodu, že hlavní postavy jsou náctileté, ale bavit bude i dospělé. Doporučuji

Sariega
08.03.2021

Doporučuji ale rozhodně to není oddechovka