Majdalenka Majdalenka komentáře u knih

☰ menu

Kníhkupec z Kábulu Kníhkupec z Kábulu Åsne Seierstad

Úžasná! Příběh jedné bohaté (na jejich poměry) afgánské rodiny doplněny historickými událostmi a základy jejich kultury. Moc hezky podané

29.01.2024 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Asi nejotevřenější zpověď kterou jsem četla. Je až neuvěřitelné co všechno dokáže naše tělo vydržet a přežít. Bohužel jeho brzká smrt po vydání knihy mi tento zážitek trochu kazí.

29.01.2024 5 z 5


Princezna z nádraží Princezna z nádraží N. P.

Po přečtení této knihy si myslím, že knihu už může vydat úplně každý. V první řadě obrovské písmo (předpokládám, že zvolené kvůli zvýšení počtu stran a tím i ceny). Myšlenka nebyla špatná ani celkový obsah, ale styl psaní bych přirovnala ke slohové práci na základní škole doplněný vulgarity.

29.12.2023


Cizí žena v mém domě Cizí žena v mém domě Sara O'Leary

Zklamaní. Námět na super thiller, ale kniha je vlastně o ničem.. Plná sebelítosti.

17.12.2023 odpad!


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Takový lepší průměr. Kniha se dobře četla a téma bylo celkem originální. Pár věcí mi tam nedávalo smysl, ale to se dá dopustit.

26.10.2023 4 z 5


Co zůstane v lesích Co zůstane v lesích Kate Alice Marshall

Zklamání.. Námět dobrý, ale tím to končí. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, děj byl předvídatelný a dialogy mi občas přišly jak přes kopírák z jiných knih. Přesto si myslím, že si své čtenáře určitě najde - doporučuji těm komu se líbila: Dívka ve vlaku a Záblesk ve tmě.

11.10.2023 3 z 5


Skutečné zločiny na Plzeňsku Skutečné zločiny na Plzeňsku František Müller

Čtyři reálné případy vražd z Plzeňského kraje, napsané tak jak se odehrály. Kniha obsahuje výpovědi svědků a obviněných čtivým způsobem. Přikládám do knihovny vedle Mareše a Štočka s tím že tato kniha se mi líbila o malinko více.

03.10.2023 5 z 5


Ochránci Ochránci John Grisham

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout :) občas jsem se trochu zamotala v jménech, ale příběh se mi líbil. Téma záchrana nevinných lidí z věznic ještě někde vyhledám.

03.10.2023 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velice čtivá knížka, která mi bavila. Souhlasím s předchozími komentáři, že se nejedná o nic originálního a po pravdě až tak paf z ní nejsem. Pět hvězd dávám, protože jsem knihu odložila až když jsem ji dočetla - nešlo se odtrhnout

18.09.2023 5 z 5


Na dně Temné řeky Na dně Temné řeky Leslie Wolfe

Wau!! A to neříkám často. Po delší době originální příběh kdy si myslíte že všechno víte a přitom nevíte vůbec nic.. První moje kniha s touto paní detektivkou, která jako jedna z mála cítí bolest, strach a nebojuje půlku knihy se svými vnitřními démony. Doporučuji a přečtu si předchozí knihu.

15.09.2023 5 z 5


Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Poté co jsem 8 dílů přečetla jedním dechem jsem potřebovala pauzu.. Teď asi po dvou letech návrat a.. Kim je tvrdohlavý superman :)) což mi zpočátku vadilo, ale další díl si přečtu.
Kniha navazuje na předchozí díl, který jsem četla už dříve tak jsem trošku nevěděla.. Ale není třeba mít předchozí díl přečtený.

12.09.2023 4 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Část knihy rozhovor a pak příběhy. Rozhovor za mě trochu slabší, ale příběhy se mi moc líbily.

10.08.2023 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

(SPOILER) Kniha mě úplně uchvátila. Nešlo se odtrhnout, přistupovala jsem k tomu jako ke skutečnému příběhu a to byla chyba. Konec mě úplně zklamal - během knihy doplnění o ověřené informace a konec nic.. přehnaný a nevysvětlený. Přesto kdybych to brala jen jako příběh tak bych byla nadšena

09.01.2023 4 z 5


Záblesk ve tmě Záblesk ve tmě Stacy Willingham

Trochu zklamání.. Kniha se dobře četla, ale hlavní hrdinka mi byla nesympatická a trochu mi rozčilovala. Děj byl pro mě trochu předvídatelný ale stejně stojí za přečtení

09.01.2023 4 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Originální zápletka, která by sama o sobě stačila na dobrou knihu, ale je plná časových smyček, střídání minulosti se současností, jiných vypravěčů.. To vše za účelem co nejvíce čtenáři zamotat hlavu a vybudovat napětí. Zbytečné.. Chvílema se mi kniha opravdu líbila, chvílemi mi přišla trapná.

08.01.2022


Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Zápletka - strčila své dítě cizí ženě do náruče a pak skočila.. ano to bylo originální, ale nic jiného. Děj předvídatelný. Kniha se četla dobře, ale chvilkama jsem se přistihla, že myslím na něco jiného.

03.01.2022 3 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Příjemný rozhovor s příjemným člověkem. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí, které mě opravdu zajímali. Už se těším až někam poletím

03.01.2022 5 z 5


Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Poslechnuto jako audio kniha a jsem nadšená!! Film je natočen na motivy hlavního hrdiny knihy. Nesrovnávejte s filmem ani tam nehledejte rozdíly. Je pravda, že z počátku jsem byla z knihy vcelku rozpačitá, ale ve druhé třetině se to zlomilo a hodně jsem se nasmála. Určitě koupím v papírové podobě - tahle kniha mi v knihovně nesmí chybět!

03.01.2022 5 z 5


Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Začátek byl opravdu dlouhý a zbytečný. Autorka se snaží čtenáře přesvědčit že vztah matka dcera byl ideální.. nechápu proč na 120 stránkách.. každopádně doporučuji vydržet pak se to zlomí a hlatala jsem další a další stránku. Co na tom ze toho bylo na konci trochu moc alespoň každý najde něco kde řekne to jsem fakt nečekal :) hvězdu uberu za ten začátek- byla jsem i v pokušení knihu odložit

19.09.2021 4 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Super. Kniha se rozjede už od první stránky, žádné dlouhé nudné začátky a najednou koukáte že jste v půlce a už v půlce je toho až moc a ono se to ještě vystupňuje.. :)

16.09.2021 5 z 5