marti.s marti.s komentáře u knih

☰ menu

Símka Símka Lucie Hušková

Takový ten smutně prázdný pocit, když dočtete knížku která vás naprosto vtáhla tak ten jsem přesně měla já, po dočtení Símky - přes extra smutné téma, jsem celou knihu četla s vírou a nadějí, že Símka stín vztahu s matkou překoná a začne žít vlastní život

09.04.2023 5 z 5


Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Prostě wow! Strhující příběh, poslední čtvrtinu jsem knihu nemohla odložit a po dočtení takový ten zvláštně smutný pocit, že už je konec….myslím, že to je jedna z knih jejíž příběh nikdy nezapomenu.

24.09.2022 5 z 5


Fotbalový král Fotbalový král Jan Žáček

Hledala jsem pro syna knížku o fotbale, takže to Fotbalový král splňuje, líbil se mi začátek, kdy na sobě hlavní hrdina tvrdě dře a přes prvotní neúspěchy se mu podaří prosadit se. Co mně (i synovi) trochu vadilo byl úvodní popis děje každé kapitoly, který většinu děje prozradil a ubral tak na napětí. Některé části (např popisující dívky ve třídě) mi přišly až vulgární.

15.05.2022


Fotbal s Fandou Fotbal s Fandou Ivona Březinová

Četli jsme se synem osmiletým nadšeným fotbalistou 3 dětské knihy s fotbalovým příběhem (ještě Fotbalový král, Fotbalové příběhy) a za mě tato byla nejpovedenější - napětí, kamarádství, hezký jazyk...prostě fajn knjzka pro děti.

15.05.2022


Fotbalové příběhy Fotbalové příběhy Michael Coleman

Četli jsme s osmiletym synem nadšeným fotbalistou, takže pro něj určitě zábavné čtení, mně jako rodiči vadí nespisovný jazyk, kdy jsem musela vysvětlovat jak je to vlastně správně, protože ho to mátlo.

15.05.2022


Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ William Andrews

Co napsat... za mě pecka, strašně dobře se mi příběh četl a to i přes to, jaké hrůzy vyprávěl...zaujal a bavil mě jak historický kontext, který jsem úplně dobře neznala, tak neskutečná síla Čehi vydržet a vyrovnat se s hrůzami, které ji potkaly (a že jich teda bylo) a to vše ještě v kulisach úplně odlišné mentality. Prostě za mě 5* bez zaváhání!

04.04.2022 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Opět velmi silný a čtivý příběh o ženské statečnosti a oddanosti (alespoň tedy některých hrdinek) v období, jehož těžkosti si snad ani nedokážeme představit. Já jsem četla hned po Heřmánkovém údolí, a musím říct, že jsem byla lehce zklamaná - tentokrát mě kniha tolik nepohltila a nevtáhla do děje, ale přesto určitě moc doporučuji.

25.03.2022 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Neuvěřitelné kolik zápletek může potkat jeden lidský život a tak statečně všem čelit. Kniha mě naprosto vtáhla do děje a několik dní jsem žila s Annou v hospodě a v zahradním domku. Tleskám!!!

15.03.2022 5 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Poslouchala jsem jako svou první audioknihu, tak jsem z toho měla trochu obavy. Zbytečně - silný, občas trochu magický, jindy krutý příběh o pro mě neznámé české osobnosti v podání pana Hlavici mě zcela vtáhl a knížku poslechla za 2 dny.

21.09.2021 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Čtivá oddechovka, tak jako (za mě) všechny knihy co jsem od Hartla četla. Ikdyž pro mě asi nejslabší. V danou chvíli pobaví, po delší době budu jen těžko vzpomínat o čem přesně byla.

28.02.2021 3 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Úžasné!! velmi čtivý příběh o neskutečné síle lidí z pro mě dosud neznámého prostředí. Kniha mě naprosto vtáhla do děje a vzbudila potřebu zjistit o místě a souvislostech víc, tak po dočtení zkoumám mapy, prohlížím galerii dobových fotografií a už se nemůžu dočkat, až se pustím do druhého dílu.

23.01.2021 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Můj první cestopis a tak do půlky jsem byla vyloženě nadšená, pak se začal děj trochu opakovat, ale i tak mě knížka udržela a bavila až do konce. Líbí se mi, ze si autor ze sebe dokáže udělat srandu, proklada dej typy jak zvládnout úskalí poutě a nenasilně seznamuje s realiemy cesty.

12.01.2021 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Pustila jsem se do knihy jako do humorné oddechovky, ale humor mi přišel nucený a později vlastně i očekávaný, bez překvapení. Ke konci už jsem četla jen proto, abych to dečetla.

12.01.2021 1 z 5