Michelle.Bee76 Michelle.Bee76 komentáře u knih

☰ menu

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Jak tu něteří píší: jsem ráda, že jsem po dvou "nic moc" dílech dala šanci tomuto třetímu, protože zatím je nejlepší.

29.03.2024 4 z 5


Ďáblovy dveře Ďáblovy dveře Lee Mountford

I když je kniha vedena jako 2. díl trilogie, doporučila bych ji číst jako první. Od prvního dílu byla k druhé části docela velká časová prodleva a jen stěží si člověk vzpomínal na první díl a propojoval si spojitosti.

29.03.2024 3 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Nebavilo, nezaujalo, protrpěno ("četla" jsem skoro 3 měsíce). K Bryndzovi nebo Fieldsové to má hoooodně daleko. Do dalšího dílu už se nepustím.

15.02.2024 2 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

No. Ačkoliv zde většina pěje ódy na tento díl, pro mě byl jedním z nejhorších z celé série a velkým zklamáním. Vůbec jsem se nemohla dostat do děje, prokousat se první polovinou knihy bylo jako trest za to, že jsem se pustila do čtení této série a několikrát jsem knihu odložila. Sebedestrukční počínání Avy už byla nuda. V knize byla hluchá místa vyplněná vatou Avyna sebemrskačtví. Mám pocit, jakoby autorka už měla této série dost a rozhodla se zničit všechny a vše, co v předchozích dílech pracně budovala. Ačkoliv námět jako takový byl dobrý a zajímavý, bylo cítit, že spisovatelce dochází dech stejně tak, jako jejím hrdinům.

03.01.2024 2 z 5


Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Tato série je jako droga. Dočtete díl a musíte honem honem na další.

18.11.2023 4 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Slyšela jsem jako audio knihu. Jan Šťastný - to byla trefa. Příběh jako takový - zdvojený - se mi už tak moc nelíbil, i když jisté okamžiky překvapení zde byly.. Jsem zvědavá na další knihu v sérii. Každopádně protagonisté jsou sympatičtí. :-D Tato knížka je za 3*.

06.11.2023 3 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Druhý díl měl těžkopádnější rozjezd a byla jsem trochu zklamaná, ale vydržela jsem a odměnou mi byl skvěle zpracovaný námět. Jsem zvědavá na třetí knihu.. Hodnotím 4,5 z 5. :-)

28.10.2023 4 z 5


Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Série ukončena. Nejlepší byla první kniha (Doručovatelky) . U knížek se snažím "nemyslet dopředu" a nechat se unášet dějem.. bohužel třetí díl vyšel asi moc dlouho po prvních dvou, protože souvislosti jsem si nepamatovala, nebo si je vybavovala velmi mlhavě a chvílemi jsem měla dokonce pocit, že jsem snad vynechala jeden díl série. Každopádně mělo to spád, bylo to napínavé, atmosféra dobře vykreslená. Vypadá to, že jsme se tímto třetím dílem s rodinou Kettových rozloučili, ale ne ne ne, protože další díl v sérii má název "Smrtící kolotoč"..

01.10.2023 3 z 5


Kukaččí mládě Kukaččí mládě Magda Váňová

Wau! Druhá kniha od Magdy Váňové a opět jízda emocí. Rozhodně mi její styl psaní sedí. To, jak se z minulosti dostává do přítomnosti, souvislosti událostí, vykreslená atmosféra.. Snažila jsem se držet si nadhled čtenáře, ale chvílemi jsem nevěděla, zda Rivu litovat nebo ji nenávidět, i když jsem ji svým způsobem chápala. Zvraty v ději nejsou žádné sci-fi, v životě se stává, že náhody jsou neuvěřitelné, ale existují a mohou v žití člověka spustit i "dominový efekt". Za mně skvělá knížka.

18.09.2023 5 z 5


Dobří sousedé Dobří sousedé Adam Nevill

Kniha pro mě byla dobrá tak napůl, mám z ní rozporuplné pocity, je to první kniha od tohoto autora, první setkání s tímto typem hororu. Ne, že by byla úplný odpad, ale možná tomu nedobrému pocitu ze čtení, který je kdesi vzadu v mé hlavě a zdvihá varovný prst nečíst další knížku od tohoto autora, "napomohla" květnatá souvětí, která mě svojí slovní složitostí velmi rušila při čtení a jakoby sekaný děj. Pokud je pravda, že tato kniha byla nejdříve scénářem, tak bych asi raději viděla tento horor zfilmovaný. Za mě hodnotím slabými 3* z 5*. Do budoucna možná dám tomuto autorovi ještě jednu šanci.. poslední.

