Tátovi a taky mámě

Tátovi a taky mámě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423741/bmid_tatovi-a-taky-mame-3JT-423741.jpg 4 22 12

Jak to všechno pochopit, uchopit, podpořit, být táta, ale zůstat chlap! Buďte skvělým tátou a pevnou oporou své ženy! Autorka Vanda Schreierová, mimo jiné certifikovaná instruktorka pohybové výchovy malých dětí, vám přiblíží dosud nepoznaný svět novopečeného táty. Vychází ze svých zkušeností, vše vysvětluje jasně, bez zbytečných slov. Seznámíte se s potřebami malého miminka, naučíte se o ně postarat a podpořit svou ženu v roli matky. Nepřikazuje, ani nezakazuje, jen nabízí možnosti. Mnoho rad je určeno i maminkám, takže kniha je užitečným průvodcem pro oba rodiče.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Rodina , Zdraví

Vydáno: , CPress
Originální název:

Tátovi a taky mámě , 2019


více info...

LadyTery
LadyTery
31.05.2023 5 z 5

Moc hezky vtipně a čtivě napsáno. Opravdu zaujala také tatínka a splnila tak účel

Veňa2
Veňa2
25.10.2022 5 z 5

Knihu jsem ,,ukradla'' manželovi, abych si ji taky mohla přečíst. Je krásně a srozumitelně napsaná, rozhodně si koupím i knihu Mámě :)


hroneczek
hroneczek
23.09.2022 5 z 5

Knihu jsem koupila manželovi, který mě brzy začal poučovat, co a jak je a co jsem já netušila. Takže jsem si ji nakonec také přečetla a musím říct, že mě neskutečně obohatila. Jako prvorodička ji mohu jen a jen doporučit. A myslím, že si v ní své najdou i prarodiče, kteří se možná konečně dozvědí, jak správně miminka chovat, co jim hlavně v žádném případě nepořizovat, a že ne vždy, i když to tak vypadá, jde o život.

Ophelie
Ophelie
30.07.2021 5 z 5

Tuto knihu dostal sice manžel coby nastávající tatínek, ale já si jí taky chtěla přečíst a musím říct, že se mi líbila. Zaujala mě od první stránky (psáno sice pro tatínky, ale styl se mi líbil). Sice nic moc nového jsem se z knihy nedozvěděla, protože mám načteno již více knih pro maminky v očekávání, ale jako takový základ všech potřebných informací pro muže mi kniha přijde velmi dobře zpracovaná.

Turmee
Turmee
12.04.2021 3 z 5

Ve srovnání s Mámě pro mě velké zklamání. Čekala jsem podobně příjemnou atmosféru a "mužský" jazyk.
První část knihy byla fajn. Věnuje se těhotenství, porodu, možná ještě kojení - zde nacházím očekávaný praktický návod pro muže. Stručně jasně vysvětleno, doplněno o obrazový návod k handlingu (což mi v Mámě fakt chybělo).
Druhá část knihy je ale na mě hodně teoretická, psychologická, historická, výchovná...
Nejvíc mě překvapilo doporučování metody pevného objetí a taky "nutnost" císařského řezu, když je dítě koncem pánevním. To bych rozhodně nečekala a dost mě to zklamalo.
Dojem z knihy napravuje až závěrečný dopis otci, který mě úplně dojal.

Závěrem bych řekla, že jde o průměrnou knihu na dané téma. A konkrétních publikací pro muže, které jsou o fous lepší bychom našli hned několik.

seiwaa
seiwaa
05.04.2021 5 z 5

Jsem pár dní před porodem a sáhla jsem po této knížce, kterou jsem darovala manželovi, abych vlastně sama zjistila, co se v ní píše. A musím říct, že mě opravdu oslovila. Moc se mi líbí nejen názory a postoje autorky, ale také styl, jakým pro tatínky píše. Určitě 5*

vevu.
vevu.
24.03.2021 4 z 5

Lehce psaná kniha pro nastávající tatínky, aby věděli, co se děje s jejich ženami zmýtanými hormony. Obsahuje rady, jak být oporou, jak se ze všeho nezbláznit a jak se starat o miminko. :)

Lunacief
Lunacief
09.02.2021 5 z 5

Perfektní příručka pro budoucí tatínky.
Kniha je plná, smysluplně napsaných a důležitých informací o těhotenství, porodu i mateřství.
Manželovi se četla příjemně, nabyl nových vědomostí a ještě se u toho pobavil nad vtípky, kterými je tato kniha protkaná.

Sandalkar
Sandalkar
09.11.2020 5 z 5

Moc hezky a věcně popsáno. Autorka nikomu necpe své názory a často opakuje, že každé dítě i rodič jsou trochu jiní a ona nemůže dát konkrétní návod pro Vaši cestu. S něčím jsme tak souhlasili, s něčím ne, ale neměli jsme z toho výčitky (což u jiných knih někdy je).
Pro mého muže-novopečeného tátu to bylo supr čtení, najednou věděl, proč brát dítě tak a tak, jak uklidnit, jak to, že po příchodu z porodnice ještě nevypadám jako před porodem. A protože četl jako první, mnohdy věděl víc, než já :-)

kinee
kinee
05.01.2020 5 z 5

Pokud cekate nebo mate male dite, anebo cekate klidne druhy, treti, tak tuhle knizku rozhodne DOPORUCUJI. Ja jsem druhorodicka a tak jsem si jen chtela precist, co ze to ten muj Olda vlastne dostal k Vanocum a musim rict, ze i ja jsem se docetla spousty noveho. Nechci rict, ze mam patent na rozum, ale tak nejak jsem neocekavala, ze se toho TOLIK dozvim. Navic je knizka doplnena i fotkami (napriklad noseni a zvedani deti, prebalovani), je hezky citliva, takze jsem DVAKRAT brecela (no mozna i smesici hormonu, ktere se mne ted dostavaji), ale samozrejme si clovek musi udelat na nektere veci nazor sam, ne se vsim v knize musime souhlasit. Nicmene je to jedna z nejpovedenejsich knih venovana rodicovstvi a ja za ni dekuju

tyna_01
tyna_01
17.12.2019 5 z 5

,,Překvapivě" jsem na knihu byla natěšenější než partner, ale kniha je psána takovým způsobem, že i chlap pochopí, co se v ženě může odehrávat. V knize se popisují zásadní a důležité body, které ocení například i žena, která se s novorozeným miminkem doposud nesetkala.

makushenka
makushenka
05.11.2019 4 z 5

Když chcete, aby měl partner představu, co se s vámi děje během těhotenství, porodu, jak na rodičovství, pak si myslím, že skvělá volba. Čtení ubíhá jak po másle, autorka není žádná "sluníčkářka", ale vyznavačka zlaté střední cesty. A to je sympatické.