Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ přehled
Příběh dívky, která skončila v japonském válečném nevěstinci. Dvaadvacetiletá Američanka Anna Carlsonová se vydává do Koreje, aby našla svoji biologickou matku. Když se dozví o její smrti, zdá se, že pátrání je u konce – dokud jí neznámá žena nepředá balíček se starožitným hřebenem. Anna pak začne odhalovat příběh statisíců korejských žen, které byly za války nuceny sloužit japonským vojákům jako „ženy pro útěchu“. A postupně zjišťuje, že se získala dědictví, jehož význam přesahuje její nejdivočejší představy.... celý text
Originální název: Daughters of the Dragon: A Comfort Woman's Story, 2016
Co říkají o knize uživatelé?
Tato kniha se zabývá těžkým tématem žen pro útěchu během druhé světové války. Čtenáři ji popisují jako silný a emotivní příběh, který zanechává hluboký dojem. Mnozí se shodují, že je to náročné čtení, které vyžaduje určitou psychickou přípravu. Historické pozadí a osudy hlavních postav jsou podány s citem a důvtipem, což přispívá k celkovému zážitku z knihy. Většina čtenářů doporučuje pokračování, aby se dozvěděli více o této fascinující, ale bolestné historii. Více v komentářích.
Komu by se kniha Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ mohla líbit?
- Čtenáři zajímající se o historickou fikci
- Milovníci emotivních a silných příběhů
- Ti, kteří chtějí poznat korejskou historii
- Ženy, které se chtějí vcítit do osudů jiných žen
- Čtenáři hledající náročné a podnětné čtení
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 104 komentářůSouvisející novinky - Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ (1)
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
Kniha Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 11x |
| v Přečtených | 633x |
| ve Čtenářské výzvě | 139x |
| v Doporučených | 55x |
| v Mé knihovně | 258x |
| v Chystám se číst | 370x |
| v Chci si koupit | 94x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
prostituce sexuální násilí Korea nevěstince prolínání minulosti a současnosti Japonská okupace Koreje (1910-1945)William Andrews také napsal(a)
| 2021 | Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ |
| 2023 | Dračí královna |
| 2024 | S odvahou draka |

84 %
74 %
Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“
Dcery dvouhlavého draka nejsou jen obyčejný historický román, ale bolestná připomínka toho, co všechno dokáže člověk člověku udělat. Příběh Anny, která pátrá po svých kořenech, se mi zdál zprvu „obyčejný“, ale jakmile se otevřela minulost a začal se odvíjet osud žen nucených být „ženami pro útěchu“, měla jsem chvíle, kdy jsem knihu musela odložit, protože to bylo prostě moc. A přesto jsem se vždycky znovu vrátila, protože autor píše tak poutavě, že jsem potřebovala vědět, jak to dopadne. Byly tu momenty, kdy jsem cítila vztek, bezmoc, ale i obrovský obdiv k síle těch žen. Hong Čehi se pro mě stala symbolem všech, o kterých se nikdy nemluvilo – a přesto existovaly. Ten kontrast mezi současnou Annou a minulostí Koreje byl pro mě neskutečně silný a donutil mě přemýšlet nad tím, jak málo víme o dějinách, které formovaly životy celých generací. Knihu jsem dočetla se slzami v očích, do poslední stránky jsem doufala v trochu světla a dostala jsem příběh, který ve mně zůstane ještě dlouho. Je to těžké, emotivní čtení, ale právě proto je tak důležité.