07.09.2023 3 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Naprosto úžasný díl. Musím přiznat, že jsem knihám R. Bryndzy propadla a série Erika Fosterová je jako mi psaná na zakázku. Příjemnou změnou bylo, že se padající déšt změnil na padající sníh. :-D Znát vraha dřív bylo bezvadný, protože sledovat jak přemýšlí, jak se vyvíjí děj z obou stran a jak málo stačí, aby byl odhalen, je prostě skvělý. Chystám se i na další knihy, ale až dočtu tuto sérii vím, že mi bude po Erice hodně smutno..

19.07.2023 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tato série "Erika Foster" mě fakt hodně moc baví! Jediné, co mě během čtení (nebo poslechu) už trochu nudí jsou neustálé scény v dešti a pití čaje. :-D Ale to mi nezabrání pustit se do dalšího dílu. Opravdu zatím velmi povedená série a skvěle napsáno.

06.07.2023 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Super.

25.06.2023 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Robert Bryndza se tímto zařadil mezi mé oblíbené autory krimi. Tak skvěle se mi dlouho nějaká krimi nečetla jako od něj. Toto je má druhá kniha od tohoto spisovatele a doufám, že i další příběh bude opět tak skvělý. Krátké kapitoly mně bavily a ke konci podporovaly napjatou atmosféru. Vždy mou čtenářskou duši potěší, když narazím na knihu, která je čtivá a toužíte ji zhltnout za jeden den.

11.06.2023 5 z 5


Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Tento díl série jsem nedočetla a to jsem zkusila se zatnutými zuby celkem asi 4x pokračovat a prokousat se obsahem. Pořád jsem si říkala, že to vždy má pomalé rozjezdy, ale ne. Téma "filmového plátna" mě vůbec nezaujalo. Pro mě zatím nejnudnější díl z dosavadních dílů v sérii.

05.06.2023 2 z 5


Cizinec Cizinec Harlan Coben

Knížku jsem slyšela jako audioknihu. Musím říct, že výběr interpreta ( Jiří Ployhar) byl úplně tragický, ten člověk neumí vůbec interpretovat knihu a nechápu, že to někdo pustil ven. Možná i díky tomu mi knížka nesedla. Ale téma zajímavé, chvilkama napínavé, závěr byl klasicky přemrštěný. U mně dobrý, tedy za 3*.

01.05.2023 3 z 5


Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Lepší než díl č. 4, ale podle prvních tří dílů byl díl č. 5 slabší. I když představa Rakera v neoprenu ... hm hm.. :-D

18.04.2023 4 z 5


Fantom a jiné horory Fantom a jiné horory Jana Pacáková

Knížka složená z příběhů... Nedočetla jsem. Příběhy nemastné/neslané, nehororové. Při čtení jsem měla pocit, že si spisovatelka úplně zbytečně ubrala psaním této knížky v životě čas, který mohla využít lépe. Za mě velký špatný.

12.04.2023 1 z 5


Nebýt sám Nebýt sám Magda Váňová

Rozjezd pomalejší, závěr dechberoucí.. Svým způsobem smutná knížka o hledání lásky, štěstí a místa v životě.

12.04.2023 5 z 5


Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Velké zklamání a zatím nejslabší díl této rozsáhlé série. Klasik by řekl: "Člověče, máte tam postav jako na orloji!" Některé kapitoly jsem skoro přeskakovala, nebavilo mě to, musela jsem se nutit to dočíst, ani téma mě tentokrát nezaujalo, ale protože díly série vždy na sebe nějak navazují a jsou vzájemně propojeny, musela jsem číst až do konce. Aspoň ten konec, že byl hezký a vynahradil to dějové utrpení mezitím.

Doufám, že další David Raker bude zase čtivý jako první tři díly, které jsem doslova zhltala.

08.04.2023 2 z 5