makushenka makushenka komentáře u knih

☰ menu

Devět plchů v pelechu Devět plchů v pelechu Radek Malý

Tohle leporelo je u nás top. Miluju ty verše, miluju něžné ilustrace, nádherné zpracování. A jako bonus se to líbí i dceři.

06.01.2023 5 z 5


MiniPohádkopsaní MiniPohádkopsaní Lenka Medvecová Tinková

Bohužel souhlasím s prvními dvěma komentáři. Když jsem ji malé četla, skřípala jsem u toho zuby. Jednou stačilo. Ale její odborné knihy o dětském spánku jsou opravdu vynikající.

06.01.2023 1 z 5


Levhartice Levhartice Iva Pekárková

Dostala jsem na Vánoce. Anotaci jsem nedočetla, ale asi jsem měla. Možná bych nebyla tak zklamaná, že se kniha neubírala směrem, který jsem čekala. Za mě dobře rozehraná surová 1. část. Ve druhé bych uvítala víc psychologie hlavní postavy, takto to zůstalo jalové. Škoda.

28.12.2022 2 z 5


My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem Kateřina Lustigová

Krásná, přehledná, jídla podle ní uvařená jsou vynikající. Taky děkuju za rozhovor s M. Slimákovou.

29.09.2022 5 z 5


Tonča a krasojezdec Tonča a krasojezdec Robin Král

Nejdřív jsem to četla já, pak partner. Oba jsme byli mírně zmatení z pointy, ale nakonec jsme ji tam našli. No řekla bych, že ta výtvarná stránka je pro mě ještě zajímavější než text. To je totiž eňo ňuňo.

04.09.2021 4 z 5


Jak zní ticho Jak zní ticho Katrina Goldsaito

Za mě nádhera. Líbí se mi nejen hledání Jošia doplněné o hezké ilustrace, ale především závěr, který mě dojal. Navíc se jedná o pěkný náhled do prostředí a mentality jiné země a její kultury.

04.09.2021 5 z 5


Handling a nošení dětí Handling a nošení dětí Vanda Schreierová

Myslím, že je na jednu stranu uklidňující, jak jednoduše manipulace podle knihy vypadá, na druhou stranu mi přijde, že by mohla jít trochu víc do hloubky. V knize se hodně informací opakuje a celkově mi to zpracování přijde takové "laciné". Řekla bych, že bez videí ta kniha postrádá smysl. Každopádně jsem ráda, že jsem knihu přečetla, kdybych čerpala z paní Kiedroňové, bojím se dítě vzít do rukou.

27.04.2021 3 z 5


Zdravé těhotenství, přirozený porod Zdravé těhotenství, přirozený porod Ingeborg Stadelmann

Začátek knihy mě trochu odrazoval kvůli množství informací o homeopatii atp., přišlo mi, že kniha pro mě není dostatečně nabitá informacemi, ale pak se to v určitém momentu zlomilo a já můžu s klidným svědomím říct, že pokud něco během těhotenství přečíst, pak toto. Hlavně část o šestinedělí mi přišla užitečná.

10.03.2021 5 z 5


Očkování - hrozba nebo záchrana? Očkování - hrozba nebo záchrana? Tomáš Kašpar

Na pár stranách uvedené poznatky, které autor sesbíral během posledních pár let. Ať už jste pro nebo proti, je to rozhodně zajímavé čtení.

02.01.2021 4 z 5


Čekáme děťátko Čekáme děťátko Miloš Velemínský ml.

Když jsem to četla, dělalo se mi špatně. Pokud bych byla taková ta klasická maminka, co prahne po nástřihu, epiduralu a polohy jiné než na zádech mi přišly nepřijatelné, pak bych možná tu knihu vnímala jako přínosnou. Ale vzhledem k tomu, že z publikace čiší "pohrdání" matkami, které chtějí rodit jinak, pak nemůžu hodnotit jinak. A to nemluvím o zidealizovaném úhlu pohledu na současné fungování porodnic.

22.11.2020 1 z 5


Moje rudá knížka Moje rudá knížka Lenka Blažejová

Hravě pojatá knížečka zahrnuje podstatné informace, které by mohly dospívající dívku zajímat, ale na které by se třeba mohla stydět ptát. Třešničkou na dortu je dostatek neotřepaných zajímavostí týkajících se ženského cyklu.

10.11.2020 4 z 5


Ahoj, tati Ahoj, tati Mal Peachey

Když jsme to s partnerem četli, napadalo nás jen "Ty jo, to jsou ale žvásty." Pro život nepoužitelné.

09.11.2020 1 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Napínavé od začátku do konce. Takhle se mají lákat děti ke čtení. Podle mě super zasazení do Prahy, překvapivé rozuzlení příběhu a k tomu nejeden opravdu dobrý podnět k zamyšlení.

03.11.2020 5 z 5


Řeka v temnotě Řeka v temnotě Masadži Išikawa

Neskutečné, co člověk může během života zažít. Velmi silný příběh. Kéž by nakonec vše skončilo šťastně.

01.03.2020 5 z 5


Lepší život bez plastů: Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů Lepší život bez plastů: Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů kolektiv autorů

Pro mě moc příjemné počtení. Jednak jsem se na začátku dozvěděla řadu zajímavých informací o plastech a jejich alternativách, jednak jsem pochytila spoustu super nápadů na domácí výrobu drogistického zboží a jídla. Vše na recypapíru. :)

12.12.2019 5 z 5


Rozhněvaná žena: Objevte potenciál uvolněné energie Rozhněvaná žena: Objevte potenciál uvolněné energie Almut Schmale-Riedel

Nemůžu si pomoct, ale ta knížka mi přijde jen jako naťuknutí tématu. Pokud bych chtěla vědět víc, sáhla bych jinam. Kdybych chtěla opravdu porozumět zlobě a hlavně se naučit se vztekem pracovat, využila bych odkazů na další literaturu. Ale musím ocenit zaměření vyloženě na ženský vztek.

05.11.2019 3 z 5


Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Neotřelou formou napsaná minipříručka dvou pedagogů, která říká jasně a srozumitelně co je podstatné pro to, abychom byli dobrými rodiči. Je to proloženo skutečnými příběhy, což knížce dodává ještě větší šťávu. Moc ráda se k ní vrátím, až bude věc pro mě aktuální. :)

05.11.2019 5 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Moc jsem si ji přála a byla jsem vlastně dost zklamaná. Doufala jsem ve více informacích o Gilmorkách, jejichž fanda jsem už mnoho let.

05.11.2019 2 z 5


Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Antonín Havlík

Fajn knížka, která odstraňuje předsudky. Člověk se obvykle o životních příbězích lidí bez domova nedozví, a tak si žije jen se svými často nehezkými představami. Příběh Vojtěcha byl pro mě velmi silný.

05.11.2019 4 z 5


Tátovi a taky mámě Tátovi a taky mámě Vanda Schreierová

Když chcete, aby měl partner představu, co se s vámi děje během těhotenství, porodu, jak na rodičovství, pak si myslím, že skvělá volba. Čtení ubíhá jak po másle, autorka není žádná "sluníčkářka", ale vyznavačka zlaté střední cesty. A to je sympatické.

05.11.2019 4 z 5