maca_t

Povedený počin tato povídková knížka, díky ní jsem narazila i na spisovatele, které neznám. Bavilo mě, že jsou příběhy zasazeny do konkrétních lokalit Prahy. Za přečtení stojí určitě všechny.

Velmi čtivě napsaná kniha, která mě moc bavila. Rozhodně doporučuju přečíst. Legendy a mýty jsou doplněny texty ze společnosti, přírody, duchovního světa a o osobnosti, které s konkrétní kapitolou souvisí. Skvělá je mapka na které si jednotlivá etnika vyhledáte podle oblasti. Je až k nevíře kolik různých etnik existuje a jak blízko je jejich “vymření “Fascinující souznění s přírodou ke kterému bychom se měli vracet a čerpat z něj.

Oproti filmu se mi kniha líbila mnohem víc. Působivě proložené životními prvky šerifa, které jsou stylově psané hodně nespisovně. Příběh má přesahy k zamyšlení, což ve filmu tolik není patrné.

Velmi čtivě podaná cesta do nitra člověka. Určitě nesouhlasím, že kniha není pro každého…ba naopak je pro každého. Právě v dospívání si myslím, že by spoustě lidí pomohla s jejich rozpolceností a nejistotou. Kniha je nadčasová a je možná škoda, že není víc proklamovaná.

Rozhodně doporučuji všem přečíst. Když byla revoluce, mě bylo 10. let…což už se dá dost věcí pochopit a tak mi tato kniha pomohla objasnit a doplnit souvislosti. Děkuji panu Kocábovi za odhodlání a výdrž

V době kdy kniha vyšla asi musela být celkem trhák. Zápletka je zajímavá a je pravda, chvíli jsem fandila i Alexovi…nicméně jsem ráda, že kniha má konec takový jaký má. Bohužel napínavá, tedy něco jako thriller, moc není. Čte se dobře, takže někam na dovču ideální. Každopádně ji posílám dál, kniha na jedno přečtení.

Zajímavé postavy i dějové linky každopádně si nemohu pomoct, ale je dost “poplatná době “ hodně prvoplánově což působí tak nějak, že je vhodná jen pro někoho…nemá přesah, takže na jedno přečtení…škoda a posílám dál.

Přestože se mi kniha dostala do ruky až po prochození Brd, stále mi má co nabídnout. Brdy zažívají velkou renesancí a tak je přínosné dozvědět se něco o jejich nedávné minulosti a zároveň nalézt spojitosti mezi dávnou historií a někdy i najít vysvětleni proč právě konkrétní místo je takové jaké je. Takže pokud se k vám kniha dostane, nezavrhujte ji a doporučuji přečíst, ale s určitou nadsázkou:-)

Tak jako předchozí autorčina kniha, i tato má určitý přesah…prostě není to jen román … je to takové malé umělecké dílo, které má své obdivovatele a tím, že je nadčasové, má své místo v knihovně jisté i pro další generace:-)

Klasické dílo a netřeba zde vypisovat půlku děje. Ideální by bylo, kdyby si každý člověk chtěl tento příběh přečíst a zamyslet se sám nad jeho podstatou.

Svého času velmi populární a za mě stále inspirativní postřehy.

S přibývajícími generacemi je nutné stále znovu informovat o historii která se zrovna ve školách moc neprobírá a přesto je důležitá v celkovém kontextu. Takže velké díky autorce, která nám tyto hrůzné věci “ čtivě “ podává.

Povedena kniha, pěkně napsaná…a jestli se dá o detektivce říct, že je to odpočinkové čtení, tak za mě to přesně splnila.

Mě se vždycky líbí, když se pan Rudiš vrátí ke komiksovým příběhům…postupem let se už stal autorem klasikem … opět povedené dílo.

Průměrná kniha, průměrné sci-fi. Podle anotace zajímavý námět i zápletka, jen to mohlo být trochu víc doladěné. Ideální kniha na dovolenou.

Kniha je velmi čtivě napsaná formou autorových vzpomínek na pracovní pobyt s rodinou v Římě. Jeho působivý popis města a památek mě opravdu nadchl, a touha proniknout do mentality Římanů je moc milá:-) Úsměvné i dojemné jsou situace, kdy autor popisuje jeho novou roli otce a souznění s jejich dvojčaty. Ráda se ke knize vrátím a doufám, že tím důvodem bude plánování mé cesty do Říma:-)

Tak konec knihy s … What's on your mind? vyzvídal Facebook... k celkovému příběhu pasuje lépe. O co nudnější Olli Suominen v první půlce knihy byl, tak o to víc se pak odvázal. Ovšem jeho posedlost deštníky mě fakt bavila. Příběh Kerttu a Karriho… tak to jsem opravdu nečekala, moc pěkně vylíčené. Kniha je dost čtivá, po Laure Sněžné už jsem k příběhu přistupovala tak trochu jinak:-) … jo a také jsem si některá uvedená místa hledala na mapě…existují…Celkově mám z knihy smíšené pocity, ale tak to asi má být, správná kniha musí v hlavě zůstat, aspoň na čas…

Tak za mě hodně povedená knížka. Vyladěná do detailu a po celou dobu vás drží v nepětí “proč to dělá “? Podle anotace mi přišlo, že to bude nuda, nebo nějaký povrchní příběh…ale opak je pravdou a rozhodně doporučuji přečíst až do konce, protože ten se obzvlášť poved. Jinak nastínění mezigeneračních rozdílů je dobrý, občas neuškodí “nastavit zrcadlo “ :-)

Povedená poetická sbírka.
Při sehnutí…Přibližně…Pustoryl…
Stručně, jasně, výstižně a přesto s prostorem pro zamyšlení:-)

Klasika, která se neomrzí. Milý a nadčasový příběh, zábavně psaný v moravském nářečí. Mě se letos hodila do čtenářské výzvy a ráda jsem se k ní vrátila:-)