Makyta Makyta komentáře u knih

☰ menu

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Když jsem se nudila v práci, šla jsem si koupit něco ke čtení do Levných knih a náhodou jsem objevila tohle... Knihu jsem přečetla jedním dechem, a musím se přiznat, že jsem nečekala že mě kniha za 79kč sice s pěkným přebalem a zajímavým názvem tolik chytne. Měla jsem dočteno za dohromady asi 15 hodin (mozna driv skoro pulku jsem precetla v poslednich 4 hodinach v práci,p Takže za mě 5 *, zajímavý příběh, hlavní hrdinka je sama osobě dost zajímá osobnost a přesto čím si prošla je schopná dělat podle mého názoru poměrně nesobecká rozhodnutí. Za mě stoprocentní doporučení, zvláště pokud máte rádi trochu psycho... :)

20.09.2016 5 z 5


Poutník Poutník John Twelve Hawks

Moc dobře napsaná knížka s úžasným dějem a "čtvrtý svět" co se technických vymožeností a NEsoukromí týká je opravdu ten náš na 100% mohu jen doporučit a čtu hned dál :)

14.10.2015 5 z 5


Rezistencia Rezistencia Veronica Roth

První díl byl lepší, ale i tohle mě docela bavilo... :)

18.09.2015 3 z 5


Diablo Můj vysněný kůň Diablo Můj vysněný kůň Gabi Adam

Řekla bych, že i když je kniha zaměřena spíše na dívky určitého věku, nejspíš by mi nevadilo si ji přečíst znovu. Faktem totiž je, že jak už tu bylo řečeno, je to dobrá oddechovka a co se příběhu týká je to prostě klasická " dívčí četba". :)

11.09.2014 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Moc pěkně psaná a napínavá knížka. :) Myslím, že později se k ní klidně znovu vrátím.

11.09.2014 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Tak to už se mi zase dlouho nestalo, abych si rozečetla druhý díl a pak zjistila, že je i první.. :D tak jsem se přesunula zatím k prvnímu. Ale zatím jsou obě z toho co mám přečteno super! Myslím, že tu máme super trilogii. :)

04.08.2014 5 z 5


Crescendo Crescendo Becca Fitzpatrick

Dvojka je oproti jedničce trošku slabší, ale uvidíme jaká bude Finále..

31.07.2014 3 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Dobrá kniha, dobře se čte. Přišla jsem na ní zase když ji četla kamarádka, kousek jsem si přečetla a jak už to tak bývá chytlo mě to. Bohužel zatím jsem se nedostala k poslednímu dílu. V knihovně byl vypůjčený. Ale chystám se na něj!

31.07.2014


Upírův pomocník Upírův pomocník Darren Shan (p)

Jak už jsem psala u jedničky, kniha je to super. Mimochodem, pokud jste už zjistili, že je i film, tak se na něj nedívejte pokud máte sérii rádi..Nebo se na něj podívejte jen s tím že se moc nebudete soustředit na to že to má být podle knihy. Protože jinak je film v rozporu s knihou v dost zásadních věcech. A český dabing kdy neříkají jako v knize "míhání" ale "flitování" taky nic moc...

31.07.2014 5 z 5


Madame Okta Madame Okta Darren Shan (p)

Tuhle knihu jsem četla už na základce, ale na střední jsme se k ní ráda vrátila. I zbylých 11 dílů je úžasných. U posledního jsem dokonce skoro brečela! :D Doporučuji!

31.07.2014


Minulé životy našich dětí Minulé životy našich dětí Carol Bowman

Mě osobně kniha oslovila, byla to první z knih o reinkarnaci, kterou jsem četla na doporučení. Mám ji doma a teď si ji půjčovala i kamarádka a i když ji ještě nedočetla, kniha ji chytla. Doporučuji ale jen těm, kteří se o minulé životy nějak zajímají..

31.07.2014 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, ačkoliv se od mého obvykle čteného žánru trošičku liší. Ale jak už je řečeno v komentáři předchozím, může být i chvíle kdy neustálé opakování svěrací kazajky může čtenáře malinko rozladit. Taky se v příběhu občas člověk ztrácí, protože je tam hodně dob, postav a různě se děj proplétá, ale i přesto je knížka opravdu vynikajícím dílem! Zaslouží 5*

30.07.2014 5 z 5


Cizinec Cizinec Albert Camus

Na toto dílo jsem narazila při hodině literky. Námět mi připadal zajímavý a tak jsem se rozhodla si knihu přečíst. Nakonec jsem si vytáhla u maturity, když jsem si ji dala do "svých pěti" z povinné četby.
Dílo Cameho se mi vcelku líbilo, ačkoliv Mersault mi připadal takový na všechno bez názoru a nic ho nezajímalo.... Připadal mi jako člověk, který je životem znuděný, než že by byl úplně chladný. Koneckonců i o své zesnulé matce mluvil pořád jako o "mamince". Byla zde dokonale ukázána hloupost davu a to jak lidí odsuzují ostatní ačkoliv ho vlastně ani neznají. V závěru je jasné, že Mersault nebyl ani tak odsouzen za vraždu samotnou jako za to, že si všichni mysleli, že mu byla jeho matka ukradená..
A přestože mě kniha jakýmsi způsobem oslovila, myslím, že když jsem se dívala na "ohlas" u lidí ve svém okolí tak příliš úspěchu neměla.

25.07.2014 3 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

I já jsem si přečetla knihu spíše proto, že mi byla doporučena. Možná právě kvůli doporučení jsem čekala více a byla jsem pak zklamaná.

25.07.2014 2 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

je to jediná kniha, kterou jsem si koupila a přečetl si ji i bratr (ten přečetl možná dvě knihy za život i s touhle). I jeho chytla natolik, že i když jsem si ji koupila já, tak jsem ji neviděla do doby než si ji přečtu. Je opravdu dobrá.

25.07.2014 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Náhodou jsem na ni narazila, když jsem projížděla knihovnu. Ani nevím proč mě zaujala, ale hned po přečtení jsem si musela přečíst i další díly. Rozhodně doporučuji. Viděla jsem i film, ten nebyl nic moc extra, ale možná to je tím, že jsem před tím četla knížku a tak jsem asi od filmu očekávala "něco víc".

25.07.2014 5 z 5