Princezna z nádraží

Princezna z nádraží https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522539/bmid_princezna-z-nadrazi-Ru8-522539.jpg 4 34 17

Syrový příběh z českého podsvětí. Špinavý a zvrácený svět narkomanů, bezdomovců a prostitutek na jedné straně, drsný a nekompromisní svět přepracovaných policistů na straně druhé. Životy několika hlavních postav z řad beznadějných feťáků a zločinců se prolínají s reálným životem policisty, který se dennodenně snaží zvládat nápor náročné práce i problémy ve svém soukromém životě. Jedinečné dílo mezi knihami svého druhu, které nadchne svým naturalistickým pohledem bez přikrašlování skutečnosti.... celý text

Přidat komentář

Radka1911
13.04.2024 3 z 5

Tato kniha mne příliš nenadchla, díky abnormálně velkým písmenům se sice dala přečíst poměrně rychle, ale děj se mi zdál velice jednotvárný a ke konci i nudný. Chápu, že se jedná o popis rutinní práce policisty, ale bohužel jediné co jsem si z knihy odnesla je nepochopení že po těch letech hlavní hrdina netrpěl syndromem vyhoření.

okeey
27.03.2024 4 z 5

Kniha pro mě byla přínosem, ale kolikrát se mi ,,chodidla zkroutila v pěsti", protože číst o tom, jak se opilá a zfetovaná máma ,,stará" o své malé dítě/děti, nebylo vůbec příjemné. Velkou roli tu hrají drogy, alkohol, krádeže a další zločiny, když to řeknu ne úplně empaticky, tak zkrátka ,,spodina společnosti". Což o to, spousta lidí se na to dno dostane vlastními skutky (víme), ale nejhorší je, že v tom žijí ty malé bezbranné děti.
Nebylo to vůbec jednoduché čtení, ale jsou to témata, o kterých je také třeba mluvit. Nicméně co mě při čtení rušilo, bylo zbytečně velké písmo, zmatečné části, kde není jasné ,,kdo má právě slovo" a přeskakování z místa na místo. Jinak knihu ale rozhodně doporučuji k přečtení.


dyger
17.02.2024 5 z 5

Pro někoho brak, pro jiného popis rutiny. Jedním dechem přečteno

Termina
13.02.2024 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní a jména knižních postav, ale jako oddechovka to nakonec šlo doklepat.. Písmena velká jak ve slabikáři .. DÍK!

Ivushaak
01.02.2024 3 z 5

Fuuha, co napsat.... Jako u většiny ostatních, mně nevadila velká písmena, aspoň se mi text dobře četl. Ale je pravdou, že z 320 stránek, by s normální velikostí písma byla kniha poloviční. Co se týče námětu, tak ten by nemusel být špatný, ale ta forma, kterou je kniha psaná.... Po prvních 30ti stránkách jsem myslela, že to nedám. Samá přímá řeč, kratičké věty, zmatené, že občas nevíte, kdo vlastně mluví, atd... Nakonec jsem knihu přečetla, ale určitě bych se do ní znovu nepustila.

mi-nul-o
27.01.2024 2 z 5

Zmatené. A ta veliká písmena proč, aby kniha byla tlustší?

Atom770
26.01.2024 5 z 5

Báječná 3. kniha od tohoto autora. Skvělé se četla, protože měla velké písmo, takže jsem nepotřeboval ani brýle na čtení, což mě potěšilo, že se myslí i na na "slepýše". Kudy chodím, o této sérii knih mluvím. Až tak mě to zaujalo. Doufám, že autor chystá další díl, protože jsou jeho díla opravdu zábavné.

mag097
25.01.2024 2 z 5

“Syrový příběh z českého podsvětí. “Špinavý a zvrácený svět narkomanů, bezdomovců a prostitutek na jedné straně, drsný a nekompromisní svět přepracovaných policistů na straně druhé.

Zní to jako skvělé čtení že? Bohužel, tahle kniha mě docela zklamala. Čekala jsem od ní, že to bude napínavá detektivka, která nás nechá nakouknout do českého podsvětí, na 320 stránkách by toho měl autor měl stihnout víc než dost. A teď přichází kámen úrazu, velikost písma. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle doslova uráží čtenáře. Když knihu vezmete do ruky, působí to, jako by chtěl autor vydat knihu, ale neměl na ni dost materiálu.

Když jsem knihu otevřela, bylo mi jasné, že nemůžu dostat plnohodnotnou, propracovanou detektivku. Autor neměl prostor to stihnout. Kniha tak byla spíš takovým deníkem policistky, kde se střídal jeho úhel pohledu s pohledy různých narkomanů a jiných delikventů. Což nebylo špatné. I když jsem se asi nedozvěděla nic šokujícího o české podsvětí, udělala jsem si zase kapku lepší obrázek o fungování policie. Problém ale u mě zůstal v tom. že jsem na knihu naštvala hned, jak jsem ji otevřela, protože to písmo mě prostě zklamalo.

