Stoka

Stoka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470359/bmid_stoka-2Nh-470359.jpg 5 31 13

Zabředněte do bahna maloměstské kriminální scény. Čeká vás dobrodružství špinavých, páchnoucích feťáků, konfrontovaných přepracovanými a ne vždy zcela charakterními policisty. Román podle skutečné policejní praxe.

Přidat komentář

petra5312
31.12.2023 5 z 5

Tak tohle je po dlouhé době kniha, kterou si přečtu ještě jednou, syrové a napsané jak to ve skutečnosti ve světě OPL opravdu je..knihu by si v dnešní době měl přečíst každý .. Bravo autorovi !!

lalela
12.12.2023 5 z 5

Dobrý náhled do policejní práce. Někdy vidíme věci, které se nám zdají jednoduché, a přitom jsou tak složité. Třeba policajti stojící u silnice, co zastavují auta. Kolik práce za tím je. Knížka mě moc bavila. Není na škodu nahlédnou do nějaké profese očima přímo toho, kdo ji vykonává.


tittanie
23.11.2023

Od autora jsem četla knihu Modrá košile, která mě docela nadchla. Tak jsem se pustila do čtení i další knihy. Na mě byla kniha chvilkami nechutná, ale tak patří to k tématu. Myslím, že se pustím i do další autorovy knihy.

martina5641
26.03.2022 5 z 5

Musím k této knize napsat komentář, i když jsem teprve před půlkou. Tuto knihu jsem vzala spíše ze zvědavosti, protože kniha Modrá košile mě bavila, už proto, že se hodně zajímám o policejní práci. Sama totiž chci napsat něco podobného a znáte to, inspirace je dobrá a co víc, než inspirace z knihy, kde se vše zakládá na skutečnostech, které jsou samozřejmě změněny, pro mlčenlivost.
Teď ale ke Stoce. Začetla jsem se. Samotný pohled policisty a následný druhý pachatelem, to je naprosto skvělý tah. Samozřejmě to není čtení pro někoho, kdo čte romantické knížky, kde láska vítězí, to rozhodně ne. Situace a myšlenky jsou takové, že občas vidím, co vidí pachatel a jak smrdí, fuj, umím si to představit . Fakt skvělý popis . Myslím, že je mi jasné, proč spisovatel vystupuje pod iniciály, ale na druhou stranu, hej chlape,... nebo snad ženo? Ne, to se mi nezdá, budeme doufat, že takhle musí psát muž, i když... tak znovu. Hej, chlape, tebe bych fakt ráda poznala a pokecala, protože rady a inspirace od tebe by byla určitě velkým přínosem. Knížka je prostě psána naprosto dokonalé, přitom úplně obyčejně a přirozeně, žádné blbinky a mazání medu kolem huby. Prostě na férovku. Takže za mě jednoznačně pět hvězdiček.

ceperka
16.03.2022 5 z 5

Bezvadná, čtivá kniha, jejíž surový (a zároveň velmi reálný děj) vás pohltí hned od první kapitoly. Zajímavým prvkem, který ještě zvyšuje atraktivitu příběhu, je netradiční střídání dějové linky z pohledu obou stran, tedy policie i podsvětí. Doporučuji!

Midleton
23.01.2022 5 z 5

Opět výborná kniha od autora N.P., přečteno jedním dechem. Děj románu pohledem z obou stran, na jedné straně policie, na druhé panoptikum postav z polosvěta.
Poutavá kniha, skvěle napsáno, výborně se čte. Doporučuji!

Vrchnírada
18.05.2021 5 z 5

Kniha je oproti předchozí psaná z obou stran barikády, jak ze strany policistů, kdy je zde popsán jejich každodenní chléb, tak i ze strany feťáků, jejichž jedinou starostí je obstarání fetu, nebo peněz na něj. Opět napsáno velmi poutavě, od knihy jsem se nemohl odtrhnout, jelikož mě zajímalo, jak celý příběh a několik hlavních postav dopadne. Doufám, že bude ještě nějaké pokračování.

