MargotWolandov MargotWolandov komentáře u knih

☰ menu

Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Jessica Townsend

Byl by to moc pěkný literární zážitek nebýt těch všudypřítomných pravopisných chyb i překlepů. Po 'zjevyt' na straně šedesát sedm jsem musela přestat číst a rozdýchat to. A nevhodná volba slov se zde vyskytuje také, místy jsem měla pocit, jako by to překládal nějaký cizinec nebo google překladač. Trochu mi připadá, jako kdyby to i psal někdo jiný, vytratila se dokonce i většina humoru a milé atmosféry z předchozch dílů, a to mě moc mrzí.
Dávám čtyři hvězdičky, a to kvůli onomu evidentně neokorekturovanému překladu. Jinak s příběhem je za mě téměř všechno v pořádku.

17.09.2023 4 z 5


Vítejte v Lovecraftu Vítejte v Lovecraftu Joe Hill (p)

Moc pěkné...i když mi trochu nesedí barvy a styl kreslení. Za mě by to chtělo trochu omezit zářivé barvy, které mi trochu kazily atmosféru...

20.03.2023 5 z 5


Glennkill – ovce vyšetřují Glennkill – ovce vyšetřují Leonie Swann

Krásná knížka...obzvláště miluji onu ovčí logiku, kterou je celá kniha prostoupená. I příběh se vleče...tak nějak ovcovským tempem.
Když jsem před pár dny narazila na pokračování v antikvariátu naproti Smíchovskému nádraží, okamžitě jsem si ho koupila. Už se moc těším!

18.03.2023 5 z 5


Zlatý věk Zlatý věk Joe Hill (p)

Doteď jsem si myslela, že knížky ze série Zámek a klíč nemohou být lepší. Když jsem si však přečetla tento dodatkový díl, uvědomila jsem si, že na něco lepšího jsem opravdu narazila.
Původně jsem z crossoveru Zámku a klíče se Sandmanem měla smíšené pocity...viděla jsem oba dva seriály, přičemž oba dva na mě silně zapůsobily, sice jsem nečetla obě dvě komiksové série kompletně, ale věděla jsem, o co se jedná. I přesto jsem však nevěřila, že z toho vzejde něco nepřecpaného mytologiemi, které mezi sebou nemají žádné spojovací body. Mile mě překvapilo jemné skloubení jak světa, který vycházel z křesťanství a jiných náboženství, a světa magických klíčů a démonů, kteří posednou člověka. Obavy se rozhodně nenaplnily. Kromě toho mě překvapil trochu odlišný styl kresby od předchozích dílů série, působil jemněji a tak nějak přirozeněji. Musím říct, že toto dílo si pět hvězdiček rozhodně zaslouží.

16.03.2023 5 z 5


Cesta za tatínkem Cesta za tatínkem Tove Jansson

I když je to z kouzelného muminího světa, kniha naprosto postrádá onu nevinnost pozdějších dílů. Za mě nic moc.

12.02.2023 2 z 5


Srdcerváči. Kniha 4 Srdcerváči. Kniha 4 Alice Oseman

Nevím proč, ale série mě se čtvrtým dílem trochu přestala bavit. Ale jenom trochu, pořád je to nesmírně roztomilé a krásně ilustrované :)

12.02.2023 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Aww! To je supeeer!

01.01.2023 5 z 5


Široké okno Široké okno Daniel Handler

Synovi je dvanáct a svěřil se mi, že až bude velký, chce mít dům jako teta Josephine. A já? Já taky!!! (I když už velká jsem!)

01.01.2023 5 z 5


Temné terárium Temné terárium Daniel Handler

Druhý díl opět potěší. Zejména akorátní dávka černého humoru.

01.01.2023 5 z 5


Zlý začátek Zlý začátek Daniel Handler

Zajímavá kniha, povedený začátek třináctidílné série. Přečteno bez přestávky za jedno ráno a těším se na další díly! Akorát jsem asi zase čekala moc...

25.12.2022 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Mog, Mog, Mog, Mog, Mog, Mog, Mog!

18.12.2022 5 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Ooo, už dlouho jsem nečetla něco, co by mě taaaakhle potěšilo. Druhý díl série není o nic horší než první a obzvláště mi udělalo radost, že je knížka asi dvakrát tlustší, než ta první!

18.12.2022 5 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Pěkné čtení, napínavé, promyslené. Ale čekala jsem více.

18.12.2022


Koralina Koralina Neil Gaiman

Jojo... zlatý Neil Gaiman mě zase potěšil!

18.12.2022 5 z 5


Čarokniha Čarokniha Edi Vesco

Co to je za vypravěče? Ze začátku se mi to docela líbilo, ale potom to nabralo spád rovnou do vytříděných knížek.

13.11.2022 1 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Super! Dozvědělajsem se více o světě Harryho Pottera, se kterým jsem prakticky vyrůstala. Akorát mě mrzí, že máme doma vydání skoro bez ilustrací.

13.11.2022 4 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Opravdu miloučké čtení, u kterého jsem se pobavila i se svými dětmi, přičemž jsme ji pravidelně četli před spaním a teď máme rozečteného Ikaboga (další knížku od autorky).

13.11.2022 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Opravdu jedna z nejlepších - ba možná nejlepší - kniha, kterou jsem kdy četla. Člověk se u ní jednak popadá smíchy za břicho, jednak pláče, až srdce usedá, ale kniha také z mých hlubin vylovila mnoho dalších emocí. Nemám co dodat.

09.11.2022 5 z 5


Tango: Skutečný příběh jedné tučňáčí rodiny Tango: Skutečný příběh jedné tučňáčí rodiny Peter Parnell

Moc hezká milá knížka. S dětmi jsme ji vylovili v knihovně a oboum potomkům se moc líbila. Akorát mě mrzí a zároveň pohoršují některé nižší komentáře, že bychom neměli dětem 'vymývat' hlavy, jenom proto, že jsou v něm dva tučňáci-kluci.

07.11.2022