MaggieEvans MaggieEvans komentáře u knih

☰ menu

Sladké lži Sladké lži Jude Deveraux (p)

Poslední dobou mě červená knihovna neskutečně nudí, ale Sladké lži jsou výjimka. Tahle knížka má něco do sebe, líbila se mi.
A Mika si zamilujete.

17.07.2014 5 z 5


Jizvy Jizvy Evita Naušová

Poměrně zajímavý příběh, ztřeštěná rodinka a depresivní prostředí. Nevím přesně proč, ale bavilo mě to, a to dost.

07.07.2014 4 z 5


Jen jeden den Jen jeden den Gayle Forman

Začátek trošku slabší, kouzelná část v Paříži, otřesná rodina a rok na vysoké. Hodně krásně byla popsaná proměna hlavní postavy. Až na ten pomalejší rozjezd to bylo super.

06.07.2014 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Některé části byly zbytečně dlouhé, celkově téma Hvězd je založené na tom, že budeme mít s postavami soucit kvůli rakovině a tak trochu nás nutí příběh víc prožívat. Mně se kniha vcelku líbila, až na Hazel, která mi v některých částech strašně lezla na nervy. A po hodně dlouhé době víc než kniha líbilo filmové zpracování.
Jedna věc se ale Greenovi musí uznat, umí sakra dobře pracovat se slovy.

05.07.2014 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Jedním slovem - úchvatná. Už dlouho mě nic takhle nenadchlo. Tohle si chcete přečíst.

03.07.2014 5 z 5


Léčba Léčba Robin Cook

Nenadchne, ale ani neurazí.

24.06.2014 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Příběh je hodně přeslazený, ale zápletka mi přijde naprosto úžasná. Jen díky ní jsem knihu dočetla, měla jsem velmi silné nutkání odložit ji po asi 100 stranách. Ale přežít se to dá.

22.05.2014 3 z 5


V horách šílenství V horách šílenství Howard Phillips Lovecraft

Některé části byly zbytečně zdlouhavé a nudné, hlavně popis okolí, staveb, architektury apod. Jinak se mi docela líbila.

12.05.2014 3 z 5


Divergencia Divergencia Veronica Roth

K téhle knize jsem ze začátku přistupovala poněkud skepticky, především kvůli rozruchu, který způsobila. Ale byla jsem víc než příjemně překvapená, příběh je hodně čtivý, hlavně popis pocitů Tris byl přesný a dost hluboký. A Tobias mě naprosto uchvátil. Co mě trochu mrzí je fakt, že námět je dost podobný Hunger Games(frakce, revoluce...) to ale ničemu tolik nevadí. Jedna z mála knih v poslední době, od které jsem se(od nějaké 40. stránky) nemohla odtrhnout.

10.05.2014 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

O myších a lidech jsem četla kvůli povinné četbě, musím uznat, že jsem byla příjemně překvapena. Krátká a taky hodně výstižná kniha, líbilo se mi, jak autor popsal Lennieho a jeho chování. Konec mě zaskočil.

08.05.2014 4 z 5


Nespavost Nespavost Stephen King

Tahle knížka se mi moc líbila, hlavně část, kde se objevují "doktůrci" nebo návštěva Atropova doupěte. Musím ale uznat, že jsem čekala něco trochu děsivějšího. I přes to je to velice chytlavý a čtivý příběh.

08.05.2014 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Velmi dobré čtení, jen mě trochu zklamal konec, jinak úžasná atmosféra.

24.02.2014 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Tahle kniha mě nadchla, Gillian se podařilo naprosto úžasně zachytit atmosféru.
Hodně se mi líbil náhlý zvrat přibližně v polovině knihy, a od toho okamžiku mě kniha chytla a už nepustila, musela jsem to hned dočíst. Uznávám, že začátek byl trochu slabší, ale nenudila jsem se u něj, jen mě nevtáhl do děje natolik, abych nedokázala knihu odložit. Naopak druhá polovina je podle mě něco úchvatného.

16.02.2014 5 z 5