Kathrin787
06.05.2021 5 z 5

Stoka je kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Ukazuje svět zlodějů, fetek, poldů tak, jak je. Bez příkras a bez velkých kauz. Je dobře vidět, jaká je práce policie a to nejen z televize. Dokonce jsem se i zasmála. Dle mého, super čtení, který můžu jen a jen doporučit.

Julie212
03.05.2021

Perfektně napsaná knížka, která ukazuje realitu policejní práce, výjezdy k případům, kdy policisté často potkávají stále stejné drbany...
Na druhé straně jsou popisovány i životy feťáků, jejichž jedinou starostí je mít peníze na další dávku, aby toho docílili, jsou schopni udělat cokoli.
Vše je v knize popsáno realisticky, žádné smyšlené "pohádky", ať už se jedná o krádeže, podvody, znásilnění nebo shánění drog.
Knížku doporučuji všem, kteří mají rádi reálné příběhy ze světa zločinu. Už se těším na další knížky od skvělého autora!

A.F.
02.05.2021 5 z 5

Příběh mě vtáhl do děje od první stránky, kdy je poutavě a reálně ukázáno dno lidské společnosti, kde na prvním a zároveň posledním místě je závislost. Bez servítek autor popisuje, co všechno je takový člověk dokázat udělat pro svůj "stav".
Zároveň je příběh psaný vtipně a s nadhledem.
Super!

uzivatel7907
02.05.2021

Stoka je jednoznačně kniha, která nijak nemaže čtenáři med kolem pusy. Při čtení skočíte rovnýma nohama do děje, který vás podrží až do samého konce a po zavření knihy si půjdete dát raději sprchu, protože máte pocit jakoby jste se právě vyváleli v pelechu narkomanů. Vrhla na mě osobní zkušenosti s podsvětím a světem plném špíny, drog a násilí. Rozhodně doporučuji přečíst všem a to i nezaujaté veřejnosti, prostě pecka!

M.Skol
11.04.2021 5 z 5

Kniha barvitě popisuje denní realitu dvou světů, na první pohled zcela odlišných avšak ve skutečnosti pevně propojených. První svět ukazuje denní rutinu feťáků, jejichž jediná myšlenka se točí kolem toho, jak si zaopatřit další dávku a důsledky svých skutků neberou v potaz. Protipólem jim jsou policisté, ta nepatrná tenká modrá linie, která se je snaží udržet v místech, kde nebudou páchat další škody společnosti a vyčerpávat systém IZS.
Kniha byla čtivá a její realita maloměstského světa krutě upřímná a pravdivá.

Knihajeradost
10.04.2021 5 z 5

Kniha je psaná ze dvou pohledů. Ze strany policie a ze strany feťáckých zlodějů. Stejně, jako jeho první kniha, Modrá košile i tady je vše napsáno tak, jak to je. Bez přikrášlení a různých výmyslů. Policisté, v knize, vyjíždí k různým případům a i oni jsou jen lidé, kterým se někdy nechce. Kdybych chtěla být policistkou, asi by mi to zničilo všechny iluze a vykašlala se na to. Nezávidím jim, co všechno musí řešit. Vyjíždění k mrtvolám, oznamování úmrtí blízkým osobám a prověřování každé "blbosti", kterou jim kdokoliv nahlásí. 

Zfetovaní zloději, bezdomovci, sociálně slabší lidé fetují, kradou a prodávají. Vždy ví, za kým jít. Roky na ulici je naučili a taky ví, že nemůžou nikomu věřit. Ani sobě.
V knize jsou popsány hrůzy bez příkras a soucitu. Jako jsou znásilnění, lži, podrazy, vloupání a drogy. Objasnila jsem si, jak se vaří a podává perník (ne, že bych to v životě potřebovala) a taky nám kniha ukazuje, jak velké svinstvo to je.  Autor mě překvapil drsným a děsivým příběhem, do kterého dokázal vložit i lásku dvou lidí.