Hodně jsem přemýšlela, komu bych knihu doporučila a napadla mě jedna skvělá věc! Pokud máte v okolí nějakého nečtenáře, kterého by tahle tématika zajímala, zkus mu ji dát. Přečte ji hned, velké písmo a spousta přímé řeči mu čtení ulehčí a on třeba získá pocit, že zvládne přečíst knihu. Na databázi knih má pozitivní ohlasy, kdy si čtenáři chválí, jak rychle a snadno ji přečetli.

Takže pokud by tahle kniha přivedla ke čtení aspoň jednoho nečtenáře, tak bych jí asi i dokázala odpustit tu velikost písma.

EvikU.
21.01.2024 3 z 5

Kniha pojednává o práci policisty, jeho výjezdy k feťákům, úmrtím, k bezdomovcům. O chudácích dětech, které se narodí těmto lidem. Svět drog je ovládá už na celý život.

Martin pracuje u policie již 12 let. Denně vyjíždí k případům krádeže, k matkám, ke kterým musí zavolat sociálku, protože mají v těle alkohol i drogy a starají se o malé děti. Sám navíc řeší svůj život. Je rozvedený, děti by chtěl vídat víc.

Magnet, Žiga, Robert, Jana, Klára a další. Do poloviny byla kniha taková nijaká. Ano, popisoval tam různé výjezdy, ale i když to byli vážné věci, nějak to po mně steklo. Jako když čtu deník policisty. Každou chvíli jiná postava. O holčičce o které je název jen jedna kapitola a pak o ní není celou dobu žádná zmínka. Přitom jsem opravdu chtěla vědět, co s ní je..

Druhá polovina byla rozhodně lepší. Začali se postavy propojovat, vše začínalo dávat smysl a zajímalo mě, jak to dopadne. Ale stejně přes to všechno bych brala jeden případ a víc do hloubky. Nebo to bylo stylem psaní, ale se mnou to nic moc nedělalo. A některé věci jsme se ani nedozvěděli. Jestli některé úmrtí byla vražda nebo ne.

Ocenila jsem konec, poslední dvě tři strany je vysvětlené, co se stalo s princeznou a jejím tátou, co ostatní postavy. Takový lepší průměr.

petra5312
31.12.2023 1 z 5

(SPOILER) V pořadí 3 dílo tohoto autora , mne osobně se kniha moc nelíbila, Stoka byla super, ale toto se za mě nepovedlo

Ála41
30.12.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny, dost mě bavila. Ale to obří písmo.....proč?! A jasně, autor není spisovatel....

Majdalenka
29.12.2023

Po přečtení této knihy si myslím, že knihu už může vydat úplně každý. V první řadě obrovské písmo (předpokládám, že zvolené kvůli zvýšení počtu stran a tím i ceny). Myšlenka nebyla špatná ani celkový obsah, ale styl psaní bych přirovnala ke slohové práci na základní škole doplněný vulgarity.

Midleton
22.12.2023 5 z 5

Výborná, napínavá, čtivá kniha. Skvěle popsaný kontrast očima poldy a stínů polosvěta. Každý příběh zaujme jako solitér, aby následně dotvořil mozaiku vývojové linie děje knihy.
Těším se na další knihy z autorské dílny N.P.

Ema516
04.12.2023 5 z 5

Rychle a dobře čte, nenudila jsem se u ní, sedl mi styl psaní. Líbí se mi vtažení do děje u každé povídky. Těším se na další knihy autora

tittanie
02.12.2023

Autora jsem objevila náhodou až letos a už mám přečtené všechny jeho tři knihy. Kniha je napsaná čtivě a tím pádem čtení rychle ubíhá. Doufám, že bude i nějaký další díl.

Katy283
25.11.2023 5 z 5

Kniha vás rychle vtáhne do světa, ve kterém se ocitnout nechcete. Měla jsem ji rychle přečtenou, protože udržela moji zvědavost, jak děj pokračuje...

encyklopedie
16.11.2023 5 z 5

...jednohubka...špinavý to tedy jest!...jinak rutinní policejní honění v zhovadilém světě plném s.ačky a odpadu
5 hvězd dávám jenom proto, že se to dobře čte ....
...co mi vadilo ? písmena velikosti pro žáčky první obecné, ale to nemá vliv na hodnocení této knihy

Autorovy další knížky

N. P.
česká
2021  94%Stoka
2023  76%Princezna z nádraží
2020  88%Modrá košile

Kniha Princezna z nádraží je v

Právě čtených2x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce66x
Chystám se číst53x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x