Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ přehled

Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480411/bmid_dcery-dvouhlaveho-draka-pribeh-zeny-n7w-480411.jpg 5 439 439

Drak série

1. díl >

Příběh dívky, která skončila v japonském válečném nevěstinci. Dvaadvacetiletá Američanka Anna Carlsonová se vydává do Koreje, aby našla svoji biologickou matku. Když se dozví o její smrti, zdá se, že pátrání je u konce – dokud jí neznámá žena nepředá balíček se starožitným hřebenem. Anna pak začne odhalovat příběh statisíců korejských žen, které byly za války nuceny sloužit japonským vojákům jako „ženy pro útěchu“. A postupně zjišťuje, že se získala dědictví, jehož význam přesahuje její nejdivočejší představy.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta

Daughters of the Dragon: A Comfort Woman's Story, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“. Přihlašte se a napište ho.

Evaho73
13.03.2025 5 z 5

(SPOILER) Knihu hodnotím ako emotívne nabitý román, ktorý sa zaoberá jednou z najtemnejších kapitol 2. svetovej vojny. Je to kniha o sile ľudského ducha, o odpustení a o hľadaní pravdy. Autor tu s citlivosťou a rešpektom rozpráva príbeh o takzvaných „ženách pre útechu“ (kórejských ženách), ktoré boli násilne odvlečené a zneužívané japonskou armádou.
Kniha je rozdelená na dve dejové línie, ktoré sa prepletajú a dopĺňajú. V súčasnosti sledujeme Annu, Američanku s kórejskými koreňmi, ktorá sa snaží odhaliť tajomstvo svojej biologickej matky. V minulosti sa ocitáme v Kórei počas 2. svetovej vojny, kde sledujeme osudy niekoľkých mladých žien, ktoré sa stali obeťami vojnového násilia.
Oceňujem autorovu schopnosť vytvoriť autentický a presvedčivý obraz doby. Detailne tu opisuje hrôzy vojny a utrpenie žien, ktoré boli nútené prežívať nepredstaviteľné traumy. Zároveň však ukazuje ich silu, odvahu a schopnosť prežiť aj v tých najťažších podmienkach.
Kniha je napísaná pútavým a čitateľsky prístupným štýlom. Autor sa vyhýba zbytočnému sentimentu a melodráme, no napriek tomu dokáže vyvolať silné emócie. Postavy sú živé a uveriteľné, ich osudy dokážu zasiahnuť.

neli
23.02.2025 5 z 5

Vzhledem k tomu že jsem nejprve četla druhý díl této trilogie musím dát za pravdu ostatním čtenářům, že první díl má skutečně silný příběh který mě úplně pohltil....

ERIK 2
11.02.2025 5 z 5

Perfektní čtení, autor zde krásně popsal jak historii Koreje, ale i poukázal, že není dobré žít ani v komunismu, ale ani v kapitalismu.Nebudu zde vypisovat žádné zbytečné pasáže, ale jen řeknu"Přečtěte si tuto skvělou knihu".

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021

Kniha Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ v seznamech

v Mé knihovně243x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

2021  92%Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“
2023  83%Dračí královna