MartinaPri MartinaPri komentáře u knih

☰ menu

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Těžké hodnotit sepsané vzpomínky někoho, kdo přežil takové hrůzy, ale... Některá fakta mi nesedí s ostatní literaturou, kterou jsem četla a ani s fakty, které jsem se dozvěděla při osobní návštěvě Osvětimi. Kniha mi přijde velmi mírná a zkrácená, ale čte se hladce. Obdivný je ale příběh lásky, který vznikl v takovém pekle.

12.05.2019 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Na knihu jsem se dlouho chystala a po dočtení mám rozporuplné pocity. Všichni knihu vychvalují... Ano, kniha je velmi čtivá, ale velmi povrchní. Doufám, že když se tolika lidem kniha líbila, začnou se zajímat o holokaust podrobněji, aby se poučili, začali se zajímat o dění kolem sebe včetně politiky, aby se historie neopakovala.

24.04.2019 4 z 5


Knihkupkyně Knihkupkyně Cynthia Swanson

Nenáročná oddechovka, ale velmi čtivě napsaná. Líbí se mi doba do které je děj zasazený, je zajímavé číst a porovnávat jak se žilo na přelomu 195x/196x v Denveru a u nás. Kniha v podstatě ze života o tom, jak je potřeba se vypořádat se situacemi, které nám osud předloží a jak by to dopadlo, kdyby jsme se rozhodli jinak.

12.03.2019 5 z 5


Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

RF velmi charismatický člověk, který píše velmi pěkné povídky, ale... Pro mě byla kniha od začátku do konce na jedno brdo. Některé povídky pro mě byly k zamyšlení a některé mě velmi pobavily, ale nic výrazného. Přečetla jsem od RF dvě knihy a další na čas odložím a třeba se k nim pročtu, že mi řeknou více.

28.02.2019 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Kniha se mi moc líbila, zhltla jsem ji jedním dechem. Velmi se zajímám o literaturu faktu 2. světové války a toto byla oddychovka, která byla napsaná velmi čtivou formou. Neměla jsem problém se vžít do postav a líbilo se mi, že to není žádný románek, ale život takový jaký byl během války.

28.02.2019 5 z 5


Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Po přečtení recenzí na tuto knihu, které byly rozporuplné, jsem byla velice zvědavá. Mě se kniha líbila. Srovnávání s knihami jako Než jsem tě poznala není asi fér, protože Zakázané ovoce je vydané v r. 2004, jenom k nám se kniha dostala až v r. 2018. Autor se nějakým způsobem vyvíjí.

Za mě tedy knížka moc pěkná. Je pravda, že jsem chvílemi musela přemýšlet, co je zase takhle postava zač :) Hlavně ve chvílích, kdy dějová linka přeskočí pár desítek let. Příběh mi přijde ze života a to se mi u J. Moyes moc líbí, že si příběh umím představit v reálu.

20.08.2018 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

První kniha, kterou jsem od J. Greena četla a rozhodně ne poslední. Četla se krásně, dokonce jsem si pobrečela při představě co Aza musí ve svém věku prožívat. O této nemoci se moc neví a je moc dobře, že oblíbený autor se pustil do toho tématu (byť nemocí sám trpí) Klidně bych četla dál, příběh života, který je v závěru jen naznačen :)

03.08.2018 5 z 5


Čarodějova dcera Čarodějova dcera Catherine Coulter

Pár knih od C. Coulter jsem již přečetla, vždy to byla oddychovka, kterou jsem v tu chvíli vyhledávala, ale toto... Zbytečně zdlouhavé a již dost přitažené za vlasy. Druhá polovina knížky je pro mě děs.

03.08.2018 1 z 5


Můra Můra Katja Kettu

Velmi zajímavá kniha. Zajímám se o knihy o holocaustu a sem tam narazím na knihy o gulagu. Drsný příběh i kdyby jen malá část z toho byla pravda, tak mi běží mráz po zádech. Boj o přežití, složité vztahy a nečekané zvraty.

17.04.2018 5 z 5


Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Moooc pěkná knížka :) oddychové čtení, u kterého jsem se zasmála. Přečteno za pár hodin, což se mi moc nestává a pro mě je to známka dobré knihy, když se nemůžu odlepit a musím číst dále :)

12.08.2017 5 z 5


Útěk do samoty Útěk do samoty Nicholas Sparks

Romány od spisovatele muže mě nikterak nelákaly, ale N. Sparks mě přesvědčil a jeho knihy se mi velmi líbí. Kniha se čte velmi pěkně, zajímavý příběh, který se prostě musí dočíst :) Myslím si, že ke konci je to už trochu moc, za mě zbytečná smutná vsuvka, ale jinak dobré.

09.07.2017 4 z 5


Čekání na smrt: Rodinný tábor českých Židů v Osvětimi Čekání na smrt: Rodinný tábor českých Židů v Osvětimi Milan Hes

O rodinném táboře českých Židů v Osvětimi jsem nic nevěděla, další střípek o hrůzných činech, které se dopustily. Stále mě udivuje, jak SS mělo vše promyšlené a krutost, které je člověk schopný.

25.06.2017 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Pěkná kniha, čtivá, ze života, plná zvratů. Místy mi přišla kniha zbytečně moc rozepisovaná, ale určitě si přečtu další knihu od P. Hartla :)

05.06.2017 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Krásná kniha, která se četla sama. Když jsem nečetla, tak jsem pociťovala absťák, což je pro mě známkou skvělé knihy :)

01.06.2017


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Skvěle napsáno, velice napínavé. Hrozný příběh, ale je dobře, že se o tom zase mluví a že se to dostává do podvědomí.

07.05.2017 5 z 5


A ty ses nevrátil… A ty ses nevrátil… Marceline Loridan-Ivens

Další přiblížení těch hrůz, kterými si hodně lidí muselo projít. Dobrá ukázka toho, že se s tím opravdu málokdo vyrovnal. A není se čemu divit... závěr knihy je o to více mrazivý, když autorka píše prognózu do blízké budoucnosti...

12.04.2017 5 z 5


Polibek v poušti Polibek v poušti Barbara Cartland

Znám lepší knihy od Barbary C., ale jinak hezká oddechovka :)

20.02.2017 4 z 5


Nádherná svatba Nádherná svatba Barbara Cartland

Pěkné, skvělý útěk od reality. Mám prostě ráda knihy od Barbary C. A už se těším na další :)

18.02.2017 5 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Na první díl to rozhodně nemá. Místy je to dosti vleklé, ale i tak jsem si knihu užila :)

18.02.2017 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Ať si píše kdo chce, co chce, kniha je prostě dobrá. Ano, pokud se někomu nelíbí tento žánr, tak ať to prostě nečte. Knihu jsem četla poprvé, když vyšla a hltala jsem to jedním dechem, nyní jsem se k tomu strašně ráda vrátila, protože film se mi nelíbí a chtěla jsem si knihu připomenout. Není moc knih ke kterým bych se vracela, spíš vůbec, radši si přečtu knihu novou, ale k tomuto jsem se vrátila a jistě znovu někdy vrátím. Za mě moc hezky napsané, můžete spustit svou fantazii na plné obrátky a odpočinout si u toho.

13.01.2017 5 z 5